понеделник, 24 март 2014 г.

ЪНДЪРГРАУНД 25


Сводницата на Поли Пантев проговори за бизнесът му с проститутки


Бизнесменът имал публичен дом, използвал момичетата за набиране на ценна информация, пращал ги и при конкуренти
Убитият на остров Аруба сикаджия Поли Пантев е имал „армия” от момичета, които са работели за него. Красавиците са му доставяли информация за известни политици, мутри, бизнесмени и конкуренти в наркобизнеса. Това разкрива пред „Торнадо” Габриела Лукаева, която в продължение на години поддържа и ръководи публичния дом на Поли Пантев. Той се помещава в близост до НДК. По думите й там се подбирали само момичета с чиста репутация, интелигентни, образовани, владеещи по няколко езика.

„Подборът беше много строг. За Поли работеха 20-30 момичета. Имаха дори и трудови договори, в тях най-често пишеше, че са консултантки. Аз трябваше да ги подбирам. Обикновено наемахме студентки. Идваха от провинцията, но имаше и момичета от София. Преди да бъдат пуснати на работа, минаваха през специално обучение. Бяха като гейши – знаеха как да правят компания, кога да мълчат и да бъдат дискретни, умееха да забавляват. Винаги елегантно облечени, нямаше никакъв проблем да ги пускат в „Шератон“ или Японския, разказва Габриела. Тя е бивш служител на полицията в Бургас. След като напуска, се мести в София и попада в обкръжението на Поли Пантев. Свързва се с него покрай свой приятел, който по онова време работи в средите на СИК. Когато й предлагат да приеме ролята на маман, тя се съгласява веднага – заплащането е повече от добро, а и вижда във всичко това шанс да стане част от обкръжението на подземния бос. Компаньонките на Поли са разпращани по домовете на клиентите или ги придружават из заведения.
„Често поръчваше момичета и покойният Илия Павлов. Но никога сам, не съм го виждала и в дома. Идваше негов служител. Обикновено наемаше четири – пет определени девойки, които му бяха слабост. След това ги откарваше в дома на Павлов в Бистрица, където забавляваха него и гостите му. Сред редовните клиенти имаше и много руснаци, дори и служители от посолството. Най-често ползваха услугите на момичетата безплатно, но съм чувала, че за сметка на това и те са се отплащали на Поли Пантев с различни услуги”, спомня си Габриела.

По думите й самият той никога не прибягвал до „талантите” на чаровничките. След като ги пращал при определени клиенти обаче, ги викал при себе си, за да ги препита. Все пак има и своите любимки. Фаворитка му е тайландката Нут.
Екзотичната красавица попада в България случайно, заедно с танцова трупа, и решава да остане. „Невероятна жена беше. Владееше перфектно четири езика, научи и български за няколко месеца. Баща й бил някакъв виден дипломат, но двамата не се разбираха. Поли й имаше доверие за всичко. Пращаше я само при специални клиенти. Много често я наемаше известен политик, лидер на партия. Канеше я в имението си край София и там оставаха с дни.

В един момент Нут просто изчезна, а Поли беше като болен. Прати свои хора да я търсят. Накрая се оказа, че са я отвлекли двама руснаци, които явно са искали по този начин да изнудват Поли. Той побесня, двама от бодигардовете му – Марин и Емо, я докараха след два дни. Не знам какво е ставало с похитителите й, но на другия ден чухме, че единият вече не е между живите. Бил намерен убит, със счупени капачки на колената”, разказва Габриела. След този случай Нут спира да работи повече за Поли Пантев и напуска България.
Другата му фаворитка е Бианка. Попада в „клуба” малко преди да завърши руска филология. По онова време младата жена е добре известна в т.нар. ъндърграунд като „момичето на Поли” и никой не смее да я закачи. „Шефът” й пък се привързва до такава степен към нея, че я спира от работа в елитния публичен дом и държи тя да се занимава само с него. Историята завършва трагично. „В един момент на Поли явно му омръзна Бианка и я върна обратно при нас. Тя беше допуснала фаталната грешка да се влюби в него и понасяше много тежко това, че е изпаднала от компанията му. Веднъж се обади специален клиент, приятел на Поли, на който той държеше особено много. Изпратихме Бианка в къщата му в Бояна. Когато отишла там, се оказало, че има парти. В един момент я нападнали трима души, гаврили с цяла нощ с нея Тя се върна съсипана. Два дни след това се самоуби”, спомня си Габриела.

