понеделник, 30 април 2012 г.

ПРИКАЗКА ЗА КАБИНЕТА 10

12.03.2012

Губят се следите на 63 милиона лева



Следите на 63 млн. лева държавна пара, управлявана от просветното ведомство от 2009 до 2011 г., някъде се губят. Това се вижда от публикуван одит на Сметната палата. Ревизорите са направили проверка на голямата национална програма: “Оптимизация на училищната мрежа” (за закриване на училища). Основната й цел бе достъп до качествено обучение и намаляване броя на отпадналите ученици. Тя е “изпълнена с ниска степен на ефективност” - е изводът на одита. И още: парите са харчени без контрол, има двойни финансирания, общини са присвоявали средства.
През 2009 и 2010 г образователното ведомство няма отчет на парите по програмата. Разчитало се е само на данните на бенифициентите - училища и общини, пише в доклада на Сметната палата. Те обаче не са правени по общи критерии, а всеки в свободен текст е обяснявал как са похарчени парите.Това е абсурдно, смятат одиторите. И дават и доказателства: само с един ученик, надписан в документите за искане на пари, сумата става различна. Например - за затваряне на училище с 20 ученици парите са 80 000 лева. Но за 21-о деца сумата е 150 хил. лв.
В доклада на Сметната палата има важно уточнение, че подаваните данни - за брой ученици или отчетена сума, в повечето случаи се оказват некоректни.
“Вероятно някъде в училищата са обявявани “мъртви души”, за да се вземат повече пари, смятат ревизорите. Имало е възможност и за двойно финансиране на една и съща дейност. Често парите не са били усвоявани през съответната година, а са прехвърляни за следващата. Тогава обаче общините са ги харчели за друга дейност, като са ги обявявали за собствени приходи (например в Струмяни, Долна Митрополия, Брацигово, Лесичово и др.). Те ще връщат парите на държавата.
Повечето от проблемите са резултат на лоша работа в самото образователно ведомство, смятат ревизорите.



15.03.2012

Трайков и Константинов си отиват от правителството


Оставките на министъра на здравеопазването Стефан Константинов и на министъра на икономиката Трайчо Трайков са приети на извънредно заседание на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ.
Заседанието е било свикано от премиера и председател на партията Бойко Борисов и на него са обсъдени депозираните пред комисията оставки на двамата министри.
След като се запозна с мотивите на министрите Стефан Константинов и Трайчо Трайков, ИК на ПП ГЕРБ реши да приеме оставките на двамата, съобщиха от партията.
Премиерът в съответствие с конституционните си задължения ще предложи на Народното събрание персонални промени в правителството, след като номинира наследниците за постовете на двамата министри, съобщи пресслужбата на правителството.

16.03.2012

Зам.-директорът на ДАНС Иван Драшков подаде оставка




Заместник-директорът на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Иван Драшков е подал оставка. Това съобщи пo БНТ премиерът Бойко Борисов.
Той отказа да съобщи каква е причината с мотива, че времето на участието му в предаването е изтекло.
"Днес ще приема оставката на Иван Драшков", бе краткият коментар на Борисов.
Решението за оставката ми е лично и няма връзка с оставките на двамата министри, съобщи пред „Хоризонт“ Иван Драшков. Той уточни, че, според него, 27 години в системата на сигурността са достатъчни.
Иван Драшков съобщи още, че оставката му не е продиктувана от скандали. Според заместник-председателя на ДАНС в края на годината изтича мандатът на сегашното ръководство на aгенцията. Това също е причина той сам да поиска да бъде освободен.
На въпрос на БЛИЦ мисли ли за пенсиониране, той отговори: “Защо не? Нека дойдат нови млади хора. Освен това намалиха бюджета на агенцията”.
Драшков е бивш директор на Национална служба ”Сигурност”.

Иван Драшков бе уволнен от ДАНС през октомври 2008 г. заради скандала около сайта "Опасните", когато се разбра, че журналисти и политици са разпитвани в рамките на делото "Галерия". Само след година обаче той се върна в агенцията, след като бе възстановен на поста от Върховния административен съд. Докато течеше делото, което заведе срещу уволнението си, той твърдеше, че не иска отново да е на работа в ДАНС, а само "морално удовлетворение". Все пак Драшков отново зае високия пост.
В същото време името му бе свързано и с друг скандал, свързан с брат му – Петър Драшков, който бе замесен в незаконно прехвърляне на общинска собственост за огромни суми в София. Тогава стана ясно, че една от незаконните сделки, които Петър Драшков е опитал да извърши като едноличен собственик на търговското дружество "Сида-С“, е била с общински терен от 14 декара в столичния ж.к „Стрелбище". Измамата била направена с подправен подпис на Бойко Борисов, който бе кмет на столицата.
Около Драшков се заговори и след като се появи информация, че 25-годишният му син е собственик на жилищен комплекс със 160 апартамента. Драшков-младши обаче заяви, че финансирането на обекта е чрез 100% банкови заеми и всичко е законно.
През май 2010 година Комисията по досиетата съобщи, че Иван Драшков е бил кадрови служител на ДС от 1986 г. във Второ главно управление. Работил е като разузнавач.

Бойко Борисов уволни Кирчо Киров заради нарушения в НРС

19.04.2012

Премиерът Бойко Борисов освободи бившия директор на разузнаването Кирчо Киров като съветник в политическия му кабинет и го даде на прокуратурата.



За отстраняването на Киров от съветническия пост съобщи правителственият пресцентър в четвъртък, но без да посочва мотиви.Киров бе назначен в Министерския съвет на 1 февруари т. г. след като девет години ръководеше Националната разузнавателна служба преди президентът Росен Плевнелиев да го освободи.
От Министерския съвет съобщиха за Mediapool , че отстраняването на Киров е във връзка с работата му в Националната разузнавателна служба (НРС), но отказаха подробности. "Говорител" на правителството по въпроса с отстраняването на Киров обаче се оказа лидерът на РЗС Яне Янев.

Янев обясни пред Меdiapool, че докато е разследвал бившата президентска двойка Георги Първанов – Ангел Марин, се е натъкнал на "нишка покрай даването на българско гражданство, която го е отвела до разкрития за злоупотреби с огромни безотчетни суми пари".
"Борисов видя фактологията, освободи Кирчо Киров и лично написа резолюция до прокуратурата", посочи Янев, без да навлиза в подробности. От прокуратурата казаха за Mediapool, че още не са получили писмото от Министерския съвет.
Киров оглавяваше временната парламентарна комисия за проверка на дейността на Първанов - Марин. Преди седмица обаче Конституционният съд се произнесе, че парламентът няма право да контролира президентската институция и комисията преустанови дейност.

Решението Кирчо Киров да замени шефския пост в НРС с този на премиерски съветник бе обявено лично от Бойко Борисов с мотива, че "близо десет години ръководи разузнаването и е правилно такива хора да бъдат поставяни известно време на държавна работа, за да могат през това време тайните, които знаят, простичко казано - да ги забравят".

