понеделник, 28 декември 2009 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 7

18.12.2009

Спряха строежа на спортната зала.Далавера за 50 млн. лв. спря строежа на новата спортна зала в София

Строителството на новата спортна зала в София е спряно, обявиха от Синята коалиция, като се позоваха на решение на ДНСК. Според тях причината е, че се е работило без проект и без строителен надзор. Сините твърдят, че 50 милиона лева ще бъдат заграбени от този обект, тъй като значително били занижени параметрите на залата. Те ще сезират по случая главния прокурор и комисията за борба с корупцията в Народното събрание
„Всяко строителство, което се извършва без одобрен проект и без надзор по конструктивна част и строителен надзор, е незаконно строителство. Затова ние апелираме незабавно да бъде прекратено строителството в този му вид“, каза Иван Иванов.
„За момента е спрян строежът. Аз се свързах с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. По наши данни се готвят близо 50 млн. лв. да бъдат откраднати от този строеж. Търгът, който е спечелен от „Главболгарстрой“ за 107 млн. лв. със 63 000 кв. м, което премиерът Борисов го договори за 90 млн. лв., в момента се изпълнява без никакъв работен проект. Абсолютно с понижени стойности: в момента вместо 63 000 кв. м е 48 880 кв. м застроена площ, височината от 4,8 метра е свалена на 3,35 метра – една трета от височината, изчезват няколкостотин паркоместа, тренировъчна зала, която е 24 х 36 м и е основната тренировъчна зала, няма да може да бъде използвана, защото са вкарани вътре през 6 метра колони“, обясни Михаил Михайлов от Синята коалиция.
Обектът е бил проверяван от ДНСК и е установено, че той се изпълнява без строителен надзор, потвърди зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов. Съставени са съответните констативни актове и протоколи и е издадена заповед за спиране на строежа, допълни още той. По думите му, обекти от четвърта категория нагоре задължително трябва да се изпълняват със строителен надзор, по всяка вероятност въпросният строеж e първа или втора категория. Когато се назначи строителен надзор и се отстранят причините за спиране на обекта, неговото изпълнение ще продължи, обясни зам.-министър Прегьов.

19.12.2009

Богомил Бонев искал арест за Бойко Борисов

Бившият вътрешен министър в правителството на Иван Костов, Богомил Бонев коментира в откровено интервю пред малка регионална медия в Половдив, че отнемането на лиценз на фирма „Ипон“ на Бойко Борисов е било по повод уличаването на тогавашния шеф на фирмата Бойко Борисов в доказани престъпления. Дори имало повод за арестуването му, но лобита във върха на службите осуетили атаката. В деня в който арестът на Борисов бил въпрос на часове, от прокуратурата позвънили на тогавашния МВР шеф и заповядали да прекрати акцията заради нередности в разследването. Именно заради това Бонев, който е бил вътрешен министър, отнел временно лиценза на фирма „Ипон’. „Той бил отнет не заради материали в службите и скандал при охраната на Калина при посещението й в България, а заради това, че самият бос и хора от фирмата били уличени в крупни престъпления“, поясни генерал Бонев. Това не било тайан за никого от ветераните в българската политика за последните десет години, но просто от позицията си на главен секретар Бойко вързал доста хора с папки и компромати срещу тях и те не смеят да си отворят устата. „Факт е криминалното и сивото минало на премиера и той колкото и да го отрича, не може да избяга от него. Аз обаче съм убеден, че рано или късно всичко ще излезе на бял свят и хората наистина ще видят за какъв човек са гласували“, завършва с голям оптимизъм генерал Богомил Бонев.


20.12.2009

Депутат от ГЕРБ издаде класифицирана информация – ДАНС щели да избират затворник от Гуантанамо

B предаването на Георги Коритаров в Пловдивската обществена телевизия, депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров, без да му мигне окото, изпраска класифицирана информация в ефир, която е разгледана в затворена парламентарна комисия, поради конфиденциалността и.
Димитър Лазаров обяви тържествено, че служители на ДАНС ще пътуват в командировка до Гуантанамо, за да си изберат "българския затворник" или както той условно го нарече едно "бивше задържано лице". Това може да предизвика международен скандал най-малко от страна на Куба, която претендира, че Гуантанамо е противозаконно окупирана от САЩ нейна територия. „Мисията” на ДАНС е била обсъждана в парламентарната комисия по сигурност при закрити врати именно поради класифицирана информация.
В ефир Лазаров каза още, че както западноевропейските ни съюзници са ни помогнали за освобождаване на нашите сестри, така и ние трябвало да помогнем за решаване на проблема Гуантанамо. "Тогава вие сравнявате Кадафи с Буш", го закова пък Мария Капон, която също бе включена в предаването.
„Очевидно продължава люшкането едно напред-две назад по ДАНС-инга на българското ФБР. И как Агенцията оправдава предназначението си да опазва националната сигурност ? Ако в нашата "пътеводна светлина" Америка някой политик посмее да обяви, че ФБР ще се занимава с проблем извън територията на страната, от ЦРУ ще предизвикат малък ядрен взрив. Ще последва намесата на Белия дом и изслушване на шефовете на Бюрото на капитолийския хълм във Вашингтон от строгите, но справедливи членове на сенатската комисия по външна политика. Медиите, естествено, ще вдигнат олелия до Бога. Най-малкият проблем на разбъбрилия се политик ще бъде издаването на класифицирана информация”, коментира случилото се сайтът bgfactor.
Преди време Румен Петков стигна до съд заради издаване на класифицирана информация, сега депутатът от ГЕРБ обаче счита за гордост да развява подобна информация, където седне и стане.




21.12.2009

Борисов компенсира Божков за хазарта, раздава държавнни поръчки на Георги Гергов и "Биндер"

За снегопочистването на пътищата в странта и тази година ще се грижат скандалната фирма „Биндер“, собственост на брата на бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев и „Холдинг Пътища“, чийто собственик е олигарха Васил Божков. Въпреки, че влезе в директен медиен конфликт с правителството, Божков ще получи от сделката за почестването на пътищата 142 млн. лв. И ще има да възможност да се грижи за снегопочистването в два от шестте региона, на които е разделена България.
Спечелената държавна поръчка е нещо като компенсация за „най-богатия българин“, който преди месец беше изместен в конкурса за производство на винетки за следващите 4 години от СИБанк, чиито собственик е приятелката на премиера Бойко Борисов Цветелина Бориславова.
Около договора на Пътната агенция с Васил Божков лежи сянка на съмнение, защото олигархът ще получи по 30 000 лв. на почистен километър, а конкуретна фирма, която ще извършва същата дейност в други райони на страната ще получи 20 000 лв.
Друг интересен изпълнител на държавната поръчка е фирма Биндер, която е собственост на брата на бившия пътен шеф Веселени Георгиев. По време на правителството на Сергей Станишев, ЕС спря милиони евро за България, заради фирма „Биндер“, която беше получила 120 млн. лв. от държавата при недопустим конфликт на интереси. Тази година фирмата на „батко и братко“, както стана известен скандалът около Веселин Георгиев, отново ще има възможността да чисти снега в Сливенско.
Друго интересно име, което получава държавна поръчка за снегопочистване е това на пловдивския олигарх и член на ВС на БСП Георги Гергов, чиято фирма „Пътища Пловдив“ ще чисти в района на Асеновград.
До момента от Пътната агенция не са оповестили, колко ще получат фирмите на Георги Гергов и Веселин Георгиев за държавните поръчки, които са получили.

неделя, 27 декември 2009 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 11

Фирма, търгуваща с оръжие, свърза минало с настояще в един и същи скандал.

През 1994 година, избухна скандал по Йеменска оръжейна сделка. Тогава българското Министерство на отбраната продаде танкове, двигатели, хеликоптери и резервни части на единият Йемен със столица Аден. Държавната фирма "Кинтекс" пък продавала оръжие за Северен Йемен със столица Сана. Няколко години преди това бях получила документи за регистрацията на смесена българо-турска фирма, създадена и регистрирана в разгара на изселването на българските турци. Според документите, служители на тази фирма, с название "СЕМА", са участвали пряко в уговарянето на транспорта по Йеменската сделка.
Фирма "СЕМА" се оказа регистрирана като филиал на турската "Тюркал туризъм ве тиджарет аноним ширкети" /по Указ 56/ на 13 юли 1989. Регистрацията се извършва на закрито заседание на Фирмено отделение на Софийски градски съд от българския гражданин Михаил Марков, който между другото е представител на "Балкан" в Истанбул. Като уставен капитал са внесени 20 000 долара, без да е ясно /от молбата на същия М. Марков до Софийски градски съд, Фирмено отделение/ кой точно дава парите за регистрацията на "СЕМА". Пълномощното за регистрация на филиала се оказа заверено в Генералното консулство в Истанбул. По случая намерих и Заповед №16 от 26. 06. 1989 г. /четири месеца преди свалянето на Тодор Живков - бел. Л. М./ на Министерство на икономиката и планирането /МИП/, като известени за това са били Стоян Овчаров и Андрей Луканов.
И така през 1994 година шест години след регистрацията, стана ясно, че фирма "СЕМА" се ръководи от бившият офицер от военните спецслужби Пламен Динев, който според хора от военното контраразузнаване е бил близък на полковник Тодор Пометков,. Същият ръководител на "СЕМА" /през 1994 г. - бел мои/ П. Динев, пак според свидетелства на спецофицери бе човекът, участвал в друга скандална история. Той бе осъществил пряко оперативната разработка по разузнавача Димитър Димитров. /Д. Димитров е бил разстрелян по издадена смъртна присъда от скалъпено дело през 1986 г. Що се отнася до П. Динев, то той е призован като свидетел по така нареченото Генералско дело, което се води след 1989 г. във връзка със смъртта на разузнавача Д. Димитров. - бел. мои./ ЛЮБА МАНОЛОВА

26.01.2007

Трима мъже бяха ранени, а 7 са арестувани след въоръжена престрелка
снощи във Варна

Инцидентът е станал пред известно заведение в района на ж.п.гарата в града,
което в този момент е пълно.
Смята се, че снощната стрелба е поредният епизод от войната за
преразпределение на наркопазара в морския град.

