четвъртък, 27 февруари 2014 г.

ТРАГЕДИЯ НА ЕВРО МЕГДАНА




                            ТРАГЕДИЯ НА ЕВРО МЕГДАНА
 
    Бившите комунисти от БСП щели да вземат откраднатото от ГЕРБ и щели да върнат България на хората . Бивщите комунисти от ГЕРБ , пък щели да да вземат откраднатото от БСП и щели да върнат България на хората. Истината , обаче е ,че и едните и другите вземат от хората на България и нямат намерение нищо да връщат .
    Иначе БКП сменя „ландшафта“ , като изважда на пазара нови персони , партии и коалиции , с подходящи перестроечни биографии. Младата комунистическа смяна Бареков щял да връща ТКЗС – тата и военната служба , като срещу тези подобрения скромно си мечтае да кръстят на негово име малка уличка в някое селце . Синът на партиен секретар от МВР и възпитаник на школата в Симеоново Росен Петров пък мечтае за „Чисти ръце „ , но не знае как да си ги измие . А и не се замисля , че ако дойде Видов ден , до Борисов и менторите му от „Монтерей“ и „Апостолите“ , на подсъдимата скамейка трябвя да седнат и доскорошните им съмишленици Цветан Василев и Делян Пеевски , които така щедро подхвърлят благ хлебец на Роската и Дудука за да лаят.
   Та като споменах мутраджийския комплексар Бойко Борисов да припомня и три негови брилянтни цитата
„Не случайно аз съм носител на всички полицейски ордени в света и всички големи служби в света са ме признали. Аз съм заловил толкова кокаин, хероин, амфетамин, колкото тези хора не са гледали филми за подобни
операции”
"Готов съм още сега да отида с вас да дам кръв, въпреки, че ме е страх и ще се види, че в мойто телце няма и следа от анабол. Всичко е натурално, произведено в Банкя!"
„Чух, че следващият, който ще напусне ГЕРБ ще е висок, умен и красив…, но освен за мен за друг не се сещам.“
   Тук е мястото да припомним , че за да живееш в България не е нужно да си луд но и това помага . А защо такива като Бориспв и компания са още на свобода , никой не може да ми отговори .
   А партията – майка грабва телата за да спасява грандиозния провал . Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и “мнения” интернет пространството. Активното мероприятие е организирано от отдела за медийна комуникация на БСП. От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет “тролове” – профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви. Повечето от коментарите са с много ниско ниво на интелектулен и образователен ценз, но демонстрират свръх нахъсаност в партийната линия и особено настървение да се громят противниците на правителството и критикуващите сегашния политически режим в страната, разкрива "Биволь".
   На това в биологията му викат вътрешновидово изяждане или канибализъм. Дерзайте , другари , от всички партии !
   И ако ме питате , къде е Евро Мегдана , ще ви кажа – това е територията България . Само че , Бог отдавна е вдигнал ръце от нея и вече не я пази .

понеделник, 10 февруари 2014 г.

ЪНДЪРГРАУНД 24

 
 