Като човек с търговски нюх, Поли Пантев подхожда и към публичния дом като към добра инвестиция. Дори обмисля да закупи огромен имот в Бояна, където да настани момичетата. „Искаше да са от различни националности, сред тях да има примерно миски и манекенки, но така и не осъществи намеренията си, в един момент реши да се откаже от този бизнес и повери дома на свой съдружник”, разказва Габриела. Все пак девойките явно са привързани към Поли Пантев, защото на погребението се стичат всички до една. Идва и тайландката Нут, която оставя на гроба му букет бели лиии.

 

Ексклузивно! Борисов пред Джамджиева: "Ще гоня Любо Павлов до дупка, няма да му простя за Сесил!" И още - как вкараха Алексей Петров в интрига с Бойко!

 

17.03.2014

 

През лятото на 2012 г. най-авторитетните някога вестници „Труд” и „24 часа” бяха изкупени по криминален път и фактически бяха насилствено отнети от ръцете на собствениците Любомир Павлов и Огнян Донев.

Най-яркото доказателство за това е безпрецедентният скайп-диалог между Донев и тогавашната главната редакторка на „Труд” Светлана Джамджиева.
ПИК публикува откъси от разговорите, а по-късно и Донев, и Джамджиева не отрекоха автентичността им. Донев дори откровено призна, че той е „Оги” от текста.
Близо 1000 страници свидетелства за рекета над Донев и Павлов да продадат Пресгрупата – това е квинтесенцията на диалозите. Вече цяла година обаче властите си траят и не се сезират. Няма проверка дали Бойко Борисов и Цветан Цветанов са изнудили Донев и Павлов чрез прокуратурата да се разделят със собствеността си.
А това е публично известен факт. Има скайп, има и свидетели, които са готови да говорят.
Сега тандемът Джамджиева – Донев сътвори нова медия – сайта Clubz.bg. Желаем им успех, но нека все пак им припомним горещи мигове, епизоди и сценарии от лятото на 2012-а.
Тогава двамата са обладани от идеята да отделят „Труд” от Пресгрупата.
Издател трябва да бъде само Донев. За целта се иска съдействието на премиера
Борисов. Планът им е да кажат на другия собственик Любомир Павлов, че според  Борисов Павлов се „заиграва” с Алексей Петров чрез Недялко Недялков – тогава съсобственик заедно с Павлов и Донев на таблоида „България днес”.
Това всъщност не е така, не се знае и дали Борисов мисли подобно нещо, но идеята е да ги настроят един срещу друг, като вкарат в интригата прословутия Алексей Петров.
За целта Джамджиева се среща с Борисов, неин редовен душеприказчик по всякакви редакционни теми. Пуска интригата, а после Борисов й пояснява няколко „точки”, които Донев трябва да изпълни, за да паднат прокурорските обвинения срещу него.
„Няма да простя на Павлов за историята със Сесил” /б.р. става дума за публикациите в „България днес”, че Борисов е ухажвал невръстната Сесил Каратанчева/, „На мен ми трябва сградата” и „Донев трябва да се разграничи от Павлов” са част от възловите изявления на министър-председателя.

 


Васил Костов-Кеца: Сретен Йосич плати 400 000 долара, за да стане Борисов главен секретар на МВР

21.02.2014

"Бойко Борисов стана главен секретар и генерал с парите на сръбския наркобос Сретен Йосич. Влизането на Борисов в МВР е струвало 400 000 долара", твърди един от съдените по делото „Килърите” Васил Костов-Кеца. "Думите към Сретен Йосич на хора от СИК бяха: Имаме едно момче, ще го направим някакъв в полицията, да слуша”, За поста му тогава лобираха хора от групировката СИК", разказа Костов.