БОРИСОВ УВОЛНИ РУМЕН МИЛАНОВ ДВА ПЪТИ ЗА ЕДИН ДЕН

23.04.2012


Министър-председателят Бойко Борисов освободи Румен Миланов два пъти за един ден, пише „Труд„. Сутринта генералът бе освободен като съветник в политическия му кабинет и секретар на Съвета по сигурността.
А малко след 17 ч Миланов се прости и с поста директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР).
В първата версия на съобщението на правителствената пресслужба се казваше, че съветникът ще запази поста си в БОРКОР „със задача да ускори и активизира работата му“. След като обаче в парламента Бойко Борисов заяви, че е недоволен именно от резултатите в БОРКОР, пресцентърът се поправи и „уволни“ Миланов и от ведомството за борба с корупцията.
С четири титли
Човек с четири титли – генерал-майор, доцент, доктор и инженер, Румен Миланов е бил шеф на КАТ, жандармерията, НСБОП, НСО, завършил е и Академията на Държавния департамент на САЩ, и Академията на МВР на СССР.
В биографията си е изредил десетки научни публикации. Ето темите на две от тях: „Влияние на криволиченето на пътя върху безопасността на движението“ и „Изследване скоростта на свободно пътуващите автомобили по криволичещите участъци на двулентови пътища“.
Провалът „БОРКОР“
Ръководеният от него център БОРКОР стана известен с липсата на конкретни резултати. Институцията вече е изхарчила 2,5 милиона лева, но не е започнала работа, въпреки че бе създадена още в края на 2010 г. Първата финансова инжекция за ведомството на о. р. ген. Румен Миланов е от 17 юни м. г. Най-голяма част от парите – 961 557 лв. , са похарчени за офистехника и хардуер, сочи справката. За заплати са отишли само 144 000 лв.
Преди месец вицепремиерът Цветан Цветанов, който ръководи Консултативния съвет към БОРКОР, призна в парламента, че институцията ще започне работа с пълния си капацитет едва това лято.


петък, 27 април 2012 г.

ДЕМОКРАЦИЯТА СВЪРШВА ТАМ ... 6

• Господин Премиер, имаме чужд инвеститор, който иска да купи цяла България. Има само едно условие - иска я без населението!
Премиерът мислил, мислил и казал:
- Я му кажи да дойде на пролет!

• Бойко Борисов се обадил на Цв. Цв.:
- Цецо, прави, струвай, да хванеш тоя художник, дето е изрисувал всички супергерои на паметника на Съветската армия!
- ОК, шефе! Ще го вкараме в затвора веднага!
- Абе Цецо, няма да го затваряте, ще го водите на паметника да нарисува и мен, "щото ме е пропуснал!"

• Бойко Борисов направи посещение в дом за деца със забавено умствено развитие. Възпитаниците на интерната са били спешно евакуирани. Вместо с тях премиерът се е срещнал с активисти на "ГЕРБ" със знаменца и балони.
Премиерът не е забелязал смяната.
Затова пък педагозите и служителите на интерната отбеляза-ха:"Тук такива дебили никога не е имало!"

• Защо яйцата са по 50 стотинки ??? Защото другаря Борисов говори само глупости и хората да нямат финансова възможност да го замерят с тях......

• Еврокомисия забранила на Б.Бойко да посещава състезания и демонстрации по художествена гимнастика за да не им изреже лентите!!

• На Великден поздравили Бойко Борисов с ''Христос Воскресе", а той им отговорил:
- Цветанов ми докладва вече.

• По магистралата един човек си кара колата и попада в задръстване. Търпеливо започва да чака. Изведнъж някой почуква на стъклото му. Човекът сваля прозореца и пита:

- Какво става?

- Терористи са взели Бойко Борисов за заложник и искат един милион долара откуп, в противен случай ще го залеят с бензин и ще го запалят. Ето защо аз минавам от кола на кола и събирам дарения.

Шофьорът пита:

- И по колко дават хората?

- Ами всеки различно - 5-10 литра...

• Росен Плевнелиев се похвали, че е казвал "НЕ" на Борисов. Отговорил с "НЕ" на следните въпроси на Борисов:

- Обичаш ли друг, повече от мене?

- Смяташ ли, че жена ти не е права като не ме харесва?

- Като ти заповядам нещо, трябва ли да повтарям?

• ПОПИТАЛИ РАДИО ЕРЕВАН:

- КАКВА Е ПРИЛИКАТА МЕЖДУ БОЙКО БОРИСОВ И ФИНАНСОВАТА КРИЗА?

РАДИОТО ОТГОВОРИЛО:

- И КРИЗАТА И БОРИСОВ ИСКАТ ДА ВИ РАЗОРЯТ...




вторник, 24 април 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...68

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Васил Илиев е убит на 25 април 1995

25.04.1995


Васил Андреев Илиев е български борец, предприемач, организатор на престъпната групировка „ВИС“. Роден е през 1965 г. в Кюстендил. Той е бедно момче от работническо семейство. Има брат Георги и сестра Мариана. Многократен шампион по борба във всички възрасти. Ученик на школата „Олимпийски надежди“, сред неговите съученици са били Илия Павлов, Димитър Джамов, Атанас Комшев, Младен Михалев-Маджо и много именити след това подземни босове. След несправедливо според него решение за неучастието му в европейско първенство той напуска борбата завинаги и поема по пътя на ганстерските банди. Жени се за Мариета и, докато е в армията, му се ражда единственото дете Ивона. Заминава за Чехия, търсейки по-светло бъдеще. Там се засича с Иво Карамански, който е тарторът на българската мафия в чужбина, занимаваща се с кражби на автомобили, въоръжени грабежи и поръчкови побои. 7-8 месеца след пристигането си Васил Илиев е арестуван заедно с негов приятел по прякор Дробеца. Прекарва 2 месеца в чешки затвор по обвинение в грабеж, което така и не се доказва. След като излиза от затвора, той е принуден да напусне Чехия и през 1988 заминава за Унгария, където заедно с Иво Карамански крадат коли и правят измами с валута, злато и др. През 1990 г. се завръща в България и научава, че жена му го е изоставила. Първата фирма на Васил Илиев, регистрирана през 1991 г., е „ВИС“ (Вярност, Инвестиции, Сигурност), като от уставния капитал 50 000 лв. той внася 49 000 лв. Другите 1000 лв. дава Пламен Тимев-Ганди. Акционери още са Николай Цветин, Пенчо Младенов, Антон Боянов, Веселин Йотов и братът на Васил - Георги Илиев. Фирмата се занимава главно с охраняване на обекти. Основният персонал са хора от борческите среди, приятели от Унгария и абитуриенти от „Олимпийски надежди“. Истинският възход на борческата империя започва със старта на югоембаргото. Едновременно с това Илиев прохожда в бизнеса с дискотеки, като открива няколко по Южното Черноморие. Югоембаргото обаче остава истинска златна мина за Васил Илиев и неговата прохождаща империя. От нелегалното прекарване в Сърбия на петролни продукти борците печелят милиарди тогавашни левове. След този период новата компания „ВИС-2“ се ориентира към туристическия бизнес, зърното, транспорта и други легални отрасли, като в същото време рекетът, кражбите на коли и изнудванията не спират. През 1994 г. има повече от 150 фирми, свързани с „ВИС-2“. Персоналът на групировката надминава 4000 души. „ВИС-2“ са и монополисти в застрахователния бизнес. Васил Илиев е убит на 25 април 1995 г. в чисто новия си Мерцедес кабрио на път за ресторант „Мираж“, където е имал среща със Слави Трифонов. Убийството не е разкрито и до днес.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...67

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Застреляха майката на Константин Дишлиев