Ранените мъже са на възраст между 20 и 24 години. Даниел Христов, Тодор Алексиев
и Александър Венелинов още снощи са приети в болница Света Анна. Най-тежко пострадалият е с огнестрелни рани в гръдния кош. Според лекарите състоянието и на тримата е стабилно, а от телата им са извадени няколко куршума.

д-р Захари Говедаров - завеждащ ортопедично отделение: “Единият току що беше опериран, който е със счупване на подбедрица и имаше проектил, другия не се
нуждае от спешна операция, той имаше счупване само на малката кост на
подбедрицата - стабилно състояние.”

По информация на полицията въоръженият сблъсък е между враждуващи престъпни групировки. Случаят са свързва с започналата още в края на миналата година война
за преразпределение на наркопазара в града. Седемте задържани ще останат в ареста
за 24 часа. Полицията работи по установяване на извършителите и мотивите за
стрелбата. По случая е образувано досъдебно производство. BTV

18.06.2009

Корупцията ликвидира паметници на културата

Прокуратурата разследва Националния институт за паметници на културата заради незаконно издадени разрешения за строителство, съобщи електронното издание нюз.бг.
В материалите по делото влизат стотици разрешителни за строителство в некропола на Античния Некропол по проекти, съгласувани с института.
За последните три години в Созопол са били издавани по 400-500 разрешения за строителство годишно, съобщи Калина Чапкънова, говорител на прокуратурата в Бургас. 60% от тях са за строеж в некропола на Аполония Понтийска. Разследване е установило, че при строителните дейности са били разрушени множество археологични паметници на културата.

22.12.2009

Взривиха джипа на депутата от ДПС Делян Пеевски

Джипът на депутата от ДПС Делян Пеевски е бил взривен тази вечер, съобщи БГНЕС. Инцидентът е станал на булевард „Пушкин" в столицата. В района имаше полиция, пожарна и екип на ДОТИ. При инцидента няма пострадали хора, а самият Делян Пеевски в момента не е в страната.
Взривът е избухнал в кофа за боклук, до която е бил паркиран джипът "Порше Кайен". Изпочупени са всички стъкла на возилото.
Според първоначалната информация возилото е собственост на "Нова българска медийна група", но e билo отдаденo за ползване на охранителната фирма "Командо". Според други източници джипът е ползван от семейството на Делян Пеевски. Самият той заяви пред БГНЕС, че някаква кофа за боклук е гръмнала и няма никакъв инцидент с негова кола.
Делян Пеевски бе отхвърлен за член на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в 41-то НС. Кандидатурата на Пеевски от ДПС бе отхвърлена последователно в две гласувания в пленарна зала. През май Върховната касационна прокуратура не установи данни за извършено престъпление от общ характер във връзка с произхода на средствата, с които майката на Пеевски Ирена Кръстева е извършила сделките, посочени в сигнал на народния представител от 40-то НС Мирко Димитров от партия "Атака". В сигнала на депутата се настояваше да бъде извършена проверка за произхода на капитала на Ирена Кръстева и сина й Делян Пеевски и изплатени ли са дължимите от тях данъци като физически лица. В сигнала се твърдеше, че на 3 декември 2008 г. двамата са поели контрола над ТВ7 ЕАД и "Експрес БГ" АД чрез „Нова българска медийна група", като консултанти по сделка с инвеститор. http://dariknews.bg/

сряда, 23 декември 2009 г.

СВЕТЪТ ЗА НАС 4

17.11.2009

В Евросъюза България пак е най-корумпирана

Най-некорумпираните държави в света имат най-висок индекс, близък до 10, “най-покварените” са близо до нулата в класацията на “Прозрачност без граници” сред 180 държави.
България е включена за първи път в измерването на корупционния индекс на “Прозрачност без граници” през 1998 г. Тогава нивото е най-ниско - 2,9. През годините започва да се покачва. През 1999 г. става 3,3. През 2000 г.- 3,5, 2001 г. - 3,9, 2002 г.- 4, 2003 г. - 3,9, 2004-та - 4,1, 2005-а и 2006-а е 4,за 2007 г. е 4,1.
Индексът рязко пада с пет пункта през миналата година - до 3,6. Като цяло за 10 години той упорито се задържа на ниво около 4.
България е на 71-во място сред 180 държави в класацията на “Прозрачност без граници” за 2009 г., която се основава на индекса за възприятие на корупцията. Тя е успяла да се изкачи в подреждането с едно място спрямо 2008 г., и е подобрила показателя си с 0,2.

09 .12. 2009

Според "Икономист": Външните дългове на частния сектор са риск за валутния борд

Българската икономика ще се възстановява мъчително от кризата, като "светлина в тунела" се вижда чак от 2011 г., а силните темпове на растеж едва ли ще се върнат скоро. Това сочат представените вчера в София последни прогнози на аналитичното звено на списание "Икономист" - "Икономист интелиджънс юнит" (EIU), и Европейската банка за възстановяване и развитие (EБВР), която е един от големите инвеститори в Югоизточна Европа и България. Големите рискове пред страната според "Икономист" са натрупаната външна задлъжнялост на частния сектор, лошите кредити и стагнацията в банковото финансиране, като от EIU смятат, че страната ще има нужда от финансова помощ от МВФ и ЕС.

09.12. 2009

България ще изгуби около 120 млн. евро по САПАРД

България ще усвои около 73% от предвидените 445 млн. евро по земеделската предприсъединителна програма САПАРД, която приключва окончателното в края на годината. Това означава, че страната ще изгуби около 120 млн. евро. Това прави почти една трета от цялото финансиране по програмата. "За съжаление оценката за приключването й е песимистична", каза пред депутатите от парламентарната комисия по европейските въпроси Силвия Инджова, директор на Националния фонд в Министерството на финансите, чрез който се осъществява разплащането на всички европроекти.
По думите й натрупването на неизползвани средства по САПАРД е започнало след подписването на финансовия меморандум за 2004 г. (Според правилата за всяка година се определя сума, чието усвояване може да продължи и през следващите две). Дотогава е отчитано 100 % изпълнение на финансирането по програмата. САПАРД. Според статистиката през 2004 г. са "хартисали" 27 млн. евро, за 2005 г. - 45 млн. евро, а за 2006 г. се очаква да бъдат около 47 млн. евро.



16.12.2009

Българите са с най-ниската покупателна способност в ЕС

Българите имат най-ниската покупателна способност в ЕС. Това сочат данните на Европейската статистическа служба за 2008 г. Покупателната способност се изчислява на единна база за целия съюз, равна на 100%, която показва възможността за покупка на един и същ обем стоки и услуги в различните страни. Така в България стойността е 41% спрямо средното за ЕС.

23.12.2009

Яко, секси и малко мафиотско – това е лицето на поп културата в България.

В света на чалгата жените са сладки и секси, мъжете карат бързи коли и правят лесни пари, пише германският в. "Зюддойче Цайтунг".Яко, секси и малко мафиотско - такова е лицето на попкултурата в България.
Тя не само отразява промените в посткомунистическата ера, но и влияе на политиката, пише германският в. "Зюддойче Цайтунг" (SuedDeutsche.de) в днешния си брой.
Феноменът се казва чалга - нов вид музика с отчетлив ритъм, ориенталски хармонии и фриволни текстове, които излъчват послания, намиращи резонанс и на политическо равнище. В света на чалгата жените са сладки и секси, мъжете карат бързи коли и правят лесни пари, без непременно да е сигурно, че всичко е законно.
В България чалгата се е превърнала в ключов феномен на посткомунистическата трансформация,убеден е професор Клаус Рот, етнолог и антрополог от Мюнхен. Чалгата изпълва делничната култура. В ролята на герой на неясното настояще се оказва неопатриархалният мачо, който е як и атлетичен, а при определени обстоятелства и леко мафиотски тип.Много от представителите на този нов елит произлизат от старата комунистическа партия, други пък са дошли от селата. В София има чалга клубове, в които с удоволствие се отбиват и политици.
Дали в държави като България, Румъния, Сърбия, Албания или Гърция изобщо съществува политическа култура? И ако да, по какво се различава от обноските на елита другаде?


