вторник, 31 март 2009 г.

ПАК ЛИ ТОЯ, БЕ !!

Ексзам-окръжната и по настоящем апелативна прокурорка, която мечтае да оглави Окръжна прокуратура – Варна Стефка Якимова нееднократно е ходила при главния прокурор Борис Велчев с настояване - срещу съветника в ДАНС Алексей Петров да бъде образувано следствено дело и да му бъде намерена цаката за да бъде отстранен от родното ФБР. Бившата барета Алексей Петров минава за една от най-противоречивите фигури на прехода. Публичната му декларация като лице, заемащо висша държавна длъжност, в която той обяви над 3 млн. и половина спестени пари, предизвика доста коментари. Ченге, каратист, бизнесмен, преподавател в университет или силов бос ?!?
/ Афера.бг/

28 февруари 2000 г.
„24 часа"
Трупът на адвокатката Надежда Георгиева е открит в апартамента и в кв. „Стрелбище” от нейна приятелка и колежка.
Георгиева започва работа в София на 1 ноември 1999 г. при бизнесмена Алексей Петров. Тя споделила със, заподозрения в последствие за убийството, Орлин Аврамов, че бизнесменът Кристиян Маслев е искал да се жени за нея. Самият Маслев бе застрелян 15 дни след убийството на адвокатката.
Тошко Тонев – „ Има данни за връзки между Надежда Георгиева и прокурорът Николай Колев, както и за връзки между Надежда и висшите магистратски кръгове / Тя е обслужвала фирмата на Ангел Филчев, брат на бившия главен прокурор Никола Филчев/. Филчев и ВКП оказваха безпрецедентен натиск на разследващите и наблюдаващите прокурори.”
По делото е призован за свидедетел и простреляният 13 февруари 2007 г. ромски барон Христо Василев, който заявил пред военни магистрати, че прокурорът Николай Колев му поръчал убийството на Георгиева, но той отказал.


15 Август 2002
БТВ
Трима ранени при престрелка в София. Стрелбата по тримата е открита снощи, около 23 часа, пред плувния комплекс "Спартак".
Пострадали са собственикът на басейна Алексей Петров, неговата приятелка и бодигардът му, съобщиха от МВР.
Стрелбата по тримата е открита снощи, около 23 часа, в момента, в който Петров, приятелката му и охранителят му Румен Пешев излизали от ресторанта на плувния комплекс. Стреляно е от малкия парк срещу "Спартак". Алексей Петров е прострелян в гърдите и крака, а бодигардът - в лявата ръка. Веднага след началото на стрелбата от паркирано наблизо "Бе Ем Ве" излезли други двама охранители на Петров, които отвърнали на огъня. Стрелците от горичката се изтеглили и с автомобил избягали от местопрестъплението. Ген. Бойко Борисов: Две банди се бият в момента в столицата. Техните босове са с висящи дела и участват в наркотрафика, заяви главният секретар на МВР. СДВР и НСБОП работят по няколко версии за вчерашните престрелки. Ген. Борисов каза още, че "години наред, като се разклати едно правителство, възникват такива престрелки. Като си направите една ретроспекция в миналото, ще видите. А иначе, много лесно е да се организира подобно нещо, тъй като всичките босове са с по няколко висящи дела, участвали са в множество пресрелки, всичките имат участие в наркотрафика, в общи линии - две банди се бият в момента."


29 Декември 2002
БТВ

Екип от прокурори и следователи работи по случая с убийството на Николай Колев.
Прокурорът бе застрелян малко преди 19 часа снощи, близо до дома си. Днес бе направен втори оглед на мястото на престъплението. Вътрешният министър Георги Петканов е на мнение, че покушението не е свързано с работата на Колев във Върховната административна прокуратура.Николай Колев е застрелян с автоматичен пистолет. Съдебните лекари смятат, че попаденията са 6 или 7 - в гърба, след това в главата, останалите - в шията.
Едвин Сугарев обвини за убийството на Николай Колев бившата барета Алексей Петров и главния прокурор Никола Филчев. Още вчера Сугарев сам предложи да даде показания по случая. Той е разговарял с Николай Колев преди седмица: "Каза ми, че Алексей Петров е готов да му скочи. Това беше на 22 или 23 декември."
Алексей Петров е един от основателите на застрахователна компания "Аполо и Болкан", Съюза на бившите барети и на още няколко фирми с участието на бивши негови колеги от специализирания отряд за борба с тероризма. През август той беше прострелян пред плувния комплекс "Спартак" в столицата.
Едвин Сугарев твърди, че Алексей Петров и главният прокурор са в близки отношения. Версията на Сугарев, е че застреляният магистрат Никола Колев е достигнал до опасна информация, свързана с арестувания у нас сръбски престъпник Сретен Йосич.



