неделя, 27 декември 2015 г.

ЪНДЪРГРАУНД 33




Кръгът "Капитал" бълва доноси против Славка Бозукова - мишената е Борисов .

28.08.2015

 
Вчера ПИК разкри една публична тайна: президентът Росен Плевнелиев живее с пиарката си Мария Иванова и е напуснал семейството си. Когато на малкия Филип му прилошало в София, той бил на почивка в Гърция заедно с Мария. Майката Юлиана сама завела детето в кардиологията на Трета градска.

Информацията ни в ПИК, препечатана и в БЛИЦ, се базираше на няколко сериозни източника, близки до президентската институция. Впрочем никой не се и опита да я опровергае. Последва гръмотевично интервю в ПИК с писателя Димитър Недков, житейски партньор на издателката на БЛИЦ и главна редакторка на "Стандарт" Славка Бозукова. В текста Недков разобличава моралния крах на Росен Плевнелиев и анонсира, че работи над роман-антиутопия, озаглавен многозначително "Президентът".

Отговорът не закъсня. Олигархическата съпруга Галя Прокопиева и слугинажът й от "Капитал" избълваха публичен донос срещу Славка Бозукова, легендиран като "открито писмо". Формален повод за оплюването на Бозукова е публикация в БЛИЦ за гей скандал, разтърсил редакцията на "Капитал" (нищо ново под слънцето - при Прокопиев открай време работят предимно физически и душевни хомосексуалисти).

Според доноса БЛИЦ и ПИК били "кална артилерия за екзекуции", дъното на професията, отстрелвали враговете на Пеевски, Бозукова имала държавен орден - да й се отнеме, министрите да не дават интервюта за тези медии, еврофондовете и рекламите към тях да секнат... (особено забавно ми стана, когато прочетох, че ПИК и БЛИЦ си позволявали да хулят дори Слави Трифонов, свят човек, потенциален бъдещ управленец на България. Трудно ще да им е било на снобите около Прокопиев да си обърнат езика и да похвалят "чалгаджията" Трифонов, но пък сега той им се явява нещо като съюзник в кампанията срещу Борисов)

И още от възванието: ПИК бил особено приближен до правителството и пресслужбата на кабинета, защото публикувал първи снимки от визитата на Бойко Борисов в Туркменистан. От "Капитал" се почувствали пренебрегнати, те били истинската медия, останалите имали ниска хигиена.

Най-нелепото е, че доносът е подписан и от журналистката Лора Филева, дъщеря на вицепремиерката и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Само като вметка - какво мисли майката по въпроса? Нормално ли е, че Лора удря по авторитета на Бойко Борисов, нейния началник?

Споделя ли патоса на щерката? Ако е толкова загрижена за медийната политика на правителството, да вземе да забрани на пресслужбата да подава материали за ПИК и БЛИЦ и да я задължи да обслужва само "Капитал"... (Истината е, че уж отдалечената от властта Прокопиева плаща заплати и на щерката на Бъчварова, и на зет й, и на сестра й, и на жената на президента. Чудесна колаборация с управляващите на фамилно-ведомствен принцип!)

Това обаче не е важно. Важно е, че доносът срещу Бозукова е предизвикан не от материала за „обратния” главен редактор, а от разкритията за семейния упадък на Росен Плевнелиев, персоналния президент на кръга „Капитал”.

Плевнелиев бе ранен в сърцето, падна ореолът му на страдащ баща и съвестен родител. Ореол, с който той явно щеше да се помъчи да изкрънка още един мандат.

Ще кажете - подобни статии са ровене в мръсното бельо, къде е съчувствието към личната му драма, той няма ли право на частен живот?

Няма, разбира се. Щом е станал държавен глава, щом олицетворява нацията, частният му живот е обществен проблем. Я си представете какво ще се случи, ако Обама реши да зареже Мишел и децата и се пренесе да живее при говорителката си? И междувременно едно от децата си отиде от този свят? Ще си траят ли свободните и демократични американски медии? Ще си трае ли републиканската опозиция?

Като имаш претенции да оправяш държавата, първо се погрижи за семейството, подреди дома си. Вече четвърта година солидарно търпим безпрецедентния срам да нямаме Първа дама. И това е въпрос на протокол, на норма, не на личен гевезелък.

Истерията на капиталци срещу Славка Бозукова, достойна жена и преуспяващ издател, е поредният жалък пристъп на саморазобличаване. "Кална артилерия за публични екзекуции" са именно техните медии, заети да громят с болшевишки плам всеки икономически или политически противник на издателя им Иво Прокопиев (разследван от прокуратурата), неговия бизнес ортак в офшорките Росен Плевнелиев и техния идеен вдъхновител Иван Костов.

Пишейки срещу ПИК и БЛИЦ, те всъщност визират себе си, демаскират собствените си комплекси и професионални практики.

Ругаейки Бозукова, те легитимират основния си жанров похват - доносничеството.

