понеделник, 29 юни 2009 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 3

13 май 2009

Бойко посвещава „Батальона се строява за последен път“ на тройната коалиция. Бойко Борисов усилено издирва легендарният дует „Южен вятър“, прославил се с изпълнението си на песента „Батальона се строява“. Въпросното парче е любимото на неформалния ледер на ГЕРБ. Бат Бойко искал да наеме изпълнителите за предстоящите предизборни концерти. Той замислял песента „Батальоа“ да се превърне в химн на ГЕРБ и да бъде посветена на тройната коалиция БСП, ДПС и НДСВ, които ще получат своето „уволнение“ съвсем скоро. В близкото минало дуо „Южен вятър“ и песните им се превърнаха в символ на родната казарма и системата на МВР. Няма военно поделение, в което да не са били канени Кирил Котрулев и неговата сестра.


30 май 2009

БСП и ГЕРБ загърбват феърплея в Бургаско за изборите

БСП и ГЕРБ тъпчат най- нагло елементарни правила преди изборите. Върха на сладоледа бе днес на откриването на спортна зала в странджанското градче Средец, познато още като Грудово през комунизма.
Без да имат някаква заслуга за градежа и принос за развитието на спорта в борцовата мека в Странджа, Ивайло Калфин и Весела Лечева от червените бяха на организирането от общината мероприятие и дори притиснаха кмета на общината Тодор Пройков те да прережат лентата и да бъдат под светлините на прожекторите. Калфин е водач на социалистите за Европарламент, а Лечева за парламентарните избори в Перник. Възмутени граждани казаха, че този ход от всякъде е разрез с елементарните правила. На пъпа на Бургас пък на гърба на катедралата "Св.Св.Кирили и Методий" бургаската структура на ГЕРБ е разпънала голям плакат и агитира бургазлии да гласуват за партията на Бойко Борисов. До тук добре, но разполагането на такъв тип агитационни и рекламни материали трябва да стане с разрешението на комисията по реклама към общината и гл.архитект Веселина Илиева. Това обаче не е факт. Преди седмица на Охлюва в Морската градина пак герберите се възползваха от голямо общинско мероприятие за да раздават листовки на събралото се множество. Будни бургазлии пък подадоха сигнал, че против волята им са станали жертва на агитация около предизборния щаб на ГЕРБ на булевард Богориди. За справка, да наемеш помещение на това място трябва да си мега платежоспособен.


31 май 2009


През нощта на 30 срещу 31 май т.г. е била подпалена от неизвестни извършители "червената точка" в центъра на Банкя, поставена с цел да информира гражданите за изборите за Европейски парламент и 41-во Народно събрание и да ги среща с кандидатите на БСП за двата вота. Шатрата е била заредена с допълнителни информационни материали във връзка с днешната среща на Илияна Йотова с жителите на Банкя и това е помогнало на вандалите да лумне пожарът. "Слава Богу, няма пострадали и пожарът не се е разраснал до намиращата се в съседство дървена сцена", се казва в изявлението.
Българският представител в Европейския парламент и кандидат за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова изказва възмущението си от снощния палеж на "червената точка" в центъра на Банкя. Това се посочва в изявление на Илияна Йотова, изпратено до медиите. Позволете ми да изкажа възмущението си от този палеж, за който много ми се иска да вярвам, че не идва от политически опоненти, тъй като би било срамно и жалко да се използват такива примитивни методи в предизборната кампания, посочва Йотова.


20 юни 2009

Дуел между рози и плакати на ГЕРБ си организираха агитките на БСП и Бойко Борисов. Това стана тази вечер в Банкя при откриването на кампанията на социалистите.
Стотина привърженици на столичния кмет два часа по-рано бяха обградили сцената в парка, където трябваше да бъде даден старт на предизборната надпревара. До сблъсъци не се стигна заради полицейския кордон. Феновете на ГЕРБ, част от които под възрастта за гласуване, яростно размахваха плакати с образа на Бойко Борисов и картички с неговия лик и мощно викаха "У-у".
Герберите надигаха бутилки минерална вода с надпис "БСП" и с червени капачки. Агитката замеряше социалистите с навити на рола плакати на лидера.
От сцената червените младежи ге замеряха с рози. "Благодаря ви, че ми направихте празника", приветства ги лидерът на БСП-София Румен Овчаров.
Преди да се качи на сцената, Сергей Станишев отиде при герберите, приветства ги с "Добре дошли" и ги попита дали знаят друга дума освен "У-у". "Срещу вашата пожарникарска култура БСП изправя листа с 50 висши образования и 48 езика, а вие не сте научили един нов лозунг" - иронично се обърна към герберите и Румен Овчаров. Той им припомни, че скандирането "Червени боклуци!" БСП слуша от 20 години, когато много от тях още не са били родени.
България се нуждае от истинска демокрация, България трябва да се противопостави на мутризацията и реваншизма" - обърна се към своите симпатизанти Станишев. А на привържениците на ГЕРБ червеният лидер каза, че социалистите нито ги мразят, нито им показват среден пръст, както правят те.
Станишев призова Борисов "да спре да говори за икономика и банки и за други неща, от които не разбира, защото думите му са опасни за стабилността на страната."

ПОСЛЕСЛОВ
Двете най-големи партии ГЕРБ и БСП, които се определят взаимно и като най-големи политически противници, се оказаха с общи спонсори. Това показа докладът на Сметната палата за финансовите отчети на партиите за миналата година.
Компаниите, които симпатизират едновременно на модерната лява и на „новата десница”, спадат към водещи икономически групи в България. Най-безпристрастни са били от "Доверие обединен холдинг". Чрез "Доверие капитал" те са налели официално в касите на двете движения по 6000 лв. Пристрастие към столетницата са показали от ръководството на водещия български производител на алуминиеви профили "Алкомет", която се притежава от турски фирми и физически лица. Дружеството от Шумен се е лишило от 15 хил. лв. в полза на БСП с две дарения от 10 хил. и 5 хил. лв. ГЕРБ са се задоволили с 10 хил. лв. Двойно по-малко - 5 хил. лв., партията на столичния кмет Бойко Борисов е получила от "Спарки". За сметка на това чрез дъщерната си компания "Спарки Елтос", водещ производител на електроинструменти, компанията е отпуснала 10 хил. лв. за касата на БСП.

четвъртък, 25 юни 2009 г.