23.12.2009

Съмнителният улов на "шерифа" Борисов

Йожи, Хамстера и Културиста - това са прякорите на актуалните "медийни звезди" в България, четем днес в австрийския Ди Пресе. Дали те са главатарите на най-опасната банда или пък са просто престъпници на дребно?

Дали Ивайло Евтимов, Антон Петров и Прокопи Прокопиев действително са главатарите на най-опасната банда, занимаваща се с отвличания, и основните мозъци зад сензационните случаи на похитени за откуп през последните години? Или са само престъпници на дребно, които "шерифът-премиер" Бойко Борисов е заловил, за да демонстрира своята непримиримост към престъпността? Вероятно този въпрос ще продължи да занимава българската общественост и през Новата година.

вторник, 22 декември 2009 г.

ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИЯТ СЛУГИНАЖ

18.12.2009

Пресата у нас все по-удобна за властта. Политиката и медиите пожълтяват.
След изборите много от печатните медии коренно променят отношението към властта, показва изследване на Лабораторията за медиен мониторинг на фондация "Медийна демокрация”. Проучването, изготвено от агенция "Маркет Линкс”по поръчка на организацията, бе представено в четвъртък и обхваща последните 11 месеца.
Преди парламентарните избори медиите имат едно отношение към определени политически партии и личности, а след изборите променят позицията си на 180 градуса, обясни доц. д-р Орлин Спасов, ръководител проекти във фондацията. Според него е притеснително, че доста издания са станали твърде конюнктурни.
Преди и след изборите някои вестници напълно променят отношението към настоящия премиер Бойко Борисов, показва Картата на медийните зависимости, изготвена от фондацията. Диаметралната смяна в позицията най-ясно личи при вестниците "Атака”, "Класа”, както и изданията "Монитор”, "Телеграф”, "Експрес”, част от медийната група на Ирена Кръстева, които от яростни критици на Борисов се превръщат в негови най-верни защитници.
"Бойко вкарва чалгата в парламента” пише "Телеграф” преди вота, а след идването на правителството заявява: "Бойко погва вещиците на Станишев”.


12.03.2009

Георги Коритаров станал анализатор в ДАНС

Георги Коритаров е станал нещатен сътрудник на ДАНС, пише в. "Уикенд". Според изданието той два пъти в седмицата се отчитал на офицерите в българското ФБР и пишел анализи за отразяването на престъпните процеси в медиите.


Автомобилът на уволнения от Нова телевизия журналист редовно е забелязван пред сградата на ДАНС на ул. "Черковна". Коритаров бил изключително доволен от новото си занимание, защото така запълвал свободното време. Според „Уикенд” той че често се навъртал и около членовете на генералския кръг "Монтерей". Възможно е обаче там да го внедряват именно от ДАНС, разсъждават пред седмичника запознати.
След като бе уволнен Коритаров на няколко пъти знаково се появи с Алексей Петров в публичното пространство. Първо обяви, че ще пише книга с него, после Алексей Петров го заведе в УНСС да води лекции.
Очаква се покрай Петров Коритаров в скоро време да стане и анализатор на психологическите проблеми на каратистите, научи afera.bg


24.11.2009

Младите "гербери" се учат на политическа култура и общуване с медиите

“Политическа култура” и “Как да общуваме с медиите?” бяха темите от втория модул на третата Политическа академия организирана от ПП ГЕРБ. От Кюстендилска област участие взеха младежите Николай Спасов и Димитър Петков. Паралелно с академията се проведе и обучение по “ Административен капацитет”, като в него взеха участие младежи преминали предишните две академии организирани от партията.
Програмата на академията включваше обучение по темите- медийно присъствие, политическа теория и политическа култура. Лектори бяха Севделина Арнаудова, Пресцентър на ПП ГЕРБ; Никола Николов, журналист ББТ и Радослав Точев, съветник по външнополитическите въпроси на Министър – председателя Бойко Биросов.
Гости на академията бяха министърът на финансите и вицепремиер Симеон Дянков и евродепутатът Владимир Уручев, които проведоха дискусии с младежите на различни теми.


26.11.2009

Бареков стана ортак с Доган! Ники Дудука изгърмя от bTV заради Христо Ковачки.

“Виж утре блога след 8,30! Лека нощ!” Този SMS бе разпратен от Николай Бареков до негови приятели и колеги в 0,40 ч. в неделя срещу понеделник. “Написах есе”, обясни той. Есето обаче се оказа... молба за напускане от bTV!
На сутринта шофьорът на вече бившия водещ на “Тази сутрин” паркира луксозния му джип пред кооперация на няколко крачки от Народното събрание. В нея се помещава новият кабинет на Ники Дудука. Той е част от апартамент, нает от сайта bnews.bg, който според мълвата е поредната медийна “хапка”, лапната от триото Ахмед Доган-Ирена Кръстева-Делян Пеевски. “Не съм собственик на сайта, не работя в него, не получавам заплата”, кълне се Бареков. Запитан какъв е тогава и защо офисът му е тук, той “скромно” отвърна: “Да кажем, че съм гуру”. Според запознати обаче именно журналистът е създател на bnews.bg, за който се твърди, че е получил финансово рамо от Делян Пеевски от Нова българска медийна група.
Как се стигна до “развода” между bTV и Ники Дудука, маскиран цяла седмица като тежък грип, повалил на легло водещия? В медийното пространство вече циркулират няколко версии – коя от коя по-скандални. Най-горещата от тях гласи, че Николай Бареков е станал ортак с Ахмед Доган и ще бъде лицето и мозъкът на новата медийната империя, която Сокола изгради посредством подставените си лица Ирина Кръстева и сина й Делян Пеевски.
Според хора от медийния бизнес до ръководството на bTV са достигали сигнали за това, че “Бареков осребрява присъствието си на екрана”, “че поема ангажименти, които не може да свърши”. “Много хора са идвали при нас и са ни казвали за това”, заявиха пред столичен ежедневник хора от ръководството на най-голямата частна телевизия. И за тях, както и за зрителите, бил необясним луксозният начин на живот на Бареков. “Колегата ни ходи с охрана от петима души, кара три джипа - разходи, които не може да си позволи само от заплатата”, недоумяват хора от bTV. Дудука обаче ги контрира с обяснението, че родата му е богата и затова си позволявал всички екстри.
Другата версия гласи, че Мистър “Имаме новина” е “изгорял” заради Христо Ковачки. Запитан вярно ли е, че близостта му с разследвания и пуснат под гаранция олигарх е развалила отношенията му с bTV, Бареков отвръща: “Не съм си развалил отношенията с bTV, а и Ковачки може би е бил веднъж в предаването. Имахме рубрика, в която всяка политическа партия можеше да си плати някаква сума и да представя партийната си програма. С решение на директорите на bTV тази рубрика беше 10 минути един път в седмицата.
http://www.bulpress.net/article/15032

петък, 18 декември 2009 г.

„Комшиите” срещу „Наглите” – война на интереси между Трактора и Цветанов

Дата: 18-12-2009 19:25

Къде се изпариха 500 000 евро в прозрачния чувал само за Гунински – син, хвърлени зад оградата на столичния „Метро”? Какъв НАП, какви пет лева? Да не би за откупите да издават фактури или касов бон? Защо Цветанов и така прехвалената му ГДБОП не обелва и лаф за откупите и огромните пари? Къде отидоха те? Кой ги изпра? И още нещо – НАЙ-ВАЖНОТО – кой плати откупите?


Щабът „Банкя” в къщата на Бойко Борисов има много здраве от afera.bg

Гушили се по диваните на премиера за да не изтечала информация за кръстените гордо от Цветанов „Наглите”.

Цветанов сигурно е казал само на жена си Деси, която работи в ДАНС.

Обаче afera.bg още на 1 декември знаеше, че на Тони Хамстера му предстои да даде фира.

А пък партньорът ни versia.bg ден преди „революционния удар” на МВР излезе с публикация, че предстои операция „Шок и ужас”.

И се зареди фанфарен ремикс на събития от времето на главното секретарство на Бойко Борисов в МВР. Като под индиго.

Телевизии, шоута, клипчета на Пресцентъра на МВР, къщи, стаи, разни врати се отварят и затварят, още малко и трябваше да изскочи Хичкок, но не би.

Хванахме бандата на „Наглите”! Никога повече няма да има отвличания! Браво от ляво, браво от дясно, само близките на отвлечените и самите те нещо не вярваха, че точно заловените мющерии са им били майсторите.


Обществото получи своя пиар и успокоение чрез новата си ченгеджийска звезда – Цветан Цветанов.


Който не успя да се научи да мълчи за да не прецака вътрешното, пък и международното положение.

Някой му бе подсказал и наложил да наизусти онова, което непрекъснато рецитираше: „Няма полицаи участвали в бандата и няма такива, които са и давали информация”. Защо така бързаше да запуши най-важната ниша в ситуацията вътрешният министър? Защо умно не замълча, а хукна да лъже, че няма замесени ченгета?

Посветените, пък и аджамиите вече знаят – защото ИСТИНСКАТА банда за отвличания е с ВИСША ПОЛИЦЕЙСКА ПРОТЕКЦИЯ!

Цветанов размаха някакви прякори, ДНК-та и тръбеше, че има безспорни доказателства за заловените 25-ма.

Оказа се обаче, че прокуратурата САМО за осем от тях ще иска постоянни мерки за неотклонение, защото за останалите нямало доказателства. Ако предположим, че пожалените са „певци”, ега ти бандата – със 17 предатели!


Цветанов очевидно ни взе за малоумници и продължава да ни убеждава, че тези осем били ядрото, главата, мозъка и задника на бандата за отвличания.


И всички ние трябва да повярваме на „ювелирното” МВР, че точно тези, са и поръчителите на отвличанията. И нещо повече: Цветанов бил толкова умен, че нарочно ги говорел тия работи, защото това било оперативен пунт за да приспи вниманието на онези, които следвало да бъдат арестувани. Тези неща може и да се случват на някоя сценка в нечий физкултурен салон, но с високо-организирана и перфектна банда за отвличания, надали.

25 души – ядро, изпълнители, поръчители и изобщо всички накуп. Сега остава да ни кажат, че всички са знаели всичко един за друг. Че то за поръчката на един побой, биячът няма хабер от поръчителя, пък какво да говорим за перфектна група като ИСТИНСКАТА банда за отвличания.

Да оставим обаче прякорите и закачулените им глави с фланелките им пред камерите. Както и пижамите им. Те са онези, които ще отнесат пиара на упражнението.


Какво се случва зад кулисите?


Първо се поведе война между лагерите на Алексей Петров – Трактора и уж Бойко Борисов. Грешка. Тук нещата никога не са такива, каквито са. Нещо като совите. Петров се съредоточи в кръга „Комшии”, включващ Цветан Цветанов, шефа на ГДБОП Станимир Флоров, Веселин Марков и съпругата на Цветанов – Деси. През този кръг минавала цялата схема за мачкане на опоненти, както и контакти с подземния свят, включително рекет и събиране на пари. За втори път бе „осветен” близкия до Трактора Велин Хаджолов – този път като любовник на жената на Цветанов. През това време Алексей Петров ни уведоми, че влиза в политиката и нахлу чрез съмнителния си приятелски кръг в определени медии.

Трактора сбърка в три посоки – медийният му екип е пробит, некадърен и смущаващо неприемлив за обществото, не изчисли точния момент за „влизането си в политиката” – направи го нефелно и читалищно, и заложи на евтини скандали, от които се срути надолу като очакване, че е играч от класа. Превърнат в палячо от доверениците си, Алексей Петров изтърва мигът, че ще бъде праснат. Защото сега ресурсите на държавата са в „опонентите му”.


Преди да се изпъчи с „Наглите”, „комшийския кръг” загря манджата с Яне.


Волен, който от деня на евровота за нищо на света не посмяваше да спомене името на Алексей Петров, след като тогава каза, че РЗС е негова партия, изненадващо, с изключителна храброст развя името на Трактора в Народното събрание. И ревна срещу Яне, че го държи Алексей Петров, защото е гей. Сидеров, който не смееше да гъкне за Трактора, очевидно напомпан с кураж от властовия „комшийски” кръг върна рестото за „любовника на жената на Цветанов”. И удари Яне, че е педераст. Контрафалц в същата стилистика. Алексей Петров държи гей-дружинката си за шията. Огледално на това, че „комшиите” държат така съпругата на Цветанов.

Впрочем, Алексей сам си го изпроси и е време да раздаде шутове на пиари, вестникари и все остальние гейове около него.


В същия ден като праснаха Яне, че е хомосексуалист, гръмна и бандата на „Наглите”. С Тони Хамстера напред.


Тони Хамстера, който минава за човек на Алексей Петров. И бил един „капо” на „Наглите”. Цветанов обаче със сигурност трябва да провери „наглият” Хамстер дали пък не е агент на ДАНС, както afera.bg добронамерено подозира. И да не излезе после, че и той е „работил за държавните интереси.” Не, че Цветанов от дома на Бойко в Банкя не ги е чувал тия работи, но да удариш Хамстера все още не значи, че си превзел Трактора.

Е, болка е, обаче Трактора е известен с това, че дава жертви без да му мигне окото. И нито потвърждава, нито отрича.


На целия този фон най-важният въпрос остава ТАБУ – къде са парите от откупите?


Къде се изпариха 500 000 евро в прозрачния чувал само за Гунински – син, хвърлени зад оградата на столичния „Метро”? По-тъпоумен коментар от този на Цветанов сигурно няма да има години напред: „В НАП няма данни”.

Какъв НАП, какви пет лева? Да не би за откупите да издават фактури или касов бон? Защо Цветанов и така прехвалената му ГДБОП не обелва и лаф за откупите и огромните пари? Къде отидоха те? Кой ги изпра? И още нещо – НАЙ-ВАЖНОТО – кой плати откупите?

За Гунински например? Да не би да е Валентин Златев? И затова ли толкова го заболя Бойко за това отвличане?

Ще му стисне ли на Цветан Цветанов да направи проверка КОЙ и ОТКЪДЕ има толкова пари за откуп?

Тази тема не е обаче на дневния ред на гръмкия пиар на МВР.

И сега предстои ремикс на „мега” дознанието във Варна, само че в софийски вариант. Пак 25 арестувани. Пак хваната „мафията”. Само че София не е Варна. И много бързо ще се пукне балона, че истинската банда не е хваната.


Защото става дума за перфектни „бойци”, обучени и навлезли във високите етажи на МВР и спецслужбите.


Ония, които ви изреждат с прякорите са „редови войници” на нещо, на което цялата схема и в другия си живот няма да научат.

Цветанов и кръга „комшии” се опита да удари Трактора. Уж гръмко, обаче нещо не се получи. Защото зад цялата тази история, всъщност се води яростна война не за държавността и против организираната престъпност, а за интереси, огромни пари и търговия с влияние.

За тези неща обаче на Цветанов не му е казано да рецитира.

Той е по евтината пропаганда.

Сега е ред на договорките, надцакването зад пердето, извиването на ръцете и сделките.

Или ... за ново отвличане.


Веселина Томова


http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=8292&Itemid=9

четвъртък, 17 декември 2009 г.

ЗА МАЛКАТА ПОСТНА ПИЦА 2

19.11.2009

ИНВЕСТИЦИИТЕ В ИНДУСТРИЯТА НАМАЛЯХА С 40%

Направените инвестиции в индустрията през 2009 г. ще бъдат с 37,2 на сто по-малко в сравнение с предходната година. Това показва инвестиционната бизнес анкета на Националния статистически институт (НСИ), проведена сред промишлените предприятия през втората половина на октомври.
Частният сектор планира да извърши около 78% от всички капиталови разходи, предвидени за 2009 г. В сравнение с 2008 г. обаче предвижданите инвестиции от тях през тази година намаляват с 36 на сто. Още по-голямо понижение - с 40,9 на сто, очакват държавните и общинските дружества. За сравнение при предишната инвестиционна анкета, проведена преди шест месеца, предприемачите в частния сектор предвиждаха намаляване на капиталовложенията си с 32,7%, тези в публичния сектор - с 45,5 на сто.


13.12.2009

25 лева коледна надбавка ще получат пенсионерите с пенсии до 200 лв.

Това са един милион и сто хиляди пенсионери.До 4 януари надбавките ще бъдат получени. Това съобщи премиерът Бойко Борисов.
Оказа се, че две министерства са се провинили - земеделското и министерството на регионалното развитие и благоустройство - и са раздали коледни бонуси на служители са. Бонусите са раздени без да са съгласувани с премиера.
Бонусите ще бъдат удържани от следващите заплати на служителите.
Добавките, раздадени от правосъдното министерството няма да бъдат отменяни, защото по думите на премира, те са си от бюджета на правосъдното ведомство.
Припомняме, стана ясно, че по предварителни данни бюджетът за месец ноември ще завърши с малък излишък от около 48 млн. лв.


14.12.2009

Пенсионери: Да ни товарят на влак и право в концлагера!

“Премиерът Бойко Борисов и пловдивският кмет Славчо Атанасов са новите Хитлер, а ние, пенсионерите, сме в ролята на евреите. След като ни третират като такива, по-добре да ни натоварят на един влак и да ни закарат в някой концлагер, вместо да ни мъчат.”
Така се изцепи вчера 72-годишният Иван Николов по време на митинга на пенсионерите и хора с намалена трудоспособност пред общината в Пловдив. Недоволството е срещу решението на общинския съвет за поскъпването на пътуванията в градския транспорт.
Досега навършилите 70 г. и инвалидите си вадеха карти в началото на годината (от 15 до 90 лева в зависимост от месечните си доходи) и след това не плащаха превоза. След 1 януари 2010 г. освен карта те ще трябва да дават по 40 ст. на пътуване. Редовната цена на билетчето е левче.