Цялото си време тези типове прекарват във фабрикуването на доноси до американското посолство, до Брюксел, до всевъзможни фондации и синекурни формирования от типа на "Репортери без граници". Момчетата и момичетата на Прокопиев са истински ударници в окепазяването на хора и цели бизнеси пред света. Някогашният агентурен апарат на Държавна сигурност репички да яде пред новата "морална полиция", която съсича с един-единствен порив на химикалката всеки неудобен за търговското съдружие "Плевнелиев, Прокопиев и сие". Учи ни как да живеем, как да мислим, какво да обичаме и какво да мразим, че и как да се трудим.

В донесението срещу Славка Бозукова сякаш най-циничен е призивът да се спрат еврофондовете за "неправилните" и "жълтите" медии. Този призив капиталци отправят от позицията на дълго угоявани храненици на "Америка за България" и "Отворено общество". Само за последните пет години те са усвоили официално 6 милиона лева грантове от американските фондации, локализирани на българска почва. За "неофициалното" можем само да гадаем.

Отвъд дотациите и изкуственото дишане, вестниците и сайтовете на Иво Прокопиев са едно голямо нищо. "Капитал" мизерува с 3-4 хиляди бройки тираж, толкова го четат и в интернет. "Дневник" пък фалира на хартия и сега се подвизава само във виртуалния свят, за по-евтино.

В мечтаната за Прокопиевци държава с пожизнен президент Росен Плевнелиев обаче няма място за други издания и за друга журналистика извън тяхната. Рекламите и дотациите от чужбина отиват само при тях с аргумента, че са честни, независими, модерни изразители на единствено правилната либерална воля на поамериканчената ни планета.

Ще се сринат медиите ви, госпожо Бозукова, вещаят врачките от кръга "Капитал" в подлата си жалба. А подтекстът е: ще се сринат вашите, ще останат само нашите...

Всъщност това ще го решат хората. Засега те предпочитат да четат ПИК, БЛИЦ, "Стандарт", "Телеграф" и "Уикенд". Жълти, не жълти, пошли, не пошли, на Пеевски, на Недялко, на Славка - това е положението.

Пак същите тези хора няма да позволят позорището Плевнелиев да изкара втори мандат като президент.

Прост народ, какво да го правиш. Да можеха капиталци да си внесат друг...

 

Основен свидетел по ”Октопод” загина в катастрофа .

13.11.2015

50-годишният Георги Цветанов от Плевен, основен свидетел по делото "Октопод", е загинал снощи при катастрофа на магистрала "Тракия", съобщи БНР.

От Областната дирекция на МВР в Стара Загора съобщиха, че инцидентът е станал около 22.40 ч. в района на 186-ия километър от магистралата.

50-годишният Георги Цветанов е шофирал ”Фолксваген Голф” с несъобразена скорост. Загубил е контрол над автомобила, който напуска пътното платно и се преобръща. Цветанов е получил фрактура на черепа и е починал в линейката на път за Университетската болница в Стара Загора.

Георги Цветанов е бивш шеф на плевенския клон на Първа частна банка и е бил разследван след фалита ѝ, припомнят националното радио и "24 часа".

После започва да търгува със захар. По време на кризата през 1996 г. една от фирмите му продава около 5 хиляди тона захар на фирма „Дискавъри“. Но не си получава парите – близо 2,5 млн. долара. Тогава Георги Цветанов се жалва на плевенчанина Русалин Русалинов, който е приближен на Алексей Петров. Така двамата се запознават, като ексбанкерът иска от Алексей Петров да респектира собственика на „Дискавъри“ Стоян Николов да му върне парите.

По делото „Октопод“ Георги Цветанов дава показания, че Петров го е бил с лопата и „лекувал с нож, лопата и пистолет“. Петров казва пък, че „това било зле монтиран филм“.

През април Висшият съдебен съвет временно отстрани от длъжност обвинителя на Окръжната прокуратура-Плевен Димитър Захариев, защото е оказал натиск върху Цветанов. Тогава обвинителят принудил свидетеля да се отрече от предходните си показания и да набеди наблюдаващия прокурор по делото, Светлозар Костов, в престъпление срещу правосъдието. Делото "Октопод" се води срещу организирана престъпна група за изнудване и рекет. Основен подсъдим е бившият съветник в ДАНС Алексей Петров. Другите обвинаяеми са Марчело Джотолов, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов.

Днес в Специализирания наказателен съд се провежда заседание по процеса.

Междувременно Алексей Петров обяви награда от 100 000 долара за предоставяне на достоверна информация за разкриване на извършителите и поръчителите на атентата срещу него.

 

Втори свидетел по делото "Октопод" е аут: Посякоха го с брадва . В момента карат Пламен Устинов в болница, съсечен е с брадва .

