четвъртък, 7 юли 2016 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 44



Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.
Обраха дома на ГЕРБ - депутатката Ирена Коцева .
07.01.2016
Златни бижута и други скъпоценни вещи са откраднали апашите от дома на самоковската депутатка Ирена Коцева. Семейство Коцеви живеят самостоятелно в къща на улица „Подридна“ в Самоков, която е доста оживена. Нито един от съседите не е видял, нито е чул за инцидента. Между оградите на съседите разстоянието е около 6 метра. Обирът е станал в нощта навръх Нова година, коментират самоковци. Според съседи семейството на Ирена Коцева за празниците е било в чужбина и явно крадците са били добре информирани. Вероятно са прескочили оградата и са влезли през прозореца на мазето в задната и тъмна част на двора, коментират техни приятели. В рилския град се носят слухове, че крадците са се добрали и до пачка от 62 000 евро. От РУ - Самоков потвърдиха информацията за откраднати златни бижута, но не потвърдиха за такава сума. Едва след дни, когато са се върнали от почивка, семейство Сотир и Ирена Коцеви са разбрали за инцидента.
Потърсена за коментар, депутатката Ирена Коцева сподели: “Нищо не мога да кажа, защото се води досъдебно производство по подадена жалба за влизане с взлом в дома ми. Откраднати са семейни бижута и за тяхно съжаление не е имало пари, макар че са обърнали къщата ми. Загубата е повече емоционална. Не мога да дам повече информация, по случая се води досъдебно производство. “
Уволниха шефката на Агенцията за закрила на детето .
25.05.2016
56-годишната Ева Жечева бе назначена за председател на ДАЗД в края на юли 2013 г. от кабинета "Орешарски" на мястото на Калин Каменов. Тогава той обяви, че смяната му е политическа.
Уволнението на Каменов предизвика скандал в парламента. От ГЕРБ осъдиха политическия реваншизъм и разправата със служителите в държавната администрация. От ДПС отговориха, че обвинението е "смешен плач", а БСП упрекнаха ГЕРБ, че не са направили нищо за децата.
Самата Жечева, която бе начело на ДАЗД и от 2001 до 2002 г., пък коментира, че назначението й не е политическо, защото не представлява част от политическите сили, които са на власт, а е просто експерт.
Сега тя ще бъде заменена от Офелия Кънева, която от 2009 до 2011 година, е заемала длъжността директор на дирекция „Закрила на детето“ в Агенцията за социално подпомагане.
На този пост тя е осъществявала методическо ръководство на дейността за закрила на детето, участвала е в изготвянето на проекти на нормативни актове в областта на закрилата на детето, разработвала е указания и методически материали по прилагането на нормативните актове, методически е ръководила предоставянето на социални услуги за деца.
Държавната агенция е пряко подчинена на Министерски съвет. Като вицепремиер доскорошният социален министър Ивайло Калфин я наблюдаваше, но новият социален министър Зорница Русинова няма тази функция, тъй като не е вицепремиер, отбелязва БНР.
 
Ценко Чоков и синът му са задържани при спецакцията в Галиче .
26.05.2016
Кметът на село Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин са били задържаните при акцията на ГДБОП, започнала тази сутрин, съобщават разследващи, цитирани от БТА.
От прокуратурата съобщиха, че до момента са извършени 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица с предварително разрешение от Спецсъда. Иззети са пари, документи за покупка на имоти, пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков, както и телефони.
Освен Чоков и сина му, са задържани още десет души.
Чоков и единият му син са задържани по обвинения за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство, палежи и принуда, съобщават източници, близки до разследването. Засега двамата са арестувани с мярка за задържане до 24 часа.
Под ръководството на Окръжната прокуратура във Враца е образувано досъдебно производство за палеж на два леки автомобила, управлявани от Емил Марков, жител на село Галиче, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. За извършения палеж е съобщил Венцислав Николов от селото, добавят от държавното обвинение.
Производството се води за запалване на имущество на значителна стойност, като е имало опасност пожарът да се разпространи и върху други имоти.
До настоящия момент са извършени два огледа на местопроизшествието с участие на експерти от Базови научно-технически лаборатории - Враца, и пожаро-технически експерти. Иззети са обтривки от запалените автомобили, назначени са химически експертизи. Разпитани са множество свидетели, имащи отношение към случая, посочват от прокуратурата.
Продължава издирването на извършителя на престъплението и събирането на доказателства.
 