08 Декември 2006
БТВ В момента Румен Пешев е в Пирогов и е с опасност за живота. Той се е връщал в дома си на улица "Чехов", носейки три току що купени кафета за близките си, когато е застигнат от куршумите. Те го уцелват в главата и в гърдите.
Нападателите са без маски и ходят с наведени глави. Застигат своята мишена по стълбите на първия етаж, стрелят и си тръгват. Бусът е намерен по-късно на съседна улица. Опожарен е, за да се заличат следите. Човек със същото име - Румен Пешев, бе ранен преди четири години при стрелба, чиято мишена бе Алексей Петров. Според други неофициални източници раненият днес е бил близък до вече покойния Бай Миле. 54-годишният Румен Пешев няма фирми, регистрирани на негово име.


25 юли 2008
Опасните новини

Известният отдавна като бандит и отскоро като офицер в ДАНС Алексей Петров изнесъл лекция по проблемите на вътрешната сигурност на медийни шефове - Тошо Тошев, В.Гочева, Силва Зурлева, Димитър Иванов, Славка Бозукова и др.. Те били официално поканени в новата сграда на Държавната агенция по национална сигурност от директора на службата Петко Сертов. Бившият съветник на премиера Сергей Станишев обещал да ги запознае с основните задачи, които решава новата структура, както и с последните големи случаи, за които представляват обществен интерес. Час след уникалното профилактиране Димитър Иванов се обадил на съпартийци от Висшия съвет на БСП и директно ги попитал: „Какво става бе, на тоя Сертов чавка му е изпила акъла. Как може да ни пуска Алексей Петров да ни облъчва. Това е безобразие!”


28 юли 2008
Опасните новини



Офицерът от ДАНС Алексей Петров, известен повече като една от мутрите на прехода, е в основата на съживяването на контрабандните канали, създадени някога от Държавна сигурност. Активен помощник в това начинание е зам.-шефът на държавна агенция „Митници” Румен Божинов, известен сред колегите си с прякора „новият Самоковец”. Двамата създали стройна организация за трафик на дрога и китайско карго. Рекетът също влиза в разработения мащабен „бизнес”. Всички началници на митнически бюра в страната са привиквани в кабинета на Божинов, където са предупредени да се отчитат с финансови вноски или да се считат за уволнени. Новият шеф на митниците Христо Кулишев виждал какво става, но „отгоре” му намекнали да не си пъха носа в действията на двамата „експерти”, тъй като те работели по заръка на най-високо политическо ниво – президент и премиер. Божинов, който е бил преди години шофьор и старшина във Второ главно (контраразузнаването), вече бил пренасочил трафика на китайското карго пред Варненската митница. За шеф на същатато назначил изявения бандит Даниел Славов – Дънката, който контролирал официалната контрабанда.


08 август 2008
Опасните новини


Софийските таксита 1280 не само превозват пътници, но ги записват и следят. Това установили службите на МВР след оплакване на граждани, че са рекетирани от служители на фирмата. Оказало се, че такситата са на фирма „Такси С експрес”, която е част от „С експрес груп” на офицера от ДАНС Алексей Петров. Частната шпионска мрежа действа по схемата на секретната ДОИ, като направо дублира нейните функции. Сведенията обаче не отивали за анализиране на вътрешната сигурност, а за обсъждане за рекет.
Със специални видеокамери пък хора на Алексей Петров заснемали доста пикантни сцени от нощния живот на елита. Така бившата барета и сегашен личен съветник на шефа на ДАНС Петко Сертов създал прелюбопитна видеотека.