13.11.2015

Един от основните свидетели по мегаделото "Октопод" Пламен Устинов е посечен с брадва преди броени минути. Това е станало в тетевенското село, където той живее от дълго време. Неизвестни лица са влезли в дома му и са го нападнали пред очите на съпругата му. Устинов не е могъл да се противопостави, тъй като нападателите му физически са го превъзхождали. В момента той е в линейка на път за болница. Късно снощи и основният свидел по делото "Октопод" Георги Петракиев Цветанов намери смъртта си при катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Чирпан. До този момент полицията не дава информация дали на произшествието е имало свидетели, което навежда на мисълта, че инцидентът може да не е случаен. Основен обвиняем по делото "Октопод" Алексей Петров. То е за организирана престъпна група за рекет. Миналата седмица инцидент претърпя и самият той, а днес бившата барета заяви пред журналисти, че дава 100 000 долара награда на този, който му даде информация за стрелбата срещу него на 29 октомври в центъра на София.

 

Бивш гард на Жоро Илиев разкри скандалната истина за Слави Трифонов

27.12.2015

Бивш телохранител на Жоро Илиев проговори за Слави Трифонов и отношенията му с висаджиите
И до днес Слави Трифонов не крие възхищението си към Жоро Илиев и брат му Васил Илиев. Един от бившите гардове на Главния разкри какво всъщност се крие зад отношенията на шоумена с висаджиите. Гардът на висаджията заяви, че всъщност двамата братя никога не са уважавали Дългия, просто той е бил перфектният човек, който да им помогне при изпълнение на целите им.
Телохранителят заяви, че шоуменът е бил съучастник на двамата братя, които са основатели на рекета и контрабандата на забранени вещества у нас. В началото на 90-те стотици българи, желаещи да започнат собствен бизнес, са били буквално смазани от тях. Групировката изнудвала всеки, дръзнал да създаде собствен бизнес, независимо от сферата, в която се развива.
Тези, които не се подчинявали на двамата братя, били убивани. Не малка част от милионите на ВИС били изпрани именно чрез Слави Трифонов и по-специално чрез неговата музикална компания. Жоро Илиев и брат му имали намерение да създадат могъща музикална империя, чрез която да перат милионите си.
Във фаталния ден, когато изстрели застигат Васил Илиев, той е имал среща с Дългия именно по този повод. Висаджията трябвало да обсъди със Слави Трифонов подробности около дейността на бъдещата музикална империя.
Неслучайно компанията продуцира единствено изпълнители, близки до двамата братя – Кали, Марко и Снежина, Сашо Роман, Сашка Васева.
Бивш телохранител на Жоро Илиев проговори за Слави Трифонов и отношенията му с висаджиите
И до днес Слави Трифонов не крие възхищението си към Жоро Илиев и брат му Васил Илиев. Един от бившите гардове на Главния разкри какво всъщност се крие зад отношенията на шоумена с висаджиите. Гардът на висаджията заяви, че всъщност двамата братя никога не са уважавали Дългия, просто той е бил перфектният човек, който да им помогне при изпълнение на целите им.
Телохранителят заяви, че шоуменът е бил съучастник на двамата братя, които са основатели на рекета и контрабандата на забранени вещества у нас. В началото на 90-те стотици българи, желаещи да започнат собствен бизнес, са били буквално смазани от тях. Групировката изнудвала всеки, дръзнал да създаде собствен бизнес, независимо от сферата, в която се развива.
Тези, които не се подчинявали на двамата братя, били убивани. Не малка част от милионите на ВИС били изпрани именно чрез Слави Трифонов и по-специално чрез неговата музикална компания. Жоро Илиев и брат му имали намерение да създадат могъща музикална империя, чрез която да перат милионите си.
Във фаталния ден, когато изстрели застигат Васил Илиев, той е имал среща с Дългия именно по този повод. Висаджията трябвало да обсъди със Слави Трифонов подробности около дейността на бъдещата музикална империя.
Неслучайно компанията продуцира единствено изпълнители, близки до двамата братя – Кали, Марко и Снежина, Сашо Роман, Сашка Васева.

четвъртък, 24 декември 2015 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 52




Местан откри спортен комплекс в с. Браничево

05.09.2015

Месец и половина преди местния вот предизборните акции на политиците осезаемо зачестиха. След като премиерът Борисов днес откри пречиствателна станция в Габрово, лидерът на ДПС откри обновения с европейски средства спортен комплекс в село Браничево, Шумен.

Лютви Местан и кметът на Каолиново Нида Ахмед откриха комплекса, обновен с 6.3 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони, съобщи БГНЕС.

Съоръженията са пет - два големи стадиона и три игрища за мини футбол с 3 000 седящи места .

Комплексът е в Браничево, с население около 1300 души.

 

 

Членовете на комисията "Сидеров" получавали телефонни заплахи . Това започнало да се случва, след като в телевизионен ефир били публично оповестени телефонните им номера .

06.11.2015

Членове на временната парламентарна комисия "Сидеров" са получавали телефонни заплахи през последните дни, обяви председателят ѝ Димитър Главчев.

Той обясни, че тормозът е започнал, след като телевизия (партийната телевизия на "Атака" - б.ред.) е изписала показала публично номерата на телефоните им. Заплахите са били и в есемеси, и в телефонни обаждания. Някои от депутатите са получавали по 80 враждебни обаждания на ден.