СТРАТЕГИЯ ЗА ПРОФАНИЗАЦИЯ НА НАЦИЯТА 4

ІV. ЛАВИНАТА ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Нека да си я припомним накратко. Подготовката и започва още преди 10 ноември 1989 г. с приемането на Указ 56 и изграждането на мрежа от задгранични търговски дружества. След вътрешно – партийния преврат налудничавият сценарий продължава с ограбване на всичко, което може да бъде ограбено и изнасянета на голяма част от него зад граница.
Създават се банки от рода на Първа частна банка, Балканбанк, Елитбанк, Частна земеделска и инвестиционна банка, ТСБанк, Агробизнесбанк и др. Тяхната задача беше да привлекат максимален обем средства на гражданите след което да фалират и „усвоените” средства да изчезнат в джобовете на новите олигарси.
Злоупотребите с обмяна на валута започнаха със свърталището пред популярната на времето сладкарница „Магура” за да прерастне в мрежа от бюра за обмен на валута покрила цялата страна. Откраднатите от хората пари чрез валутни измами не могат да бъдат изчислени. Дейността на тези бюра беше разширена с кредитна дейност нерегламентирана от закона. Така до всяко бюро за обмяна „израстна” и заложна къща. Освен космически високите лихви по кредитите неокомунистическата престъпна мрежа предлагаше и една скрита опция. Чрез стройно изградена организация на кредитополучателите се създават всевъзможни проблеми за да не могат да обслужват получените кредити. Така стотици хиляди обикновенни хора се разделиха с имуществото си, а някои от тях и със здравето и живота си! Естествено присвоеното по този криминален начин имущество отново премина в ръцете на новоизлюпените олигарси, които бяхя назначени от партията майка на длъжностти – милионер, мултимилионер и милиардер. Любопитното е , че по – голямата част от тях са бивши милиционери или лица свързани с Тодорживковия репресивен апарат.
Създадена бе и мрежа от фирми за търговия с недвижими имоти. Хората пострадали от имотни измами станаха толкова много, че започнаха да се организират в сдружения. И този фарс излезе от всякакви граници, когато съдия от конституционния съд загуби апартамента си, чрез документна измама !?!?
Държавно контролираните канали за търговия с наркотици преминаха в ръцете на функционери от престъпната червена мрежа. Дейността се разрастна и беше разширена с търговия на хора. Не бяха подминати и мъртъвците, чиито органи също станаха източник на крупни печалби.
Червените престъпници не се спираха абсолютно пред нищо! Аз имах нещастието, през годините, да се сблъскам с много представители на престъпната мрежа. Един от тях, който е председател на много голям спортен клуб, превърна този клуб в клон на българската мафия. В един разговор проведен в началото на лятото на 1999 г. той ми каза: „Моето момче, колко му е да накараш една психично болна жена, да убие детето си и след това да изкараш хората на улицата?”. Точно две години по – късно , непосредствено преди изборите през 2001 г., психично болна жена уби детето си, хвърли трупа му във фонтана на Южен парк и хората бяха изкарани на улицата!!! Дълбоко се съмнявам, че същите мотиви са ръководили и убийците на сестри Белнейски!
Неокомунистическата вендета се материализира и в стотици публични екзекуции на червени функционери. Неясен е и броят на безследно изчезналите от страната, някои от които може би живеят в различни точки от света със сменена самоличност и обслужват от дистанция интересите на новоизлюпената олигархия.
Извинете ме, но не съм в състояние да пиша повече! А трябва...
В четирите части на този материал се опитах да направя, съвсем на кратко, анализ на причините довели до колапса на гражданското общество у нас. В резултат на преживяното хората в България вече не са в състояние да се борят за интересите си, за правата си, за живота си... Те не могат дори да се ориентират в случващото се. А това най – ясно проличава по време на избори!
Единственото, което ми остава е да цитирам незабравимия Кире Либерало от Перник:

„До нови срещи в урните по време на изборите !!!”

сряда, 24 юни 2009 г.

СТРАТЕГИЯ ЗА ПРОФАНИЗАЦИЯ НА НАЦИЯТА 3

ІІІ. ФОЛК ИНВАЗИЯТА

„ Човека взе парите
Каза: Чакай малко!
Хвана самолета
Дръжте му петите ...”

„Хайде вий борци
Дайте вий пари
Нямяш ли пари –
Стари бабички!”

Припомнете си тези „знаменити” текстове, защото подобни песни бяха превърнати в химни на прехода. Поп – фолк кичът имаше за задача да наложи и „озакони” абсурдни стил на поведение и общуване, начин на мислене и криминални ценности. Не на последно място това бе още един полузаконен начин за трупане на огромни печалби за сметка на обикновенните хора, които финансираха от джоба си тази безвкусица, при това с радост !?!? Как са реинвестирани парите натрупани по този начин, можем да се досетим:
„Пловдивският окръжен съд отне в полза на държавата поземлен имот в гр. Пловдив, с площ от 416 кв.м., ведно с построената в него 7-етажна административна сграда, предназначена за хотел на обща стойност 810 502 лв., собственост на Петър Главчев, бащата на Ванко 1, който се води собственик на хотела. Въпросният недвижим имот в гр. Пловдив беше възбранен по искане на Комисията от Окръжен съд Пловдив. Правното основание за отнемане на имуществото е то да е придобито от престъпна дейност, доколкото не е установен законен източник на доходи за придобиването му. От ангажираните от страните доказателства по делото се установява, че за периода от 1981 г. до 1 март 1990 г. Петър Главчев е реализирал доходи по трудови правоотношения в размери, под средната работна заплата за страната за съответния период, а като арендатор през 1993 г. е реализирал печалба в размер на приблизително 12 минимални работни заплати. Съпругата му Цветана също не е имала високи доходи, като същевременно само извършените от Петър Главчев през проверявания период разходи за 98 задгранични пътувания, съпоставени с обичайните разходи на домакинството, съществено надвишават законните им доходи.” Plovdiv24.bg
Финансовите параметри на проблема, обаче , не са основният проблем. Страшното е, че с помощта на фолк инвазията бяха наложени стереотипи, които превърнаха живота на хората в кошмар – чалга – култура, чалга – пазарна икономика, чалга – политика... Или за да се развиват паразитни явления и фигури беше нужна подходяща среда и тя беше създадена!
„Явлението” беше използвано и за пряка намеса в политиката. Типичен пример за това е поп - фолк шоуто на Слави Трифонов. Оказва се, че личният конфликт с Иван Костов не е единствената причина Слави да превърне предаването в постоянна трибуна АнтиКостов за определен период от време. Според разстреляният преди време автор Георги Стоев, Сашо Дончев плащал по 40 000 на месец на Слави Трифонов
„- Знаеш ли кой идва миналата седмица? – хилеше се Крейзи. – Слави Трифонов! – продължи той! – Абсолютно сам, накарахме го да си премести джипа, не за друго, а да го унижим и той се въртя половин час, докато намери къде да го остави. Аз лично го въведох при шефа. Славчо ме представи като дясната му ръка и ме остави да слушам разговора: ”Ще бъда кратък, бате Слави – започна от вратата онзи. – Сашо Дончев, шефът на „Овергаз”, ми дава по 40 000 долара на месец, за да пропагандирам за БСП в новото си шоу, ако ти ми дадеш 300 000 марки, ще пропагандирам за СДС”.( Откъс от книгата на Георги Стоев „BG Кръстника” – Истинската история на Маджо – книга първа)
Тук ми се иска да запитам: Каква е основата на която стъпва Трифонов за да влиза в ролята на цар Соломон и да се превръща в ментор на нацията? Вероятно това е факта, че той много трудно завърши висшето си образование. От известно време в публичното пространство се подхвърлят реплики, че зад „самостоятелните” политически изяви на Трифонов стои олигархът Хписто Ковачки, за който споменахме някои неща във втората част на този материал.Може би ...
А какво да очакваме в деня за парламентарни избори в чалга – държавата България. Естествено чалга – гласуване !
Следва продължение...

неделя, 21 юни 2009 г.