21 май 2008
www.blitz.bg


Илия Божинов, член на висшия съвет на БСП:
В сравнение с братя Галеви по-голям мафиот от тях е Алексей Петров. Оказа се, че е и агент. И точно агент Алексей Петров е рекетирал мои приятели. Ако трябва да избирам между братя Галеви и Алексей Петров, ще кажа, че той е по-големият разбойник, честно казано. Но за него никой не говори. Братя Галеви са ангели в сравнение с него. И Слави Бинев, и Бойко Борисов са били оперативно интересни лица.

11 август 2008
Опасните новини


Частно МВР с богат архив се подвизава в плувния комплекс „Спартак” в столичния твартал „Лозенец”. Впечатлението за истинска паравоенна формация се засилва от впечатляващата охрана – жестока и въоръжена, която охранява частния обект, собственост на офицера от ДАНС и личен съветник на шефа на агенцията Петко Сертов – Алексей Петров. В помещенията, където преди време са били масажисти, стаи за възстановяване и складове сега се намира секретна секция. В железни стилажи са подредени папки по азбучен ред.


25 август 2008
Опасните новини


Американци и англичани са на път да прекратят подкрепата си за българските тайни служби. Причините са три: обслужването на частни интереси, присъствието на спорната фигура Алексей Петров като личен севетник на шефа на ДАНС Петко Сертов и парадните акции на агенцията. Това са заявили в срещи с наши началници представители на МИ-6 и МИ-5 в София. Същото мнение изразила и колежката им от американското посолство, която представлява ЦРУ. Те били потресени от обслужването на частни интереси чрез агенцията.
Заместникът на Петко Сертов, ген. Иван Драшков лобирал всички автомобили на службата, както и друго имущество да бъдат застраховани в дружеството „Лев инс”, което е на Алексей Петров. Това е очевиден конфликт на интереси, но всички си мълчат, говорят помежду си агентите от ДАНС. Което означавало, че Драшков има бизнес интереси с Петров.

Да си припомним и някои други подробности:

Таксита „ С – Експрес” 12 80 бяха в основата на един от най – големите митинги срещу управлението на правителството на Иван Костов и то по повод личната драма на едно семейство.
Алексей Петров бе част от екипа на Валентин Захариев, който закупи комбината Кремиковци за един лев и след това неизпълнявайки задълженията си по договора нанесе на страната и хората на България огромни щети, които нямя как да бъдат изчислени
Журналистът Огнян Стефанов, който полу успешно бе свързван в различни коментари със сайта „Опасните новини” бе пребит с чукове.

Питам се : това ли са „специалистите”, които ще ни отърват от организираната престъпност и корупцията? Другарю Велчев и ваш’тa не е лесна ! Поздравете другаря Станишев !

четвъртък, 26 март 2009 г.

СВЕТЪТ ЗА НАС


08.03.2007
Доклад за изследване на риска в България, поръчан от частна швейцарска банка твърди, че най-известният политик в България и най-новият съюзник на Вашингтон в световната война срещу тероризма - Бойко Борисов е "близък съратник на известни гангстери и е свързан с почти 30 неразкрити убийства в черноморската република”.
Докладът е отпечатан в американското списание "Кънгрешънъл куотърли". В статията на списанието се твърди, че партньорството с Бойко Борисов е най-новият пример за политически компромис заради глобалната война на администрацията на Буш срещу тероризма, която кара Пентагона, ЦРУ и ФБР да се съюзяват с някои от най-корумпираните и агресивни световни лидери.

12.03.2008

Купуването на гласове на общинските избори, изборният туризъм, корупцията в правителствените структури и липсата на ефективна борба с това явление. Това са част от критичните оценки за България в годишния доклад на Държавният департамент на Съединените щати за човешките права.
В доклада се изтъква, че докато през 2007 правителството на България е спазвало правата на своите граждани, има и редица нарушения в различни сфери. Най-много от тях са свързани с полицията и с корупция в структурите на властта.
В доклада се казва, че корупцията засяга изпълнителната, съдебната и законодателната власт, а законите срещу корупция на държавни служители не се прилагат ефективно и има безнаказаност.