"Предметът на работа на комисията не е да осъдим Волен Сидеров - тя няма такива функции. Но се правят такива внушения, които са далеч от истината за това, с което се занимаваме, а то е - проучване на факти и обстоятелства", каза той, цитиран от БГНЕС.

Емил Димитров от Патриотичния фронт отправи въпрос към Съвета по електронни медии (СЕМ) къде е разрешено една медия да публикува телефонните номера на народни представители.

Димитров допусна, че депутатите могат да се обърнат към главния прокурор с жалба за този тормоз.

Илиян Тодоров "Атака" пък изрази учудване от оплакванията на колегите си народни представители, тъй като публикуване на телефони на депутати не се случвало за първи път.

По думите му през 2013 г. депутатите на "Атака" са били тормозени и заплашвани по телефона, но никой тогава не "правил драми".

 

24% от клошарите в София – висшисти и жертва на имотни измами . Повечето от останалите на улицата хора са мъже .

21.08.2015

Около 24% от бездомниците в столицата са с висше образование. Това показват данни от проекта „Градски номади”, който ще бъде представен наесен, пише Dnes.bg. Според проучването средностатистическият скитник е между 50 и 60 годишна възраст с голям трудов стаж зад гърба си. Мъжете без подслон, обикалящи софийските улици, са повече в сравнение с жените.

"Най-често тези хора остават без покрив над главите си заради семейни конфликти или жилищни измами”, обясни пред "Монитор" една от организаторите на проекта Елеонор Генова.

Немалка част от скитниците са младежи от сиропиталища, които след като навършат пълнолетие, трябва да напуснат институциите.

Официална статистика за броя на скитащите се по улиците в страната няма. Според данни на Националния статистически институт в края на миналата година бездомниците у нас са 1370.

"Това е нереалистична бройка. Според нашите партньори от "Мисия без граници", които осигуряват топла храна за бездомните, само в центъра на София те са около 4000", заяви още Генова.

В края на миналата година социалните служби са регистрирали най-много скитници в столицата – 355. Без подслон в Русе са регистрирани 269 души, в Пловдив - над 230, а във Варна - 109 човека.

Всички те могат да намерят подслон в някой от 13-те кризисни центъра за настаняване на бездомници.

Престоят в тях е до 3 месеца в рамките на година. Често обаче социалните удължават срока с по месец, докато им намерят общинско жилище в случаите, в които хората отговарят на изискванията, или място в друга институция. Проучването обаче е показва, че повечето скитници са заявили, че ще отидат в приют, само ако навън е минус 20 градуса.

 

Как Доган и Пеевски отстреляха Местан В брутална демонстрация на власт сегашният председател на ДПС беше публично линчуван и вероятно още в четвъртък ще бъде сменен

23.12.2015

Ахмед Доган се завърна, за да си отиде Лютви Местан. Така изглеждат нещата ден след като от пресцентъра официално разпространиха речта на почетния председател на ДПС на новогодишното тържество в т.нар. сарай в Бояна, състояло се на 17 декември. В нея Доган нарече гаф прочетената от трибуната на парламента от Местан декларация в подкрепа на сваления от турската армия руски изтебител. За четвъртък по обяд е насрочено заседание на централния съвет на ДПС в боянския "сарай", на което официално ще се вземе решение за съдбата на Местан, но според източници от движението почти сигурно е, че настоящият лидер на ДПС ще се раздели с поста си. По неофициална информация от сряда охраната от НСО на Местан е била свалена, като обаче това е станало преди речта на Доган. Пак по неофициална информация на мястото на Местан се очаква да бъдат избрани двама съпредседатели като единият най-вероятно ще е етнически българин. Източници от движението твърдят, че причината за смяната на Местан е остър конфликт с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Драмата

Драмата в ДПС се разигра светкавично след като от пресцентъра на движението разпространиха словото на Доган по време на новогодишното парти на елита на ДПС. Минути след това в кафявия сайт "Пик", близък до депутата от движението Делян Пеевски се появи дописка със заглавие "Извънредно: Лютви Местан подал оставка?". Тя обаче остана съвсем за кратко на сайта и беше свалена. Присъствали на въпросното новогодишно тържество в т.нар.сарай в Бояна на 17 декември твърдят, че Доган е произнесъл речта си в малките часове – към 1.30 и не я е чел. Казват и, че е практика при такива събирания почетния председател да отправя критики. Нещо повече – да се отнася унизително към някой от ръководството на ДПС, депутат или висш партиен кадър. Винаги досега обаче това си е оставало затворено зад стените на сарая. Или дори ако е излизала информация , тя е била доста оскъдна. С пускането на цялата реч на Доган обаче унижението на лидера на ДПС на сбирката в сарая стана публично достояние. Нещо повече – атаката беше продължена от сайтовете "Пик", "Блиц" и електронното издание на "Стандарт", близки до депутата от ДПС Делян Пеевски, който според присъствали също е бил на тържеството в Бояна. Те подложиха все още лидера на ДПС на публичен линч като наричаха Местан "изменник". Цял ден трите издания препечатваха информациите си. Първо в ПИК публикуваха, че лидерът на ДПС се намира в турското посолство в София заедно със съпругата си Ширин, че е освободил охраната си от НСО и, че се готви да напусне страна с дипломатическа кола. Като всички информации започваха с това, че Лютви Местан е "изменник".