15.12.2009

Парното поскъпва от 1 януари

Парното в страната може да поскъпне от Нова година с до 8%. Това прогнозира изненадващо председателят на държавния енергиен регулатор Ангел Семерджиев. До началото на отоплителния сезон имаше прогнози, че топлото няма да поскъпва тази зима, но обяснението е, че руският природен газ ще поскъпне от Нова година значително повече от това, което първоначално очакваха в комисията регулатор.
Булгаргаз иска синьото гориво да поскъпне с над 17%. Според комисията увеличението ще е между 10 и 15 на сто. Но дори и в този случай цената на парното ще трябва да скочи с до 8%. Пред bTV председателят на комисията за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев подчерта, че регулаторът търси всякакви резерви. Комисията ще огласи точните си предложения с новите цени на парното и газа най-рано в петък.

17.12.2009

Цените на някои карти за столичния градски транспорт скачат

Столичният общински съвет гласува промени в цените на някой от преференциалните карти за пътуване в градския транспорт. Промените засягат цените на картите за студенти, както и на някой от билетите за пътуване в градския транспорт.
От 1 януари с 20 до 50 стотинки се увеличават цените на комбинирания билет за наземен транспорт и метро, хартиените и електронните билети за пет и за десет пътувания в наземния транспорт, както и в метрото. Въвеждат се два нови типа карти за пътуване в цялата градска мрежа - за шест месеца и за една година, които съответно ще струват 255 и 500 лева.
С два до десет лева се увеличават цените на картите за пенсионери над 68-годишна възраст. Цените на картите за пътуване на ученици и студенти също се променят. Месечната карта за студенти за пътуване за една линия ще бъде девет лева, за две линии - 12.50 лева, а за цялата градска мрежа - 21.50 лева. Месечната карта за ученици за една линия, две линии и за цялата градска мрежа ще струва съответно 9 лева, 12 лева и 20 лева.
Въвеждат се и три вида карти за пътуване на хората с увреждания - според степента на нетрудоспособност. Карти за пътуване в градския транспорт в столицата ще могат да купуват с намаление не само студентите от софийските университети, а и студенти с постоянен адрес на територията на Столичната община.

сряда, 16 декември 2009 г.

МЪЖ НА ГОДИНАТА 2

14.12.2009

Двама маскирани извършиха въоръжен грабеж и откраднаха 50 хиляди лева от офис в оживен търговски център в столичния квартал "Люлин". Мъжете завързали служителката на фирмата с тиксо, заплашили я с пистолет и откраднали оборота.
Минути преди 10 часа, когато търговският център започнал да се пълни с хора, в сградата влезли и въоръжените мъже. Качили се на втория етаж и сложили маски. Влезли в представителството на фирма за търговия с карти за мобилни телефони на едро.Охраната в сградата не е видяла нищо, макар че грабежът е извършен само на метри от дежурния на обекта.
Според разследващи водещата версия е участие на вътрешен човек, свързан с ограбената фирма. Фактите сочат, че извършителите са знаели предварително, че в офиса има значителна сума пари в брой, които е трябвало да бъдат внесени днес в банка, както и къде се съхраняват.

14.12.2009

Сред заря за Коледа удар за 2 млн. лева

“Сега подаръци ще има за всички от сърце. С 2 милиона лева бандитите ще са Дядо Коледа за много техни приятели, близки, ще накупуват много неща, ще имат пари и за следващите години. А по време на удара е имало и заря за Коледа”.
Така студенти зевзеци коментираха мощния удар на грабители, които нападнаха централния офис на веригата магазини “Фантастико” в “Студентски град” вчера. Само за денонощие различни банди престъпници атакуваха столичен магазин за мобилни услуги, офис на банка в Свети влас, както и вагонно депо

15.12.2009

35-годишна жена и 11-годишният й син са били простреляни във варненския квартал „Виница".
Сигнал за случилото се е подаден около 16.25, съобщи за Дарик д-р Мая Рашева, директор на ЦМСП във Варна. Екип на Спешна помощ е изпратен до хотел „Казабланка" в квартала. Жената и момчето са били в автомобила си - Порше Кайен, който в този момент е бил в района на хотел „Казабланка" по пътя за квартал „Виница".
Пострадалите са откарани незабавно в МБАЛ „Св. Анна". Състоянието и на майката, и на сина й е стабилно, съобщи доц. Лидия Петкова, директор на здравното заведение.
Майката има огнестрелни рани в бедрото и лопатката, а 11-годишният й син е ранен в бедрото и глутеуса. Доц. Петкова уточни, че все още не може да се каже дали съществува реална опасност за живота им.
Дарик научи, че пострадалите са съпругата и синът на известния на полицията Ивайло Паунов-Джованито. Името на криминално проявения мъж се свързва с множество автокражби.

15.12.2009

Отчетоха 20% ръст на грабежите в сравнение с миналата година

От полицията съветват да не държите пари вкъщи
Близо 20% ръст на грабежите в цялата страна в сравнение с миналата година. Това отчете за bTV комисар Константин Димитров - началник на отдел "Криминална полиция".
Т. нар. "крокодили", заподозрени като извършители на последните магистрални грабежи над чужденци, все още не са задържани.
Грабежите на офиси, трезори и домове се увеличават. Освен, че има недостиг на пари в брой и това активизира престъпниците, липсата на бдителност от страна на полицията и собствениците, насърчава тази престъпност.


16.12.2009

Шофьор с юмруци срещу Николай Николаев

Виновен шофьор е нападнал с юмруци актьора Николай Николаев-бате Николай заради одраскан калник, съобщи БНТ. Случката се разиграла в понеделник вечерта на столичния бул. "Драган Цанков".
Побойникът се опитал да се пристрои неправомерно в движението и Николаев одраскал леко калника на колата му. Тогава той излязъл от возилото и нападнал актьора с юмруци.
"Такива артистчета като тебе трябва не да се бият, а да се убиват", изкрещял нахалникът в лицето на 70-годишния водещ на някогашното предаване "Сладкарница "Захарно петле".
Актьорът е с наранявания по лицето и устата. Зъбната му протеза се забила във венците и се наложило да го шият в "Пирогов", където повече година лекува болните деца със смехотерапия.На шофьора побойник е съставен акт, а Николай Николаев се кани да си търси правата в съда. Той се възмущава от ескалацията на наглостта у нас и ширещото се масово схващане, останало от мутренските години, че на тези хора всичко им е позволено.

Какъв е изводът от казаното до тук ? Другарят Цветан Цветанов – мъж на годината!!! А може и полицай на годината ! Както предпочитате.

вторник, 15 декември 2009 г.

ВЕРЕСИИТЕ НА СТОЛЕТНИЦАТА 2

24.11. 2009

По времето на кабинета “Станишев” Жени Живкова ушила властта с 4 млн. лева . Батко броил на Татовата внучка 250 бона за униформи.

Видната социалистка и моден корифей Жени Живкова се е нагушила с почти 4 млн. лв., пласирайки своя конфекция в държавни структури, докато на власт бе нейната БСП. Въпреки ангажиментите си на народен представител в предишното 40-то народно събрание внучката на архитекта на социалистическия строй у нас Тодор Живков е съумяла да спечели десетки конкурси и да облече няколко ведомства в своите костюми. Това сочи официалната информация, с която разполага Агенцията по обществените поръчки. Отделно обаче бивши колеги на Живкова твърдят, че ексдепутатката е намазала още доста пари, като е сключвала сделки без дори да е проведен конкурс. Жени е продавала на едро буквално до последните дни на кабинета "Станишев", когато е наета да облече служителите на Националната служба за растителна защита. Срещу около 100 хилядарки фирмата й "Калебо" е пременила 85 чиновници във ведомството с нови сака, панталони, поли, ризи и вратовръзки.


28.11.2009

Яхтените измами

Цените на яхтите у нас варират от 200 000 до десетки милиони лева. Най – скъпата лодка у нас е закупена за около 20 милиона лева ! Луксозната вещ изкушава не само заможните, но и хората с нелегални доходи. Това беше причината данъчните да започнат масирана проверка на притежателите на яхти за над 100 000 лева.През последните месеци обект на проверка бяха 195 яхти.
„От тях 75% или сто и тринадесет проверки са приключили без последващи действия за възлагане на ревизия, т.е. при тях не са установени нарушения. Това е така, защото във всичките тези случаи ,при проверките са представени договори за заеми от физически или юридически лица или договори за кредити с банки, които ние не можем да игнорираме.” – Галя Димитрова – директор на „Управление на изпълнението” в НАП
„ Фирма, която има яхта за 120 000 , по години приходите са и много ниски: 2008 г. са 99 000 /финансов резултат е около 16 000/, 2007 г. са 41 000 с финансов резултат отново 16 000, предходните години има нулеви годишни декларации, т. е. декларира, че не извършвала дейност” – Виолета Георгиева – „Селекция и координация” в НАП – Бургас.
Не липсдат случаи на фирми, чиито годишни приходи са в пъти по-малко от разходите за годишната поддръжка на яхтата!


