понеделник, 28 септември 2009 г.

ФУТБОЛ , ЧЕРЕП И ДУХОВА МУЗИКА – 2

Изпълнителният директор на Национална агенция по приходите Красимир Неделчев Стефанов, заяви в ефира на „Би Ти Ви”, че проверка, по аналоговата система, на част от българските футболни клубове, е показала укриване на данъци в размер на 8 милиона лева. „Осем от българските футболни отбори са укрили данъци, на обща стойност 8 милиона лева. Единият от тях е с „дял” от 2 милиона, като останалите суми са разпределени между другите няколко тима. Преминаването на облагане по аналог ще трябва да бъде направено, тъй като в противен случай не могат да бъдат установени закононарушенията. Наша проверка показа, че от клубовете демонстрират, че осигуряват голяма част от футболистите си на 220 лева, а всъщност е доказано, че някои от тях взимат по 10,000, 15,000 и повече лева. Хванахме нарушенията случайно, в специални анекси към договорите на състезателите. Тези анекси бяха открити в документацията на Българския футболен съюз, по-специално в Арбитражната комисия, тъй като,както е известно, когато някой футболист не е доволен от изплащането на заплатата си, се уповава именно на тези документи”, коментира Стефанов.
Тази информация ми припомни първата част на този материал, публикувана в моя блог през м. март. Нека си припомним още знакови имена, свързани с българския футбол.
Николай Гигов / „Локомотив” София/ - бивш офицер от Държавна сигурност на когото неокомунистическата мрежа дава големи „парчета от баницата”, между които и търговията с оръжие.
Христо Ковачки / „Миньор” Пертик / - енергиен бос прибрал от комунистическата „баница с късметчетата” не по-малък къс от своя колега Гигов.
Гриша Ганчев / „Литекс” Ловеч / – завършил средното си образование в спортно училище в Ловеч и един от многото съвременни национални герои, които борейки се на тепиха са се научили как се „прави” бизнес. Неговите интереси минават през винарския, туристическия, енергийния, захарния, петролния бизнес за да стигнат до футбола.
Ивайло Дражев / „Черноморец” Бургас/ - още една звезда от неокомунистическата престъпна мрежа. Дражев в качеството си на мажоритарен кандидат от Бургаски избирателен район, посочва за свой застъпник Златомир Иванов – Златко Баретата, на когото Софийски градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за участие в организирана престъпна група подготвила и извършила няколко убийства, търговия с наркотици и оръжие. Според Дражев Баретата би могъл да му бъде полезен за контролиране на изборния процес.
Извинете ме но ще завърша тази част от материала по начина по който завърших и предишната, защото смятам, това за много важно.
Скъпи приятели, докато такива като споменатите лица, дърпат конците на случващото се в България, не само, че няма да има футбол, ами и трева ще престане да никне. Тяхната собственост трябва да бъде отнета категорично и безпардонно.
България се нуждае от интелигентни, грамотни и коректни собственици.

четвъртък, 24 септември 2009 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 2

Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.

09.11.2008

Комисията „Кушлев” атакува с нови документи скандалният врачански бизнесмен Иван Петков – Гуньо.

Петков обаче смята да ги оспорва. Срещу него се води дело за конфискация на имущество на стойност 995 хиляди лева. Описани са над 40 жилищни и стопански сгради, автобус, три мерцедеса, един "Фиат" и дялове от фирма "Винтранс 2003" ЕООД.
Процесът във Врачанския окръжен съд започна преди няколко месеца. На първите две заседания се подсъдимият не се яви. През април той прати документ, че внезапно се е поболял, а през юни – медицинско, че е хванал краста?! Тогава съдия Пенка Петрова официално предупреди, че повече молби и болнични няма да приема и ще ги тълкува като злоупотреба с права.
На 10 юли Гуньо застана зад подсъдимата скамейка и съдът даде ход на делото. Тогава съдът назначи тройна оценителска и икономическа експертиза, след като ответникът оспори исканията на комисията „Кушлев” срещу него и представи нови доказателства в своя защита.
Следващият процес ще е на 4 декември от 11,30 часа.