Линчът на сайтовете на Пеевски

Впоследствие Местан беше нарочен от сайта "Блиц", че е готвил преврат и с изказването си Доган го е предотвратил. Сайтът написа, че "с изказването си той буквално е предотвратил страховита етническа война, подклаждана отвън чрез залитанията на Местан към ислямистката партия на Ердоган в Турция". В следобедните часове в яростната атака се включи и електронното издание на "Стандарт". Там информациите бяха, че Местан е освободил охраната си от НСО, защото се намира на територията на чужда държава. Това не се потвържава. Според източници от службите и в момента Местан ползва кола и шофьор, който е въоръжен служител на НСО. Малко след това в ПИК беше публикувана информацията, че Лютви Местан е занесъл в турското посолство договорите с Полша за ремонта на българските изтребители "МиГ". Малко след това се появи кратък коментар със заглавието "Лютви Местан – новият Цветан Василев".

Версиите

Никой на този етап не може да каже какъв точно е конфликтът между Местан и Доган. Създадената от почетния председател на ДПС и медиите около Пеевски кризисна ситуация и публичен линч на лидера на ДПС обаче едва ли е само заради прочетената от Местан декларация в подкрепа на Турция. Депутати от ДПС лансират версията, че като лидер на Лютви Местан се е опитал да се еманципира от почетния председател и това се е оказало фатално за политическата му кариера. Според тях не е случаен фактът, че в изказването си пред елита на ДПС Доган говори, че с политика трябва да се занимават хора, които разбират от това. "Колеги, всеки да прави това, което разбира, а не това, което му е внушено да прави или му е наложено да прави. В това сложно време нещата така може да се объркат, че да си създадем проблеми за години напред. ДПС не може да се създаде отново. ДПС трябва да се поднови, но не може да се подмени. Дори с подкрепата на съседни държави…..", казва почетния председател на ДПС.

Това е първата толкова сериозна криза в партията на Доган. Предишната подобна ситуация беше свързана с напускането на един от ключовите хора в нея - Касим Дал. Сега обаче напрежението е много по-голямо и един от основните въпроси е дали ще се стигне до някакво разцепление на ДПС. Залогът утре е кой ще подкрепи Ахмед Доган. Засега е ясно, че на негова страна е Делян Пеевски - умилителните му медийни плонжове са като мокри целувки по пантофите на "почетния" лидер. В същото време в движението има немалка съпротива срещу Пеевски, който според ключови хора в движението много повече пречи на ДПС, отколкото помага. Въпросът е дали тази не особено явна съпротива може да се организира и в деня преди Коледа да се изправи срещу Доган. Този теоретичен шанс може да доведе до нещо като 10-ти ноември за ДПС, но това е малко възможно. По-вероятно политическата екзекуция на Местан ще бъде официализирана. Оттам нататък въпросът ще е той дали ще мълчи, или ще предпочете да отговори на конфронтацията. 

 

 

 

 

 

 

петък, 18 декември 2015 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 50





Цветанов спасявал корумпирани ченгета срещу 100 хиляди евро?

28.06.2013

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е блокирал разследвания за корумпирани висши полицаи, за което е получавал тлъсти рушвети от порядъка на 80 до 100 000 евро. Такава скандална информация е постъпила в прокуратурата, разбра в. "Всеки ден" от свои отлично запознати източници.

Данните за подкупите са получени по оперативен път по време на досъдебното производство срещу Цветанов, в рамките на което беше доказано, че той умишлено е спирал проверки. Още преди 2 седмици "Всеки ден" пръв разкри, че срещу екс вътрешния министър ще бъде повдигнато ново обвинение с този мотив и това стана факт преди дни.

Специализираната прокуратура официално обяви, че Цветанов е възпрепятствал използването на СРС-та срещу близък до него полицай. Докато по първото му дело той е обвинен в безконтролно подслушване, то по новото се оказа, че екс полицай номер 1 умишлено не е разрешил подслушване на телефона на приятеля си - директора на великотърновската служба "Борба с организираната престъпност" Орлин Тодоров.

Според прокуратурата бившият МВР шеф е нарушил служебните си задължения, като е забранил с 6 резолюции да се използват два вида СРС срещу Орлин Тодоров. Той е подсъдим за злоупотреба със служебно положение и изнасяне на държавни тайни. Аферата лъснала, докато магистратите работили по заведеното преди два месеца дело срещу бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров за подкуп.

При това разследване прокурорите се натъкнали на нови данни за извършени престъпления от други хора, сред които и Цветанов. Оказало се, че през 2009 г. по делото срещу Орлин Тодоров са изготвени 6 искания за прилагане на специални разузнавателни средства. Шефът на Окръжния съд във Велико Търново преценил, че те са аргументирани и законосъобразни, и в дните между 26 август и 18 септември 2009 г. издал разрешения за използването им.