24.04.2007


Майката на застреляния преди 2 години в София лизингов бос Константин Дишлиев Йорданка Запрянова беше застреляна в жилището си в столичния квартал „Лозенец”. 50-годишната жена е намерена простреляна с 6 куршума в апартамент, намиращ се на ул. "Горски пътник" 47.Тялото на жената е открито от неин близък. Сигналът за убийството е подаден в 11,00 часа в Столичната дирекция на полицията от роднини на жената. Апартаментът на Запрянова се намира на третия етаж на ул. "Горски пътник" 47 в столичния квартал "Лозенец". Все още не е установено оръжието, с което е убита Запрянова. Жената е живеела сама в апартамента. Йорданка Запрянова е свидетел по делото срещу Евелин Банев-Брендо и е трябвало да даде показания в близките дни. Синът на Запрянова – 28-годишният управител на кредитния фонд "Прайвът Файнънс Юниън" Константин Дишлиев бе разстрелян на 14 май 2005 г. на излизане от индийския ресторант "Тадж Махал" на ул. "11 август" в столицата преди да влезе в джипа си Порше Кайен. След разстрела на Дишлиев се заговори, че убийството му е предупреждение срещу съдружника му Евелин Банев - Брендо за провалена пратка от 819 кг кокаин. Дрогата е заловена на яхтата "Есприта" на пристанището в испанския град Кадис. Още 137 кг кокаин бяха намерени в апартамент в града. При акцията бяха открити огромно количество оръжие, както и близо 700 хил.евро в брой. Задържани бяха общо 12 души, шестима от които българи. От МВР тогава съобщиха, че преди акцията в Испания, по този канал са минали повече от 4 тона наркотици. Експерти твърдят, че Константин Дишлиев всъщност е една от жертвите заради провалената доставка кокаин, която е на стойност над 100 млн.евро. Преди това във Варна неизвестен разстрелва един от най-известните български босове на мафията в Испания – Ивайло Паунов – Джованито, а месец по-късно и дясната му ръка Петър Пануков – Плевенския. Предполага се, че заради провалената сделка е убит и благоевградският бос Васил Гьорчев – Кьоравия. Съдружникът на Дишлиев Евелин Банев - Брендо бе арестуван в края на миналата седмица и бе оставен в ареста за постоянно от Софийски градски съд. Обвинения са повдигнати и към останалите трима от групата му, сред които съпругата на Константин Дишлиев Десислава Дишлиева. Убитата Йорданка Запрянова е трябвало утре да даде показания по делото срещу Евелин Банев – Брендо съобщи градския прокурор на София Николай Кокинов. Той обясни, че прокуратурата не е имала обективни данни за заплаха и самата Запрянова не е поискала охрана, но на последния разпит при прокурора се е явила с частен охранител. Според прокуратурата първата най-логична версия за убийството е по повод свидетелските й показания по случая с Евелин Банев. От днес са предприети мерки за охрана на останалите свидетели. Другите версии, които се обмислят, са лични интереси или пререкания на лична основа. Запрянова е водила граждански спорове със снаха си.

Следи от убийството на сливенския милионер водят до Цветанов, Картофа и Богата

24.04.1994


Трупът на кредитния милионер Деян Добрев е намерен обезобразен от бой на 24 април 1994 г. в гората край село Бероново, Сунгурларска община. След четири месеца – на 27 август, са застреляни публично в ямболската дискотека “Диана” борческият бос Тодор Боев–Картофа и дясната му ръка Стойко Шаламанов–Богата. Само 22 дни по-късно главният свидетел за бероновското убийство Христин Хаджиколев ликвидира демонстративно Петко Стоянов–Каратиста, който поръчва Добрев да бъде пребит. Каратиста плаща с живота си за това, че притиска Хаджиколев да оттегли показанията си срещу него и да заяви, че Картофа и Богата са умъртвили сливенския богаташ. Когато главният свидетел и обвиняемият по делото “Добрев” водят злополучните преговори, Боев и Шаламанов вече са мъртви – те не губят нищо, ако вината се прехвърли на гърба им. Седмица преди да издъхнат под куршумите в дискотека “Диана”, доцентът по право Цветан Цветанов посещава Ямбол, за да се срещне и да разговаря с тях. Само три дни след екзекуцията на двамата му събеседници доцент Цветанов също пада мъртъв на столичната улица “Юрий Гагарин”. В убийството на Картофа и Богата е уличен техният съгражданин Борислав Славчев. Самият той умира от токов удар в Старозагорския затвор, докато – според официалната версия – сваля електрическа крушка. Никой тогава не хваща вяра, че е станала трудова злополука. “Изглежда, обърках сметките на някои хора”, казва Борислав на майка си на свиждане в зандана два часа преди да умре. Малцина вярват и на показанията, които убиецът дава приживе – че премахнал Картофа и Богата след свада за старинна статуетка, а също и по подозрение, че Шаламанов изнасилил любимата му жена. Заради разстрела на Каратиста Христин Хаджиколев е осъден снизходително на 3 години условно. Само 5 месеца по-късно на излизане от ямболски бар той застрелва с неясни мотиви и бившия републикански шампион по акробатика Георги Костов–Акробата. Така главният свидетел по делото “Добрев” става двоен убиец, а после изчезва безследно, най-вероятно в чужбина. Равносметката: няколко трупа и един безследно изчезнал свидетел прикриват истината за гибелта на 31-годишния президент на “Аргентум холдинг” Деян Добрев, известен повече като сливенския кредитен милионер.

петък, 20 април 2012 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 16

Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.

Трайчо Манекена на съд за кражба на имоти в Манастирски ливади

29.02.2012


Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение за незаконно присвояване на имоти на небезизвестния бизнесмен Трайчо Трендафилов – Трайчо Манекена и негов съучастник с инициали Н.Т.
Действията на прокуратурата са в резултат от разследване на Икономическа полиция, при което е установено, че двамата мъже са си присвоили три незастроени имота в столичния квартал "Манастирски ливади".
Сигналът е дошъл от реалните собственици на земята, който при последното си посещение установили, че около собствеността им е сложена нова ограда и частен охранител не ги допуска вътре.
В хода на проверката се установило, че истинските собственици са обявили имотите си пред общинските власти и плащали редовно данъци за тях.
Трайчо Манекена и съучастникът му обаче са се възползвали от възможността да получат нотариален акт чрез "обстоятелствена проверка". Това става чрез подаване на декларация до нотариус, заверка от общината и областната управа и потвърждение от трима свидетели.
Манекена и Н.Т. са подали молба до нотариус, като използвали скица с променено съдържание.
Двамата съучастници са изтрили част от съдържанието на документа, който им издали в община "Триадица" и така успели да заблудят нотариуса.
Тримата свидетели, които се явили пред длъжностното лице, били техни познати и се включили в измамната схема.
И Трайчо Трендафилов, и съучастникът му са криминално проявени.
Трайчо Манекена има дете от известната манекенка и "Мис България" 1999 Виолета Здравкова.
Той е сочен за едно от емблематичните имена на някогашната групировка СИК.

От 444 г. Наглите ще лежат 69

02.04.2012


Това обяви днес в Софийския градски съд съдия Виолета Магдалинчева. Реално обаче четиримата, признати за виновни като участници в бандата, ще лежат зад решетките едва 69 години.
“Прилага се кумулация (групиране - б.а.) на наказанията за всяко от отвличанията. Съдът взима предвид най-тежката от присъдите (например 12 години - б.а.) като го завишава с 1/2 (6 г. - б.а.) - максималното предвидено в закона”, обясни съдия Магдалинчева.
Ето каква съдба отреди съдебният състав за всеки от деветимата мъже, сочени от прокуратурата като организатори на знаковите отвличания у нас:
Ивайло Евтимов-Йожи е осъден на общо 130 г. за 11 отвличания, но ще лежи всъщност 18 г.
Присъда от общо 125 г. получи Прокопи Прокопиев-Поли Културиста за 10 отвличания. Реално зад решетките ще остане също 18 г.
За същия период в затвора беше пратен и Даниел Димитров-Данчо Релето.Той бе признат за виновен в отвличането на 9 от жертвите. Общото му наказание е 110 г.
Любомир Димитров-Любо Гребеца отнесе 76 години затвор за 7 похищения. Зад решетките ще остане само за 15 години.
Напълно оправдан беше Павел Петков-Прасето. “Той е бил в затвора по друга присъда по време на отвличанията, за които е обвинен”, отбеляза Магдалинчева.
За невинен беше признат и Цветозар Славчев-Църо.
По обвиненията, че са участвали в “Наглите”, оправдани бяха и братята Лебешковски. Двамата обаче получиха условни присъди за други престъпления.
Радослав Лебешковски беше осъден на година условно с 3-годишен изпитателен срок за незаконно държане на 50 патрона.
Митко Лебешковски отнесе 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок за два газови пистолета, преработени в бойни.
Оказа се, че ако разстреляният преди десет дни Кирил Кирилов-Шкафа беше жив, вчера щеше също да бъде осъден. Той е участвал според обвинението в 2 отвличания.
Така в крайна сметка от деветимата, подведени под отговорност, едва четирима са признати за виновни. Оказа се, че сред тях не са босовете на бандата. “Съдът оправдава Прокопиев и Евтимов по обвиненията, че са били ръководители и организатори на престъпната група,” посочи Магдалинчева. От думите й обаче стана ясно, че съдът знае за още неколцина участници в “Наглите”, които не са на подсъдимата скамейка.
Двама от тях - Найден Недев и Валентин Михайлов се спасиха от обвиненията, като станаха защитени свидетели.
“Безспорно е установено и участието на Иван Пайнавелов (Сапата-б.а.), срещу когото делото е прекратено поради смърт”, каза съдия Магдалинчева. Сапата бе открит заровен с изстрел в главата в Плана планина през декември 2009 г.