СТРАТЕГИЯ ЗА ПРОФАНИЗАЦИЯ НА НАЦИЯТА 2

ІІ. ПОЛИТИЧЕСКАТА ПОРНОГРАФИЯ

Тя не се изчерпва с огромния брой агенти на Държавна сигурност подвизаващи се в различни политически партии. Освен почти успелия опит за създаване на фиктивна опозиция, БКП/БСП се зае и с „продуцирането” на абсурдни фигури в българската политика, които буквално „изтриха” от съзнанието на хората разбирането за политически принципи, политически морал и етика, политически стил на поведение и общуване. Кире Либерало ни призоваваше след изборната победа на неговата партия да отидем да се напием в пернишка кръчма!? Йоло Денев от екрана на телевизията призоваваше бог Тангра да му помогне да възроди България!? Камен Влахов подаваше команди на полицаи „падни – стани” !? Бившият агент на ДС Жорж Ганчев, гледайки умно в камерата нареждаше „Не ме гледай умно българино!!” !? Бойко Борисов отправяше Коледни пожелания – „ Пожелавам на всички, весела Коледа, Весела Лечева и всички останали !” !? За да стигнем до върховия момент Народното събрание да излъчи първият депутат – педофил в българската история!?
Главният акцент в неокомунистическата политическа порнография, обаче, беше създаането на партии - менте. Един от върховите моменти в тази посока се оказа продуцирането на НДСВ. С нейното създаване се постигнаха две основни цели: беше осигурен параван за връщане на бившите комунисти във властта и беше осъществено първото значимо разцепване на десния електорат. НДСВ ни „оправи” за 800 дни и сега разчита на реанимация от страна на БСП/ДПС.
Друг тежък удар върху десния електорат беше „продуцирането” на партия „Атака”. Водещи фигури в партията се оказаха мутрата – архонт Слави Бинев, доказаният агент на ДС проф. Станислав Станилов, представителят на тодорживковата ченгеджийница Тодор Батилов и т.н. От парламентарната група на „Атака” излезе и емблематичният Владимир Кузов. Освен кръчмарските скандали и побои партията ни предложи и лозунги от сорта „Долу ЕС!” и „Вън турците от България!”. Това което ни спестяват от „Атака”, обаче, е факта, че водещите фигури в партията и водещите фигури в ръководената от бивши агенти на ДС партия ДПС са от „един дол дренки”!
Списъкът на неокомунистическите „десни” партии „изповядващи консервативни или либерални” идеи продължава с:
- ВМРО – лидерът на партията Красимир Каракачанов е син на комунистически генерал, а самият той е бивш агент на ДС (агент Иван)
- Лидер – създадена от видния представител на „червената мрежа” в Блгария олигарха Христо Ковачки. Тя ще се бори с беззаконието в страната при положение, че срещу нейния лидер има възбудено наказателно производство за извършени престъпления
- Движение „Защита” – това е политическата формация номинирала най-много кандидати, бивши агенти на ДС, на последните избори за Европарламент
- Ред, законност и справедливост – съучередител на партията е бившият агент на ДС Георги Марков, който е в много близки отношения с Тодор Батков (и вероятно с един от инструкторите на българската мафия Михаил Чьорни), а в кандидатските листи на партията попадна и братът на небезизвестния Алексей Петров – Трактора
- „Гергьовден”, движение „Напред”, „Новото време” и т.н. и т.н. ...
Звездният миг в „сапунения червен сериал”, който не влизаше в предварителния сценарий на партията – майка БСП, се оказа създаването на ултра лявата, кърваво червена партия „Герб”. Този удар върху червения електорат изненада всички, освен „герберите”. Зад партията стои най – деструктивната и най- дерибейската част на българското общество, стоят новите собственици на България, които ни заляха с лавина от престъпления в годините на прехода. Стъпвайки на криминално придобитите си активи те казват на партията – майка от „Позитано” 20: С вас бяхме до тук. Сега ние ще определяме правилата! Това, обаче, се оказа недостатъчно за криминалния контингент, подкрепящ „Герб” и за ужас на всички, персони намиращи се в следствения арест хукнаха да се кандидатират за депутати !!
Объркването на електората не е единствената цел при създаването на „десни” неокомунистически партии ! Чрез тях бившите комунисти се опитват да парцелират България на отделни „феодални” владения за да може всеки от тях да си ползва откраднатото от него самостоятелно.
Резултата от политическата порнография в България можете да го видите по време на избори. А и не само тогавa ...

Следва продължение ...

петък, 19 юни 2009 г.

СТРАТЕГИЯ ЗА ПРОФАНИЗАЦИЯ НА НАЦИЯТА

В годините на прехода бившите комунисти реализираха стратегия за профанизация на нацията,която засегна всички сфери на обществено – политическия живот. Ще запитате - кому е нужно това? Отговор – само една обезличена нация може да гласува за Гоце, Серго, Доган и Бойко след като е преживяла 20 години неокомунизъм! Главните направления за реализирането на тази стратегия бяха: медиите и журналистите в ролята им на политически слугинаж, политическата порнография, фолк – инвазията, лавината от престъпления , която заля страната и т.н.

І. МЕДИИТЕ
В първите месеци след събитията на 10 ноември 1989 г. и аз, като много други, живо се интересувах от случващото се. Стремях се да не пропусна нищо от публикациите във вестниците и предаванията на радиото и телевизията. Дълго време недоумявах, защо изведнъж в публичното пространство се наложи един профански език, който никога не е бил характерен за българския народ. Една сутрин си купих в. „24 часа” и пред очите ми попадна заглавие – „ Депутат топи пръст в меда, електората му го ближе май!”. Писна ми и от тогава престанах да си купувам и да чета вестници. По това време на чело на „часовите” издания беше Петьо Блъсков. Години по късно, в електронната мрежа, попаднах на следната информация: „ На 15 декември 2007 г. в събота, Общото събрание на СБЖ, начело с Управителния съвет, е гласувало да се дадат под наем за 10 години хотелите на СБЖ край Варна и почивната база в Банкя на фирмата „Български имоти”, която е собственост на Петьо Блъсков. С решението се предвижда още фирмата на Блъсков да построи хотел 10 000 кв. м разгъната застроена площ в част от базата, известна като Международен дом на журналистите край Варна.”
Иначе казано, новите собственици на България, много добре знаят, че голяма риба се лови в мътна вода. И едното от средствата за „мътене на водата” е помията в публичното пространство и начините по които я изсипват върху главите ни.
Прекалено късно обществото разбра и факта, че почти всички топ – журналисти на България са били агенти на Държавна сигурност. Това, в голямя степен, обясняваше стрaнните тези налагани ни в публичното пространство, както и „осукването” и профанското поведение на много водещи на публицистични предавания по радиото и телевизията.
А кои са собствениците или двежещите фигури в медийното пространство? Ирена Кръстева, Тошо Тошев, Петър Манджуков, Георги Гергов, Красимир Гергов ... Все видни представители на неокомунистеческата престъпна мрежа у нас.
Няколко думи и за предлаганите програми.
Филми – преобладаващият брой от тях са нискобюджетни продукции, които сигурно се продават по два за лев в разпространителната мрежа. При повечето от тях въобще не можа да става и дума за естетическо въздействие и естетически критерии. Единственият ефект от гледането на такива филми е тотално оглупяване и оскотяване.
Реалити шоу програми – за повечето от тях българският им вариант е истинска катастрофа. Какви са VIP персоните, да кажем, във Vip Brother ? Това не са изявени дейци на науката, изкуството и културата, прославили България далеч зад нейните граници. Това са измислени поп - фолк звезди и бивши или бъдещи затворници. Ами Dancing stars ? Пристрастен съм към това шоу поради редица лични причини! Но го гледам трудно, понеже водещ е бившият агент на Държавна сигурност Тодор Колев, който фъфли през изкуствените си зъби и кани за гости „творци” като Азис. В други предавания, в които водещи са известният дует Иван и Андрей, откровенната простащина и поп – фолкът са в изобилие.
Какво може да се очаква от народ залят от толкова много кретенизъм ? Естествено – кретенско поведение. И най – страшното е, че това кретенско поведение се проявява и по време на избори! Видяхме го и на изборите за Европарламент.

Следва продължение ...

сряда, 17 юни 2009 г.

СВЕТЪТ ЗА НАС 2

04.05. 2006

“Ди Велт”: За българското правителство германски евроексперт е враг номер
За българското правителство Клаус Янсен в момента е държавен враг номер 1, пише в обширна статия германският вестник “Ди Велт”, цитиран от радио Дойче веле. Председателят на федералното сдружение на криминалните служби беше в България по поръка на Европейската комисия, за да анализира доколко София е готова за членство в ЕС с оглед борбата срещу организираната престъпност и корупцията. Съдържанието на предварителния доклад от 23 страници е унищожително, пише “Ди Велт” във връзка с доклада на евроекспертите от партньорската проверка през февруари.
Служителят на германските криминални служби изразява съмнение в професионализма на службите за сигурност в България.
Клаус Янсен се е натъкнал при своите разследвания на значителни пропуски. Следователски протоколи и протоколи от разпити можели свободно да се видят в Интернет. Оттук произлизала опасността поверителни информации на ЕС до правораздаващите органи в България да попаднат в ръцете на организираната престъпност.
Криминални босове не биват привличани под наказателна отговорност, продължава Янсен.Освен това той е придобил впечатлението, че служителите не показват особен интерес в борбата срещу търговията с хора. Германският следовател се е натъкнал и на куриози. Например треньорът на националния футболен отбор Христо Стоичков има официално разрешение да се движи със синя лампа на автомобила. Висш съдия е ползувал лично отнета в полза на държавата кола-откраднатото БМВ на германски търговец от Олденбург (става дума за председателя на Софийския градски съд Светлин Михайлов).
В публикацията си “Ди Велт” припомня, че по поръка на Европейската комисия в България е била и Сузете Шустер от правосъдното министерство на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Съдийката е трябвало да оцени състоянието на съдебната система и тя стига до подобни заключения, както и Клаус Янсен. Според нея реформата на съдебната система се провежда хаотично. Промените в конституцията изглеждат конфузни, а новите наказателни закони въобще не могат да функционират. При назначаването на съдиите цари шуробаджанащина, заключава тя.