Любо Къдравия поръчал Ицо Папата?  
-->За изпълнител бил нает Йоско Костинбродския .
12.01.2014
Източник: Ръководителят на криминалната банда Килърите 5 Йосиф Йосифов, по-известен като Йоско Костинбродския, е бил нает да разстреля влиятелния ромски бос Христо Върбанов, наричан още Ицо Папата. Бившият председател на Върховното ромско мешере посочи като поръчител Любомир Илиев-Любо Къдравия от Костинброд.
В предаването на TV7 "Жега" ръководителят на сектор "Убийства" в Националната полиция Михаил Наумов съобщи, че по сигнала за Ицо Папата ще бъде образувана проверка.
Поръчката за разстрела на Христо Върбанов е била направена преди 4 години. Соченият за поръчител Любомир Илиев – Любо Къдравия вече е бил арестуван по подобно обвинение през 2012 г. Тогава той попадна зад решетките по подозрение, че е организирал покушение и срещу лидера на Евророма Цветелин Кънчев и прокурора Олег Янев.
Тогава Любомир Илиев обвини Христо Върбанов, че го е набедил за поръчител и впоследствие беше освободен. Ицо Папата не е подал сигнал за готвеното покушение срещу себе си, тъй като е убеден, че Любо Къдравия е покровителстван от бившото ръководство на ГДБОП.
Ръководителят на сектор "Убийства" в Главна дирекция Национална полиция Михаил Наумов гарантира, че ще бъде образувана проверка, която да проучи достоверността на обвиненията на Ицо Папата. Цената на поръчковите убийства в България започват от 5000 евро, но могат да достигнат 200 хил. евро, съобщи Наумов.
Враждата между Любомир Илиев и Христо Върбанов продължава повече от 10 години. През 2003 г. къщата на първия братовчед на Ицо Папата – Тани Танев от Долни Дъбник е поставена бомба. За обвиняем е привлечен именно Любо Къдравия.
5 години по-късно Тани Танев е разстрелян. Разследващите твърдят, че мократа поръчка е дадена на дясната ръка на Йоско – Ивайло Симеонов-Богьовеца. Самият Христо Върбанов е оцелявал при няколко атентата.
Заради отправените тежки обвинения в поръчителство за убийство, потърсихме позицията и на обвинения от Ицо Папата Любомир Илиев. Той  отказа да коментира обвиненията. Независимо от това, екипът на предаването "Жега" е готов да му предостави възможност да защити доброто си име.
 
Цар Кировото войнство
 21.01.2014
 
"Кораб пристигна на кея в Бургас,
идва ми стока от Хондорас.
Евала бе митница,
евала полиция."

Биволъ получи на редакционната си поща страници от тефтерче със скандални записки. Подателят твърди, че тефтерът принадлежи на производителя на фалшив алкохол Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Документът отлежавал в МВР от години и по него не се работело - твърди още източникът.
Тефтерчето съдържа много имена, срещу които са вписани конкретни суми и дати, всичките от 2009 г. Успяхме да идентифицираме някои от "спешните контакти", които според записките трябва да бъдат потърсени при евентуални митнически проверки.
Димитър Влахов (Митко Влахов) - бивш шеф на БОП - Пловдив. През септември 2013 е назначен за шеф на ДАНС - Пловдив, което означава, че е минал теста за лоялност след разформироването на ГДБОП и преливането на служителите му в ДАНС. 
Антон Спасов (Тони Спасов) - ст. инспектор, началник на група в сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в Пловдив. Награден от Цветан Цветанов през 2011 г. с "Почетен медал на МВР" 
Диана Димитрова Стоянова - служител в Митница Пловдив
Най-важните предполагаеми контакти на Цар Киро ползват хондураски номера. Записано е, че от тях трябва да се известява на началника на цеха за предстоящи митнически проверки:
Татяна Атанасова Лачева (Татяна Л.), родена 1963 г. - служител в Митница Пловдив, важен контакт, който има хондураски номер, многократно е отбелязано, че е получавала различни суми в брой.
Борис Лачев (Борето Лачев), роден 1966 г. - втори съпруг на Татяна Лачева. От други страници в тефтерчето става ясно, че той осигурявал бандероли (с холограма за 8 ст. броя и без холограма за 4 ст. броя). Борис Лачев има фирма за канцеларски материали - ТЕКОМЕРС ЕООД. Лачеви имат дълъг списък с имоти, сред които и вила в с. Марково, също спомената в тефтерчето.
Димо Иванов Боев (Димо Боев) - митничар в Митница Пловдив. Има два хондураски номера. Многократно е отбелязано, че е получавал суми.
Биволъ провери хондураските номера от тефтера. Номерът на Димо Боев вече не е активен, а този на Татяна Лачева даваше свободно. Номерът на нейния съпруг Борис Лачев даваше заето.
Потърсени за коментар от сайта "Икономика" Боев и Влахов са отрекли, че се познават с Кирил Рашков. Другите номера от списъка не отговарят.
В тефтера фигурират още суми дадени за изборната кампания на БСП през 2009 г., както и записки за среща с ГЕРБ. Самият Цар Киро преди време се похвали в медиите, че е "помагал" на различни партии, а въпросите защо толкова години неговият незаконен бизнес се е развивал безнаказано увиснаха и бяха забравени.
Занятията на вписаните в тефтера лица напълно потвърждават хипотезите за тотален властови чадър над скандалния пловдивски предприемач. Автентичността на тези страници все още не е потвърдена или отхвърлена от МВР. Но ако това е фалшификат, в което искрено се съмняваме, то той е наистина виртуозен. За изготвянето му е впрегнат значителен информационен ресурс, неоправдано скъп с оглед на постижимия директен ефект - компрометирането и смяната на няколко местни чиновници и дребни партийни кадри.
Всички налични към момента страници от предполагаемия тефтер на Цар Киро можете да видите в сайта Offnews.
 