12.04.2008

Висш представител на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ ми каза, че Бойко Борисов е българският политически събрат на Ал Капоне. . "В момента ТИМ е най-влиятелната икономическа сила в България...На тяхната съвест лежи убийството на "съдържател на хотел, собственик на радио, пребит журналист от Варна. ТИМ зае мястото на Мултигруп", казва още Рот.

13.06.2008

Британският „Файненшъл Таймс“ публикува обширен материал със заглавие „На границата на ЕС: Как България се бори с организираната престъпност“.Дебеловрати мъже с къси прически, описващи себе си като „бизнесмени“ карат първокласни автомобили из София и прекарват нощите си в клубове с имена като Sin City /Град на греха/. Между най-богати в страната са Тихомир Митев, Мартин Митев и Иво Каменов, лидери на ТИМ. Не много зад тях по богатство е Васил Божков. Това са оцелелите в едни от най-бруталните бизнес условия в Европа, се казва в статията. Други, като Илия Павлов, нямаха този късмет. Убийствата, подобни на това на Павлов, остават неразкрити.

03.12. 2008

Вестник „Парижки вести”: Как Първанов се изстреля на заметеното от Кунева.
Меглена Кунева стана "европеец на годината" според класацията на авторитетни европейски издания. Такава добра вест за България отдавна не е идвала от Брюксел, като изключим платените клакьорски публикации прокарвани от журналисти свързани със соцпартията.
В същия ден, обаче, от Азия през България тръгва към Брюксел новина за бракониерските подвизи на Първанов в Узбекистан. По всичко личи, че тя ще засенчи радостта от победата на Кунева, особено когато се разгневят европейските зелени.
Те има защо да са недоволни от ловния трофей на българския президент. Редкият планински козел-архар, който Първанов повалил с точен изстрел в деня на болшевишкия преврат 7-ми ноември е вписан в международната Червена книга на защитените животни. В Узбекистан от този вид са останали само 1200 екземпляра.

26.03.2009

Американският посланик в София определи като значителен проблема с корупцията у нас. В специално интервю за ВTV Нанси Макълдауни обяви, че Съединените щати биха искали да работят заедно с правоприлагащите органи, с гражданското общество и с правителството в България, за да бъде решен проблемът. Политиката по откази на американски визи за български граждани със съмнителен бизнес или политици със съмнения за корупция ще продължи, обяви американският посланик.
"Нещата стоят по следния начин - ако вие във вашия квартал имате някой, за когото знаете, че извършва нередности, например пране на пари, продава наркотици или оръжие, няма да го каните на вечеря у вас със семейството ви. Ами и ние няма да го поканим. Така че си мисля, че повечето държави мислят по този начин. Това е правилната политика за нашата държава и е правилната политика за държавата, от която идват тези хора", заяви посланик Нанси Макълдауни.

събота, 21 март 2009 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ !



ГОЦЕ

Криминалният сериал, наричан "Държавата срещу братя Галеви" продължава. Днес за изнудване на журналист беше арестуван единият от дупнишките бизнесмени - Пламен Галев. Зад решетките за 72 часа са и двама негови приближени - Красимир Оков и Георги Градевски. Военната прокуратура пък започна разследване за полицейски чадър над братята в Дупница. Два месеца след показната акция на службите срещу братя Галеви, резултатите от която все още се чакат, маскирани полицаи отново атакуват домовете на дупнишките бизнесмени. 05.12.2008

БОЦЕ

Петър Манджуков е свързан със сръбската мафия, която разстреля премиера Зоран Джинджич. Той имал бизнес с негови врагове от радикалите в Белград, които снабдявал с оръжие в нарушение на югоембаргото. Такива документи притежавали хора от българските тайни служби, които щели да бъдат извадени в скоро време срещу Манджуков. Целта е се извади на светло мръсния бизнес на милионера, като в същото време се нанесе смъртоносен удар на президента Герги Първанов. В момента акцията е съсредоточена срещу пернишкия бизнесмен Людмил Стойков. 14 .08. 2008