07.04.2012

И дъщерята на Ицо Папата в разбитата група за изнудване


Общо трима души са задържани заради изнудване в Костинброд, съобщи пресцентърът на МВР. Сред тях са 60-годишният Христо Върбанов-Ицо Папата, за когото бе съобщено снощи и който е определен като лидер на групата, както и 35-годишната му дъщеря - С.Х.
Те са участвали в престъпна група и са извършвали изнудвания в София и страната. Работата по случая е започнала през 2011 г. Тримата са изнудвали семействата на двама подсъдими по дело за подготовка и поръчка на убийство и опит за убийство на бизнесмен, на прокурор от ВКП и на още две лица.


Участниците в престъпната група са поискали от близките на двамата подсъдими суми над 100 хил. лева, като са се ангажирали да осигурят свидетели, които да въздействат в хода на делото.
Тримата са задържани при осъществената операция вчера непосредствено след получаването на сума от 15 хил. лева.
Тя е била открита в дъщерята на Христо Върбанов - самопровъзгласил се за председател на ромското мешере и вуйчо на попфолк певеца Азис.
Направено е било разследване и претърсване на три адреса в Костинброд. Иззети са също мобилни телефони, СИМ-карти и документи.
Продължава разследването за събиране на доказателства за извършените престъпления. Разпитани са и двама свидетели.
Срещу Ицо Папата имаше няколко неуспешни опита за убийство. Заедно с Цветелин Кънчев той е подсъдим заради изнудване на бившия шеф на Държавния резерв генерал Никола Николов.
Преди няколко месеца полицията арестува друг ромски барон – Любо Къдравия, заради подготовката на няколко убийства, сред които и това на Христо Върбанов.

Събарят "Златна перла" до края на май

19.04.2012


До това се стигна след серия съдебни дела за доказване незаконността на построените в защитената територия "Парк Странджа" летни къщи. На събарянето ще присъства и министър Лиляна Павлова.
Заповедта за премахването на всичките 10 сгради в „Златна перла" беше издадена от Строителния контрол още през 2010 г. Решението на дирекцията обаче беше обжалвано от строителя на вилното селище и едва след като фирма „Краш 2000" изгуби делата и ВАС потвърди решението на Апелативен съд-Бургас по осем от образуваните десет административни дела, РДНСК-Бургас започва принудителното им премахване.
Строителната фирма трябваше доброволно да събори вилите в комплекса, но това не стана в установения срок и днес багерите ще влязат принудително като до 4 май ще срутят постройките. За останалите три сгради тече срокът за доброволно премахване, а заповедите за два от незаконните обекта от вилното селище все още са на съдебна фаза. Тяхното премахване ще бъде насрочено след като съдът се произнесе и за тях, поясни шефът на РДНСК Бургас Георги Георгиев.
Той посочи още, че територията, на която е разположено вилното селище „Златна перла", е включена в новия устройствен план на Царево. Към момента там не може да се строи, но ако бъде приет планът, то строителството ще може да продължи, макар и не в този вид.
Незаконното вилно селище попада в чертите на Природен парк Странджа и е разположено върху едни от най-живописните скали на самия бряг на морето. Запознати твърдят, че по-голямата част от апартаментите са били продадени още «на зелено» на чужденци.

Кирчо Киров на прокурор

19.04.2012


Премиерът Бойко Борисов е дал на прокурор съветника си генерал Кирчо Киров, който доскоро ръководеше Националната разузнавателна служба (НРС), научи “Труд”. Киров бе уволнен вчера от съветническия си пост.
От правителството съобщиха само за освобождаването, но без да споменават мотивите за него.
Според източници на “Труд” в доклада до прокуратурата става въпрос за нарушения на Киров, извършени в качеството му на шеф на НРС. Генералът имал не малко прегрешения, според запознати. Той бил проверяван за раздаване на ведомствени жилища, а службата му имала и пропуски в информацията, която трябва да осигурява от чужбина.
През януари т. г. премиерът Бойко Борисов заяви, че Кирчо Киров, чийто мандат изтичаше по това време, вероятно ще бъде изпратен посланик. Това предизвика острата отрицателна реакция на министърът на външните работи Николай Младенов. И Киров не стана дипломат. Генералът беше назначен за премиерски съветник на 1 февруари т. г., след като 9 г. ръководеше НРС. Потърсихме го вчера за коментар, но мобилният му телефон отговоряше, че абонатът е изключен или извън обхват.

вторник, 17 април 2012 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ 108

Трайчо Трендафилов - Манекена, арестуван на няколко пъти, е един от най-известните чейнчаджии на София

27.03.2006


Трайчо Трендафилов-Манекена - бащата на многострадалната Данайа, първото дете, влязло в къщата на Биг Брадър в света, е бивш представител на групировката СИК в Кюстендил, арестуван на няколко пъти за изнудване. Той влезе в светлината на прожекторите в събота вечерта, когато взе Данайа от къщата на Вип Брадърите за уикенда. Таткото трябва да върне момиченцето днес вечерта, след като прекара с него и кръстницата му почивните дни. Майката на детето-бившата "Мис България" Виолета Здравкова се съгласи да пусне хлапето, въпреки че според собствените й думи то много рядко се виждало с баща си. Името на таткото нашумя през 1999 година, когато бе арестуван по обвинение в изнудване на строителния предприемач Стоян Калчев, който тогава заплаши да се самовзриви с граната в къща в центъра на Кюстендил. След 24-часови уговорки с местните полицаи той бе придуман да се предаде, след като бе изведен извън града. Трайчо Манекена бе обвинен в изнудване и заплашване на Калчев заради дълг от 12 000 долара. След 1989 година Трайчо Трендафилов-Манекена става един от най-известните чейнчаджии в София. Прякорът му идва заради първата му работа-през 60-те той е манекен в "Народна мода" След това преминава в модните къщи "Рила" и "Валентина".
Представители на Агенция за закрила на детето обявиха вчера, че ще търсят среща с Трайчо Трендафилов, преди той да върне Данайа в къщата. Те щели да го убеждават да не разрешава момиченцето да се връща в шоуто. Ако все пак детето отново се засели в къщата, контролните органи от Агенцията за закрила на детето могат да влязат в къщата и да изведат момиченцето, ако съществува реален риск за него, обяви пред Дарик радио Светлана Димитрова от правния отдел на ведомството.
Диана Ботева - бабата на 3-годишната Данайа разкри и истинската причина за участието на дъщеря й и внучката й в риалити шоуто - от една страна бащата на Данайа да се срещне с дъщеря си и той да й обърне внимание.
А от друга, бащата на Виолета Здравкова да я потърси чрез шоуто, защото не са се срещали от 10 години.
Трайчо Трендафилов-Манекена е култова фигура в родния моден, бизнес и… ъндърграунд живот. Белокосят чаровник, чийто прякор идва от първата му професия, е дефилирал пред Тодор Живков и си е пил питието с Васил и Георги Илиеви.