ЕКСКЛУЗИВНО! В ЗВЕРСКА КАТАСТРОФА ЗАГИНА ЛЕГЕНДАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЪНДЪРГРАУНД! МЪРТЪВ Е…
30.05.2016
Известният в столичния ъндърграунд мастит наркобос Иван Михайлов – Кубинеца е загиналият в свирепата катастрофа на Околовръстното шосе, случила се на 23 май рано сутринта. Жестокият пътен инцидент беше отразен от всички телевизии, които обаче не обявиха кой е загиналият. Оказа се, че е умряла една от легендите на подземния свят в столицата, пише Блиц.
Зверската катастрофа, в която Кубинеца загуби живота си, е предизвикана от самия него, обясниха от „Пътна полиция“. 39-годишният гангстер излязъл с бясна скорост с ляв завой от бензиностанция, непосредствено до разклона за квартал „Бояна“, където пътят е еднопосочен.
„Движил се е със скорост от около 140 км/ч в насрещното. Първо е ударил странично една кола, след което се е врязал челно в друг автомобил. По чудо шофьорът в другата кола е оцелял. От удара двигателят на колата на Иван Кубинеца е излетял на 10-15 метра. Той е загинал минути след свирепия удар в линейката на път за болницата“, констатираха от КАТ.
Иван Михайлов – Кубинеца дълги години беше сред най-влиятелните играчи в София в бизнеса с дрога. Допреди 2-3 години той владееше изцяло продажбата на кокаин в един от най-големите квартали на столицата – „Младост“. Месечните печалби на групата надхвърляха 350 000 лева. Бандата на гангстера обаче беше разбита от МВР през 2012 г., а той бе изправен пред Специализирания съд. След смъртта на Кубинеца съдебният процес срещу него ще бъде прекратен, информира столичен ежедневник.
В досието на Иван Михайлов има и обвинение в убийство на конкурентен наркодилър, случило се през 2009 г. Според прокуратурата Кубинеца нахлул в апартамента на 31-годишния Виктор Йотов в „Младост 4″ и му нанесъл жесток побой, тъй като Йотов пласирал дрога в неговия район. Наркодилърът шанаджия починал от раните от побоя, но преди това признал на лекарите, че Кубинеца го е инквизирал. До прокурорско обвинение обаче не се стигна, тъй като не бяха събрани достатъчно доказателства.
За последно Иван Кубинеца се появи в медиите покрай смъртта на един от бандата на „Наглите“ – Киро Шкафа. През пролетта на 2012 г. Кирил Кирилов – Шкафа бе прострелян пред блок 353 в „Младост“ и минути по-късно загина от раните си. Последният телефонен разговор, който Шкафа провежда, след като куршумите са го застигнали, е с Кубинеца. Впоследствие пред криминалистите Иван Михайлов обяснява, че близкият му приятел Киро Шкафа, с когото са съседи, трябвало да му дойде на гости. Шкафа обаче е издебнат от килър в градинката между своя блок и този на Кубинеца.
Близки до загиналия Иван Кубинеца през сълзи твърдят, че смъртта му идва в момент, в който маститият наркобос най-после зарязал бизнеса с дрога. „Намери си красиво момиче и реши да започне легален бизнес. Планираше да отвори кафене и салон за красота на приятелката си. Беше спрял да се занимава с дрога… Искаше да започне живота си на чисто, но уви, не получи този шанс“, коментират в „Младост“.
 
КОНПИ иска над 1 млн. лева от Дон Цеци, съдът уважи иска .
01.06.2016
Имущество за над 1 млн. лева иска да отнеме от лидера на Еврома Цветелин Кънчев Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.
Софийски окръжен съд e уважил на първа инстанция иска на КОНПИ за 1 098 473 лева срещу известния като Дон Цеци бивш депутат.
Делото срещу Кънчев беше заведено от КОНПИ през 2012 година по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, след влязла в сила присъда за изнудване.
 