ГОЦЕ

От БСП днес излязоха с декларация, в която е посочено, че общинската фирма Чистота-Искър се превръща в "предизборна касичка" на ГЕРБ. По думите на Жельо Бойчев, "проблемът с фирмата "Новера" се превръща в проблем на фирма "Далавера".
За пореден път от БСП призоваха кметът Борисов да си подаде оставката и го определиха като виновен за ситуацията със столичния боклук. Отговорът на дясното беше, че с действията си БСП защитават "Новера" и самите те са били гарант при назначаването на концесията й. От БСП категорично отричат да са съдействали на фирмата при назначаването й за концесионер. Спорът продължава пред Столична община. 8.02.2009

БОЦЕ
Операцията по задържането на кмета на община Гърмен Ахмед Башев е била непрофесионална, се изказа председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Служителите в ДАНС са си свършили работата, но възлагането на акцията, нареждането за начина, по който да бъде направена била непрофесионална, каза той по БНТ.
За да се провежда по този начин акцията и служителите на нахлуят в дома на кмета, трябва да има достатъчно аргументи за задържане за 72 ч. и след това да се иска мярка за неотклонение, смята той. Това, което са направили ми наподобява на мутренския подход от 90- те години, изцепи се Цветанов.
Верният паж на Бойко забрави как действаше неговия „вожд” по времето, в което бе главен секретар на МВР. Тогава той надмина по методи и мутренските години от 90-те. Днес ДАНС му е крив, може би, защото облизва вече устни как ще го завземе, когато евентуално стане премиер. Присмял се хърбел на щърбел: Цветанов за ДАНС – били мутри, не помни Бойко как действаше в МВР. 19.03.2009

ГОЦЕ

Премиерът Сергей Станишев за пореден път отправи покана за публични дебати към столичния кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. "Защото, негативното говорене, хвърлянето на фрази и обиди, не може да замести липсата на конкретните действия, политика, на алтернативи, липсата на конкретни действия в рамките на задълженията, които има столичният кмет. Аз няколко пъти вече отправям покана към неформалния лидер на ГЕРБ за един публичен дебат. 17.03.2009

БОЦЕ

"Народът иска справедливост. Аз съм безкомпромисен с корумпирани служители. Това е разликата между мен и Станишев", казва кметът на София пред Ройтерс.
Неокомунистически цинизъм, дебелоочие и безпардонност. До последните парламентарни избори България плащаше непосилната цена, заради налудничавата политика на неокомунистическата общност. След този повратен момент, червената престъпна мрежа се разцепи и сега ще трябва да плащаме, за това, че първият ешалон на БКП от “Позитано” 20 и вторият ешалон на БКП, стоящ зад ГЕРБ са се хванали гуша за гуша и не могат да се разберат за подялбата на откраднатото през последните десетилетия.
Когато има конфликт за толкова огромни финансови и икономически интереси е невъзможно да се правят споразумения – просто едната от спорещите страни си отива за винаги. А нормалните хора в България трябва да търпят неизвестно още до кога. Който може нека да ги търпи.
Аз повече не мога!

вторник, 10 март 2009 г.

ФУТБОЛ , ЧЕРЕП И ДУХОВА МУЗИКА


Всички си спомнят незабравимото лято на 1994, когато по цели нощи обикаляхме улиците с национални знамена в ръце и пеехме националния химн. Това сега е само далечен спомен. В момента родният футбол е в толкова окаяно състояние, колкото и всичко друго в тази съсипана държава. „Специалистите” коментират какво ли не – играчи, трньори, съдийство, материално техническа база, заплати. Никой обаче не споменава действителната причина за трагедията. А тя е , че собственоста у нас, в това число и собствеността на спортните и футболни клубове е в неправилни ръце. Нека да си припомним някои от „деятелите” в този спорт.
Някои от тях вече не са между живите, като Георги Илиев и Александър Тасев / „ Локомотив „ Пловдив /.
Ангел Бончев / „Литекс” Ловеч/ цели седмици ни занимаваше с отвличането си и с отрязаните си пръсти, които в последствие се оказа, че не са отрязани.
Коце Маца / „Беласица” Петрич/ беше арестуван с европейска заповед за арест и осъден от европейски съд.
Александър Томов / ЦСКА / е даден на прокуратурата за злоупотреби за 29 милиона.
Тодор Батков / „Левски” / спряган за дясната ръка на небезизвестния Михаил Чьорни.
Съдиите Леков и Александров са в съда с обвинение за корупция.
Тези дни се появиха коментари, че зад новите собственици на ЦСКА – Титан, стои отново видният функционер на неокомунистическата мрежа в Бългaрия Васил Божков – Черепа.
Скъпи приятели, докато такива като споменатите лица, дърпат конците на случващото се в България, не само, че няма да има футбол, ами и трева ще престане да никне. Тяхната собственост трябва да бъде отнета категорично и безпардонно.
България се нуждае от интелигентни, грамотни и коректни собственици.