02.12.2009


Застрояването на Слънчев бряг


„Слънчев бряг в момента е едно бетонно гето. Бяха изпрани няколко десетки милиарди лева. Строителството беше безконтролно, хаотично и в не особено привлекателен вид.” – Евгени Чачев .

На 6 юни 1958 г. Министерски съвет приема постановление №120 с което слага ночолото на изграждането на Слънчев бряг. Предварителното задание, което е спуснато е за проектиране на малък комплекс с 1 500 легла.
Началото на промените в Слънчев бряг е през 1994, когато се взима решение за приватизацията на комплекса. С годините натискът и сблъсъкът на интереси ще доведе до катастрофални последици, включително и до няколко показни убийства. През 2001 след взрив в Несебър насочен срещу осъдения за нарко разпространение Димитър Желязков – Очите загиват трима души, сред които и съпругата му. Четири години по – късно снайперист слага край на живота на знакова фигура от подземния свят - Георги Илиев. През 2007 е застрелян един от най – едрите хотелиери в района и председател на Общинския съвет в Несебър – Димитър Янков.
В продължение на няколко години, в Слънчев бряг, „лявата ръка не знае , какво прави дясната”. Масовото строителство започва през 1999 г. Новите собственици искат бързо да си върнат парите дадени за приватизация. Новите обекти се строят в зелените прощи, като напълно ги унищожават.
По този начин са съсипани всички курорти на България.


03.12.2009

Строяхме ненужни бентове, генералът вземаше 20%

“Генерал Никола Николов инсценираше бедствия. После ни възлагаше обществени поръчки и искаше 20% от авансовото плащане. Докато беше шеф на Гражданска защита, вземаше по 10%. Като стана шеф на политическия кабинет на Емел Етем, почна да взема по 20%. Казваше, че парите са за Емел Етем. Последно ни взе два пъти по 50 златни пендара, но обществена поръчка не ни даде. В някои случаи бяха предизвиквани ненужни реконструкции, за да се усвояват средства.” Тези обвинения хвърли вчера в ефира на Нова тв строителният предприемач от Павликени Димо Станчев.
Общо 105 480 лева са похарчени за изграждане на 105-метрова подпорна укрепителна стена на река Перущенска под ул. “Крайречна” в град Перущица / по 1000 лева на метър/. Парите били отпуснати на два транша в края на декември 2004 г. и пролетта на 2005 г. Средствата обаче били усвоени от фирмата изпълнител ЕТ “Мимоза - Явор Петров”. Според ДАКСИ тя е регистрирана на ул. “Сливница” във Велико Търново. Но по документи в общината в Перущица седалището е в павликенското с. Върбовка. Искането за изграждането на подпорната стена е направено от общината в Перущица на 11 август 2004 г. Това става, след като комисия оглежда щетите от проливните дъждове на 3 август, отнесли част от пътя. Там се намира двуетажна общинска сграда, където е и полицията в Перущица.

03.12.2009

Застрахователни агенти скрили общо 12.5 млн. лева

Общо 11 954 застрахователни агенти, работещи на комисионна към 39 застрахователни компании, са укрили 12.5 млн. лева доход за миналата година, съобщи Националната агенция за приходите.
Всички такива агенти, укрили доходи, са получавали комисионни или доходи по граждански договори със застрахователи на българския пазар. Нито един от тях не е подал данъчна декларация и не е платил дължимите данъци, посочват от НАП. Общо 20 от агентите, които са скрили най-големи суми, ще бъдат уведомени за това по телефона от НАП.
Инспекторите на агенцията са проверили документите на 39 застрахователни компании, в които са намерени доказателства за платените суми на общо 65 967 агенти. След проверка на НАП е изяснено, че други 1340 от застрахователни агенти са подали декларации, но не са попълнили необходимите приложения. Общата сума, която те са получили според справките от застрахователните дружества, е 3.2 млн. лева.


15.12. 2009

Ив. Костов: 7 млрд. от бюджета липсват!


Вместо 32 млрд. сега бюджетът ще е 25 млрд. заради управлението на предишното правителство, заяви Иван Костов в студиото на "Тази сутрин".Финансистът припомни, че още преди половин година е предупредил за загубите от 7 млрд. лева в края на тази година. Костов уточни, че в момента се правят съкращения и икономии, за да бъдат спасени пенсиите. Той призна, че е несправедливо хора, които са се осигурявали на 65 лева днес да получават пенсия 120, а онези, които са плащали по-високи осигуровки са лишени от коледни добавки.

неделя, 13 декември 2009 г.

ЗА НИСКОТО КАЧЕСТВО НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ МАТЕРИАЛ 4

По повод изказването на депутата от Коалиция за България Кирил Добрев

“Не познавам човек с прякор Стенли, а Стоян Сарийски беше гадже на дъщеря ми. Заварих я една вечер плачеща и го набих”

За отношенията с ДПС

„ Дал съм на Доган куче каракачанка и е символично, че съм му дал българско куче и то му изяде пауните.”

За Коледната украса на министерски съвет

„Требва и ние нещо свежичко да сложим. Снеже, дай да сложиме там нещо светличко!”

Бойко Борисов поздравява френския президент Никола Саркози според вестник "Фигаро"

"Бон жуар"

Коментарът на премиера Бойко Борисов по повод намеците на Първанов за интелектуалната слабост на кабинета, цитиран от вестник "Сега"

"Моите министри всичките са с очилца, мениджъри. Аз не виждам кой е с твърдата ръка."

Борисов в предаването "Тази сутрин", bТV

"Ами, като не сте крадци, защо приехте закон за амнистия на откраднатото от вас, бе? Той дори не може да излезе и да се защити вече с този закон. Все едно сега с теб да сме алкохолици и да приемаме закон, че за алкохолиците политици и водещи това не важи."

B отговор на въпрос, свързан с дома в Крумовград, където взрив на мина уби три деца

„Правилото е, който си създава деца да си ги гледа, а не държавата да му ги гледа.”


09.12.2009

Кой отглежда неграмотността сред децата?

Авторите на учебници много се стараят, но в самата програма има нещо генерално сбъркано .
Tези дни всички много се тревожат за грамотността на българските ученици. Но никой не споменава и дума за грамотността на публичните личности. Едва ли в другите държави петнайсетгодишните пишат и говорят на родния си език, без да допускат грешки. Но не съм сигурна, че другаде толкова министри, депутати, различни експерти, които почти всекидневно се явяват по телевизията, демонстрират (при това със завидно самочувствие) такова невежество по отношение на литературния език на родната си страна. Банална истина е, че много от публичните личности "ме-кат", като при това подчертават с интонацията си правото да казват "говориме", вместо "говорим", "знаеме", вместо "знаем" и т.н. Неотдавна една от новите ни министърки уверено повтаряше, че сме щели да "преценяме" (качествата на хората в повереното й министерство). Е нищо, нейните качества пък ще бъдат "преценяни" предимно от чужденци, не е беда, че не владее добре български език... Бедата е, че грамотността на завършващите средно образование в България ще бъде под въпрос, докато пред очите на децата има подобен модел за успяващ човек.
http://www.kadedaucha.com/

петък, 11 декември 2009 г.

БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИО ЛЮБИМА 2

05.12.2009
Децата с увреждания – най-засегнати от забавянето на социалните плащания

Бавенето на парите поставя семействата във финансов колапс
Най-засегнати от забавянето на социалните помощи са семействата на деца с увреждания. Те получават инвалидната помощ и детските надбавки едновременно. Закъснението на парите поставя семействата във финансов колапс. Такъв е и случаят на петчленно семейство от Лясковец.
6-годишният Християн Маринов страда от аутизъм. За заболяването родителите му разбират преди три години.
"В първия момент, когато не знаеш какво да правиш, почваш се блъскаш, да си удряш главата, едва ли не се чудиш как, вече човек се научава на примирение, на смирение, да седне да обмисли, да се сплоти със семейството си", сподели майката на Християн Вили Маринова.
Следват прегледи, комисии. Последната - пред ТЕЛК, определя, че Християн е с 50% увреждания. По закон, всеки месец семейството му има право на инвалидна помощ и детски надбавки за него в двоен размер. Средствата се превеждат едновременно. Парите за месец октомври обаче са им изплатени едва в началото на декември."Всяка вечер се проверяваше, ха да дойдат, ха да дойдат няма ги. Отново опрях до майка ми за помощ, а тя жената беше останала и тя с 5-6 лв., разделихме си ги...И с тeзи, въпросните няколко лева, трябваше да купя хляба, това, което той яде и памперсите", разказа още Вили Маринова.