12.06.2007

В българските безмитни магазини се перат пари, придобити чрез престъпления, твърди годишен доклад на Държавния департамент на САЩ.В документа (Country reports, INSCR 2007 vol.2, PDF) се отбелязва, че борбата срещу престъпните схеми у нас е била блокирана от противопоставяния в управляващата тройна коалиция.
Според Държавния департамент през 2003 г. безмитните магазини по границите в България са били набелязани като основни цели в борбата със "сивата икономика", защото те са основното звено на контрабандата на цигари, алкохол и скъпи стоки.
Опитите на Министерството на финансите да ги закрие обаче са се провалили, поради политически причини.Фокусът на правителството беше върху безмитните магазини, използвани за нарушения на митническия и данъчния режим. Те освен това обаче биха могли да бъдат използвани и за други престъпления, вкл. финансови.Има съмнения, че много от безмитните магазини са свързани с хора от организираната престъпност, занимаващи се в контрабанда на горива, трафик на хора, търговия с наркотици.

25.09.2008

България омаловажи критиките в доклада на ЕК за неспособността си да се справи с корупцията и престъпността, коментира днешното издание на списание "Форбс". България има сериозни успехи след една година членство в ЕС, цитира изданието думите премиера Станишев от пресконференцията във Варна. Припомняме, вчера ЕК потвърди официално спиране на двете ни агенции по ФАР, като подчерта, че комисията е готова да преразгледа това решение, когато България предприеме нужните стъпки.

06.06.2009


Ройтерс: Популизъм на ”Дондуков” №1
Българското правителство съобщи, че ще намали заплатите на министрите с 15%, за да ограничи разходите в условията на икономическа криза. Анализатори определиха това решение като популизъм преди изборите за Народно събрание на 5 юли, съобщава Ройтерс.
Ръководеното от социалистите правителство, което е изправено пред рязко намаляване на подкрепата заради кризата и ширещата се корупция, до този момент отказваше да намали разходите преди парламентарните избори, въпреки предупрежденията, че това може да доведе до бюджетен дефицит, допълва агенцията.


НЕОКОМУНИСТИЧЕСКА ДЕМОКРАЦИЯ

10.06.2009

По разпореждане на Районната прокуратура в Бургас разследващи полицаи са извършили претърсване в домовете на четирима жители на село Рудник, Бургаско, съобщиха от МВР в сряда. Съобщението е по повод изявление на коалиция "Лидер" – "Новото време" по-рано през деня, че работещи в поморийската мина "Черно море 2", собственост на бизнесмена Христо Ковачки, са били подложени на полицейски произвол, инспириран от определени политически сили.
На 5 юни в полицията е бил получен сигнал, че лица са предлагали назначаване на работа в мината в село Рудник срещу гласуване за кандидат от "Лидер", продължава съобщението. Веднага информацията е била докладвана на Районната прокуратура в Бургас, която е образувала досъдебно производство и е разпоредила проверка по случая.
Полицаи са претърсили домовете на четирима жители на с. Рудник. На единия адрес, където живее 40-годишна жена, са открити и иззети списъци на работещи и кандидати за работа в мина “Черно море”. При разпита жената е признала, че хората в списъците са заявили, че ще гласуват за "Лидер", ако получат работа в мината.
Пред съдия част от лицата в списъка са били разпитани като свидетели. Съгласно дадени писмени разпореждания от прокуратурата са изискани и получени документи за назначаване и прекратяване на трудови правоотношения на служители в мината за периода от 1 май до 8 юни т.г.. Установени са точните данни на 36 лица от списъка, които в момента се разпитват в качеството им на свидетели.
В съобщението се казва още, че работата по случая продължава.

10.06.2009

Върховният административен съд реши да върне за преразглеждане делото за купуването на гласове на частичните местни избори в плевенското село Брест. Това съобщи депутатът от Коалиция за България и председател на областното ръководство на БСП в Плевен Васил Антонов.
На тамошните избори през март БСП подаде жалба, че кандидатът на ГЕРБ Цецо Луканов, е присъствал на раздаване на пари в местен обувен цех. Около 20.30 ч в деня за гласуване в местното полицейско управление постъпва информация, че управителят на цех за производство на заготовки за обувки в Брест, заедно със съпругата на собственика са раздавали пари на своите работници. Под предлог, че фирмата не е изплащала три месеца дължимите заплати хората са получавали по 50 лв. като вид аванс. Впоследствие човекът на Бойко Борисов спечели и в момента е кмет на селото. Според кандидатът на БСП Стефан Копчев Луканов е агитирал работниците да гласуват за него, като ги е уверявал, че той лично е съдействал те да получат парите.
Два пъти плевенски Административен съд отказа да образува производство по жалбата. Сега от левицата таят надежда, че след преразглеждането във ВАС, ще бъде образувано производство и делото ще тръгне отново.


15.06.2009

За скандал с купуване на гласуване сигнализира кмета на Карнобат
Кметът на Карнобат Георги Димитров е в стихията си тези дни.Същият има сигнали и доказателствени материали за купуване на гласове в село Невестино в полза на партия Лидер,считана от мнозина за приближена до ДПС.
Димитров е сериозно обезпокоен от липсата на феърплей от страна "лидерите" които по негова информация и канали са лобирали и агитирали за себе си преди изборите за Евро парламент.Скандала сега се засилва, понеже наближават и парламентарни и както изглежда апетита на конкретни кандидат властимащи се засилва.Хората на кмета обобщават, че са се раздавали пари и се е обещавало щедро на лесно манипулируемото население.В района цари мега безработица като заедно с циганите Невестино наброява близо 600 жители.Очаква се скандала да гръмне с все сила тази седмица понеже има "изтичане" на информация от агитиращите за Лидер."Този път ще хвърчат глави.Не може слабо интелигентни хорица да ни определят нашето бъдеще и това на децата ни като ходят да гласуват, за който нетрябва.Съжаляваме, но не бива да го позволяваме"казват жители от карнобатска община.Както е известно Лидер постигна изненадващо добри резултати в две населени места и в Бургаска община-мина Черно море и Рудник където живеят предимно подчинени на Христо Ковачки,работещи в близката мина.


16.06.2009

Граждани: Как може доносникът на ДС Божидар Димитров да води листа?
Пет организации изпратиха послание до РЗС, ЕНП и ГЕРБ.
Преди малко повече от месец десет политически партии подписаха „Декларация за чист парламент“. Две от тях вече я нарушиха. Партия РЗС на Яне Янев и партия ЕНП на Мария Капон включиха в общата си листа за парламентарните избори Красимир Каракачанов - бивш сътрудник на комунистическите тайни служби, известен още с псевдонима си Иван. Това е нагла демонстрация на безпринципност, лицемерие и фалш.
Това се посочва в специално обръщение до лидерите на РЗС, ЕНП и ГЕРБ, подписано от организациите: Гражданска инициатива "Справедливост", Асоциация на свободното слово Анна Политковская, Коалиция за честно управление, Център за подпомагане на хора, преживели изтезание – АСЕТ, Движение "Граждани срещу ДС".
В обръщението пише още:
Впрочем същото се отнася и до партия ГЕРБ. Вярно е, че хората на Борисов дори не подписаха Декларацията, но същите тези хора размахват като свое знаме „европейските ценности“. Е, г-н Борисов, що за европейска ценност е да сложиш за мажоритарен кандидат и водач на листа доносника на ДС Божидар Димитров? Откога Държавна сигурност е гарант за европейското развитие на България?
Във финалната част на посланието си гражданските организации се обръщат към Янев, Капон и Борисов:
Вие сте сред най-яростните критици на сегашната управляваща клика и всячески се стремите да се покажете като нейна алтернатива. Е, не сте! Можете да станете депутати и дори управляващи, но няма да бъдете добри депутати и управляващи, защото нищо, което не е почтено, не е добро.



вторник, 16 юни 2009 г.