понеделник, 9 март 2009 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 6



Днес ще се заседава по делото срещу следователя Христо Станчев

26 Септември 2006

Софийският градски съд ще заседава днес по делото срещу следователя Христо Станчев, обвинен заедно с адвоката Георги Ангелов, че е получил подкуп. Акцията бе по сигнал на бизнесмена Стоян Янчев, който бил изнудван от Станчев и Ангелов за 15 000 евро.
На 29 декември 2004 година антимафиоти задържаха следователя Христо Станчев и адвоката Георги Ангелов с белязани пари. От МВР обявиха, че двамата са рекетирали бизнесмен да плати 15 000 евро, за да прекратят следствено дело срещу него.
Пред Би Ти Ви Станчев заяви, че не е изнудвал никого и не познава бизнесмена, а е жертва на инсценировка и клевета. Според него, атаката идва от негова предшественичка на поста, която искала да се върне на мястото.

Рано сутринта в столичния квартал "Изток" бе прострелян 55 - годишният Румен Пешев

08 Декември 2006

В момента той е в Пирогов и е с опасност за живота. Румен Пешев се е връщал в дома си на улица "Чехов", носейки три току що купени кафета за близките си, когато е застигнат от куршумите. Те го уцелват в главата и в гърдите.
Нападателите са без маски и ходят с наведени глави. Застигат своята мишена по стълбите на първия етаж, стрелят и си тръгват. Бусът е намерен по-късно на съседна улица. Опожарен е, за да се заличат следите. Човек със същото име - Румен Пешев, бе ранен преди четири години при стрелба, чиято мишена бе Алексей Петров. Според други неофициални източници раненият днес е бил близък до вече покойния Бай Миле. 54-годишният Румен Пешев няма фирми, регистрирани на негово име.


Прокуратурата започна предварителната проверка срещу Държавната комисия по хазарта

27 Декември 2006

Прокуратурата започна предварителната проверка срещу Държавната комисия по хазарта за издаването на лиценз за хазартна дейност. За да не пречи на проверката, началникът на кабинета на МВР Александър Петров излезе в отпуск от днес.
Началникът на кабинета на МВР Александър Петров излезе в отпуск от днес. От вътрешното министерство уточниха, че мотивът за това е да не се възпрепятства предварителната проверка за издаването на един, проверяван от прокуратурата лиценз за хазартна дейност. Като член на Държавната комисия по хазарта, Александър Петров е одобрил този лиценз.
Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестни извършители за престъпление по служба при издаването на разрешително за упражняване на хазартна дейност. Обвинението уточни, че става дума за турски бизнесмен, поискал такова разрешително преди месец. Към момента няма повдигнати обвинения.
Пред bTV председателят на комисията по хазарта Димитър Терзиев заяви, че не знае за какво става въпрос. Той добави, че е научил за проверката от медиите.


US доклад: Корупцията в България остава ненаказана

12.03.2008

Купуването на гласове на общинските избори, изборният туризъм, корупцията в правителствените структури и липсата на ефективна борба с това явление. Това са част от критичните оценки за България в годишния доклад на Държавният департамент на Съединените щати за човешките права.
В доклада се изтъква, че докато през 2007 правителството на България е спазвало правата на своите граждани, има и редица нарушения в различни сфери. Най-много от тях са свързани с полицията и с корупция в структурите на властта.
В доклада се казва, че корупцията засяга изпълнителната, съдебната и законодателната власт, а законите срещу корупция на държавни служители не се прилагат ефективно и има безнаказаност.