Документите за това са пратени на министър Цветанов. По закон той е длъжен да издаде писмено разпореждане до СДОТО за включването на техниката. Висшият политик от ГЕРБ обаче не го направил. Той пренебрегва исканията на прокуратурата и разрешенията на съда и поставя собственоръчно резолюции "НЕ!!!". Така Цветанов брутално саботирал събирането на доказателства по делото срещу антимафиота Тодоров и другите двама заподозрени, които не можело да се съберат по друг начин.

Цветанов е нямал никакво право да откаже прилагането на СРС. След повдигането на обвинението самият бивш вътрешен министър направи опит да се оправдае, като каза, че не е подписал, защото бил изтекъл законовият срок от 180 дни, в които едно лице може да бъде записвано. От прокуратурата обаче коментираха пред "Всеки ден", че Цветанов сериозно се е объркал в защитната си теза.

Едно лице може да се слуша за 180 дни за извършено тежко престъпление, но в рамките на едно досъдебно производство. Само че срещу Тодоров са били образувани цели 6 производства, по които исканията за подслушванията са отделни. Според спецченгетата Цветанов е бранил с всичка сила шефа на БОП в Стара Загора поради комерсиален и личен интерес.

Първо, Орлин Тодоров е пръв приятел на основния спонсор на ГЕРБ в града бизнесмена Петър Христов. "Шефе, да ти докладвам", започвал антимафиотът почти всекидневните си сутрешни отчети към Христов, пише в самия обвинителен акт срещу Тодоров. Бизнесменът бил държан в течение за готвенаакция срещу печатари на фалшиви винетки случая с бебето от фризера, разследването на Килърите и поръчителя им Георги Вълев, международна акция с Белгия срещу група търновски бандити.

Христов пък давал напътствия как да се действа, препоръчвал кой прокурор да се поиска, сочи обвинението. Второ, Тодоров е личен приятел на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров, което е било от огромно значение за лидера на ГЕРБ.

Цецо пенсионирал честните полицаи.

Цветанов не се спира само с блокиране на разследването срещу антимафиота, а дори започва лична разправа с ченгетата, които работят по този случай. Бившият шеф на "Вътрешна сигурност" в МВР-Варна Пламен Цолчовски е принудително пенсиониран.

След това той започнал работа във видеонаблюдението на община Варна. Тогава вътрешният министър се обадил на бившия варненски кмет Кирил Йорданов и попитал: "Оня с особената фамилия още ли е на работа?", при което Кирил Йорданов отвърнал: "Вече е уволнен!".

Още един провинциален служител на "Вътрешна сигурност" е бил принуден да напусне системата след жесток натиск. Навремето той работил активно по делото срещу великотърновския антимафиот и ръководството на МВР го пенсионирало набързо. Сега същият човек е един от основните свидетели срещу Цветан Цветанов.

Малко преди да сдаде властта, с цел да замете следите си от саморазправата, екс вътрешният министър Цветанов пенсионира всички хора, дръзнали да извършват проверка срещу Тодоров. Именно по този начин и след като извежда топ агентите извън МВР, зам.-лидерът на ГЕРБ направил опит да заличи следите към себе си и Станимир Флоров.

Прибрал 80 бона и от шеф на МВР в Пазарджик

Оперативна информация сочи, че за всички действия на Цветанов по казуса Велико Търново той се е облажил със 100 000 евро. Парите са били дадени от фирма, близка до Петър Христов, чрез двама посредници.

Щедрият спонсор на ГЕРБ в началото на 90-те беше представител на СИК в района на Търново и развиваше общ бизнес с Поли Пантев. Прокурори разкриха пред "Всеки ден", че това не е първият случай, когато се получават данни, че Цветанов е лапал рушвети.

Точно 80 000 евро поели към кабинета на бившия министър, за да бъде смачкано делото срещу шефа на антимафиотите в Пазарджик Георги Грозданов. Директорът на местния клон на ГДБОП беше арестуван на 16 юни 2010 г. при акция срещу укриване на данъци и акцизи при продажба на горива.

Грозданов и заместникът му Виктор Кожухаров бяха задържани за 72 часа. В касата на служебния кабинет на Кожухаров бяха намерени и голямо количество наркотици. Над 100 свидетели дадоха показания, в които разкриха корупционните схеми на пазарджишките антимафиоти.

През април месец 2012 г. с подкрепата на Флоров и Цветанов делото срещу приятелите им беше окончателно прекратено. Официалният мотив - липса на доказателства, че са извършили престъпления. Прокурорът, който скандално прекрати разследването, дори беше принуден да напише, че намерените наркотици в служебната каса са били за учебни цели.
Това становище развързва ръцете на всеки заловен с наркотици дилър да твърди, че стоката не е за продажба, а например се намира в него, защото иска да си прави научни експерименти.