Богатият кмет на обеднелия Сливен в центъра на кръга „Кристал”
 
28.01.2014
Богатият кмет на бедна община. Това се случва в Сливен, с прогресивното обедняване на града, чиито пари изтичат към фирми от други градове, а не остават в местния бизнес, с просперитет може да се похвали само кметът Кольо Милев.
Напоследък много се коментират заплатите на общниските съветници и бива или не бива те да нахвърлят 1000 лв., въпреки че законът позволява това.
И като че ли в сянка остава това колко получава кметът Кольо Милев.
Предложението за определяне на заплатите на съветниците гласи:
„Председателят получава възнаграждение в
размер на 90 на сто от възнаграждението на кмета на Община Сливен.”
„Общият размер на възнаграждението на общинските съветници не може да бъде повече от 70 на сто от възнаграждението на председателя за съответния месец. „
Ако тези проценти се обърнат в цифри, то ще се получи така :
1470 лева може да получава един съветник, което е 70% от заплатата на председателя на Общински съвет, тогава кметът Милев взима над 2 500 лв.
Милев остро разкритикува високите заплати, които евентуално биха могли да вземат общинските съветници, като им определи таван от 550 лв.
Да ограничи колко ще взимат в Общинския съвет Милев би могъл много лесно, като намали своята заплата. Пада тя, автоматично би намаляло и възнаграждението на съветниците.
Щом не е редно в нестабилна финансово община представителите на законодателната власт да взимат заплати, неколкократно надвишаващи средната за общината, не е редно и „Бащата на града”, да получава бюджета на едно семейство за няколко месеца като заплата.
Не е редно и от гледна точка на свършената работа, защото от тригодишния мандат печеливш май е само Милев, а губещи – жителите на града.
И остават въпросите на които Милев така и не благоволи да даде отговор:
Къде са събраните пари от такса смет, защо не са разплатени с фирмата?
Защо се дължат два милиона лева за осветление?
Защо не са разплатени задълженията към фирмите?
И възниква и още един въпрос – къде са наследените близо 15 млн. лева. Именно толкова имаше по сметките на Община Сливен на 2 януари 2012 година.
С тези пари биха са разплатили поне 80% от работата, свършена от сливенските фирми. Парите щяха да се влеят в икономиката на града, а Община Сливен щеше наистина да покаже загриженост за Сливен и неговите жители.
Вместо това фирми от цялата страна копаят, строят и дори кастрират кучетата в Сливен.
А тези които не са си получили парите, или са били ощетени от решенията на кмета Кольо Милев, съдят общината и получават обезщетения. За които Милев не говори, защото ако спомене сумите, ще трябва да обяснява, защо плаща милионни хонорари на адвокати за загубени дела.
Вероятно заради това Милев и трябва да получава висока заплата.
А общинските съветници – не. Може би донякъде Милев е прав, незаслужено високи биха били възнагражденията в Общинския съвет.
Защото би трябвало да попречат да се гласува актуализацията на бюджет 2013 дни преди новогодишните празници, с което узакониха Милевите харчове. Именно с тази актуализация за почистване на града бяха платени с близо 2 млн. лева повече, при по- малко работа.
Вероятно затова не би трябвало да има високи заплати в Общинския съвет. Но трябва ли Милев да получава повече от тях.
В Община Сливен отдавна се е заформил нов финансов кръг – Кръгът „Кристал”, в центъра на който е кметът Кольо Милев, а наоколо – едни и същи фирми.
А получи финансовата завера това име заради поведението на кмета Милев, който се държи като слон в магазин пълен с кристални творби. Яви се разруши всичко с гръм и трясък, и продължава да руши.
А ние да плащаме.
 