Той заяви, че по времето на Бойко Борисов като главен секретар на МВР контрабандните канали са работели на пълни обороти, защото ги оглавявали негови хора.

"Борисов чрез доверени лица контролираше контрабандните канали за цигари и дрога по времето, когато бе главен секретар на МВР, а Румен Николов-Пашата беше редовен гост в къщата му в Банкя. 

Борисов стана главен секретар на МВР на 1 септември 2011 г., тогава имаше атентат срещу бай Миле и аз бях потърпевш, затова няма да го забравя", каза още Костов и допълни:

"Питайте го дали преди това се е виждал, дали е ходил в къщите на някои от групировката СИК.

Питайте го, след като стана главен секретар, кой поддържаше връзката между бившата СИК и него, как ходиха у тях в Банкя.

Питайте го също г-н Борисов за отвличането на сина на Венци Стефанов. Той не даваше ли информация към господата от СИК – как, кого и към кого ги насочваше по-скоро да търсят", каза още Васил Костов.

"Трафикът на дрога и контрабандата на цигари са допирната точка между СИК и сръбския наркобос. А Бойко Борисов добре познава основателите на трибуквената групировка.

Бойко Борисов и СИК принудиха Славчо Христов да им прехвърли собствеността върху СИБАНК", твърди още той. 

"Връзките на Борисов с остатъците от СИК продължават и до днес", категоричен е подсъдимият Костов.

Вече обаче става въпрос "не за приятелства, а за завладяване на бизнес", като по думите на Костов Борисов е тясно свързан с лица от престъпния свят като Маргините, Маджо и Евелин Банев-Брендо.

ГЛАСОВЕ припомня, че преди година Васил Костов-Кеца изпрати до в. „Галерия“ писмо, в което твърди:

Бойко пренасяше каптагон за Турция. Маджо поръчваше на Борисов да сплашва хора.

Ето пълния текст на писмото:

"Искам да ви разкажа как като охрана на Бай Миле съм присъствал на срещи, при които Младен Михалев-Маджо и Бай Миле даваха поръчка на Бойко Борисов да бъдат сплашвани, бити и пребивани хора. Присъствал съм и на среща, при която Бай Миле, Маджо и Бойко Борисов взеха решение да ме изпратят до Турция, за да занеса някакви работи.

Не ми обясниха за какво става въпрос (впоследствие разбрах, че това са хапчета каптагон). Мога да посоча точно кога се случи това, дори къде бях отседнал в Турция. Като дойдоха хората в Турция, започнаха да ми обясняват как ще се заплаща в бартер с хероин за България.

В Турция останах няколко дни, за  да проверят качеството на това, което им закарах. Дадоха ми огромна сума пари в долари. Обадих се на Бай Миле - притесних се за минаването през границата с толкова пари. Той ми каза, че няма да има проблеми. Дори ме накара да му купя и цигари от безмитния магазин. Никой не провери колата както на отиване, така и на връщане (освен документите на граничния пункт).

Когато се прибрах от Турция, казах на Бай Миле, че тия хора, с които се видях, са ми обяснили как ще стане работата - канали и други такива работи.

Бай Миле ми каза, че са помислили, че аз съм човекът на Бойко Борисов.
Мога да разкажа подробности как точно се очакваше да се прави бартера - трафика.

Искам да кажа, че досега мълчах, защото вярвах на съда,  но се оказа, че такъв няма и че ни осъждат по нареждане на Бойко Борисов, за да замълчим завинаги.

Искам независима прокуратура и ако мислите, че ви лъжа, съм готов на очна ставка с Бойко Борисов.