МАНЕКЕНА ЗАБИ ОТВЕРТКА В БУРГАЗЛИЯ

08.07. 2011

Рецидивистът пребил домакина си


Криминалнопроявеният Данчо Манекена, популярен в „Меден рудник” заби отверка в 30-годишен мъж след скандал, разразил се предната вечер.
Пострадалият А.Б . е ранен в ръката. До екшъна се стигнало след като той, заедно със своите приятели Д.Д., С. Т. и Г.Д. се били събрали да се черпят в градинката около блок 466 в комплекса.
Към тях изведнъж се присъединил именно Данчо, когото всички знаели само по прякора му – Манекена. Компанията обаче бързо се скарала с него и той изневиделица извадил отвертката, с която намушкал А.Б.
Хвърлил чехлите, с които бил обут и избягал. По- късно Манекена, заедно с друга компания отишъл в дома на 46-годишен мъж – Р.Т, за да си допият. И там обаче избухнал скандал и гостите пребили Р.Т., като му задигнали и сумата от 170 лв. и плик с документи, сред които трудова книжка, нотариални актове и чертеж на хотел.
Всички участници в екшъна са известни със свои предишни прояви на полицията. /БЛИЦ

Арестуваха Трайчо Трендафилов-Манекена за имотна измама

29.02.2012


Трайчо Трендафилов е арестуван за имотна измама, съобщиха от МВР. Заедно с друг 52-годишен мъж двамата подправили документи, за да се сдобият с парцели в "Манастирски ливади".

В началото на януари служители на "Икономическа полиция" в столичната дирекция получили сигнал от граждани, че собствените им три съседни незастроени имоти в местността "Манастирски ливади-изток" са присвоени от двама души. Пред полицаите тъжителите разказали как при последното им посещение установили, че имотите са заградени с нова ограда и се охраняват от частно лице, което не ги допуснало там.

В хода на проверката се установило, че истинските собственици са обявили имотите си пред общинските власти и плащали редовно данъци за тях, съобщава БТА. Двамата придобили имотите незаконно чрез т.нар. обстоятелствена проверка - при липса на документ за собственост възможността да се да получи констативен нотариален акт за собственост става чрез подаване на декларация до нотариус, заверка от общината и областната управа и потвърждение от трима свидетели. Полицаите установили, че истинските собственици на имота притежават нотариални актове и даже са предприели действия за издаване на документи за бъдещ строеж.

Трендафилов и другият задържан се сдобили с необходимия им нотариален акт с подадена молба до нотариус, като използвали скица с променено съдържание. В Районна администрация "Триадица" служителите попълнили декларацията, в която отразили, че трети лица се легитимират като собственици и отказали да издадат скица, която да послужи пред нотариуса. Служителите издали скица, която да послужи единствено пред Областната управа.
Двамата заличили част от съдържанието на истинския документ, представили го пред нотариуса и успели да го заблудят. Тримата свидетели, които се явили пред длъжностното лице, били техни познати и се включили в измамната схема.

/препечатано със съкращения/

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Светослав Божков Божилов.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...66

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Bъв Варна е застрелян бизнесменът Георги Джамбазов, съпруг на съдията от Варненския апелативен съд Дияна Джамбазова.

16.04.2003


Най-вероятният мотив за убийството е свързан с бизнеса на Георги Джамбазов, смятат полицаи. 45-годишният бизнесмен Георги Джамбазов е застрелян около 22,15 ч. Неизвестен причакал жертвата си на излизане от безистена на бл. 3 на ул. "Студентска". Край същия блок през април 2001 г. бе застрелян варненският бизнесмен Лазар Анев. Убиецът му все още не е задържан.
Джамбазов е улучен от 4 куршума. Стрелецът го изчакал да слезе по стълбите на безистена и да поеме по тъмна уличка, на около 200 м от блока, в който живее. Простреляният починал час по-късно в болницата.
Имахме гости, но чухме 3 - 4 изстрела, разказа жена, която живее на първия етаж на блока. В началото компанията решила, че някой хвърля пиратки и дори се пошегували, че са изгърмели своите по Нова година. След като изпратих гостите, погледнах през прозореца и видях много полицаи и коли. Чак тогава разбрах за трагедията, обясни съседката.
За престъплението сигнализирали поне двама души в полицията - жена и младеж, разказаха те самите пред репортери на варненските медии.
Загледах се по бездомно куче, което тичаше, и изведнъж кривна в друга посока. Точно пред него беше тъмно, обясни тийнейджър, който живее в същия блок. След това чул стон: "Убиха ме!" и видял падналия на земята мъж. Разбрал, че е ранен и се обадил на полицията. Дойдоха след минутка, разказа очевидецът. След това на мястото пристигнала и кола на Бърза помощ. Натоварили простреляния и го закарали в Спешния център. Въпреки усилията на лекарите мъжът починал от раните си.
Повече от два часа криминалисти и експерти са правили оглед на мястото във вторник през нощта. Вчера бе направен и повторен оглед. Открити са 6 гилзи - 7,65 калибър. Те вече са изпратени за експертиза в Националния институт по криминалистика и криминология. След нея ще се докаже по категоричен начин дали оръжието е използвано в друго престъпление, без значение в коя част на страната е извършено то.
Георги Джамбазов се занимавал с бизнес, който според криминалисти не бил от едър калибър. Такова име фигурира в няколко фирми, регистрирани във Велико Търново и в София.
Едната от тях е "Север холдинг" АД, в която Джамбазов е участвал с фирмата си "Вита БГ" ЕООД. Търновският холдинг е собственик на една десета от "Арбанаси" АД. През 2002 г. Софийският градски съд регистрира "Вита - БГ" ЕООД. Дружеството се занимава с търговия и различни видове услуги, с представителство и посредничество, комисионни, спедиционни, превозни, складови и лицензионни сделки. То е собственост на "Еуро - Атлантик Кънсалтинг груп Корп", която се представлява и е собственост на Джамбазов. Бизнесменът е известен във Варна като представител на соковете "Папи".
Около 22 ч. Джамбазов оставил на платения паркинг до Техническия университет колата си - "Опел Кадет" със софийска регистрация. Возилото било негова собственост от около месец. Преди това търговецът се придвижвал и си помагал в бизнеса с микробус. Вчера колата продължаваше да стои на паркинга. По нея ясно личаха остатъци от черна паста, която са използвали полицаите при свалянето на отпечатъци от ламарината. В багажника се виждаха стекове с бутилки на различни видове натурални сокове с марката "Папи".
Пазачът на паркинга обясни, че Джамбазов изглеждал както всяка вечер. Той не си спомни да му е направил впечатление човек, който да се е навъртал в района преди убийството.
Килърът очевидно е бил добре запознат с маршрута на жертвата си. Пътят, по който Джамбазов минавал всяка вечер, е най-прекият, но не е единственият, по който може да стигне до дома си. Изчакването в тъмното, неосветено пространство пред блока също е работело за убиеца. Това пък недвусмислено говори, че престъплението е извършено умишлено, че е било предварително планирано и добре подготвено.
Джамбазов е съпруг на съдийката във Варненския апелативен съд Дияна Джамбазова. Двамата имат 13-годишен син - Иван. Според съседи семейството било съвсем нормално в последните години. Георги бил чешит и правел всичко, което реши, на момента. С еднакъв успех можел да пости, когато и колкото иска, или пък да тича всеки ден в Морската градина. Обичал сина си и всяка събота играел с него футбол. Семейството обаче преживяло труден период преди 5 г. Неразбирателството тогава стигнало почти до развод, разказаха съседи в бл. 1 на ул. "Мир", където живеели Джамбазови. По неизвестен за страничните наблюдатели начин разприте секнали и семейството заживяло нормално.
Дияна Джамбазова е работила като съдия в Провадийския районен съд. Тя и мъжът й са от Провадия. След като родила сина си, семейството взело решение да се премести във Варна. По това време Джамбазова започнала да практикува във Варненския окръжен съд. От 5 г. тя е преназначена в гражданското отделение на Апелативния съд. Вчера колегите й от Окръжния съд са я придружавали в погребалната агенция "Карма", за да подготвят тъжния ритуал. Всички са потресени от трагедията.
Джамбазова бе открита на домофона минутки след 15 ч. вчера в дома си, но отказа какъвто и да е коментар.
В момента работим по няколко версии, но най-вероятно мотивът за убийството е бизнесът на жертвата, обясни директорът на РДВР - Варна, ген. Веселин Петров.