Порочната връзка между митниците и организираната престъпност
09.02.2014
 
„Всяко едно правителство е заложник на безумията, които са се случвали при предишното управление – канали, нагласи. То първо трябва да се пребори с тях, после да намери хората, с които да го свърши. Мафията трайно се е настанила в митниците, проблемът е дали ще бъде изгонена. От година и половина митниците са на автопилот“.
Това коментира  Емил Димитров – Ревизоро. По думите му Ваньо Танов преди време е изгонил част от корумпираите и скандални кадри в митниците, а сега тези хора отново ги връщат на работа.
„Затова той излезе с тезата, че едва ли не има брак между организираната престъпност и митниците“, каза Ревизоро. Попитан дали знае, че искат да арестуват Валентин Златев, той каза, че е чувал за това.„Искат да му вземат бизнеса.
Опитват се да направят същото, което направиха с Гриша Ганчев. И Бойко Борисов се опита да му вземе бизнеса, но не успя“, каза Димитров.
По думите му войната, която се е водила между „ЛукОйл“ и Бойко Борисов не е била нужна, имало е други, законни начини, с които да се спре контрабандата.
Според Емил Димитров има хора, за които има данни, че са свързани с организираната престъпност, а в същото време се издигат нагоре.
„Това говори за един брак, а годежният пръстен е митницата“, аргументира се той.

 

 

 

вторник, 4 февруари 2014 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 42




Как Иван Портних даде общински терен на роднини без конкурс
09.01.2014
Разследване на Диляна Гайтанджиева
Кметът на Варна Иван Портних дава общински терен без търг или конкурс на фирма, свързана с негови роднини. Той е използвал служебното си положение, за да внесе в Общинския съвет решение, което облагодетелства близките му, показа разследване на TV7. Върху общинския парцел фирмата е изградила метан-станция.

В последната си сесия за миналата година общинските съветници единодушно приемат предложението на кмета и дават съгласието си той да сключи договор с фирмата "Метангруп" - фирма, в която до юли 2013 г. съдружник е била съпругата му Вилислава Портних, а след избирането му за градоначалник е прехвърлена на Борис Касабов – първи братовчед на тъщата на кмета. Общинският съветник Валентина Софрониева, внесла скандалното предложение в Общинския съвет, не отговори как е станало това. Тя заяви, че не знае на кого е "Метангруп", а и това нямало значение.

Според предложението си кметът трябва да сключи договор с фирмата, без да бъде провеждан търг или конкурс. Така "Метангруп" получава правото на ползване за срок от 5 години на терена, състоящ се от 1225 кв. м. свободна площ за сумата от 467 лв. на месец и временен обект от 275 кв. м. срещу месечен наем от 649 лв. Проверката ни откри, че фирмата "Метангруп" ползва общинския терен от 10 г., но договорът вече е изтекъл и кметът на практика иска да подпише нов 5-годишен договор с дружеството. Дали това ще се случи, ще реши съдът, тъй като областният управител е върнал всички решения, гласувани на въпросната сесия с мотива, че действията на общинските съветница са непрозрачни. Иван Портних обяви, че това накърнява интересите на Варна, но на практика и неговите лични.
Потърсихме за коментар общинските съветници, гласували единодушно това решение. Открихме ги на частно парти в ресторант във Варна. Председателят на Общинския съвет Иван Луков и колегите му обаче отказаха коментар. Докато общинските съветници празнуваха и не знаеха какво точно са гласували, на адреса, посочен за връзка с Борис Касабов, получихме потвърждение за роднинската връзка на кмета с новия съдружник в "Метангруп", а именно, че Касабов е първи братовчед на тъщата на Портних.