05.12.2009
Три деца загинаха при взрив на бомба в Крумовград

Самоделно взривно устройство предизвика смъртта на три деца на 13, 15 и 16 години от Центъра за настаняване от семеен тип в гр. Крумовград. Трагичният инцидент е станал в стая в самия дом.
Едното от децата е загинало на място, второто дете малко след като е било изпратено в крумовградската болница, а третото - на операционната маса в кърджалийската болница. По първоначални данни взривът е бил произведен от самоделка, но засега не е установено дали това е станало в момент на изработка или устройството е било внесено отвън.
Няколко часа след взрива бащата на загиналото на място дете Джингиз Исмаил чакаше пред социалното заведение, за да види сина си.

05.12.2009
Детската неврохирургия на "Пирогов" се нуждае от спешен ремонт

Плочките не са сменяни откакто клиниката е построена, мухъл избива по таваните.
Болни деца са лекувани сред мухъл и рушащи се стени в Клиниката по неврохирургия на "Пирогов". В една от болничните стаи малкият Валерий вече повече от седмица се възстановява след тежка операция. За да му е уютно, неговите родители украсяват леглото с играчки и рисунки.
Валерий е един от 800-те малки пациенти, които всяка година преминават за лечение в детската неврохирургия на "Пирогов".
"Тук се лекуват деца от вродени заболявания и с туморни заболявания. Условията, при които се наставят децата и родителите, също са от значение за процеса на възстановяване и лечение. Затова основният проблем на отделението е един основен ремонт", заяви д-р Михаил Захаринов.
Ремонт в kлиниката не е правен от създаването й, т.е. от 70-те години на миналия век. В отделението има само една баня. Плочките не са сменяни откакто клиниката е построена. Мухъл е избил по таваните. Душовете не работят.


7.12.2009
Поредна трагедия… дете убило дете.
Полуразложеният труп на изчезналия през май 16-годишен младеж Галин Николов от Ямбол, бе открит преди дни. Момчето е било жестоко заклано от свой връстник, в съучастие с още двама тийнейджъри.
Убитият по особено жесток начин Галин бил заровен в местността Бакаджиците край Ямбол, само няколко дни преди там да се състои ежегодният тракийски събор, на който се случи трагедията с автобуса, помел 16 души.
Убиецът...След няколко месечно чакане на разпечатките от разговорите на предполагаемия убиец, полицията най-накрая го заковала – 18-годишният, известен с жестокостта си Иван Янакиев.

08.12.2009
Бившият здравен министър – убиец!

Управниците ни са за изхвърляне. Дванадесет деца и юноши са починали в резултат на забавено лечение в чужбина. Това разкриха одитори от Сметната палата. Парите за децата били направо източени от ръководството на здравното министерство, но за да се случи това е трябвалода се мине през ръцете на бившия здравен министър Евгений Желев, т.к. няма как да е станало без неговото знание. Той е сред главните виновници.
Юристите и прокуратурата са на мнение, че е налице непредумишлено убийство!
От комисията по здравеопазването в Брюксел веднага отреагирали като коментирали случая за недопустим и позорен за една европейска страна. Нередностите се установили след направената ревизия на програмите в здравното ведомство.
В крайна сметка е нечовешко чиновниците да крадат парите за лечение на децата, за да могат да си купуват луксозните джипове, а хората да гинат

P.S. Публична тайна е, че лавината от престъпления, с която бившите комунисти заляха България, срина икономиката, обезличи институциите, yнищожи природата, доведе гражданското общество до колапс. Но най – тежкият акцент в престъпната им дейност си остава геноцидът над българските деца, които са бъдещето на нацията.
Ето защо трябва да бъдат съдени, докато те и всичко свързано с тях не бъде заличено от лицето на тази държава.

петък, 4 декември 2009 г.

DEJA VU …

В. „168 часа” с тлъстото заглавие: „Алексей Петров: Влизам в политиката!” ?!?!
Първото нещо, което изникна в съзнанието ми при прочитането на тези редове, бе популярният израз от родния ъндърграунд – „еврейски заговор” ! Смисълът, който влагат родните мафиоти в този израз е достатъчно циничен и като мантия обвива налудничавата неокомунистическа политика в годините на прехода. Вместо да го „превеждам” на нормален език за нормалните хора, ще спомена бегло някои факти:
1. Един от руските инструктори на родната мафия, Михаил Чьорни, бе екстрадиран от страната, по време на правителството на СДС и замина да си живее в ... Израел!
2. В рамките на външно – политическия натиск, за свалянето правителството на Иван Костов, бе проведена акцията със закупуването на авиокомпания „Балкан” с активното участие на израелския „бизнесмен” Гад Зееви.
3. Една от най – мащабните акции в страната, за свалянето на същото правителство бе проведена с основното присъствие на таксиметрови шофьори от фирма „Такси С – експрес” 12-80, чиито формален собственик, по това време, беше израелския гражданин Ави Бенон. Неформалният собственик на тази фирма, обаче беше Алексей Петров – Трактора, който е ключова фигура в групировката „Спартак” , в която има и израелско участие !?!
Нямам нужния капацитет за да анализирам „еврейската връзка”. Но дори и „нахвърлянето” на тези подробности, вече е достатъчен повод за размишления!
Какво, обаче, кара лице като Алексей Петров – Трактора да влиза в политиката, след като той присъства на твърде много места като НОИ, УНСС, „Лев Инс” и т.н. Той беше и част от екипа на Валентин Захариев, който закупи комбината „Кремиковци” за един лев с много сериозни ангажименти към държавата и хората работещи там. Естествено тези ангажименти на бяха изпълнени и последствията за комбината и страната са печално известни. Сега и в политиката ...!?!?
Ще си кажете: „ Още една мутра в политиката – голяма работа! И без това неговият бивш съдружник Бойко Борисов, вече е там.” Тук другарката Цецка Цачева, може бе, ще ми направи забележка, че употрубявам обидни квалификации. Аз обаче искам да направя много важно уточнение. Прозвището „мутра”, добило широка популярност у нас, не е обидна квалификация. То е диагноза. Правилната формулировка на тази диагноза е – криминално проявен психопат. Никъде в цивилизования свят поставянето на диагноза не се разглежда, като обидна квалификация, а лицата на които е поставена отиват при съответния квалифициран специалист, плащат си и се опитват да преодолеят проблема.
У нас, обаче, те се „навират” на всякъде, като по правило, винаги намират за това си поведение грандиозна „ обосновка „. Зад тази фалшива фасада със сигурност се крие нещо друго. В случая с Трактора това може да е опит „да си спаси кожата”. Защо трябва да го прави можете да прочетете в материалите от скандално известният сайт http://www.opasnite.eu/, както и в материл под заглавие „ПАК ЛИ ТОЯ, БЕ?” публиуван преди време в моя блог http://angelyordanov.blogspot.com/2009/03/blog-post_31.html. Аз, обаче, си мисля, че това е поредният нескопосан опит, от негова страна, да избива комплекси. А докато такива, като него са на всякъде България ще си остане кочината, в която се е превърнала през последните двадесет години!
Но да завършим с нещо по – ведро! Ще ви разкажа един виц от времето на Леонид Брежнев:
„Попитали радио Ереван – Какво звание се дава на евреин, емигрирал от Съветския съюз и Израел и след това отново завърнал се в СССР.
Радио Ереван отговорило – Дважды eврей советского союза!”
По младите читатели няма да разберат вица, но по старите ,като мен , много добре знаят за какво става въпрос.

сряда, 2 декември 2009 г.

МЪЖ НА ГОДИНАТА

25.10.2009

България с централна роля на престъпния пазар в ЕС, сочи анализ на Европол за 2009 г.
Български и сръбски групировки от организираната престъпност играят ключова роля в в източна посока, към Близкия изток. Отчасти чрез присъствието на турската връзка в Югоизточния престъпен център, той може да разшири влиянието си в Близкия изток и някои части на Азия.
Трафикът на хероин е основната престъпна пазарна дейност на европейския Югоизточен престъпен център. За този трафик се използва "балканският път" към Европейския съюз от турски организирани престъпни групировки през Турция, често в сътрудничество с български групировки.
Пребиваващи в България нигерийски престъпни елементи поддържат контакти с нигерийски престъпни групировки в Италия, като ги снабдяват с кокаин за италианския пазар. В по-общ план в анализа се отбелязва, че от премахването на границите в Европейския съюз, печелят не само гражданите и законният бизнес, а в значителна степен и организираната престъпност.

4.11.2009

Mладеж е бил качен насила в джип в София
Около 8 часа тази сутрин гражданин се обадил в Столичната полиция, за да съобщи, че на спирката на трамвая на “Лъвов мост” в посока Централна гара младеж е бил качен насила в джип. Колата потеглила в неизвестна посока.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди пред журналисти в МС случилото се. Полицията проверява какъв точно е случаят, но засега не може да се твърди, че е отвличане.
Има съвпадение на цифрите на номера на колата, които са дадени в сигнала на телефон “112″. Автомобилът е установен. За него в момента няма данни да е откраднат, каза Цветанов.