15.09.2009

Бизнесменът Христо Ковачки отива на съд

Той е обвинен в данъчни престъпления в размер на 16 милиона лева.
Градският прокурор на София вече е подписал обвинителния акт срещу енергийния бос и най-късно утре делото ще бъде внесено в съда. Материалите по делото са в 250 тома. Ковачки е обвинен в данъчни престъпления в размер на 16 милиона лева. По повод съобщението на прокуратурата Христо Ковачки заяви, че не се занимава с фиктивни сделки, а с реален бизнес. Той допълни, че очаква обективната оценка на съда да покаже правотата му.
Софийски градски съд уважи внесеното искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, за налагане на обезпечителни мерки, по бъдещ иск за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу Христо Ковачки. Общата стойност на обезпеченото имущество е в размер на 143 милиона и 411 хиляди лева.
Комисията започна проверка срещу Ковачки след образуването на досъдебно производство и привличането на Ковачки в качеството на обвиняем за неплатени данъци. Според комисията са налице достатъчно доказателства, от които е видно, че има съществена разлика между декларираните приходи и разходи на ответника. От 1 януари 1994 г. до 31 декември 2008 г. Ковачки е имал доходи в размер на 2 милиона 188 хиляди лева, като съвкупността от придобитото имущество - недвижими имоти, коли, дялове и акции в търговски дружества, дълготрайни материални активи, възлиза на обща стойност 143 411 811, 44 лв.

16.09.2009

Проверяват кой плаща лечението на Иво Карагеоргиев

Подсъдимият по делото "Маргините" отново не се яви в съда и делото беше отложено
До две седмици трябва да е ясно кой и как плаща здравните осигуровки и лечението на Иво Карагеоргиев, подсъдим заедно с братята Красимир и Николай Маринови - Маргините, за подготовката на три убийства. Това стана ясно на днешното съдебно заседание по делото, което беше отложено за пореден път, тъй като Карагеоргиев не се яви и адвокатът му представи болничен лист, че той е в тежко здравословно състояние. До 30 септември, когато е следващото заседание по делото, освен тази проверка, трябва да бъде установено дали болничният лист, представен днес, отговаря на всички процедури. Ще се проверява и дали болничният лист е заведен във всички регистри и ще се изисква информация както от Здравната каса, така и от Регионалния център по здравеопазване в София, постанови съдът.
Адвокатът на Иво Карагеоргиев за пореден път направи искане делото да бъде спряно, но съдът отказа. След заседанието защитникът Любомир Владимиров, обясни, че здравноосигурителните вноски на клиента му плаща неговата съпруга, а операцията за байпас, която му е направена до момента, е била поета от Здравната каса. Прокуратурата заяви, че за болничните на Карагеоргиев, представяни досега, вече е започнала проверка. Събрани били и противоположни мнения на експерти, които оборвали заключенията за заболяването на подсъдимия.
Адвокат Владимиров заяви, че не се притеснява от проверката за лечението на клиента му, тъй като, по думите му, заболяванията на стомаха и на сърцето на Карагеоргиев вече са доказани.
Възможно е скоро той да се яви пред ТЕЛК. В момента той се лекува вкъщи, поясни защитникът. Два от байпасите му не работят, медицината не може да овладее и да стабилизира състоянието му, каза Владимиров.


23.09.2009

Тръгна делото срещу Галеви

Съдът отказа да смени съдебния състав и да върне делото на прокуратурата за доразследване.
Кюстендилският окръжен съд даде ход на делото срещу братя Галеви и още петима техни сподвижници. Общо 131 свидетели са привлечени по делото, част от тях предявиха искове за близо 2 милиона лева.
Пламен Галев и Ангел Христов са обвинени в създаване и ръководене на престъпна група. В част от прочетения днес обвинителен акт се казва, че обвиняемите са искали от таксиметрови шофьори по 50 лв. на месец за охрана. Между 1500 - 2000 лв. месечно са плащали собственици на дискотеки за защита.
По делото бяха включени граждански искове, предявени от свидетели.Те са на различна стойност, като най-големият е този на собственика на таксиметрова фирма Пламен Миланов. Той иска 1 000 000 лв. неимуществени и 200 000 лв. имуществени вреди и твърди, че нито един адвокат от региона не се е съгласил да го представлява. Казва още, че го е страх.

24. 09. 2009

Наложиха ефективни присъди на трима мъже за фалшифициране на кредитни и дебитни карти

Окръжният съд в Пловдив произнесе първата присъда за фалшифициране на кредитни и разплащателни карти, съобщиха от пресцентъра на съда. Ефективни наказания са постановени на трима мъже, участвали в организирана престъпна група. На ръководителя на групата Петър Петърчанов /26 г./ е наложена присъда пет години лишаване от свобода. Съдът е постановил още две години и половина затвор за Илиян Мицев /21 г./ и две години и 11 месеца за Борислав Петров /22 г./. За периода от 19 ноември 2007 г. до 20 март 2008 г. тримата са изготвяли фалшиви кредитни карти с намерение да ги използват при пазаруване. Делото е разгледано по процедурата на съкратеното съдебно следствие, тримата са признали вината си и съдът е присъдил наказание под предвидения минимум.Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд./БТА/


Или както е казал народът: Каквото повикало – такова отговорило !