ЧЕРВЕНИЯТ ПАНАИР

Резилът на бившите комунисти, като управляваща партия, започна още в първите месеци на тяхното управление.
В последния доклад за нарушенията по програмата на ООН "Петрол срещу храни" са посочени три фирми - "Росбулнефт", "Иракбулойл" и "Машиноекспорт". И трите фирми са част от изградената в страната неокомунестическа мрежа от фирми, групировки и сдружения.
В списъка на лицата замесени в скандала е и бившият директор на "Нефтохим" по време на управлението на БКП Людмил Дионисиев, който е обвинен в Съединените щати за плащане на подкупи на режима на Саддам Хюсеин.
Европейските партньори все по-често изказват своето разочарование от развоя на събитията в страната. Не отдавна Гюнтер Глозер - депутат от Бундестага и говорител по европейските въпроси на парламентарната група на Германската социалдемократическата партия (ГСДП), по повод огласените оценки за напредъка на Турция и Хърватия заяви, че ако България и Румъния не ускорят решително реформите, присъединяването им от 1 януари 2007 г. трудно ще се осъществи. За съжаление това не е единствената реплика по- този въпрос.
Правят се и много коментари по въпроса за евентуален отказ от страна на САЩ за разполагане на военни бази на територията на страната.
Ако слушате обаче приказките на “другарите” ще чуете , че нищо подобно няма, че те не знаят нищо по тези въпроси, че процесите в страната вървят хармонично и БСП/БКП е “чиста като изворна вода”. Иначе казано - те живеят на друга планета и ставащото на нашата планета не ги интересува.
Какво обаче, виждат очите ни.
Зажаднелите за власт бивши комунисти започнаха безогледно “кадруване” ръководени от класическата, за тяхната идеология,максима – “Кадры решaют все”.”Червената метла” работи на пълни обороти, независимо от недоумението, което изказват нашите европейски партньори.Терористичната “червена мрежа” разширява и заздравява позициите си на всякаде – в министерства, ведомства , фирми , медии и т.н. Правят се нескопосани опити да бъде “затворена устата” на българската журналистика, защото “червените” могат да съществуват само в условията на конспиративност.
Не липсват и сълзи.
Главният прокурор плаче, защото журналист от НТВ е купил бронираната му кола, без за това да е информиран нито той , нито НСО.
Министърът на културата плаче, защото светът гледал на нас, като на бандити и проститутки, без да споменава, че този имидж ни бе “спечелен” от “червената” мрежа изградена от неговата партия.
Червена професорка плаче, на столичния булевард “Славейков”, защото “духала супата”.
А обикновенните хора плачат, защото по най – елементарен начин си “навлякоха” поредното недъгаво неокомунистическо управление, ужасяващите последствия от което ще тежат на плещите на поколения след нас.
ДО КОГА ?!?!



1. “ Вестникът “ , г. ІІІ, бр.128 , 2 – 8 декември 2005 г.





неделя, 14 юни 2009 г.

ИЗТЪРГУВАХА БЪЛГАРИЯ !

Публична тайна е , че в годините на прехода бившите комунисти продуцираха в България създаването на партии – менте. Този процес продължава и днес. Целта е прозрачна – раздробяването на десния електорат и създаването в страната на фиктивна, манипулируема, „удобна” опозиция. Най – силните акценти в тази посока се оказаха партиите НДСВ и Атака. В тази връзка аз публикувах материал под горното заглавие във “Вестникът”, бр. 116, година ІІІ, 09 – 15 септември 2005 г. Ето и самият матириал.

Сделката не е нова . Преди четири години тя изглеждаше приблизително така:
1.Симеон Сакскобурготски , наричан по-долу в споразумението, за краткост само МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛ, ще реституира всички фамилни имоти с изключение на връх Мусала.
2.БСП / БКП/ , наричана по-долу в споразумението , за краткост само
МАФИЯТА, по време на управлението на МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ще си “разиграва коня , както си иска”.
Какъв беше резултата от сделката , сключена през 2001 година?
1.Симеон Сакскобурготски реализира реституция , каквато хилядолетният континент Европа не помни и непознава.
2. БСП /БКП/ започна гигантско преразпределяне на зоните на влияние , между своите звена , което доведе до почти ежедневни публични разстрели по улиците на страната. От МВР ни беше обяснено, че тежката криминогенна обстановка е резултат от много добрата работа на министерството.
След последните избори, проведени тази година, привидно скритото срастване на партията на бившия монарх и партията на бившите комунисти , вече е официален факт, облечен в коалиционно споразумение. Сега рязането и разпределянето на “парчетата от баницата” ще става още по-мащабно, още по – енергично, още по – нагло. В такива моменти човек започва да се пита – до какви невиждани мащаби може да достигне политическата порнография в България? Страната е била свидетел на монархическо управление с печални резултати, на фашистно управление с печални резултати, на комунистическо управление с печални резултати. Но никога не е страдала от монархо – комунизъм. Е , ДОЖИВЯХМЕ И ТОВА!

За последствията ще говорим в обозримото бъдеще. Сега бих искал само да изкажа съчувствието си към монархистите , които гласуваха за бившия монарх с надеждата за частична реабилитация на осъдените свои близки от измисления , така наречен “Народен съд”. По безпрецедентен начин беше поругана паметта на невинните жертви на комунистическия режим , чиито трупове бяха изядени от свинете на остров Белене.
Искам да изкажа своето съчувствие и на българските турци, които преживяхя невижданата вандалщина в най – новата история с принудителната смяна на техните имена. Безпринципната коалиция , на която станахме свидетели, ги направи “ортаци” с персоните , които избиха техните близки по време на “Възродителния процес”.
В заключение можем да кажем само едно: “ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ!”







петък, 12 юни 2009 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 8

25 .04.1995

Убийци причакват боса на ВИС Васил Илиев, който шофирал собствения си Мерцедес , в столичния кв. „Гоце Делчев” и почти от упор го разстрелват. Ученик на школата „Олимпийски надежди“ сред неговите съученици са били Илия Павлов, Димитър Джамов, Атанас Комшев, Младен Михалев-Маджо и много именити след това подземни босове.
През 1987 в Чехиословакия се засича с Иво Карамански, който е тарторът на българската мафия в чужбина, занимаваща се с кражби на автомобили, въоръжени грабежи и поръчкови побои. 7-8 месеца след пристигането си Васил Илиев е арестуван заедно с негов приятел по прякор Дробеца. Прекарва 2 месеца в чешки затвор по обвинение в грабеж, което така и не се доказва.
След като излиза от затвора, той е принуден да напусне Чехия и през
1988 заминава за Унгария, където заедно с Иво Карамански крадат коли и правят измами с валута, злато и др. През 1990 г. се завръща в България.
Първата фирма на Васил Илиев регистрирана през
1991 г. е ВИС, като от уставния капитал 50 000 лв. той внася 49 000 лв. Другите 1000 лв дава Пламен Тимнев-Ганди. Акционери още са Николай Цветин и Георги Илиев. Фирмата се занимава главно с охраняване на обекти. Основният персонал са хора от борческите среди, приятели от Унгария и абитуриенти от „Олимпийски надежди“. Истинския възход на борческата империя започва със старта на Юго ембаргото.
Васил Илиев прохожда в бизнеса с няколко дискотеки по Южното Черноморие. Дребни акционери във ВИС-1 са Пенчо Младенов, Антон Боянов и Веселин Йотов.

06.05.2008

Български “Уотъргейт”? Забравете! Подслушват ни на поразия.
В един прекрасен момент, председателка на съда, която днес е в Европейския парламент, изпада в паника. И търси съвет от бивш шеф на Държавна сигурност в града – какво да прави, дават и да подписва СРС-та, от които тя самата се притеснява. Можем да си представим какво е подписвала въпросната шефка на съда, щом самата тя се е уплашила. По-късно същата шефка на съда влиза в ГЕРБ и става евродепутат.
Началото на 90-те.
Оказва се, че тогавашният вътрешен министър Христо Данов и в последствие председател на Конституционния съд е подслушван. Защото говори със сина си – Веселин Данов, в слушалката, на който също слухтят. По онова време за тези неща изобщо не се говори публично.
Номерът на спецченгета е изтъркан и върви, и до днес. “Оперативно интересен обект” ставаш най-вече поради евентуалните ти контакти с някой, който същите тези ченгета нюхат за престъпление. Така те закачат по веригата и оправданието им е “брилянтно” – ама ние теб, всъщност, не те подслушваме, а нюхаме оня, с когото си приказваш.
По тоя “византийски” параграф у нас минават и всички подложени на СРС общественици, политици, журналисти и хора от бизнеса.