Мечков и Биберов – сочени за ръководители на бургаската банда .
03.06.2016
На Николай Мечков и Петко Биберов – Кюфтето са повдигнати обвинения за ръководене на престъпната група, която бе заловена вчера в Бургас. Полицейската акция, която бе проведена под надзора на Специализираната прокуратура, обхвана няколко места в морския град, включително и хотел „България“, където също имаше арести.
На петима са повдигнати обвинения за организирана престъпна група, създадена с цел разчистване на бизнес територии чрез принуда – със заплахи, палежи, силови методи, както и за незаконно трафикиране на мигранти през България. Шести участник в групата е обявен за издирване, информират от Специализираната прокуратура. Възможно е към наказателна отговорност да бъдат привлечени и други участници в престъпната структура. Обвинения са повдигнати и на задържаните участници Галин Б., Станислав Ст. и Румен Я. Всички те са криминално проявени, повечето от тях са осъждани. Имената на Николай Мечков и Петър Биберов – Кюфтето са свързвани през годините с наркогрупи, побои, купуване на гласове, както и с унищожаването на коли от т. нар. „банда с кирките“, чийто патент бе забиването на кирки в автомобили. Мечков е шеф на охранителна фирма в Бургас, сред арестуваните вчера има и негови гардове.
Обвинение на шестия участник ще бъде повдигнато след задържането му.
Групата е действала поне от юни 2015 г., сочат доказателствата по делото, сред които са и специални разузнавателни средства. От прокуратурата поясняват, че е доказано авторството на редица палежи на автомобили и микробуси. Действията й са се отличавали с особена бруталност. По данни на държавното обвинение, групата е прекарвала и мигранти, на групи от 10 до 30 души. Участници в нея пък да били принуждавани насила да извършват престъпления.
На четирима от задържаните е наложена прокурорска мярка за задържане – 72 ч. Предстои в неделя да им бъде поискана постоянна такава. Петият арестуван е с по-лека мярка за неотклонение.
ГДБОП залови крими героя Говедарев .
06.06.2016
Криминално проявеният разложанин И. Говедарев, известен повече с фамилията си, отколкото с личното си име, е сред задържаните при големия изненадващ удар на антимафиотите от ГДБОП върху мрежата на Ат. Георгиев-Гаргата в Банско и Разлог, която се проведе снощи, съобщи struma.com.
Говедарев и двама от подчинените му дилъри Николай З. - Зъгата и Георги К. били закопчани след среща в известно заведение в Разлог, с двама криминално проявени разложани, също част от групата на Гаргата. Целта на срещата била разпределение на пазара и наркотиците, получени от големия бос - Гаргата.
Групата действала безотказно в последната година. Гаргата дирижирал от София пазара, в съдружие със столичаните Б. Иванов - Темерута и Боксьора - улични дилъри, настървили се в бизнеса и създаващи множество проблеми на столичната полиция. Гаргата " излетя" от Разлог преди години, когато в района се настани наркогрупировка от местни дилъри, които не му даваха свободна ниша.
Изчезвайки в София обаче той гравитира около утвърдени в бизнеса наркоиграчи и така стана бос на добре развита наркомрежа, която снощи бе разбита. 9 души са арестувани, от тях 5 в Банско и Разлог, Гаргата също бе задържан, както и трима от аверите му в столицата. Това е сериозен удар на ГДБОП, които разчисти района от големите дилъри.
 
4 години затвор за бивш зам. - министър .
05.07.2016
По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич състав на Добричкия окръжен съд призна за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и средна телесна повреда на друго бившият заместник-министър на финансите К. Катев и го осъди на 4 години лишаване от свобода. С присъдата на Добричкия окръжен съд той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 6 години.
На 22 август 2012 год. на главен път Е-87 на около 310 метра от кръстовището за кариера „Момчил“ в посока Балчик – село Оброчище управляваният от заместник-министъра автомобил „Фолксваген туарег“ навлязъл в насрещното движение и се блъснал в движещият се срещу него автомобил „Опел вектра“. На място загинал шофьорът на опела, а спътникът му – в болницата. Със средната телесна повреда във варненска болница била хоспитализирана тъщата на Катев.
Изготвените комплексни съдебномедицински, трасологическа и автотехническа експертиза установили, че дори и да са били с предпазни колани, пътуващите в опела не са можели да оцелеят заради силния удар между двата автомобила и тежестта на травматичните им увреждания.
Делото срещу бившия финансов министър се разглежда за втори път от Добричкия окръжен съд, след като бе върнато от Апелативния съд във Варна.
 
 

понеделник, 4 юли 2016 г.

ФУТБОЛ , ЧЕРЕП И ДУХОВА МУЗИКА 12




Отнемат 15 точки на ЦСКА, засилват клуба към "А" окръжна . Ще стане ли великият клуб само история!?

14.09.2015

Българският футболен съюз е задължен да изпълни нареждането на ФИФА за отнемане на 15 точки от актива на ЦСКА. Предписанието идва от Дисциплинарната комисия към световната централа и е в резултат на множеството дългове на "червените" към различни кредитори.

Пред ФИФА има образувани двуцифрен брой дела. Първото е между ЦСКА и агент Хоаким Уриарте. Делото е приключило, има решение, ЦСКА трябва да се издължи на Уриарте. Ако в определени срокове задължението не бъде погасено и кредиторът подаде нова жалба, следва автоматична клауза за отнемане на точки. Точките ги отнема ФИФА. БФС единствено е длъжен да изпрати доказателства във ФИФА, че това решение е изпълнено. Имаме такъв опит с Локомотив Мездра. Изпраща се класиране преди и след отнемане на точките.

Решението на ФИФА за делото с Уриарте е отнемане на 3 точки.

