петък, 10 юли 2020 г.

ДВА ПЛЕШАКА , ДВА .... (ЧАСТ ЧЕТВЪРТА)




Румен Радев , 16 юни 2020

"Този запис е груба, брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие. Той демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление. Ако Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то фалшификаторът трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан. Недопустимо е България да излъчва подобен цинизъм пред Меркел, Фон дер Лайен, Кристин Лагард и другите дами от европейската политика... Правителството на Борисов отдавна дължи отговор как и къде се харчат нашите пари. Да не забравяме, че подобна изкуствена стабилизация преди влизането във валутния блок невинаги води до трайни решения."


Бойко Борисов , 17 юни 2020

„ Последните дни и седмици ...първо заплахите на Радев „ Ше дойде служебно правителство . „ ... Не забравяйте , че охраната на президента Радев с моята охрана спи в едно и също помещение, в един и същи двор на президента Радев ....А , и сега не съм го казвал , но понеже той мина границите , искам да ви кажа , че президента Радев си позволява да си дига дрон и да ме снима , непрекъснато . И като кажа на охраната , че ше го свала този дрон , те отиват казват му и той жъъъъът и го прибира . Докарва го на терасата , докарва ми го пред входа и то много пъти . И когато ги извикам и  им каам „ А , бе ,в края на краищата, защо не реагирате , все пак понякога ми идва на един метър този дрон ? В него може да има взрив , петстотин грама взрив и го пуска . И те казват „ Ами , той президента го управлява . Държавния ни глава , независим...Аз лично , че той ме следи с дрон. Твърда го. Прокуратурата да извика НСО и да ги пита ! И аз, понеже имаме система за сваляне на дрон на джипките , им кааам „ Свалете го , да го улова ! „ И те нали са служители на НСО , се обаждат на охраната на президента и каат , Ами , той президента го кара . „ Казват му , че аз вече съм се възмутил и той го прибира . ... Ако и в спалнята са ми сложили камери и почнат да дават снимки от банята , значи сме я втасали всичките ...Единственото , което са ме информирали е , че от Китай са му подарили дрон и той си го кара и си гледа . „


Румен Радев , 18 юни 2020

"Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки евра. Вижте, в момента има един нелеп сценарий - да се отклони вниманието от най-големия въпрос, а той е един: дали тези снимки са някаква манипулация и постановка, дали записът е монтаж. Това е въпросът.
Брифингът на премиера вчера очевидно беше опит да се търсят геополитически индулгенции за скандала навън, а вътре този скандал да се превръща в някакъв фарс.Не мога да тълкувам всичко, изречено от господин Борисов, защото за разлика от него, моята фантазия все пак има някакъв предел .. Не е лошо премиерът да направи преценка на кръга на хората около себе си... Никога не съм изразявал желание за служебен кабинет. Никога не съм казвал "свиреп кабинет". Любопитен  - да, но свиреп - не ... Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. В момента най-голямата заплаха за българското правителството е самият г-н Борисов с нещата, които говори и със своето поведение. Това отговорих днес на въпросите на журналистите.".


Бойко Борисов , 24 юни 2020

"Мисля, че този път фактите са такива, че колкото по-малко мълчат и не говорят - толкова са заседнали в тресавището, те вече никога не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм, нито за намеса в работата на отделните власти .
Това не е кой да е съветник. Това му е „най-чистият“ човек - в кавички. Вътрешен министър по време на неговото служебно управление. Смятайте какво е било назад... . Колкото по-бързо спрат да говорят и да търсят вината в другия, и погледнат своята къщичка. Както аз си гледам моята къщичка."


Румен Радев , 26 юни 2020

„Пред всяко едно управление има много рискове, но виждате, че ние имаме пробив в сигурността и то на управлението на държавата в лицето на министър-председателя и по този начин България се разкрива в една изключително негативна светлина пред света.“
„ Последните записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов са тревожни. За тези записи трябва да има независима експертиза за тяхната автентичност, защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна. Тъй като в един от записите името на главния прокурор се споменава като ”възторжен фен на премиера. Но записите наистина са тревожни, защото ако се установи тяхната автентичност, това показва и в лицето на Европа кой и как управлява. Аз се надявам лично в приоритетите на управленските политики на премиера да не са интригите ”.

Бойко Борисов , 26 юни 2020

„ Няма държавен глава, при който да съм бил и при който съветниците да не му дават листче, ако има големи инвеститори, които искат да дойдат. Това не е укоримо, нито наказуемо. Единственото укоримо е да се изкарваш девица, докато укоряваш другите. Не само не е девица, ами нещо по-лошо! Защо е тази истерия - напада нас, за да се оправдава, защото сам каза, че било лошо сближаването и чатовете с бизнесмени. Нормално е да се интересуваш кой ще е посланик, когато си инвеститор в други държави, както е в Нигерия.Защо се оправдава? Какво лошо има?"


Румен Радев , 03 юли 2020

„Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от там, където са тежките проблеми в управлението на държавата . Държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта . Няма да подкрепя бизнеса, който дебелее от обществени поръчки в нарушение на всички правила“.


Бойко Борисов , 05 юли 2020

„Няма да коментирам Радев и ченгеджийските му номера. Някъде най-вероятно се е разхождал. Ето ги обществените поръчки се виждат зад мен. Това е неговата роля – да отиде да се разходи някъде и да каже нещо. Пожелавам му хубава неделя, малко да се опита да обединява, а не да разединява нацията.“


Румен Радев , 09 юли 2020

"Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която прокуратура мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме, защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот. Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж. Не на страха! Ще си върнем България. Мутри, вън!"


Бойко Борисов , 10 юли 2020

"Българският език е цветущ. Но... Оставете простака да си говори, когато отвърнеш ... ставаш същия“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар