понеделник, 14 октомври 2019 г.

ФУТБОЛ , ЧЕРЕП И ДУХОВА МУЗИКА 13



УЕФА спира ЦСКА от участие в европейските клубни турнири?

03.04.2017

ЦСКА няма да играе в Европа, дори и да се класира втори или трети в крайното класиране. Това твърди "Меридиан Мач", като се позовава на свои източници в българския футболен съюз.
В централата е пристигнало писмо от УЕФА, в което се регламентира ситуацията. ЦСКА остава извън Лига Европа, защото УЕФА приема триединството между Литекс, Чавдар Етрополе и ЦСКА за напълно нов клуб. Такъв няма право да участва в турнирите за три години съгласно Втора глава, точка 12 от "Правилника за лицензиране на УЕФА". В известието е посочено единствено забрана за предстоящия сезон, което не означава, че за следващите два няма да има допълнителни съобщения. В отсъствието на ЦСКА за Лига Европа има два варианта.
Ако Лудогорец спечели Купата, то квотите от първенството са три, като Левски почти сигурно ще участва като втори или трети, четвъртият също е в Европа, а петият ще играе бараж с победителя от долната осмица. При различен носител на Купата от Лудогорец, то в Лига Европа през шампионата влизат Левски и победителят между четвъртия и първенецът на втората осмица.


ЦСКА и Левски скочиха срещу монопола на Домусчиев .

08.07.2019

Собственикът на Лудогорец и Нова е в четворен конфликт на интереси, твърдят червените
Двата най-големи български гранда ЦСКА и Левски скочиха срещу монопола на собственика на Лудогорец – Кирил Домусчиев. Червените изпратиха ултимативно писмо до Българския футболен съюз, в което настояват да бъде преразгледан договорът за телевизионните права в родния футбол през следващия сезон. Според босовете на червения клуб Домусчиев е окупирал българския футбол и е в четворен конфликт на интереси. Ако БФС не вземе мерки червените заплашиха да сезират европейската футболна централа (УЕФА), която едва ли ще погледне с добро око на действията на собственика на Лудогорец, който коли и беси в бг-футбола.
Самият договор за телевизионните права за излъчването на Първа професионална лига е сключен между футболния съюз и фирмата Футбол Про Медия, чийто собственик е босът на разградчани. В същото време Домусчиев е и собственик на телевизията, която излъчва футболните срещи от родния шампионат, а освен това той е член на Изпълкома на Българския футболен съюз. Самата телевизия уж плаща по договор милиони на Футбол Про Медия, за да излъчва срещите от родното първенство. Излиза, че Домусчиев си плаща сам на себе си. Футбол Про Медия, която пък притежава правата за първенството дава пари на БФС, който след това ги разпределя между всички участници в Първа професионална лига.  Според червените не е нормално собственик на футболен клуб да притежава правата за излъчване на срещите от родния шампионат и в същото време да е собственик на телевизията, която предава мачовете и да бъде член на ръководството на БФС.
В своето писмо до БФС червените настояват да им бъде разрешено да сключат договор за предоставяне на телевизионните и рекламните права за футболните срещи с участието на тима. Клубът изказва и твърда готовност да поеме задължението да предоставя на договорна основа процент от постъпленията си на БФС и на другите футболни клубове, срещу които ЦСКА участва в мачовете от Първа професионална лига, Купата на България и Суперкупата на България от сезон 2019/2020 г. занапред.
За миналия сезон клубовете и футболният съюз са си поделили 6 милиона лева, платени от фирмата на Домусчиев. БФС е взел 600 000 лева, а останалите 5 400 000 са били поделени между отборите. За оставащите два сезона от договора сумата ще нарасне на 6,5 милиона лева. Всеизвестен факт, е че срещите на ЦСКА и Левски от родното първенство предизвикват най-голям зрителски интерес. Действията на двата гранда може сериозно да ударят по джоба на Домусчиев. Самият той отказа коментар по темата пред бТВ. Същото направиха и от футболната ни централа.


Директор в „ Левски „ пребит с железа пред офисите на клуба .

21.08.2019

Маркетинговият директор на Левски Цветан Вълчев е бил пребит с железа от двама непознати пред офисите на клуба на улица "Тодорини кукли" в София, съобщава сайтът "Спортал".
Вълчев е бил нападнат от двамата непознати и пребит, като само бързата намеса на случаен минувач, който разхождал кучето си, и на негови колеги е спряло побоя върху служителя на 26-кратните шампиони на България.
Пребитият мъж веднага е откаран с линейка в болница УМБАЛ "Царица Йоанна" (ИСУЛ), където е пристигнал в безсъзнание.
Вълчев от над 10 години работи в маркетинговия отдел на Левски, като е заемал различни длъжности през годините. Всички служители в офисите на клуба са шокирани от случилото се по-рано днес.
Цветан Вълчев е определян за изключително тих и спокоен човек от своите колеги, които нямат представа какво може да е предизвикало такава жестокост и агресия посред бял ден към него.
Органите на реда веднага са пристигнали на"Герена", за да вземат показания и да започнат работа по случая.
От синия клуб на този етап не дават коментар по темата.



Хазартният бос планира да преустанови издръжката на „сините” след Нова година заради феновете хулигани .