Второто дело е с Лоик Бен Саит - задействана е автоматична клауза за отнемане на 6 точки.

Третото село е с мениджър Сокена Ба Бенжелун - задействана е клауза за отнемане на 6 точки.

Получава се, че в рамките на следващите десетина дни трябва да изпратим доказателства за отнемане на общо 15 точки.

"В следващите 10 дни трябва да представим доказателства пред ФИФА за изпълнение на решението. Касае се за три дела, загубени от ЦСКА. Задълженията са в размер на около 150 000 евро, но има и други. Броят на заведените дела срещу клуба е двуцифрен. Задълженията са на ЦСКА, отнемането на точки се извършва от ФИФА, а БФС трябва да изпрати доказателствата за отнемането на точките. Следващата санкция е изпращане в по-долна дивизия. Дори това да стане обаче дълговете на ЦСКА остават", заяви изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

"Изчакваме становището на ФИФА, за да се прецени как ще де действа за в бъдеще. Очакваме в близките дни становището, смятам, че писмото ще пристигне до края на седмицата, дори и по-бързо. Има един член 107, според който клуб, обявен в несъстоятелност, процедурите могат да бъдат спрени. Но това го няма в съдебната практика. Има един пример от последните години. Сан Лоренсо и Сампдория правят сделка за футболист. Сан Лоренсо го купува, но след това фалира и не изплаща трансфера. Сампдория се обръща към ФИФА, която с официално писмо казва, че не се занимава с клубове, които са обявили несъстоятелност. Случаят стига до КАС, той има по-специално отношение. Постановява, че всички тези пари трябва да бъдат платени. Какво точно ще отговори ФИФА за ЦСКА - не мога да кажа", обясни Павел Колев.

 

Лудогорец в основата на "черното тото" у нас .

11.11.2015

Футболният мениджър Яни Димитров и бивш вицепрезидент на Криля Советов, разбуни духовете в бългаският футбол. Някогашният ръководител на елитния руски клуб разкри пред сайта sports.ru за тъмната страна на футбола у нас.

Димитров направи скандални разкрития за четирикратния български шампион Лудогорец, както и за тинята, в която се намира "А" група. Според него, за 500 долара играчите са способни на всичко.

"Това се случва след всеки кръг в първенството. У нас почти всеки мач се коментира в този дух, дали е договорен или не. По-малко се говори за договорка между конкретните отбори, но и това също се обсъжда. Освен това в България не ти е нужно да имаш много пари. Тук за 500 долара ще направят всичко. Един от тези клубове, които се занимават с това е Лудогорец. Те са много богати, но последните два сезона нивото им  падна. В пресата постоянно се обсъжда, че президентът на Лудогорец е и член на Изпълкома, а освен това държи компания, която е собственик на телевизионните права на футболната лига", започна своя анализ Димитров.

В същото време той обясни и за тенденциите сред родните букмейкъри: "Далеч не всички мачове от "А" група са в тиражите на букмейкърските къщи, а и максималните ставки не са много високи. Най-вероятно на българските мачове се залага най-вече в Азия."

Мнителност

"Работата е там, че нямаме доверие на никой във футбола. Какъвто и мач да се изиграе, 99% от хората са на мнение, че нещо е купено или продадено и само 1 ще каже, че всичко е честно. И най-малкият детайл оказва такова влияние на общественото мнение, че то веднага произнася присъдата. Когато при нас дойде Мишел Платини, той агитира срещу  във футбола, призова за много по-сериозен контрол и направи някои мероприятия като проверка на някои мачове", обясни още Димитров пред руския портал.


Борба срещу тенденциите

"Започнаха да назначават съдии, буквално преди началото на мачовете. Бяха спуснати някои възпитателни програми" и допълни- "В повечето хора мисълта е само една - да се лъже по-малко. Тази тенденция се е вклинила толкова много, че се боя, че още дълго време ще бъде така."

Интересът към "А група

"Разбира се, хората губят интерес към такъв футбол. В Пловдив ходят по 5-6 хил. души на дербито, а като цяло по 500 до 1000 души ходят на мач от "А" група. Голяма посещаемост има само Левски, но в основата там са различни радикални групировки, чиято основна идея е с кого да се сбият, а след това да погледат малко футбол.
Същото е положението и в ЦСКА, но на тях сега им отнеха лиценза и играят в трета дивизия. Няма никакво сравнение с това, което бе преди - 15-20 хил. ходеха на мач.
Сега обаче хората не вярват на нищо. В този план ние сме диаметрално противоположни на Англия.

Шампионът

Лудогорец струва 100 млн. лева, което е огромна инвестиция. Но клубът е много трудно управляем, защото няма треньор, който да е готов да работи със звездите. През миналата година "орлите" буквално за ръчичка ги доведоха до титлата, иначе сами нищо нямаше да могат да направят. Преди началото на сезона дълго не даваха на ЦСКА лиценз и "армейците" започнаха да се подготвят 20 дни преди старта на шампионата. Събраха играчи отвсякъде и се конкурираха за първото място, благодарение на Стойчо Младенов, един финансов хулиган, но и голям треньор. Сега ЦСКА го няма и на Лудогорец му остана един конкурент - Левски, клуб с бюрократичен ресурс.  Лудогорец, това са парите и всички отбори са въвлечени в тяхната борба. Това е нашият шампионат. Големите чудеса се случват и по време на предсезонната подготовка. Един отбор, например, загуби в Австрия, ако не се бъркам, с 11:0.

Преди 10-и ноември

"Тогава всичко се ръководеше от МВР и министерството на отбраната. Те бяха или "червени", или "сини", но се държаха много по-коректно от сега. Тогава и животът, и футболът бяха други. Тогава да правиш интриги не бе толкова просто, а в първенството имаше силни отбори, способни да се противопоставят на 11 съперника и на 3-та съдии. Сега всички са много по-слаби и можеш да правиш каквото си искаш.

 

Официално: Изхвърлиха Литекс от "А" група

16.12.2015

Дисциплинарната комисия към БФС взе решение Литекс да бъде изваден от "А" група. Това стана ясно след днешното заседание на комисията.  Клубът ще трябва да плати и глоба от 20 хиляди лева. Президентът на "оранжевите" Трифон Попов пък бе глобен с 15 хиляди, тъй като той пое вината за изваждането на тима от терена. Така футболистите на Литекс няма да бъдат наказани.
Напомняме, че по нареждане на ръководството футболистите на Литекс напуснаха терена по време на мача с Левски и двубоят бе прекратен. Това е причината "оранжевите" да бъдат извадени от шампионата, тъй като правилникът е такъв.
Решението може да се обжалва пред Апелативната комисия в седемдневен срок.


РЕШЕНИЕ ПО ДОКЛАД:

 За напускане на терена от отбора на ПФК „Литекс”, довело до прекратяване на срещата,на основание чл.28, ал.1 ДК при БФС наказва  ПФК „Литекс”  с изваждане от състава на „А” група и имуществена санкция в размер на двадесет хиляди лева.
За напускане на терена от отбора на ПФК „Литекс” по разпореждане на  Трифон Попов – Изпълнителен директор на клуба, довело до прекратяване на срещата, на основание чл.28, ал.3, ДК при БФС наказва Трифон Попов - Изпълнителен директор на  ПФК „Литекс” с глоба в размер на петнадесет  хиляди лева.

 

Още четирима от управителния съвет на "Левски" подадоха оставки .

07.06.2016

Още четирима членове на управителния съвет на "Левски" подадоха оставките си днес. Това са бившите футболисти Гошо Гинчев и Николай Илиев и отговарящите за маркетинга Иван Христов и Андрей Арнаудов, съобщи "Гонг".
Четиримата последваха председателя на УС Иво Тонев, който вчера депозира оставката си в офисите на "Герена". Същото след него направи и спортният директор на футболния клуб Георги Иванов-Гонзо.
"Депозирах своята оставка, ние сме екип и работим заедно. Който е трябвало, си е подал оставката", коментира накратко Илиев.
Очаква се утре да има събрание на надзорния съвет, който трябва да реши дали ще приеме оставките на шестимата. В състава на НС са единият от главните акционери Александър Ангелов, бившият кмет на София Минко Герджиков и Бранимир Ботев, който наследи Тодор Батков като председател.
Масовите оставки са свързани с разногласия между част от членовете на управителния съвет и по-конкретно между Тонев и представителите на "Синя България" и Националния клуб на привържениците, които имат по едно място в управата на клуба.
Вчера Тонев публикува оставката си на официалния сайт на сините. Той се мотивира с "наличието на пълно несъответствие между представите ми за колективна работа, почтеност и личностно достойнство с лицемерието, двуличието и интригантството".
По-късно председателят на УС даде по-конкретно обяснение пред "Дарик". "Това, което продиктува оставката ми, е свързано изцяло с хората, които сме в управителния съвет. И по-точно - с един конкретен човек, който представлява една организация", заяви Тонев, визирайки председателя на "Синя България" Васил Колев.

Екшънът започна: Здравеняци обсадиха "Армията" и заключиха стадиона!

04.07.2016

 Синдик Дора Милева алармира, че "Армията" вече е обсадена. Представители на фен-фракцията „Енимълс” са изгонили целия персонал на стадион „Българска армия” и са заключили всички врати. Те опитват да попречат на автентичния ЦСКА да започне днес тренировки. Както е известно, по план "червените" трябва да се съберат в 19:00 часа на стадиона.
„Това, за което се притеснявахме, се случи. Стадионът е затворен, след като няколко здрави момчета са го окупирали. Сами може да се сетите от кого са изпратени те. На „Армията” никой не може да стъпи. А и да стъпи, няма къде да влезе – стаи, съблекални, всичко е заключено, а ключовете са прибрани.
При това положение на нещата аз ще се обадя след малко до СДВР, за да ги информирам за случващото се. Не може някой да влиза в собствения ти дом, да го заключва и да не допуска никого до там. Това е собственият дом на истинския ЦСКА. За днес следобед е предвидена тренировка. Как обаче треньорът Адалберт Зафиров да изведе момчетата за занимание, след като е заключено. Бъдете сигурни, че няма да оставя нещата така. Веднага предприемам мерки”, заяви Дора Милева пред агенция БЛИЦ.
Адалберт Зафиров и Мартин Зафиров ще водят първата тренировка на ЦСКА днес. Вратарите пък ще тренира Илиян Василев.
Това се разбра, след като автобусът на "червените" паркира пред сектор "А" на "Българска армия" и от него слязоха братя Зафирови, Василев, както и футболистите за първата тренировка на ЦСКА.
Разнобоят сред феновете на ЦСКА обаче е факт. Запалянковците, които скандират "Само ЦСКА" и "Литекс не е ЦСКА" се оказаха повече и по-гръмогласни от феновете, които скандираха в подкрепа на Гриша Ганчев и ЦСКА-София. В отбора, който се събра днес на „Българска армия”, влизат част от футболистите, играли през миналия сезон във В група и спечелили Купата на България. В същото време ЦСКА-София, спонсориран от Гриша Ганчев, е на подготовка в Австрия.
При пристигането на возилото с играчите на ЦСКА, по-голяма част от привържениците изразиха подкрепата си към автентичното дружество с мощни скандирания "И преди, и сега Литекс не е ЦСКА!". В отговор на това поддръжниците на ЦСКА-София се опитаха да замерят другите "червени" привърженици с бутилки минерална вода. На място имаше сериозно полицейско присъствие и за щастие до ексцесии не се стига.Но драмите на стадион "Българска армия" започнаха още в ранния следобед, когато ултраси от фракция "Енимълс" изгониха целия персонал на съоръжението и го заключиха.
Тяхната цел беше да попречат на ЦСКА на Васил Божков да започне лятната си подготовка и синдик Дора Милева намекна, че са пратени от Гриша Ганчев.
Грохналият автобус на ЦСКА тръгна да посреща играчите на дружеството в несъстоятелност. Полицията направи път на возилото, защото около 100-ина фенове не искаха да го пускат.
Над 20 фенклуба призоваха Васил Божков да се оттегли от ЦСКА. 2 сдружения се определиха в негова полза.
Синдикът на ЦСКА Дора Милева пристигна на стадиона с няколко цивилни полицаи и 6-7 патрулни полицейски коли.
Милева разкри, че хора на Гриша Ганчев са заключили всички входове на стадиона. Според нея въпросните хора са взели всички ключове от служителите на стадиона и са им наредили да напуснат съоръжението като са ги заплашвали.
След намесата на органите на реда стадионът бе отворен и ултрасите си тръгнаха.
Любопитна подробност е, че преди Дора Милева да пристигне в Борисовата градина, това е сторил благодетелят на ЦСКА-София Гриша Ганчев.
Както е известно, в момента има два оздравителни плана за ПФК ЦСКА АД, единият от които е на Васил Божков, а другият е на Гриша Ганчев.

 

 


петък, 1 юли 2016 г.

ПАРОДИЯТА МВР 7




АНТИРЕКОРД! МВР е заловило 49,42 грама кокаин за 2015 година .
18.05.2016
 Органите на МВР са заловили на територията на страната едва 49,42 грама кокаин за цялата 2015-та година. Това признание направи вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в писмен отговор до народен представител. Още 578 грама кокаин са задържани на гранични пунктове става ясно от отговора на министъра.
Органите на МВР са задържали още: 564 таблетки екстази, 221 таблетки амфетамин, 59 таблетки метаамфетамин. Кокаинът и синтетичните наркотици са сред най-разпространяваната дрога в нощните клубове в цялата страна.
От отговора на Бъчварова става ясно, че българските служби са реализирали далеч по-добри резултати по отношение борбата с наркотиците при съвместни операции с партньорски служби извън страната. Двама българи и един сириец са задържани на територията на Судан. На територията на африканската държава те успели да изградят лаборатория за производство на амфетамини. При задържането им са конфискувани и 80 кг. таблетки. ГДБОП е подпомогнало залавянето на 23 кг. кокаин на територията на Великобритания, както и 15 кг. хероин при операция в Румъния.
Бъчварова отчита, че за 2015 г. са пресечени общо шест трансгранични канала за трафик на дрога, четири от които са били за транспортиране на хероин.
За сравнение ще припомним, че на летището във Виена българка бе заловена с 3 кг кокаин. Трима нашенци пък бяха спипани в Грузия с 6,7 кг "бяло". В Гърция двама наши тираджии получиха доживотни присъди за заловен у тях 12 кг кокаин. Всичко това за няколко месеца. Презд това време нашите спецове заловили "колосалните" 49 грама...
 