05.09.2008

Националната агенция по приходите установи данъчни измами на летище София. На клиентите на паркинга не се издават касови бележки.
Проверка показа, че повече от половината от оборота на денонощния платен паркинг на летището не се декларира.
10 хиляди лева е санкцията, която ще бъде наложена на летище София, заради неиздаване на касови бележки на клиентите на паркинга.Само за 4 часа днес, в присъствието на данъчните инспектори, оборотът достигна 2 хиляди лева. Офисът с компютрите и документите днес беше запечатан, предстои да бъдат иззети за проверка.
Данъчните дадоха на летището едноседмичен срок да въведе автоматичен или ръчен механизъм, който да дава пълна гаранция, че всяка кола, която напуска паркинга ще получава касова бележка. Ако това не бъде изпълнено, паркингът ще бъде затворен.

22.09.2008


Разкриха 144 дружества, източвали ДДС фирмите са ощетили бюджета с приблизително 55 млн. лева за година.
Националната агенция за приходите е разкрила 144 търговски дружества от София, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Варна, които са извършвали данъчни измами с ДДС, съобщиха от пресцентъра на агенцията.Основните типове нарушения са свързани с покупко-продажби на употребявани активи, представяни за нови, укривани данъци, които са били дължими за карго от Китай. Установени са и измами при внос на стоки в държава-членка на ЕС, но предназначени за трета страна, както и популярните в ЕС измами тип "въртележка". Приблизителната стойност на щетите, които тези фирми са нанесли на бюджета в последната година е 55 млн. лв.



23.04.2009

Гергов намери местенце на авера си Богомил Бонев
Бившият вътрешен министър в правителството на Иван Костов – Богомил Бонев, е назначен за нов изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив. Това обявява мажоритарният собственик на Националния изложбен център Георги Гергов, съобщава Дарик радио.
„Генерал Бонев е мой кумец, но не това е причината изборът ми да падне върху него, след като дълго търсих подходящ човек”, казва Горги Гергов.
Бонев бе вътрешен министър в правителството на Иван Костов. Връзките му с Емил Кюлев и Чорни бяха част от аргументите на противниците му. Сега официално Бонев става наемник на олигарха Георги Гергов, близък до президентския кръг на Първанов.


четвъртък, 11 юни 2009 г.

PEЗИЛ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ

Тези дни ни беше поднесен някакъв отчет за работата на правителството през изтеклия мандат. Това неволно ми припомни един материал, който публикувах във в.“ ПРО & АНТИ “, бр. 51, 23 – 29 декември 2005 г. Ако имате желание прегледайте го...

Вместо 20 % увеличение на доходите , хората в България получиха 20% увеличение на цените. Това е, в най-синтезиран вид, анализа на неокомунистическото управление, което си навлякохме на последните избори.
Жалко е, че ние като нация, за 15 години, не разбраха една проста истина – когато бивш комунист ти каже “Добър ден”, трябва да погледнеш към небето за да видиш къде се намира слънцето. Тези “мили хора” не спряха да лъжат и тероризират собствения си народ в продължение на много десетилетия.
Изпълнението на предизборните обещания не е приоритет на “другарите”. Тяхната основна цел, докато се подвизават в управлението, е да пренасочат максимална част от европейските предприсъединителни фондове в банковите сметки на създадените от тях “червени” фирми, групировки, фондации, сдружения и т.н. След този пореден колосален грабеж те ще се изпокрият , кой където намери, за да избегнат санкциите на Европейското законодателство с което ние ще трябва да се съобразяваме като страна членка на ЕС.
И докато те разиграват задкулисните си схеми, кошмарът в живота на хората и напрежението по улиците се превръщат в ежедневие.
Учителите, на които сме поверили децата си за да ги образоват и да ги изградят като професионалисти, отказват да работят за смешните заплати, които получават. Българските учители застават до онкологично болните, които първи изкрещяха истината в мутрите на бившите комунисти. Виковете “Убийци !!!” пред Парламента, за съжаление, няма да им осигурят лекарствата, без които те не могат да преживеят.
За пореден път другарите се погавриха и с българските пенсионери.
Това са хората, които десетилетия на ред търпяха пародията, наречена “развит социализъм”. Социалното министерство им отпусна, за предстоящите празници, пари с които “могат да си купят една бутилка вино”.
Новогодишните ни трапези обаче ще бъдат впечатляващи. На тях освен вино , ще има аперитив от фалшив алкохол , след който ще потеглите към болницата или гробищата. А основното ястие ще бъде класическо – “Резил по комунистически”.
Да ни е честите Новата 2006 година! Наздраве!

вторник, 9 юни 2009 г.

ДПС – НАЙ-СТАБИЛНАТА ПАТЕРИЦА НА СТОЛЕТНИЦАТА

Ахмед Доган, Юнал Лютфи, Лютви Местан и Рамадан Аталай – депутати в НС
Баки Хасанов Хюсеинов - зам.-министър на труда и социалната политика, Хасан Али Хасан - зам.-министър на земеделието и хранителната промишленост, Хасан Марем Хасан - зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството,
Това са имената на една малка част от бившите агенти на Държавна сигурност „попаднали” в ръководството на ДПС. Действителният им списък е много по-дълъг. Припомням тези факти, защото тази „компания” е един от най-показателните примери за ужасяващото присъствие на представители на Тодорживковата ченгеджийница в обществено-политическия живот на страната. Абсолютно погрешно ДПС се спряга в публичното пространство като етническа партия. Това е неокомунистическа партия, най-големия сателит на БСП, чрез която все още живата Държавна сигурност маниполира турското малцинство в България.
Какво извадиха от вълшебната чалма Доган & Co през годините на прехода?
Видяхме как един цял етнос, по време на избори, отива под строй до избирателните секции, в това число и чрез изборен туризъм и гласува по един и същи начин. След което лидерът на партията Доган (агент Сава) отчита броя на стотици хиляди гласували с точност до единиците !!!
Обръчите от фирми - Доган подчерта, че това определение се е превърнало в мръсна дума, свързано с политическите потайности на прехода. Той посочи и пример за обръч от фирми. Например ако в една каца или бъчва махнеш само един обръч, тя протича и започва да се руши във времето. Следователно обръчът създава стабилност на всяка система, включително и на медийната. Обръчът като такъв за по-малко от една година се доказа, че като политическо клише е безспорна находка. Доган заяви, че обръчът от фирми възниква и се развива заедно с демократичното общество, пазарната икономика и конкуренцията в нея. Най-важният генератор за обръча от фирми е ефективната инвестиционна дейност. Тук няма нужда от корупционни схеми, спекулативни сделки и от прикриване на данъци, защото всеки уважаващ себе си обръч е достатъчно ресурсно обезпечен и по правило работи на светло ?!?! Това, което агент Сава спестява на аудиторията е, че обръчите от фирми около БСП, ГЕРБ,ДПС, Лидер и т.н. образуват престъпната неокомунистическа мрежа, която е покрила цялата страна и е пуснала пипалата си далеч зад пределите на България !
„ 9 села в Кърджалийско участват в изборите за евродепутати без там да живее нито един човек. Жителите на тези места са вписани в избирателните списъци, а самите села съществуват на картата на България.