Обвиниха шефа на "Булгартабак" в укриване на данъци

20.03.2008

Изпълнителният директор на "Булгартабак" Христо Лачев е обвинен, че е укрил повече от 128 хиляди лева от данъчните служби. Срещу шефа на цигарения холдинг беше повдигнато обвинение за злоупотреба в особено големи размери.
Христо Лачев беше призован малко преди обед в Националната следствена служба на разпит като свидетел, а излезе като обвиняем за укриването на данъци в големи размери. Лачев напусна следствието срещу гаранция от 5000 лева и се скри от чакащите го журналисти.
Христо Лачев се измъкна от служебния вход на националното следствие. Така останаха зададени въпросите как си е купил имот в Сапарева баня и дали кара ламборджини.

Ексминистър се срещал с Маджо, Петков пък туширал напрежение в групировките


Дата: 26-03-2008 21:47


Бивш български министър и дългогодишен дипломат, част от т.нар. кръг “Монтерей” и висш митнически шеф в София са били засечени със специални разузнавателни средства да разговарят по адрес на вътрешния министър Румен Петков, като са го наричали с псевдонима “Запалката”. Разработката е била по линия на наркотрафика. В рамките на един от мандатите му в чужбина, въпросният дипломат дори провеждал срещи с един от основателите на групировката СИК Младен Михалев – Маджо.

петък, 6 март 2009 г.

ФРАНКЕНЩАЙН ИЛИ ПРОВАЛЪТ НА ЕДНА НАЛУДНИЧАВА ПОЛИТИКА




“Той е един несретник, но за да не направи нещастни и други хора, трябва да умре. Неговото унищожение бе моя задача, но аз не успях да я изпълня.” Това са предсмъртните думи на незабравимия герой на Мери Шели – Виктор Франкенщайн. Препрочитайки тези редове се питам – по какво тази история ми напомня за абсурдното присъствие на бившите комунисти в обществено-политическия живот на страната през последните двадесет години.
След 10 ноември 1989 г. бившите комунисти, подобно на героя от безсмъртния роман, създадоха уродливи лица и структури. Те предоставиха на хора с психични проблеми: луксозни офиси, луксозни автомобили, съвременни средства за комуникация. На криминално проявени психопати беше обещано, че дори и да бъдат подведени под отговорност, някъде по веригата следствие-прокуратура-съд нишката ще се скъса и извършените от тях престъпления ще останат ненаказани. Естествено възниква въпросът: “Защо бившите комунисти подбират сътрудниците си на психиатричен принцип?”. Отговорът на този въпрос е още по естествен от самия въпрос: “Защото нито един психично здрав човек не би се занимавал с доктрина като тази на червените другари.”
Огромни суми пари бяха откраднати от обикновенните хора посредством измислени банки, бюра за обмен на валута, фирми за недвижими имоти, фирми за така наречения “директен мениджмънт”, които продават всевъзможни съмнителни стоки “на ръка” без тези продажби да се регистрират никъде, туристически и транспортни фирми и т.н. Много голяма част от тези откраднати пари бяха изнесени зад граница и вложени в банки, фирми, задгранични търговски дружества и т.н.. Изнесените от България пари надхвърлят като обем външния дълг на страната.
Никой, обаче не е в състояние да направи, макар и приблизителна оценка на колко милиарда възлизат тези суми. Никой не може да каже и каква част от тях изчезна безвъзвратно при настъпилата световна финансова криза. Това са милиарди, които никога няма да се върнат в България за да послужат на пенсионерите, болните, децата, безработните. Тези пари няма да послужат и за здравеопазване, култура, образование – просто защото вече ги няма.
Това, което обаче е останало е в ръцете на уродливите структури, създадени от другарите. Държейки в ръцете си собствеността, те вече могат да кажат на партията – майка „Сбогом! С „Позитано” 20 бяхме до тук!” Грандиозното разцепление на неокомунистическата престъпна мрежа, след последните парламентарни избори, доведе до създаването на партии обслужващи политическите интреси на червената организирана престъпност. Защо и политически? Отговора на този въпрос дават самите класици на Марксизма, според които политиката не е нищо друго, освен израз на икономически интереси. Предстоят избори!
В края на романа „Франкенщайн или новият Прометей” Мери Шели оставя своя герой да умре. Защо ли?