12.11.2009

Ръст на битовата престъпност, отчитат от МВР
Увеличили са се палежите и взривовете, както и посегателствата срещу личността
Ръст на битовата престъпност, особено на набезите срещу собствеността на гражданите, отчетоха от МВР след първите сто дни управление на новото правителство. Иначе екипът на Цветан Цветанов се похвали с наваксване в законодателството и разкриваемостта, особено на убийствата, при които от 40 - 34 са с вече известен извършител. Още от Миролюба Бенатова.
В сравнение с миналата година по същото време, днес, у нас се случват повече кражби и грабежи, увеличили са се палежите и взривовете, както и посегателствата срещу личността. Това показва статистиката на МВР. Ето и обяснението на новите управляващи:
"Икономическата криза, промяната в нравите, забързаността, всички тези показатели водят до такава статистика", заяви Калин Георгиев, главен секретар на МВР.

18.11.09

Луднал гърми наред, убива детенце
56-годишен мъж полудя след спор за земя и откри огън по вуйчо си и минувачи. Майка и дете попаднаха под куршумите в квартал “Хале” в Ямбол. Момиченцето - на година и половина, издъхна на място.
Кървавата драма се разиграла отначало в село Козарево. Там Теньо Жечев ранил вуйчо си с пищов, метнал се на “Лада”, стигнал в Ямбол и там стрелял от движение, без да подбира мишени. В бягството си се блъснал в стълб, изпаднал в кома и после издъхнал.

25.11.2009

Мъж закла жена си в София. Инцидентът е станал пред очите на майка му
35-годишна жена е била жестоко убита тази нощ в София, съобщи МВР. Инцидентът е станал на бул. “Тотлебен” в столичния квартал Крива река. Жената е била неколкократно намушкана с нож и е починала.
Извършителят е мъжът й. Той е на 36 години. На мястото на престъплението има полиция. Извършва се оглед. Причините се изясняват. По първоначална информация мъжът е бил много пиян и е заклал жена си при семеен скандал. Кървавата драма се е разиграла пред очите на майка му, която е основен свидетел на убийството.
Убиецът сам се е обадил в полицията и признал за убийството. В момента той се намира в ареста. Екипът на Бърза помощ, който пристигнал на мястото на кървавия инцидент само е констатирал смъртта на 35-годишната жена.

29.11.2009

Пребиха актрисата Деси Зидарова
Непознати й нанесли жесток побой в кв. "Лозенец", нападателите се издирват
Актрисата и модел Деси Зидарова е пребита снощи. Младата жена е била нападната от двама или трима мъже в столичния квартал "Лозенец". Зидарова е била придружавана от 24-годишен младеж.
Актрисата е приета в "Пирогов" с фрактури на двете подбедрици, с избит зъб и с наранявания по двете устни. Мъжът, който е бил с нея, е получил по-леки травми при инцидента и е напуснал "Пирогов" за домашно лечение.
Деси днес отново бе оперирана, съобщиха от лечебното заведение. Травматологът д-р Александър Петров направи малка корекция на счупената подбедрица на младата жена. Снощи тя е приета от дежурния травматолог, който веднага я е оперирал. Няма опасност за живота на пострадалата, но счупванията са тежки, каза д-р Петров.
Вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че за момента няма задържан за побоя. Полицията проверява всички възможни версии.

Какъв е изводът от казаното до тук ? Другарят Цветан Цветанов – мъж на годината!!!

P.S. Победителят в конкурса „Мъж на годината” ще бъде обявен на 3 декември на церемония в столичния Модерен театър, която ще се излъчи по PRO BG на 26 декември.

вторник, 1 декември 2009 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 6

10.11.2009

Дянков: Данъкоплатците дадоха над 1 млн. лева, за да види президентът кенгурута в Сидни

Посещението на президента Георги Първанов при кенгурутата в зоопарка в Сидни струва на данъкоплатците малко над 1 млн. лева, заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, който във вторник участва в заседание на финансовите министри на ЕС в Брюксел.
Дянков уточни, че е разбрал от медиите, че това е било най-важното събитие на държавния глава по време на визитата му в Австралия.
"Аз имах честта да отпусна 500 хил. лв. за това пътуване само за покриване на допълнителните разходи на авиоотряда, за да се отиде до Шри Ланка" съобщи вицепремиерът, цитиран от БНР


13.11.2009

Експремиерът Сергей Станишев атакува остро политиката на финансовия министър Симеон Дянков.

“Той всеки ден прави изказвания като неуправляема ракета в много отношения и се налага постоянно да бъдат коригирани дори и от представители на управляващите”, каза пред журналисти председателят на БСП във връзка с твърдението на Дянков, че планът „Станишев” е свил икономиката с 1-1,5%
Станишев припомни някои от изказванията и идеите на Дянков, които след това не са се реализирали – за пенсионната възраст, за управлението на фискалния резерв чрез търговски банки, за обещанието да се прави споразумение с Международния валутен фонд, за актуализация на бюджета.
“Единствените неща, които реално се реализират като антикризисни мерки от това правителство са неща, които бяха правени от предишното правителство – финансирането на реалния сектор в България, въвеждането на половин работния ден и финансирането на останалата половина от държавата”, обясни Станишев.

18.11.2009

Първанов за „агресивното невежество“ на Дянков.

На президентския сайт бе публикуван своеобразен отговор на Георги Първанов по повод някои изявления на финансовия министър Симеон Дянков, визиращи БАН.
Първанов припомня, че Дянков е нападнал БАН във връзка с президентско слово, в което академията не е била спомената. Но през септември министърът нападна и Икономическия доклад до президента, без да го е чел. Това е въпрос на възпитание и стил, очевидно трябва да свикваме,констатира държавният глава. Той припомня квалификациите на министъра за Академията като сталински продукт и за „феодалните старци", които определя като „едно агресивно невежество". Първанов обръща внимание и на факта, че Дянков е развил тезата, че по време на криза „науката не е основно нещо", като уточнява, че изказването на министъра е било защитено и от премиера. В разсъжденията си Първанов изказва предположенията си, че в стремежа към ликвидацията на БАН вероятно има и материални подбуди - многобройните имоти и сгради.

20.11.2009


Дянков изпращя окончателно: изтеглил парите на президенството

Вицепремиерът Симеон Дянков остави президента без пукната пара. Финансист номер 1 източи за два дни сметките на "Дондуков" 2, пише "Стандарт". В сряда Дянков наредил парите за администрацията на Георги Първанов да бъдат изтеглени от БНБ. На "Дондуков" 2 останали без средства за служебни телефони, ток, парно, вода, бензин.
Научихме от БНБ, казаха потресени служители от "Дондуков" 2.
Банкер позвънил на главния счетоводител на държавния глава и изумено попитал наистина ли Президентството иска да закрие сметката си, тъй като в нея има 0,00 лв. За съществуването й са нужни поне 50 лв.
Спешно ги събрахме помежду си, разказаха от Президентството, пише още „Стандарт”. Ден по-късно Дянков върнал парите. Финансист номер 1 не се е извинил на президента. Техническа грешка, бе единственото обяснение от екипа му.


24.11.2009

Цветанов разочарован от президента Първанов разединявал, вместо да консолидира.

Не смятах, че президентът може да прави такава кампания и такава политика. Държавният трябва да бъде консолидатор, а не да разединява институциите. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов днес по повод тв интервю на Георги Първанов от снощи.В него Първанов посъветва МВР да прави разработки не срещу определени лица, а срещу организираната престъпност.
Вътрешният министър подчерта, че е по-добре да не коментира думите на президента, защото това не е добре за институциите. В същото време той добави, че не смята, че трябва да продължава „това, което наблюдаваме в рамките на няколко седмици и то да е инициирано лично от президента".


30.11.2009

Агент Гоце плаши Бойко с вето!

Георги Първанов чака всеки удобен миг, за да атакува Бойко и хората му.
Миналата седмица президентът използва своя лекция пред студенти в Шумен, за да заплаши премиера, че ако не промени решението си за премахване на данъчните облекчения за младите семейства, предвидени в закона за доходите на физическите лица, ще наложи първото си вето! Според Гоце, дебатите около акциза на ракията са били умишлено създадени от ГЕРБ, за да останат незабелязани по сериозните проблеми като този за младите семейства.
Все пак държавният глава ще изчака да види какво ще е официалното становище на управляващите и ще реши дали да върне закона за преразглеждане. Макaр че е убеден в целенасочеността на това действие от страна на правителството.
Това ще е поредния знак, че между Първанов и Бойко има огромно напрежение.
Появата на Гоце в Шумен е поредната му стъпка, чрез която се опитва да се слее с народа, да почувства проблемите им и да поговори като земен човек с тях.
Не ви ли напомня това за някой друг? Май, Гоце реши да открадне тактиката на Бойко, който спечели народа именно с простодушността си и с това, че е лесно достъпен за хората. Само че Жорето Първанов „ужасно закъсня”, както се пееше в едноименната