четвъртък, 12 април 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...65

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

14.04.2005

Убиха Божидар Дебелия, баш наркобос, човек на Фатик и Бучко


Убитият снощи Божидар Добрев, с прякор Дебелия, е работил за екстрадирания от България сърбин Будимир Куйович и е смятан за един от босовете на дипломатическия канал, през който са минавали стотици килограми наркотици, информира БНР. Според някои български медии разкритата през януари от НСБОП нарколаборатия в софийското село Пасарел най-вероятно е била финансирана от изгонения Куйович. От цеха беше конфискувано рекордно количество дрога на стойност 1,4 млрд. долара.
Убитият снощи Божидар Добрев, с прякор Дебелия, е работил за екстрадирания от България сърбин Будимир Куйович и е смятан за един от босовете на дипломатическия канал, през който са минавали стотици килограми наркотици, информира БНР. Убитият Божидар Дебелия задно с Будимир Куйович-Бучко са ръководили канала за амфетамини, който бе разкрит в Турция със задържането на повече от 120 кг синтетична дрога в дипломатически автомобил, припомни главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, цитиран от "Фокус". Припомняме, че Будимир Куйович беше експулсиран от страната на 9 февруари, след като бе задържан във Варна. Първоначално на Куйович беше наложена забрана да влиза в България за 10 години, а след едномесечна проверка в полицейските регистри в Сърбия е установено, че той е обявен за издирване от западната ни съседка.
Мъжът беше прострелян около 22 ч. снощи в столичния кв. "Манастирски ливади", докато паркирал колата си и веднага е откаран от съпругата си в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". Дебелия починал на път за болницата. Жертвата е простреляна в колата си - сребрист “Мерцедес” CLK 200 Compressor със софийска регистрация С 1331-ВТ. Автомобилът е със счупено ляво стъкло и е запечатан от полицията. Жената на убития, която е била с него по време на инцидента, бе разпитана от полицията.
Няколко милиарда долара са загубите, които претърпя т.нар. "дипломатически канал" за дрога вследствие на наша операция, каза главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов в предаването "Тази сутрин" на Би Ти Ви. За т.нар. дипломатически наркоканал се заговори в края на март, когато в София бе заловен съветник в монголското посолство с 2 куфара и 2 спортни сака, пълни с амфетамин. Впоследствие - на 5 април, също в столицата бяха заловени трима араби с 60 кг. амфетамин за около 9-12 млн. долара. Наркотиците бяха открити в апартамента им в блок 430 в кв. "Младост" - ІV. Тримата наркотрафиканти са успели да захвърлят два чувала през прозореца малко преди намесата на полицията. Единият чувал е останал в жилището. Тогава главният секретар на МВР Бойко Борисов заяви, че разкритието е "последният етап от операцията "Монголска дипломатическа връзка".

вторник, 10 април 2012 г.

АНТИ ДИЛОВ – ЧАСТ V

/ или как се опитвам да се надприказвам с Любен Дилов – младши във Фейсбук /

• Luben Dilov-junior


Въпросът с края на света е прост: въпреки, че едвам свързваме двата края, в края на седмицата е редно да му отпуснем края, в края на краищатата!

Angel Yordanov

И Борисов създаде Делян Добрев от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана министър на икономиката. И Борисов създаде Десислава Атанасова от реброто , което взе от Цветанов и я приведе при министрите, да се грижи за тяхното здравеопазване. И на седмия ден, като свърши Борисов делата, които беше създал в тоалетната…извинявам се, в България, на седмия ден си почина от всичките дела. В края на краищата, кога е краят на света и кога е краят на седмицата, решава само Борисов. А ние тлябва да решим, кога е краят на това правителство…

• Luben Dilov-junior

Метаморфозите при някои принцеси са непълни. Например външно наистина се е превърнала в принцеса, но мозъка и си остава на жаба…По-обезпокоително е положението с премиера ни. Ако, затрупан от много работа, Б.Б. забрави да се изкъпе един ден, веднага се превръща … в нечиста сила.

Angel Yordanov

Преди полунощ е възможно пожарникарят да се превърне в премиер, но в 12 часа магията се разваля и премиерът се превръща в тиква. Разбира се, ако се съмнявате, че тиквата е нечиста сила, трябва да я издълбаете, да прорежете с нож кората, за да наподобява лице и да запалите вътре свещ. Но тагава пък Цецка Цачева ще си помисли, че на "Дондуков" 1 празнуват Вси Светии.

• Luben Dilov-junior

В нашата страна вече никой не храни илюзии. Просто правителството ги храни достатъчно. С парите от нашите данъци. Но все пак трябва да сме горди. Ето - при Обама Путин праща Медведев, а с нашия премиер сам и лично говори по телефона...
Дали да не заменим църквата с проктологични кабинети – и без това всичко правим със задника си?!

Angel Yordanov

Ако в проктологичните кабинети попаднем на същите агенти на ДС, които си ги имаме в църквата, илюзиите , че някой ще извади пожарникарския маркуч от задника ни, ще си останат ненахранени. А според „Форбс“, споменатият пожарникарски маркуч е най – дълъг и може да изтегли България в някое талантливо шоу. Така, че … аре да не си мериме маркучите !

• Luben Dilov-junior

Само си мислите, че руснаци и американци се вълнуват от отказа ни от Белене. Не, за американците 28 март ще е денят, в който снимаха Лейди Гага без грим, а за руснаците – денят, в който избяга Дрофей, котаракът на Медведeв. Ние пък, след 20 години ще се топлим и светим със статичното електричество, което се получава, когато натъркаш козината на овчарките на Б.Б. с ебонитова пръчка. Или, когато натъркаш Овчаров с каквото и да е било пръчка… Счупената чаша носи щастие, защото не се налага да я миеш.

Angel Yordanov

И руснаците и техният слугинаж на „Позитано“ направиха невиждано научно откритие, като си завряха отзад пожарникарски маркуч. Ефектът се нарича – изгори за да светиш. На днешната дата през 1974 космическият апарат на НАСА Маринър 10 изпраща първите заснети отблизо снимки на Меркурий. Днес децата в българия колекционират снимки на Бойко Борисов и си ги менкат, като най ценна е снимката на премиера върху опаковка на шоколадова вафла „Б.Б.“. Да си купиш вафла Б.Б. – незаменимо усещане !

• Luben Dilov-junior

На тази дата, през 1968-а, един генерал с фамилно име Свобода става президент на Чехия. Ние не сме чак толкова рафинирани – нашите генерали са си направо бойки, по причина на което никакви пражки пролети не е имало и няма по тези земи. Затова пък днес всички страници във фейсбук ще получат нов дизайн. Прави се в чест на рождения ден на Доган, който беше вчера и новият дизайн ще се нарича фес-бук. Също така от днес ФИФА въвежда нови правила за правата на съдиите – ако паднал футболист дълго стене и отказва да се качи на носилката, за да бъде изнесен извън очертанията на игрището, съдията има право да го застреля ,за да не се мъчи.