29.09.2019

Най-богатият българин Васил Божков планира оттеглянето си от Левски след Нова година, научи Lupa.bg от сигурен свой източник от футболните среди. Информацията ни бе потвърдена и от вътрешен човек от стадион „Георги Аспарухов”.
Васил Божков взел решението да сдаде властта в „Левски” през последните няколко дни, след серия хулигански прояви на част от агитката на софийския клуб. През отминалата седмица вандали строшиха стотици седалки на стадиона на Славия в „Овча купел”, а три дни по-късно маскирани хулигани от София вилняха и на стадиона в Балчик при гостуването на „сините” на Спартак (Варна) за купата на България. В края на месец август пък двама неизвестни засега на полицията агресори нападнаха с железни тръби и едва не убиха маркетинг директора в Левски Цветан Вълчев пред офиса на клуба на „Тодорини кукли”. Водещата версия на криминалистите е, че Вълчев е инквизиран от представители на хулиганската групировка „София Запад” заради решението на Левски да преустанови плащания под различни форми на запалянковците от сектор „Б”.
Всички събития с крими окраска около Левски са разгневили собственика на клуба Васил Божков, който до този момент е налял около 6 милиона лева на „Герена”. Хазартният бос имал чувството, че шепа криминални елементи опитват да го рекетират да възобнови плащания към агитката чрез създаване на хаос по трибуните.
Източници на Lupa.bg твърдят, че през последните дни най-богатия българин е провел няколко срещи с назначения от него изпълнителен директор Павел Колев и е изразил категорична позиция, че планира оттеглянето си от клуба след Нова година. Божков смятал да предостави акциите на запалянковците, които според него пречили на развитието на клуба. Ако през пролетния сезон не се намерило кой да издържа финансово Левски, парите щели да идват от свързаната с него хазартна компания 7777, но само съгласно спонсорски договор.
Васил Божков влезе в Левски тази пролет, след като предишния собственик Спас Русев му прехвърли акциите си. Оказа се, че „сините” са натрупали задължения в общ размер от близо 25 милиона лева, включително и към НАП. Новата управа на Левски състави план за погасяване на дълговете и спаси лиценза на клуба това лято, който бе застрашен. Усилията на новия собственик да сложи ред в Левски обаче са саботирани от част от агитката на Левски. Сред запалянковците в сектор „Б” има огромно напрежение, свързано с войната между най-големите организирани групи привърженици „София Запад” и „Южна Дивизия”. Мнозина твърдят, че честите конфликти и боеве сред феновете не са за идеали, а за пари.


АНГЛИЯ УНИЗИ БЪЛГАРИЯ С 6:0. МАЧЪТ БЕ СПРЯН ДВА ПЪТИ ЗАРАДИ РАСИСТКИ СКАНДИРАНИЯ .

14.10.2019

България загуби с 6:0 мача от европейските квалификации с Англия. Мачът бе спиран два пъти заради расистки сканидарания на българската публика. В 27-ата минута дикторът на стадиона предупреди феновете да не обиждат съперниковите играчи на расистка основа, съобщава gong.bg. Това се случи при резултат 0:2, а съдията на двубоя Бебек предупреди и капитаните на двата отбора - Хари Кейн и Ивелин Попов.
След две минути прекъсване на срещата, двубоят продължи. Тайрън Мингс се е оплакал на хора от щаба, че е чул обидни скандирания по свой адрес, а това е провокирало и спирането на двубоя за няколко минути.
В 43-ата минута двубоят отново беше спрян, а играчите на Англия се насочиха към резервната скамейка на отбора си.
Тристепенният протокол на УЕФА при процедирането и прекратяването на расистки обиди: 1 – сигнализира се рефера за подвикванията, след което той моли диктора на стадиона да направи обявление за преустановяване на виковете 2 – реферът може да прекрати мача за определено време, докато отново се подкани публиката да спре 3 – ако ситуацията излезе извън контрол, реферът може да прекрати мача.
Резултатът бе открит в 7-ата минута от Маркъс Рашфорд. Рос Баркли удвои след асистенция на Стърлинг в 20-ата минута. В 32-ата минута Баркли с глава отбеляза втория си гол тази вечер. В продължението на първата част Стърлинг също се разписа. Във второто полувреме паднаха още два гола.
"Нямаме класа, просто и елементарно. Резултатът е 6:0 и мен ме боли, и футболистите ги боли, но в крайна сметка това ни е реалността", заяви след мача пред БНТ треньорът на националния отбор Красимир Балъков. Той допълни, че не знае дали ще остане на поста.
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък. Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз."След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин", се казва в официалното съобщение от Българския футболен съюз.По-рано днес премиерът Бойко Борисов призова Михайлов да напусне поста си и да подаде оставка. Последва реакция от БФС, като пресдиректорът на родната централа Христо Запрянов обяви, че това няма да се случи. Само два часа по-късно обаче, в официлния сайт на БФС се появи съобщение, че босът на родния футбол сдава властта. 

Служители на Главна дирекция борба с организираната престъпност (ГДБОП) нахлуха в сградата на БФС, като в офисите вече има около 30 униформени служители, а достъпът на журналисти до мястото е отрязан.





Няма коментари:

Публикуване на коментар