Пример за това е село Зорница към кметство Широко поле. Много отдавна селото е безлюдно, а от къщите са останали само руини. Въпреки това в избирателните списъци съществуват имената на 50 негови жители. Подобни села има още в общините Кирково, Крумовград, Момчилград, Ардино и Черноочене. „ /ПОГЛЕД.Инфо/
„След обръча от фирми ДПС е на път да си създаде и обръч от партии. Анализът на резултатите от изборите показва, че на евровота партията на Ахмед Доган е приложила нова схема за манипулиране на вота - преливане на гласове към други партии. Едната от инжектираните формации е НДСВ, а другата - "Лидер" на бизнесмена Христо Ковачки. И двете показаха неочаквано добър резултат.
В нощта на изборите Ахмед Доган косвено призна, че е помагал на "Лидер", както и на други партии. "Винаги помагаме и сме доволни от това, конкретни отговори не се дават", каза той. И допълни: "Това е нашата съдба".
Преливането на гласове обяснява странното отстъпление на Доган от традиционно силни смесени райони. По последни данни на ЦИКЕП на тези избори движението е спечелило 28 396 гласа по-малко в сравнение с 2007 г. Според наблюдатели с подкрепата си за коалиционния партньор НДСВ и за формацията на Христо Ковачки Ахмед Доган подготвя удобни балансьори за участие в следващо правителство на БСП и ДПС. Лидерът на жълтите Симеон Сакскобургготски отрече твърденията за пренос на чужд вот към собствената си партия.
"Навсякъде, където ДПС е намалило своите гласове, тези за НДСВ и за "Лидер" са се покачили", констатира вчера лидерът на ДСБ Иван Костов и даде конкретни примери. В Шумен например движението на Доган губи 5300 гласа, докато "Лидер" печели 2600, а НДСВ - 1870 гласа. В София-област, където областният управител е от партията на Доган, царистите от 2600 гласа през 2007 г. качват резултата си на 5200 гласа. А ДПС буквално се стопява, като пада от 5200 на 1300 гласа. В Добрич движението на Доган губи 3344 гласа в сравнение с предишните евроизбори, а НДСВ качва с 2500. "Просто установихме къде е станала покупко-продажбата", заключи Костов. „ /в. Сега/
Не мога да разбера, ние – обикновените хора на България, даваме ли си сметка за какво колосално поругаване на демокрацията става дума? Даваме ли си сметка в каква кочина е превърната странатa ни от бившите комунисти ?
Ако се съди по изборните резултати – очевидно НЕ !!!

понеделник, 8 юни 2009 г.

НЕОКОМУНИСТИЧЕСКАТА ЗАРАЗА

Изхабяване, умора, разочарование, безхаберие, инертност, апатия, неразбиране, късогледство, безсилие... Това са щрихите от портрета на обезличеното гражданско общество у нас – портрет нарисуван за пореден път на изборите за Европарламент.
Напълно опорочен демократичен процес. Стоейки зад решетките на следствения арест неокомунистически функционери кандидатстват за депутатски места. Отделни звена от разпадащата се с трясък неокомунистическа мрежа атакуват безогледно политически позиции. След извършване колосални кражби и престъпления през последните двадесет години, те са се хванали гуша за гуша за да парцелират България на отделни „феодални владения”. На опашката са се наредили първият ешалон на БКП от „Позитано” 20; вторият ешалон на БКП, който създаде ултралявата партия „Герб”; ръководената от бивши агенти на Държавна сигурност ДПС; партия „Лидер” на неокомунистическия функционер и олигарх Христо Ковачки; гравитиращата около „Герб” партия „Ред, законност и справедливост”; неяснята като кадрови потенциал „Атака”; движение „Защита”; движение “Напред” с включените в него ВМРО и Гергьовден и т.н. и т.н. Невъобразим неокомунистически буламач.
Изборни резултати сериозно изкривени от купуването на гласове, манипулации в изборните секции. Най-разпространеният и най-ефективен начин за купуване на гласове е назначаването на работа в обръчите от фирми гравитиращи около ГЕРБ, БСП, ДПС, Лидер. Този начин за купуване на гласове най-трудно може да бъде разобличен и санкциониран. Това, обаче, не изключва „пазаруването” на гласоподаватели на място непосредствено преди изборите. Партийната „порнография” се оформя окончателно от проникналите в почти всички партийни формирования бивши членове на БКП. По партийна заръка на партията майка „червените метастази” са проникнали на всякъде. Точно поради това случващото се не бива да изненадва никого.
Но разпространяването на неокомунистическата зараза не свършва до тук. На изборите за Европарламент ние изпратихме в Брюксел бивши комунисти и мутри.
С безотговорното си поведение като избиратели ние допускаме България да заразява Европа с неокомунизъм. А Европа е нашият дом.Замислете се!

четвъртък, 4 юни 2009 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 3

Ето как стоят нещата в България в навечерието на евровота. Партия ГЕРБ, чийто лидери са бивши ченгета, номинират известния представител на гей обществото Дим Дуков за кандидат в софийската листа на ГЕРБ. Явно постоянството и на двете ориентации е сближило партията от „мачистки” тип с гей представителите. Може би и друго е по-вярно, че в България според изследвания публикувани в медиите има 17% от анкетираните българи, които са в състояние да общуват с човек с гей ориентация. Това означава, че всеки втори от десет българи може да обърне другата страна на медала. И макар, че повече от 80% от българите да имат негативно отношение към хомосексуалистите, цифрата, която може да подкрепи само заради определена сексуална ориентация ГЕРБ, заради включването на Дим Дуков в изборните листи е значима?

Лука Балкански
www.podlupa.bg


„Прероденият Веселин Динков” наричат колегите от dnesplus.bg шефът на ГЕРБ – Варна Павел Димитров, устремно забързан до спъване към парламента. Afera.bg пък иска отговори от човека на Бойко в „най-добрия град за живеене” по отношение на ченгеджийските совалки, които миришат на гнило в сянка. И защо като се изпусне Павел Димитров, полицията в морската столица се втурва като светкавица след миризмата му.
Припомняме, че на 4 август 2006г. , взрив погуби бизнесмена Асен Николов, който е присъствал на освещаване на офиса на ГЕРБ. Беше разпознат и Евгени Барбов, известен на полицията като автокрадец. Няколко медии даже публикуваха снимка на Барбов, но всичко беше потулено. Засега повечето от разказите за милиционерските интриги, забъркани от Павел Димитров, са в минало време. Номерът с доноса, скроен на НДСВ–Варна е поредния логичен щрих от обичайната за един милиционер практика. Този т.нар. местен лидер на варненския ГЕРБ и за в бъдеще ще си е същия. Прекалено дълго е бил милиционер за да се промени просто така. Ако Павел Димитров случайно бъде допуснат до реалната изпълнителна власт, няма нито една логична причина да очакваме нещо друго освен… прераждане.

Антон Луков
www.dnesplus.bg


Бивш бизнес партньор на столичния кмет Бойко Борисов е натрупал колосални суми от заменки на общински имоти в София, установи "Монитор". Картелът от фирми с участие на Самир Искандер Франсис започнал да се облажва от апетитните сделки след идването на Борисов на "Московска" 33. Преди години иракчанинът с български паспорт и лидерът на ГЕРБ произвеждали сапун и почистващи препарати чрез фирмата им "Прайхим". Сред скандалните заменки изпъква реализираната в края на 2005-а от дружеството "Строй Комерс 2004", което е собственост на Самир и адаша му с фамилия Мохамед, за придобиване на право на строеж върху 15 дка общинска земя. Общината разрешила на фирмата, която се занимава с проектиране, строителство, покупко-продажба и отдаване под наем на имоти, да издигне три осеметажни, седем двуетажни и две едноетажни постройки с разгъната площ 30 730 кв. м в жк "Сухата река". Правото на строеж върху общинските зелени терени, които се намират по протежение на северната страна на бул. „Ботевградско шосе", в участъка между улиците „Стефан Богориди" и „Витиня", е оценено на 2 171 371 лв. Според обичайната практика обезщетението обикновено варира между 25 и 35%. Това означава, че при възможно най-неизгодния вариант собственикът на терена би трябвало да получи над 7600 кв. м разгъната площ. По това време квадратният метър в района върви между 423 и 494 евро. Тоест реалното обезщетение се равнява поне на 6 268 860 лв.
Или с други думи на общината сметките не й се връзват с около 4,1 млн. лв.