Angel Yordanov

Свят широк , госпожа - генерали разни. Едни са бойки , други - леви, трети - меки ...Само няма кой да застреля българския народ за да не се мъчи повече. А, в чест на вчерашния национален празник у нас, в братска турция пускат нов сериал - "Пепел от Доган".

• Luben Dilov-junior

Подготвям нова холивудска продукция: „Жената-котка срещу мъжа-валериан” . Ето откъс от описанията:
„Тя обичаше сутрин, след като е изпушила една цигара , докато ходи по голяма нужда, да се изправи и – преди да пусне водата – да погледне замислено в тоалетната чиния и високо и отчетливо да каже: Ебаси, и с това лайно съм спала?!
А майка й я утешаваше: Рано, или късно ще се омъжиш. Или на добър човек ще попаднеш, или на лош презерватив…”
Angel Yordanov
Аз пък снощи гледах мутраджийската продукция : "Мъжът - пожарникар, кмет, премиер, художник, футболист, генерал, господар и командир ". Заспал съм ,без да изключа телевизора. На сутринта, гледам на екрана главния герой на филма и се питам : " Това лайно ли е или лош презерватив ? ".

понеделник, 9 април 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...64

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Криминално проявен разстрелян в софийския жк "Света Троица"

10.04.2009


Крупен столичен наркодилър бе направен на решето с 24 куршума от конкуренти край бл. 298 А в столичния жк "Света Троица". Десет куршума попаднаха в главата му при бруталния разстрел в четвъртък към полунощ.
В якето на потъналия в кръв мъж криминалистите откриха лична карта на името на 34-годишния Кочо Миланов. Според нея той живее на бул. "Вълчо Иванов" 114. Такъв адрес обаче в столицата няма от 20 г., установили полицаите. Дошлите в залата на Съдебна медицина криминалисти от Столичната дирекция на вътрешните работи били потресени: "Ама това е Демби, разпитвали сме го". Съмненията, че всъщност трупът на 140-килограмовия мъж е прясно осъдения на 15 г. затвор Димитър Вучев-Демби траяли близо 2 часа. "Няма такова нещо с Демби", коментираха пред "Стандарт" разследващи.
Полицейското объркване обаче не е толкова абсурдно. Причината е, че в наркосредите цари огромно напрежение, а убийствата бяха въпрос на време. Всички експерти смятаха, че жертва ще бъде именно Вучев, който дръзна да свидетелства срещу Златко Баретата.
Убитият Кочо Миланов - Циганина е дясна ръка на изчезналия и обявен за издирване Таки. Той държал едно от големите наркодепа в София, което се намира в "Света Троица". В криминалното му досие са записани грабеж и изнудване. Осъждан е два пъти.
Жертвата е с многобройни огнестрелни рани. Той има криминални регистрации за грабеж, изнудване и др. и е осъждан два пъти.
34-годишен криминално проявен е намерен убит в столичния квартал Св. Троица малко след полунощ на 10 април.
Сигналът в полицията за открит труп на мъж е подаден около 0,15 ч. Пристигналите на място полицаи от Трето РПУ и дежурната оперативна група са установили, че простреляният е К.М., който живеел без адресна регистрация в квартала, съобщава МВР.
При огледа в присъствието на съдебен лекар са установени многобройни огнестрелни рани по тялото на жертвата.
МВР призова гражданите, които могат да съобщят допълнителна информация за случилото се, да се обадят на тел. 166 при гарантирана анонимност.
Междувременно 39-годишен криминално проявен мъж от Велико Търново е бил прострелян в центъра на старата столица, съобщи DarikNews.bg.
Айдън Юсеинов е ранен с три куршума в корема. Тънките му черва са разкъсани на 12 места, но няма опасност за живота му.
Мъжът е бил прострелян от друг криминално проявен. Вероятната причина за нападението е стара вражда между два бандитски клана във Велико Търново.
Юсеинов е известен сред криминалния контингент в града, има богато криминално досие за побои, грабежи и изнасилвания.

неделя, 8 април 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...63

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Киро Японеца беше прострелян в главата в центъра на столицата

09.04.2005


След направените през нощта две операции на Кирил Киров-Японеца, при които са били извадени повечето от парчетата от куршума, попаднал в главата му, в момента състоянието на Киров е много по-добро отколкото при приемането му в болницата. Всички жизнени показатели са стабилни. Това каза за БТА ген. Стоян Тонев, началник на Военномедицинска академия, където Киров лежи в момента.
Киров е още в кома, на два пъти е идвал в съзнание, но все още е на командно дишане.В неделя около 10.30 часа ще има разширен преглед, при който анестезиолози, кардиолози, неврохирурзи и лекари от различни специалности ще преценят какво да бъде поведението спрямо пациента, каза ген. Тонев. По думите му в момента показателите за състоянието на Киров са вече много по-оптимистични отколкото при постъпването му в болницата.
Кирил Киров - Японеца беше прострелян в главата в събота в 17 часа и 10 минути на бул. "Васил Левски", срещу бирария "Ботуша".
Кирил Киров участва в множество фирми, но за него се твърди още, че е един от големите наркотрафиканти. Името му фигурира и в доклада на МВР за организираната престъпност, изготвен за президента и министър-председателя.
Образувано е следствено дело срещу неизвестен извършител във връзка със стрелбата срещу бизнесмена Кирил Киров-Японеца. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов след съвещание в сградата на Столичната дирекция на вътрешните работи в неделя.
Генерал Борисов коментира, че убиецът, стрелял срещу Киров в събота, няма сходен почерк с този на стрелялия срещу Японеца през 2003 г. За предишния атентат полицията има задържан, посочи генералът. МВР разполага с оперативни доказателства, че той е един от стрелците - гилзата на изстреляния патрон, уточни генералът.
Срещу Киров в събота е стреляно от автомобил или бус, с малокалибрено оръжие, най-вероятно пушка тип "Флобер", която не оставя гилзи, коментира главният секретар на МВР. По думите му няма свидетели, които могат да разпознаят колата. Борисов изрази надежда, че Кирил Киров ще се възстанови, за да може да съдейства на полицията при разследване на случая. Около 10 свидетели, част от които очевидци, са били разпитани във връзка с вчерашния инцидент. В отговор на въпрос как ще коментира отказа на гражданите, присъствали на инцидента, да съдействат на служителите на МВР, генерал Борисов каза, че полицията има записи на случаи на натиск върху анонимни свидетели. Той допълни, че натискът върху свидетелите се упражнява от адвокатите на престъпните лица. Включително в килиите се дават телефони на задържаните, каза ген. Борисов. Той коментира отново, че с последните промени в Закона за защита на класифицираната информация адвокатите получиха право на достъп до секретна информация. Според ген. Бойко Борисов това вече дава изключително добри резултати в полза на престъпността.
Лично аз съм образувал следствено дело за пране на пари срещу Кирил Киров, каза прокурор Кокинов пред журналисти. Делото се намира в Националната следствена служба /НСлС/. Кокинов допълни, че на Киров все още не е повдигнато обвинение. По делото се работи активно, каза още той.
В НСлС има заведени дела, по които МВР очаква да бъдат повдигнати обвинения и това, че те се бавят с месеци, не е по вина на полицията, коментира ген. Борисов.

понеделник, 2 април 2012 г.