 

 СКАНДАЛНО!ГЕРБ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ В ПЕРНИК! КОИ СА СAШО И ЖЕНА МУ? ЗАЩО ТРЕТИ ДЕН МЕДИИТЕ МЪЛЧАТ?

04.10.2015

     На 1 октомври министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви, че МВР е готово да се справи с купуването на гласове. Вярно е не уточни дали ще се справи, а само каза че е „готово“. По същото време в социалните мрежи се разпространи клип, на който се чува гласът на кандидат-кметицата от ГЕРБ Вяра Церовска. Госпожата обяснява на съратници на кои цигани ще плати и на кои не. Разбираме, че Сашо и жена му са сред одобрените за финансиране. Свършили са си работата значи. И понеже не става много ясно за каква точно работа става дума, главното действащо лице от записа заявява без комплекс „Просто си платихме вота!“.
      Надали някой е учуден, че се купуват гласове в България. Надали някой се съмнява, че техниката не е чужда на ГЕРБ. И все пак фактът, че този клип вече от дни се върти в пространството без никоя от традиционните медии, с изключение на вестник „Дума“, да му дава гласност е просто ужасяващ. От БСП вече заявиха, че ще се изправят срещу практиките на ГЕРБ, като предложат политика, а не пари. От там явно още разчитат на здравия народен разум. На това, че в България честните и работливи хора са повече от дребните далавераджии и плужеците на хранилка при силните на деня. Дано са прави! Ще видим. При всеки случай срещу ГЕРБ има организиран и силен противник, който ще смекчи ударите им по народа. Но кой ще ни пази от мълчанието на медиите? Без свободни медии не може да има демокрация. Без демокрация не може да има справедливост, а без справедливост стигаме до неравното, често жестоко общество, в което живеем сега.

 

Обискираха дома на кандидат-кмет от ГЕРБ за незаконно оръжие, намериха дрога .

14.10.2015

Кандидат за кмет от ГЕРБ бе привикан на разпит в полицията заради притежание на незаконно оръжие.
Домът на кандидат-кмета на белослатинското село Комарeво Тончо Тончев е бил обискиран. По думите му незаконно оръжие не е намерено, а само въздушна пушка. В двора обаче униформените открили стрък канабис. Тончев обаче твърди, че канабисът е бил подхвърлен и подозира, че конкурент от друга партия се опитва да го очерни пред съселяните му.
Тончо Тончев живее сам в Комарево. Вчера следобед, докато работел в двора си, го посетили полицаи, които обяснили, че на телефон 112 е подаден анонимен сигнал срещу него за стрелба. „Просто идват полицаите и казват има някакъв сигнал на 112, бил съм застрелял някакво куче, и оттук се започна едно търсене, откриха една въздушна пушка, която е детска играчка, може навсякъде да се намери”, обяснява Тончев.
Криминалистите не изземат пушката, но обръщат къщата с главата надолу и откриват бойни патрони. Според кандидат-кмета на селото те са собственост на брат му, който е ловец.
По време на обиска полицаите се натъкват и на стрък канабис. „При обиска, разбрах от полицаите, били намерили и някакъв стрък, обясниха ми, че е канабис, запознах се и аз с него, доста високо растение, откъснат от вашия двор, не, а как, подхвърлен в моя двор, значи правят се инсценировки предизборни, в предизборно време тези неща се случват, особено в села като нашето”, разказа Тончев пред бТВ.
Според кандидата за кмет не е изключено до изборите да бъде въвлечен в нов скандал, за да бъде опетнен, но не възнамерява да се отказва.

 

Общински съветник на ГЕРБ в Червен бряг пребил жестоко двама

17.12.2015

 35-годишен мъж е бил пребит от общински съвет. Става въпрос за Йордан Чеков, който разказа пред Нова телевизия, че е бил натикан в автомобил, увесен на ченгел и бит с тръба.
Кой е извършителят? Анатоли Иванов, който в Червен бряг е наричан „кметът в сянка”. Преди време излезе информация, че той разпределя парите от обществените поръчки в региона.
Всъщност Чеков не е единственият бит – има и втори човек, който се страхува да живее. И двамата са бити в имот на Иванов.
След като се разшумя по случая, полицай, пожелал анонимност, обясни, че и той е бил прибиран от Анатоли и за малко е щял да бъде бит. А патрулката, която проверява случая с Чеков, набързо е отзована. Същото се случва и на линейка, пристигнала на адрес. Полицаят твърди, че служителите на реда са видели увесения втори мъж. Лично Лидия Петкова, шефът на полицейското управление в Червен бряг, е отзовала полицаите. Тя отрича да го е сторила с простото изказване, че е в отпуск.
В болницата в Червен бряг твърдят, че нараняванията на Чеков са от „жестоко падане”. Йордан е категоричен, че това е постановка и медицинското заключение е фалшифицирано. В официален документ в болницата Йордан е записан с друга фамилия – Ицов. Йордан каза и, че Анатоли Иванов му е предложил 3000 лева, за да мълчи и го е заплашил с убийство.
Анатоли Иванов и синът му Мирослав вече са задържани от Върховна касационна прокуратура, с обвинения за тежко престъпление, като те могат да влязат за между 10 и 20 години в затвора или до живот. Прокуратурата разследва и сигнал за прикриване на тежко престъпление от полицията в Червен бряг.