"Монитор"

Програмата за управление на ГЕРБ лъсна в НДК и според нея училището в България трябва да започва на 6 години, а народът трябва да преминава през задължителна строева подготовка. Това са два от акцентите в управленската програма на ГЕРБ, пише в. „Труд”.
Бойко Борисов се обърнал към присъстващите чрез видеовръзка от дома си в Банкя, тъй като лежи с контузен крак. „Досега родителите имаха право на избор дали да пуснат детето си на 6 или на 7 години в първи клас”. От ГЕРБ обаче предвиждат петгодишните да започват предучилищно обучение и след година да са в клас. Другия акцент - “Подготовка на българските граждани за защита на страната” - залата разтълкува като връщане на казармата или на военно обучение.
След изказването си Бойко продължи видеонаблюдението си върху форума от „видео” стената. От време на време се появяваше на екраните, което действаше ободрително на някои унесени в дрямка делегати, пише още „Труд”.
Борисов заявил и че “това, което искаме да постигнем, е много повече от това, което вероятно ще можем да направим”.

Afera.bg






Двукратната европейска шампионка на 100 метра с препятствия Светла Димитрова-Пищикова е назначена на работа в община Враца с фалшива диплома, пише “Труд”. 39-годишната лекоатлетка, която натрупа слава и като финалистка в шоуто “Сървайвър” през 2007 г., е началник на отдел в дирекция “Развитие на гражданското общество, туризъм, спорт и оперативни програми”.
Назначена е със заповед №34 на кмета на Враца Тотю Младенов на 9 януари 2008 г. Статутът й е на държавен чиновник с основна месечна заплата от 521 лв. Сигналът за измамата е подаден във Върховната касационна прокуратура преди 2 месеца. Върнат е по компетентност в Окръжната прокуратура във Враца, а след извършено разследване магистратите са постановили, че на спортистката трябва да се търси наказателна отговорност, защото съзнателно се е ползвала от неистински официален документ. При явяването си на конкурса за длъжността Димитрова, която е активистка на ГЕРБ, е приложила диплома за висше образование серия А90 номер 009428/30.10.1994 г., с регистрационен номер 6907, издадена от Националната спортна академия. Номерът на дипломата на Димитрова-Пищикова отговаря на документ от юли 1979 г., издаден на друг.
Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е “издал” дипломата. Ще бъде ли отстранена от поста, ще реши пак кметът Младенов. Все още не е ясно ще се върне ли Светла като общински съветник от партия ГЕРБ.

Afera.bg


понеделник, 1 юни 2009 г.

ДЪРЖАВАТА УБИЕЦ

Поредената катастрофа . Сухата статистика - 16 души загинаха на място,1 почина в болницата, а 13 са ранените при тежък инцидент в местността Бакаджиците край Ямбол. Дванадесет от жертвите са жени, четирима са мъже. Сред загиналите е и 16-годишно момче. Всички са били пешеходци и търговци.
Можеше ли да се избегне поредната голяма трагедия трагедия? Отговорът е ДА. Но за да се сведат до минимум подобни случаи е необходимо да има държавност, ред, законност и справедливи наказания за престъпниците. А вместо това ...

ДЪРЖАВНОСТТА
Институцията, която трябва да упражнява контрол на движението по пътищата е МВР. Още в първите години на демокрацията, когато министър е комунистическият генерал Атанас Семерджиев, ведомството е обезличено. На служителите са предложени два варианта за да „обслужват” налудничавата неокомунистическа политика в годините на прехода. Единият е извън ведомството в сформиращите се престъпни структори – охранителни фирми, търговски дружества в и извън страната, учреждения и институции. Предлогът е, че не могат да се разделят с БКП – партията, която е смисъл на техния живот (пример Бойко Борисов). Сюжетите за изгонените професионалисти от МВР, които обикаляйки кофите за боклук за да търсят храна, случайно попадат в престъпните групировки са приказки за наивници!
Вторият вариант е вътре в министерството, за тези които уж могат да се разделят с БКП. Така МВР се превръща в охранителна фирма за неокомунистическата престъпност. Двадесет години по-късно полицаи пушат и пият кафе в градинката пред сградата на министерството. А контролът по пътищата се свежда до разговори от типа: „ Акт ли ше пишеме или ше почерпиш?”
В тази ситуация на висшите шефове от МВР не им остава нищо друго освен, по време на национален траур, да организират луксозни банкети. video4530643_0

РЕДЪТ
Редът е мълчаливо узаконено и упорито утвърждавано безредие. Журналистическо разследване, излъчено по БТВ, показва как можете да получите шофьорска книжка, удостоверение за психическа годност, удостоверение за техническа изправност – изобщо всякакъв документ, който ви е необходим за да шофирате по пътищата, без никога през живота си да сте хващали волан св ръцете си. Субекта оформящ тези документи е известен – Държавна автомобилна администрация. Известни са и нерегламентираните тарифи, които се плащат „под масата” за всеки отделен случай. Поставяте си парите в пликче, давате ги на когото трябва и получавате каквото трябва. Впечатляващият резултат е шофьори - убийци на пътя!
Друг съществен елемент от пъзела на безредието са превозните средства – убийци. Страната е покрита с автокъщи за продажба на автомобили втора употреба. Повечето от тези автомобили са пътуващи гробници. Не по – различно е положението с рейсовете на фирмите предлагащи транспортни услуги. Всичко това е така, защото родните джамбази не желаят да правят разходи за изправни автомобили. Тях ги интересуват само приходите. А тези приходи са огромни и отиват в банковите сметките на престъпната неокомунистическа мрежа.
Трети елемент е трагичното състояние на пътната мрежа.
„Демократи за силна България обявиха, че прокурори са прекратили производство срещу министрите Орешарски, Гагаузов и Мутафчиев за извършени престъпления в особено големи размери в Пътния фонд. Според ДСБ тези констатации се съдържат в доклада на одитора KPMG, който е засекретен и достъпен само за служебно ползване."Става въпрос за раздаване под масата на стотици милиона лева на фирми, близки до управляващите, част от които се връщат в партийните каси", каза Атанас Атанасов.
Една от фирмите, получила обществена поръчка е "Инфрастрой", в която участие имат Васил Божков, братя Галеви и небезизвестния Таки.
Скандалът в Пътния фонд гръмна в началото на годината, от разследване на вестник "Капитал", за конфликт на интереси около бившия изпълнителен директор на структурата Веселин Георгиев и по-малките му братя.
Журналистическо разследване доказа, че по схемата "батко на братко" фирми, управлявани от братята Георгиеви са получавали от държавния пътен фонд поръчки за поддържане и ремонт на пътища, както и за продажба на пътни строителни материали за милиони левове.
На това Брюксел реагира незабавно - спря ни европейските пари за инфраструктура и сезира по случая европейската служба за разследвания ОЛАФ.” Афера.бг
На фона на всичко това няма защо да се чудите, че пътищата в страната са в окаяно състояние.

ПРАВОРАЗДАВАНЕТО„През 1998 г. при пътен инцидент с активното участие на футболния бос Ивайло Дражев загиват двама души и един е тежко ранен. От този момент нататък здравето на Дражев се влошава и процесът на оздравяването му е твърде продължителен, за да се осъществи поне някакво подобие на съдебен процес срещу него.
Фарсът по този казус продължава вече 11 години. През 2009 г. нищо не предвещава скорошен завършек. Развитието на историята въвлича почти всички институции, които пазят футболния "Остап Бендер", слагайки последните щрихи в образа на една абсурдна държава.След инцидента с шофьора Ивайло Дражев, следствието образува дело за причиняване на пътен инцидент с нанесени тежки материални щети. Въпреки наличието на двама загинали, разследването така и не ги отчита в члена от Наказателния кодекс, по който е заведено досъдебно производство. Не се отчита и алкохолната проба на Дражев, която е положителна.
Година по-късно разследването е приключено от бургаското следствие с мнение за прекратяване, тъй като не е открито престъпление. Само 4 години по-късно, след прочитане на известен брой медийни публикации, в Окръжната прокуратура в Бургас се усещат, че нещо в този случай не е наред. Делото е възобновено по тяхно искане и предадено на съд през март 2004 г. Обвинението вече е за причинена смърт при шофиране в нетрезво състояние.” Красен Николов ,28 Януари 2009

Може би си задавате въпроса: На кого е нужно да създава подобен хаос в държавата? Ще ви отговоря: На новите собственици на България.
Те много добре знаят, че голяма риба се лови в мътна вода. Режисираните безпорядък и беззаконие съсипват и зачеркват живота на безчет невинни хора. Само че, на кого му пука?