Куриоз! Изчезна кола от служебен паркинг на СДВР, била доказателство по дело за каналджийство .
21.05.2016
Мистериозно изчезна автомобил от служебния паркинг на столичното 6-то районно управление към СДВР. Френската кола „Рено“ била прибрана като веществено доказателство по дело за трафик на мигранти, съобщиха източници на Фрог нюз от националната полиция. Според запознати случаят умишлено се пази в дълбока тайна, за да не навреди на имиджа на вътрешното ведомство.
Делото за каналджийство се води от доста време. Преди около три месеца прокуратурата назначава поредица от експертизи, свързани с колата, като например да се вземат следи и да се направи ДНК експертиза. Точно тогава возилото се „изпарява“. През цялото време полицаите се са мълчали за случилото се до преди няколко дни, когато от държавното обвинение се поинтересували до къде е стигнало разследването. Чак тогава от СДВР решили да си признаят за грандиозния гаф. Не се изключва вероятността каналът за трафик да се покровителства от полицаи и по тази причина колата да е изчезнала.
Любопитните факти продължават.  От два дни кражбата е поверена да се разследва отново от СДВР. Сега на практика ченгетата сами ще проверяват себе си. Шеф на столичната полиция е Младен Маринов, който се счита за особено близък на модела КОЙ и най-вече на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. Наскоро стана ясно, че дирекцията е на последно място по успеваемост. Въпреки лошите резултати на структурата и гафовете, направени през последните две години, никой от ръководството на МВР не намери смелост да поиска оставката на Маринов.
 
Скандал! Шефове в МВР източват бюджета законно .
01.06.2016
Над 4000 души в системата на МВР, предимно началници, източват напълно законно държавният бюджет, като получават едновременно и пенсия от НОИ и заплата от вътрешното министерство. Същото важи и за Министерството на отбраната.
Това става възможно с приемането на изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване от парламента през лятото на миналата година. Поправките са в сила от 15 август. Конкретно става дума за параграф 49 от преходните и заключителни разпоредби на Кодекса. Според него служителите от сектор „Сигурност” придобили право на пенсия по чл.69, при навършване на възраст 52 г и 10 месеца и при 27 години общ осигурителен стаж, могат да се пенсионират, без да се изисква освобождаване от служба, съответно уволнение или прекратяване на правоотношението.
Служителите на МВР и МО мигновено се възползвали от това право и подали документи в НОИ. При одобрение те получават шест пенсии накуп, обикновено с тавана от 920 лв, или около 6 000 лв. След което всеки месец вече взимат пенсия от 920 лв, като продължават да си работят в МВР.
Така среден служител от вътрешното министерство си докарва заплата от ведомството и пенсия от НОИ около 2500 лв., което е повече от заплатата на висшата професионална фигура в МВР-главният секретар. На всичко отгоре пенсиите от НОИ всеки месец се индексират с около 30 лв, научи Фрог нюз.
Така ако даденият началник реши да се пенсионира от МВР ще си получи и 20 заплати при пенсиониране и пенсия от министерството. По този начин хората, получаващи пенсия от НОИ и заплата от МВР дават мило и драго да останат на постовете си и са готови да служат на всяка власт. А са и лесно манипулируеми и зависими.
Всичко това е напълно законно, но не е морално, коментираха експерти. И всичко това става на фона полицейски протести и заплахи заради „финансова и социална несигурност” в МВР. Фрог нюз научи, че има и хора от системата с необходимия стаж за пенсиониране, които са отказали да се възползват от тази опция по морални причини, заради беднотията в държавата.
По този начин МВР продължава да бъде най-социалното министерство в държавата с над милиард лева годишен бюджет-90% от който отиват за заплати, пенсии, изплащане на извънреден труд, отпуски и социални придобивки.
 