АНТИ ДИЛОВ – ЧАСТ IV

• Luben Dilov-junior

Пернишки учени са открили общото между магистралните проститутки и магистралните полицаи – и едните и другите спират водачите, отдават им чест и им взимат парите. Доказали са също, че мъжете обичат жени с големи гърди, защото – когато ги прегръщат – усещат, че между тях наистина има нещо… В отговор на много запитвания, институтът по психология към МВР заявява, че не всички хора, които си говорят сами на улицата имат хендсфри. Някои наистина са луди!

Angel Yordanov

Финансовото министерство настоява магистралните проститутки да свържат касовите си апарати с НАП. А Цв. Цв. не е с хендсфрии , защото си държи оная работа, докато се прави на министър. Кое е голямото нещо между него и Искра Фидосова не мога да кажа, но сигурно е тиквата на Боко / да не се бърка с Набоков/...

• Luben Dilov-junior

Днес е първият ден Пи – 3/14. Вторият е на 22 юли. Според правителствената пропаганда животът кипи и затова половината народ изглежда като попарен. Народното поверие твърди, че ако ви свършат парите, много скоро ще ви свърши бензина, цигарите, пастата за зъби и тоалетната хартия.

Angel Yordanov

Или Пи цяло и 14 начина да се сдобиете с бензин след като са ви свършили парите. Така например може да заминете за Катар и да „лепнете“ катар, като българска правителствена делегация. Ако предложението ви да замените лозето си в Банкя срещу 1 000 барела петрол не бъде чуто от никого, може да го предложите на семейство Баневи или министър Трайков срещу четка за зъби. Но за целта трябва да говорите добре английски…

• Luben Dilov-junior

Всичко ми омръзна! Иде ми да взема едно въже, да го вържа по-здраво за някой клон и …да си направя люлка и цял ден да се люлея! На всички деца през пролетта им избиваха хормоните, само Пинокио се разлистваше и разпукваше.

Angel Yordanov

На мен пък ми иде да съм магистрала. Колите да пропадат в зейналите под разтопилия се сняг дупки и шофьорите да псуват Лиляна Павлова. Между другото, не мога да реша с кого предпочитам да отида на плаж в Катар - с нея или с Искра Фидосова. Пролетни садо - мазо размишления...

• Luben Dilov-junior

В метрото: „Внимание, вратите се затварят! Следваща спирка… коя е следващата спирка ,ще научим след рекламите”. При пернишките будистите няма ад, просто в следващия живот може да се преродите в …пак в Перник. И един съвет за вторник: ако не знаете какво ви е нужно, то звъннете в четири сутринта на случаен номер и ще получите точни указания къде да отидете ,за да го намерите.

Angel Yordanov

В следващия живот може да се преродите …пак в Перник, но като Георги Първанов. Тогава отправете оферта на Станишев, без да му казвате къде да си я получи /или къде да си я завре / офертата. Но за всичко това след рекламите /разбирай – изборите/.

• Luben Dilov-junior

Пролет е! Съдейки по улиците в София е свършила не зимата, а войната… Пролет е! Сутрин феята със сините коси обичаше да гледа с едно око изгрева и птичките и да си спомня за първата целувка, която и подари Пинокио. Пролет е - след Гугъл хром, пускат още по-нов браузер – Гугъл бром. За да не се занимаваш с момичета!

Angel Yordanov

Пролет пукна - ние не ! Сутрин Фандъкова обичаше да гледа с едно око разбитите и мръсни улици на София и да си спомня за първата целувка по задника на Бойко. Той пък, без бром, теглеше България с мъжкото си достойнство и подвикваше от прозореца " Цецо, Цецо ...". България търси ...идиот. Ега ти шоуто !

неделя, 1 април 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...62

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Разстреляха бияча на доктор Будаков

02.04.2009


Има заподозрени за нападението над д-р Боян Будаков. Въпрос на време е да докажем на 100 % участието им в побоя и да ги задържим. Разследването вече е във финалната си права. Големият въпрос е: Какъв е истинският мотив и кой стои зад всичко това? Дали в случая става въпрос за хулиганска проява, или зад този брутален вандалски акт са заложени други интереси”. Така вчера - месец и половина след нападението над шефа на бургаската болница д-р Боян Будаков криминалисти коментират хода на разследването.
Лекарят бе пребит на 1 април т. г. пред жилището си в бургаския кв. “Лазур”. Двама маскирани бандити го налагаха с желязна тръба и с бухалка. “Мутри, какво искате? Защо сте дошли?”, викал Будаков. През цялото време, докато удряли лекаря, нападателите не отронили нито дума. След побоя той бе с 6-сантиметрова рана на главата с 6 шева.
Часове след нападението в Бургас бе застрелян 22-годишният Христо Христов. Именно той ръководел наказателната бригада, която била наета за побоя над доктора, съобщиха за “Труд” източници от криминалните среди.
"Не съм получавал никакви заплахи - нито устни, нито писмени, нито по телефона", твърди д-р Боян Будаков. Той изключи версията нападението над него да е хулиганска проява, защото биячите действали целенасочено, и счита, че побоят е извършен по поръчка.
"Нападателите бяха облечени с анцузи, добре сложени. Явно не са имали поръчка да ме убиват, защото спокойно можеха да го направят, без да разбере никой. Предполагам, че като съм на този пост в болницата, на някой може би съм нарушил бизнес интересите. Но при нас всичко е прозрачно, големите сделки се извършват по Закона за обществените поръчки, върху които аз никак не мога да влияя. Не ми се иска да вярвам, че е възможно това деяние да е поръчано с политически мотиви. Ако е така, жалко за държавата", заяви шефът на бургаската болница. Минути след побоя полицаи отцепили района и открили биологичен материал, за който се предполага, че е от директните извършители на престъплението.
Заради нападението над д-р Будаков на разпит в полицията са били призовани лица от активния криминален контингент, сред които били и основните заподозрени за побоя. До момента обаче повдигнати обвинения срещу тях няма.
Наказателна бригада

Според отлично информирани източници заподозрени за побоя над болничния шеф са двама млади мъже на възраст около 20 години, които гравитирали около група за спецпоръчки. Наказателната бригада се разправяла с различни жертви срещу заплащане. Според неофициална информация техен шеф бил 22-годишния Христо Христов.
След скандала - куршумите
Часове след побоя над д-р Будаков босът на биячите Христо Христов бе застрелян с шест куршума пред жилищен блок в бургаския квартал "Братя Миладинови".
Христо е криминално проявен, регистриран за хулигански прояви - участие в няколко масови боя и притежание на наркотици. Смята се за близък до човек от охраната на несебърския бос Димитър Желязков-Очите, а през последните две години бил шеф на наказателна бригада.
Засега от полицията нито отричат, нито потвърждават версията за връзка между двата случая. Според криминалисти, ако има такава, тя не е непосредствена, а по-скоро е в резултат от стечение на обстоятелствата.
Мълвата, че именно Христов има възлова роля в нападението над болничния шеф, обиколи подземния свят няколко дни след смъртта му. Според слуховете бандата на Христо била наета да извърши побоя над д-р Будаков, а мотивът за убийството на Христов бил неуредени финансови отношения с преките извършители на посегателството. В подземния свят описват и хронология на събитията от фаталния ден. Малко преди да бъде убит, Христо бил в заведение с приятели. Мобилният му телефон позвънил и Христов обявил, че излиза - вероятно е отишъл на среща с биячите на доктора. Разлютени, че им дава по-малко пари от уговореното за поръчката избухнал скандал, сбили се и после шефът на групата бил застрелян. Засега обаче официално потвърждение на тази версия няма.
"Задържани за нападението над д-р Будаков и за смъртта на Христов няма, а вероятността истинският поръчител на побоя над болничния шеф да бъде разкрит са едно на милион. Въпреки ширещите се слухове в подземния свят, които посочват и точния мотив за вандалския акт - засегнати стопански интереси", коментират в Бургас.
Експертизи бавят разследването.