 

събота, 5 декември 2015 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...112


 

 Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.
 
Очистиха още един свидетел срещу Йоско - Хрисим Хрисимов

 
Жена чисти кръвта пред заведение, където бе убит Хрисимов. СНИМКИ: ДЕСИ КУЛЕЛИЕВА
 
 
Втори свидетел срещу групата на Йосиф Йосифов-Костинбродския беше убит в четвъртък вечерта в София.
53-годишният бизнесмен Хрисим Хрисимов е бил разстрелян с 8 куршума пред заведение в столичния квартал “Банишора” ден преди поредното заседание срещу групата на Йоско.
През март т.г. в Своге бе убит и Красимир Гочев-Шмид. Като физически извършител е задържан Михаил Туцев-Вандала. Шмид също бе свидетел срещу Йоско по делото в спецсъда срещу него и хората му за разпространение на наркотици.
Ликвидираният в четвъртък Хрисим Хрисимов е дал показания на 19 ноември т.г. по друго дело срещу Йоско, известно като “Килърите 4”. (Виж карето долу). Там Костинбродския е подсъдим като лидер на банда за убийства.
Точно в 22 ч вечерта в четвъртък Хрисимов излязъл от заведение в блок 41 на столичния кв. “Банишора”. Тогава е краят на работното време на кафенето, което Хрисимов стопанисвал. След като заключил вратата, по него била открита стрелба като 8 куршума попаднали в тялото му. Сигналът в МВР постъпил веднага, но до пристигането на лекарите и униформените Хрисимов починал от кръвозагуба.
До ранния следобед днес пред вратата на заведението имаше локва. По стъклата на кръчмата личаха дупки от куршумите на убийците.
Заведението се стопанисва от сдружението “Клуб на шафнерите” в България. Хрисимов е негов председател, но според жители на квартала е работил и като барман там. Преди време баща му Димитър държал кафенето, но след това го поел синът. На отсрещния тротоар е 14-о СОУ. Заведението, което е на самообслужване, е било посещавано предимно от възрастни жители на квартала, в който е живеел разстреляният Хрисим Хрисимов.
Местните не са забелязвали убитият да е посещаван от съмнителни лица. Не е ползвал и охрана. Бил вежлив със съкварталците си и продавачите в околните търговски обекти.
Въпреки че кафенето изглежда скромно на вид, вътре е имало камери. Няма обаче записващи устройства отвън, където килърите са чакали жертвата си. Тепърва ще се изяснява дали те са попаднали в кадър. Според запознати стрелците са били поне двама и са открили огън с пистолети.
Хрисим Хрисимов и друг път е бил свидетел срещу Йоско - преди 11 години след убийството на Филип Найденов-Фатик
Тогава той уличава Йоско и Даниел Георгиев-Джаки, че са замесени в разстрела на Фатик. Разказва как е закупил фолксваген от Горубляне, който е ползван от стрелците, а Йоско и хората му посещавали наетата от него къща в Банкя. Разследващите не успяха да докажат, че групата е ликвидирала Фатик. Йоско бе съден само за притежание на незаконно оръжие, а Хрисимов се отрича от показанията си в съда.
След старта на делото “Килърите 4” Хрисимов отново е свидетел срещу групата заедно с Николай Генов, който дава показания и по други дела.
Йосиф Йосифов-Йоско е съден и оправдан за отвличането на хърватина Иван Може.
Освен “Килърите 4” в спецсъда срещу него има дело за ръководство на наркогрупа и за покушението срещу ромския бос от Долни Дъбник Тани Танев. Разследван е за заплахи към полицай и прокурор. Седмица преди убийството на Красимир Гочев-Шмид от Своге Йоско е освободен от ареста и оттогава е в неизвестност. Обявен е за издирване. Той вече беше търсен от Интерпол от 2010 до 2012 г., когато бе арестуван в Гърция и върнат у нас, за да избяга отново. На свобода са и останалите от хората му.
Йоско Костинбродския и хората му пристигат на съдебно заседание срещу тях за убийството на Фатик

Разпитали го на 19 ноември, дошъл с охрана

Убитият Хрисим Хрисимов е бил разпитан на 19 ноември по делото “Килърите 4” срещу Йосиф Йосифов - Йоско и още 4-ма души. Хрисимов дошъл с охрана и след въпрос уточнил, че тя е от държавата, каза председателят на спецсъда съдия Георги Ушев. Убийството му няма да попречи на делото, допълни той.
Хрисимов обаче не е бил защитен свидетел, както се твърдеше първоначално.
Той казал пред съда, че се страхува за живота си и че в миналото е получавал заплахи от хора на Йоско да промени показанията си по делото за убийството на Фатик. Той го направил, а Йосифов и хората му били оневинени.
Следващото заседание по делото “Килърите 4” е на 19 януари.