Арестуваните полицаи помагали на сводника Дебелия .
01.06.2016
Двамата арестувани полицаи за трафик на жени са помагали на сводника Мартин Филипов - Дебелия, познат и като "пиринския министър на любовта". Тримата бяха задържани по-рано по време на зрелищна специализирана акция в Благоевград, предаде БНТ.
Единият задържан полицай е от Първо полицейско управление в града, а другият е служител в местния сектор за борба с организираната престъпност.
Срещу тримата са образувани досъдебни производства за трафик на жени.
Акцията се проведе в ромската махала в Благоевград, където живее и Мартин Филипов - Дебелия. Той е арестуван пред известен хотел там. В къщата му се извършват обиски и разпити. Съседите му казаха, че не го познават и не знаят с каква дейност се занимава и как изкарва прехраната си.
Според разследващите двамата полицаи са помагали на Дебелия, като са укривали доказателства за престъпната дейност и са притискали свидетели.
 
Полицаи в Слънчев бряг хванати като дилъри на Митьо Очите . Преписката се укрива от прокуратурата . Охранителите и криминална полиция действат , като рекетьорска група в курорта.
12.06.2016
Полицаи застъпват на смяна и приемат патрулка от колегите си. В жабката откриват пликчета с бял прах, който се оказва „бело“ – тежък наркотик. Те подават рапорт в районното, който отива в Окръжна прокуратура Бургас.
След няколко дни пак възниква подобна ситуация. Този път разфасовките с белото са открити в багажника. Полицаите отново докладват по надлежния ред.
Как се обяснява наличието на разфасовки дрога готови за дистрибуция в полицейска патрулка? Никой от екипите, които са ползвали колата, не е арестувал наркодилъри и не е конфискувал дрога. Такива оперативни действия се извършват при строг ред със съответните описи. Единствената логична и възможна хипотеза е, че дрогата е на някой „колега“. Количествата обаче са такива, че не може да става дума за лична употреба. Остава заключението, че „колегите“ са също и дилъри.
Тези събития се случват в края на миналия сезон в курорта Слънчев бряг. Въпреки докладните и заведените прокурорски преписки и до ден днешен няма наказателно преследване срещу полицаи от Несебър за държане на наркотици. И това е най-категоричното доказателство, че над дистрибуцията на дрога в „царството на порока“ Слънчев бряг има властови чадър, каквото и да казва министърът на вътрешните работи.
В това „царство“ за „цар“ е назначен Митьо Очите. Волята му се налага от нискочели биячи. А вербувани полицаи се правят, че не виждат произвола, докато си докарват странични доходи като негови дилъри.
 
ПОРЕДНИЯ ЧУДОВИЩЕН СКАНДАЛ: Бъчварова назначила БЕЗ КОНКУРС за полицейски шефове Схемата и Дракона!
01.07.2016
 Заобикаляйки закона, вътрешният министър Румяна Бъчварова е назначила без конкурс директори на областни дирекции на МВР, които са известни сред колегите си с прякори. Това стана ясно от изказване на депутата от Реформаторския блок Атанас Атанасов. Той отправи въпрос към Бъчварова за кадровата политика в министерството. От отговора ѝ стана ясно, че назначенията стават съгласно единния класификатор.
Атанасов опонира, че това заобикаля закона, който предвижда без конкурс да се назначават само висшите ръководни длъжности като главния секретар на МВР и директорите на главни дирекции.
"Това, което заявихте, е изключително важно и с този класификатор заобикаляте закон, защото е недопустимо директорите на ОДМВР да бъдат причислявани към висшето ръководство. По ваше лично усмотрение се назначават областните директори на МВР. Това доведе до ситуация за която за ОДМВР бяха назначени хора без авторитет, някои с прякори, независимо от всичко което се случва за трафика на хора, продължава там да бъде лице с прякора Радо Схемата, а за ръководител на друга дирекция е назначен един с прякора Ицо Дракона. Това е именно заради заобикалянето на закона", каза Атанасов.
Той припомни, че законът за МВР, който беше прокаран от правителството на Пламен Орешарски и изключваше провеждането на конкурси, е бил редактиран, за да се избегне порочната практика. "За това променихме закона миналата година, за да се явяват на конкурси лица, които са се доказали", допълни Атанасов, предава Офнюз.бг.
По този начин в МВР на високи ръководни длъжности бяха назначени двама отстранени от длъжност полицаи - зам.-директора на СДВР Радослав Сотиров и шефа на Шесто РУ в София Иван Пепелджийски. След като бяха критикувани за работата си лично от премиера Бойко Борисов, двамата не само не са понесли отговорност, но са преназначени отново на ръководни длъжности. Оказа се, че двамата са били назначени на нови ръководни длъжности със заповед на министър Румяна Бъчварова.