Въпреки че по документи Борис Касабов е заместил съпругата на кмета - Вилислава Портних, и е изкупил нейния дял в дружеството, никой от работниците в "Метангруп" не беше чувал името му.


Скандално разкритие!Бойко и Коко Динев подготвят безредици, докато им пеят фолкдиви?

Футболните фенове ще искат кръв на 7 февруари в Пловдив и на 19 февруари в София. Очаква се нова вълна на безредици, донякъде антиправителствени, но в по-голямата степен ксенофобски, според данни на полицията и аналитичните звена в спецслужбите, съобщава „24 часа“.Сигналът към феновете на ЦСКА и “Левски” бил подаден от Коко Динев, който се ангажирал да координира техните действия. Влиятелен човек от тези среди издава пред “24 часа“, че собственикът на “Локомотив” (Пловдив) имал среща с Бойко Борисов в Сандански, на която пели няколко фолкдиви. Извън културно-развлекателната програма обаче Коко Динев е поел ангажимент към лидера на ГЕРБ да “поразмърда” футболните фенове, твърдят нашите източници. Динев е получил уверения за подкрепа на бизнеса му.
Миналия месец казино на Динев бе обискирано от данъчните и специалните служби и бяха открити фалшиви пари. В момента Динев е в Марбея на лагер с футболния си отбор. Посредник в срещата е бил бивш съпартиец на Борисов, който се е завърнал в неговото най-близко обкръжение.
Първата дата, около която се очаква насилие, е 7 февруари. Повече от 3000 запалянковци се очаква да блокират окръжния съд в Пловдив на 7 февруари. За същата дата е насрочено делото за връщане на четири вакъфски имота в града на мюсюлманското вероизповедание. В списъка са емблематичната Чифте баня, превърната в център за съвременно изкуство, бившите турски гробища и два терена на възлови булеварди.Официално агитката на “Ботев” Пловдив стои зад организирането на това събитие. Към нея ще се присъединят най-крайни фенове на ЦСКА и “Левски”.
“Няма да позволим да бъдат отнети от пловдивчани. Организираме национален протест, в който ще се включат привърженици на “Ботев”, “Локомотив”, “Левски”, ЦСКА, “Нефтохимик”, “Етър”, “Пирин” (Благоевград) и “Пирин” (Гоце Делчев)”, заяви Велин Терзиев от клуба на „железничарите“. По думите му феновете предварително се разбрали помежду си да не се афишират с флагове и емблеми на отборите си. Ще има единствено български знамена.
“Каним всички граждани, но политиците не са желани. Провокаторите културно ще бъдат отстранявани. Ще покажем, че не сме лумпени и можем да се обединим в името на една кауза”, подчерта Терзиев. Феновете вече са депозирали молба в пловдивската община за разрешение за протеста. От управата са ги поканили във вторник на разговор. Ще присъстват и представители на полицията. Запалянковците са категорични, че дори и да не им позволят митинга, пак ще го направят. “Безредици няма да има, колкото и да искат някои, за да ги използват за бутане на правителството. Осигурили сме си наша охрана на мероприятието”, коментира Евгений Петров от фенклуба на “Ботев”.
Футболните запалянковци планират да направят жива верига и пред апелативния съд в Пловдив на 14 февруари, когато е заседанието за карловската Куршум джамия. На първа инстанция тя беше дадена на Главното мюфтийство.
Според източниците от спецслужбите това е първата дата, на която ще има вероятно безредици. Втората е 19 февруари – денят на обесването на Васил Левски, когато в София освен агитките се очаква да се включат и активните групи на враждуващите си националистически формации, както и хора от провокаторските структури, които се опитаха на няколко пъти да окървавят протестите от лятото.