Мога да ви разкажа доста по-сериозни неща, свързани с Бойко Борисов, Бай Миле, Маджо и други от СИК.
1. Канали
2. Дрога
3. Цигари
4. Черно тото
5. Казино
6. Банки
7. Оръжие за други страни, както и износ на горива.

И още по-сериозни неща. Има още живи свидетели.

Бойко Борисов лично даваше указания на Венци Стефанов, Маджо, Бай Миле как да издирват сина на Венци Стефанов. Доста хора пострадаха тогава. Мога да ви кажа колко точно пари са дадени за откупа и откъде са взети.

Васил Петков Костов (има и подпис)

 Един подсъдим по делото Петър Стоянов-Сумиста, с когото сърбинът е особено близък, тъй като е негов кум, също твърди, че има връзка между Борисов и Сретен Йосич.

"Прокуратурата се опита да зачекне, че Сретен Йосич е бил поръчител. Когато поискахме да бъде разпитан, като чуха името на Сретен Йосич, нищо не стана. Въпреки това съдията ме осъди", заявиСумиста.

"Връзката" на Сумиста и Йосич била широко експлоатирана тема от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който непрекъснато обяснявал на тогавашния премиер как хората на Сумиста били "хората на Йосич".

Сретен Йосич също още преди години той заяви, че е бил под покровителството на Борисов, което бившият премиер отрече.

"В България се е чувствах сигурно, защото бях под защитата на разузнавателния сектор, на Бойко Борисов,

който по-късно стана кмет на София, и на Николай Гигов, собственик на футболния клуб "Локомотив", обяснил Йосич. По думите му Гигов бил легален търговец на оръжие, и с него го свързвал бизнес.

"Като главен секретар участвах в издирването и арестуването на Йосич, как може да съм го покровителствал", коментира тогавашният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той добави, че фактите опровергават изявлението на сърбина, и подчерта, че той е бил задържан след престрелка.

По думите на Борисов Йосич е споменал името му, защото го е чувал, а на Николай Гигов го знае "защото купува футболисти от него".

Според лидера на ГЕРБ Йосич "разчита, че медиите са манипулируеми и нямат акъл дори да съпоставят факти".

Борисов е споделял в най-близкото си обкръжение, че се страхува, защото има данни, че срещу него се планира похищение.

Твърдения, че Йосич обмисля да ликвидира Борисов, се появиха още през 2010 – първата година от мандата на експремиера. Тогава зам. главният прокурор Бойко Найденов официално заяви, че има доказателства за смъртоносен заговор.

Сърбинът бе задържан на 20 юни 2002 година при спецакция на НС БОП и екстрадиран в Холандия при невиждани мерки за сигурност. Има данни, че последните 4 години преди да бъде арестуван, той е влизал в България, използвайки различни паспорти. 

Сръбското издание Pressonline публикува материал, в който припомня думите на Борисов: "Дори холандските прокурори са се страхували от Йосич. Въпреки всичко ние го арестувахме и екстрадирахме. В крайна сметка той бе осъден на 15 г. затвор". 

"Във всички случаи след скорошното си излизане на

Сретен на свобода ще проговори за отношенията си с управляващите в България, и по-точно с Бойко Борисов",

твърдят сръбски медии, като се позовават на близки на Йосич. 

Разкритията били неизбежни не само заради съществувалите между тях близки отношения, но основно заради крупна сума пари, която Борисов дължал на сърбина.

Йосич, сочен като ключова фигура в наркотрафика, е влизал в България многократно между 1998 и 2002 г., използвайки различни паспорти. 

След ареста вестници свързаха името му с неуспешния атентат срещу бившия командос Алексей Петров. 

Според други публикации той е човекът, организирал покушението срещу Поли Пантев на остров Аруба заради 600-те килограма кокаин, разпродадени от бившия сикаджия. 

Неофициално името му беше намесено и около убийствата на създателя на ВИС Васил Илиев през 1995 г. и на един от бившите лидерите на СИК - Милчо Бонев - Бай Миле.