ЦВЕТАНОВ И КОМПАНИЯ ПРИТИСКАТ ХАКЕРИ ЗА ДА ИЗРАБОТЯТ НЕЗАКОНЕН СОФТУЕР ЗА ЗАПИС ВЪРХУ ДИСКОВЕТЕ НА КЕТЧЪРИТЕ! ЗАД ГЪРБА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ!
04.02.2014

АФЕРА разкри чрез свои брилянтни източници престъпната схема, по която е действано с т.нар. „кетчъри", с които е правено незаконно подслушване, заради което Цветан Цветанов се сдоби днес с обвинителен акт. Вбесени от наглостта на адвоката на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, брилянтни източници на АФЕРА изнесоха от извора информация, която обяснява престъпното деяние на Цветанов и компания. Която обяснява и странната смърт на единствения експерт, който трябваше да установи истината за безобразията, вършени от Цветанов и кохортата му. Според източниците ни, информацията е достояние на главния прокурор.
„Абсолютно доказан факт е, че с кетчърите не може да се осъществи подслушване. С тази техника може да се установи единствено и само колко мобилни телефона ползва едно лице", изрече адвокатът на Цветанов – Менко Менков.
Брилянтни източници на АФЕРА контрираха, изнасяйки схемата, по която са вършени престъпленията с незаконното подслушване.
Апаратурата е внесена с цел да се проследяват адресни обаждания, например между терористи или разпространители на наркотици, да се следят каналите им и кой на кого се обажда от следените бандити.
Купената скъпа техника обаче не може да записва в аналогов вид разговори, защото за такъв софтуер трябва общо разрешение от Европейската комисия за сигурност, като трябва да участват и специалисти от Комисията.
Това никак не се харесва на управляващите от ГЕРБ и кохортата около Цветан Цветанов, а именно – да бъдат контролирани за какво ще използват съответните записи.
И тогава, решават на своя глава да прескочат законовите норми.
При продажбата на кетчърите изрично е подчертано за какво ще се използва тази техника и са платени над 6 милиона евро данъкоплатски пари. Вместо да ловят терористите, „наказателната бригада" на МВР-то на Цветанов в лицето на ГДБОП на Станимир Флоров, търсят начини да заработи технологията и за аудио запис.
И го правят на своя глава!
За целта са притискани родни хакери, които да изработят софтуер за запис върху дисковете на кетчърите, като така апаратурата да записва мобилни разговори, а не само да фиксира разговор между абонатни номера на мобилни операторски връзки, като запаметява съответния телефонен номер.
След избухването на скандала с незаконното подслушване и когато обаче се разбира, че ще бъде проверена техниката, един от инженерите чупи хард дисковете или поне прави опит да ги счупи.
Според източниците на АФЕРА смъртта на единственият специалист у нас – професор, който си отиде след инфаркт, по времето, в което трябваше да бъде направена експертиза на кетчърите и скъпата техника, е меко казано странна.
С подобни прийоми на подслушване си е служил Сталин, а преди него и англичаните, като чрез придобитата информация са правили опити да осъждат противниците си на смърт, заради „предателство".
Чрез използването на незаконния софтуер, пришит към кетчърите, благодарение на ползвани зависими хакери от ченгетата, се е придобивала информация, чрез която впоследствие нарочените мишени да бъдат притискани, шантажирани, както и принуждавани да разкажат и „майчиното си мляко".
„Цветанов е един от тези типове, които си нямат и хабер от психологията на разузнавача и информацията от СРС – тата – как да се използват от кого и срещу кого. Това им изяде главата!", категорични са брилянтните източници на АФЕРА.
Европейската комисия е напълно наясно с онова, което е вършено зад гърба и с използването на незаконен софтуер и е настръхнала.
 

Филип Тефтерчето оправил Плевнелиев и ударил политици и магистрати

04.02.2014
 
Президентът Росен Плевнелиев е един от „оправените“ от Филип Златанов-Тефтерчето, който от вече е клиент на Темида, след като Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу него за престъпление по служба. Според държавното обвинение Златанов, като шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси не е изпълнил служебните си задължения, с цел да набави за други лица облага или да причини вреда. Справка из извадките в тефтерчето на Златанов, в което той е вписвал кой трябва да бъде „оправен“ или „ударен“ се вижда, че на особена почит е бил президента Плевнелиев. За него шефът на КПУКИ е написал „Плевнелиев -> недопустимо е да стане известно“ и „Росен Пленелиев – сигналът е прекратен, да не се качва в интернет“.
Записките в бележника, касаещи Плевнелиев са с дата 1 септември 2011 г. и са придружени с бележки по повод проверка на негова съветничка Димана  Ранкова. Златанов е написал: „Недопустимо е да стане известно. Прекратява се – в 12 да се отиде при Ранкова – незабавно да се извади. А по надолу: „Разговор  Дянков по повод Димана Ранкова нормално поведение“ Следват указания – в 11,30 ч „да се публикува Ранкова без президента“, след което да се следи реакцията на журналистите по интернет.
От написаното в тефтера се стига до извода, че указанията на Златанов от хора с инициали И.Ф., Ц.Ц и Б.Б, са били с цел да не се закача Плевнелиев, но пък Ранкова е трябвало да бъде „ударена“ и с действията си Златанов й е причинил вреда. Той не е изпратил решението на КПУКИ, с което не е дал възможност на Димана Ранкова да оспорва решението на комисията и да защити доброто си име в обществото. По-късно депутати от временната комисия бяха категорични, че Златанов е действал по разпореждане на Искра Фидосова.
Скандалът избухна на 17 юли м.г, когато от прокуратурата показаха извадки от тефтерчето на Златанов. Тогава се видя, че той е изпълнявал директиви кого да „оправи“, „удари“ или отложи. Той се е отчитал на хора с инициалите ББ, ЦЦ и ИФ. Именно скандалът „взе главата“ на Искра Фидосова, която напусна политиката и парламента и се върна в Монтана, където е нотариус.
„Кмета на Кръстева – да има конфликт, кмета на Вълчедръм – да няма, Е.Димитров – не се бърза за цигарите, за лова, Е.Д. ще се удари депутата след около 1 1/2  месеца (вече не е фактор в ГЕРБ), Трайчо да се движи, Найден Зеленогорски – да се удари. Става приоритет (записът е от 26.11.2011г.), Гугушева – готова за прекратяване, Сергей Игнатов – уволнението му стига, Кожарев – да не се занимаваме“ (б.р Е.Димитров – Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ, Гугушева – Галя Гугушева, неуспял кандидат за конституционен съдия)
ДКЕВР-бързо!!! Да се изкарат хората от улицата. (Записът е от 19.02.2013 г., денят на оставката на правителството).  Семерджиев е ударен“
Ударите не подминават магистратите и членовете на Висшия съдебен съвет. В бележника Златанов старателно е написал кой да удари с предимство и кой да пожали. Ето още от бележника на бившия шеф на КПУКИ:  Да дам на ИФ (Делата 7-те), като съм дал на Г.Колев на 7. 11.2012 г. (отстрани е добавено: не съм дал нищо.)          Списък с магистратите даден. Таня Маринова, председател на Съюза на съдиите – тя остава за накрая !Вс. трябва да бъдат наказани! В посл. порция Незабравка Стоева (б.р члена на ВСС); в първия списък Магдалинчев (зам.-шеф на ВАС) от № 6 до 13 Ситнилска във втората група, както и Калпакчиев (Калин Калпакчиев член на ВСС)