сряда, 27 февруари 2013 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ 121


Красимир Георгиев – част III


КРАСИМИР ГЕОРГИЕВ – EНЕРГИЕН ОЛИГАРХ И МАФИОТ. ЩЕ ЗАКУПИ “СИЛИСТАР” БЕЗ ПАРИ!

24.02. 2013

Американските секретни грами публикувани от УИКИЛИЙКС разкриват, че Красимир Георгиев – ръководител на групировката „Frontier”, е ОЛИГАРХ и МАФИОТ, който има ключова роля в българската енергетика.

По данни на пресата, той е един от най-богатите хора в България и живее предимно в Швейцария.

Според бизнесмените от бранша енергетика, групировката „Frontier” е навсякъде, където играят големи пари - имоти, петролопроводи, магистрали, печатане на винетки, офсетни сделки за армията, приватизацията на „Булгартабак”……

Георгиев и бившият енергиен министър Румен Овчаров са завършили заедно Московския институт по енергетика и приятелството им датира отдавна.

Когато Георгиев е бил на партийна работа в Енергопроект, там е работил и Овчаров.

Преди да стане министър, жената на Овчаров е била бизнес партньор на Красимир Георгиев и не е изключено, това партньорство чрез някоя „офшорка” още да продължава.

Очевидно, Овчаров се чувства много обвързан и задължен на Геогиев, защото той жертва дори и министерския си пост, за да спаси олигарха от прокурори и съд.

Проучване на в-к “Капитал” показва, че групировката “Фронтиер” е консултант по много сделки между държавата и частни фирми. Договорите са сключвани при различни правителства, но най-вече при това на „тройната коалиция” начело с БСП, където лобитата на трите партии нерядко са влизали в конфликт.

Фронтиер почти внаги е от страната на частния интерес, а компанията се е специализирала в разработване на проекти, без да се занимава с управлението на активи.

Второстепенната дейност възлагали на други фирми подбирани от Георгиев.

Фронтиер е една от най-големите и най-мощни икономически групировки в България, с клонове и в чужбина.

Красимир Георгиев е съдружник с Георги Сотиров управител на “Металконсулт БГ”, регистрирана на Бахамските острови.

Техен партньор е и българския ерменец Едуард Манукян – канадски гражданин, който е съдружник и в дъщерни фирми като, Frontier Enterprises – компания с клон в Мюнхен. Тя координира преноса на технологии от Изток към Запад на широк фронт – от телекомуникации до заводи.

Към групата принадлежи и Frontier Recycling Limited, съдружие на Simplified Solutions и Inolion – фонд за инвестиции, управляван от Credit Lyonnais.

В групировката участва и SIPI Metals – корпорация в Чикаго, преработваща ценни метали.

Офшорните фирми на Фронтиер са малко познати, но една част от тях се разкриха при аферата с Топлофикация София.

Красимир Георгиев е не само учредител, основен акционер, но и неоспорим ръководител на групировката.

В началото на 90 години, когато е създадена фирмата, наименованието й е било „Фронтиер -7”. В нея активно са участвали пряко или косвено бивши служители на Първо Главно управление Държавна сигурност, включително и небезизвестният о.з. генерал Любен Гоцев.

При правителството на НДСВ Красимир Георгиев е бил неофициален консултант по международните проекти на министър Валентин Церовски. Той определил Фронтиер за акционер на “Универсален терминал Бургас” – който трябва да обслужва нефтопровода.

Тази практика е продължила и при министър Асен Гагаузов.

Депутатът от ДСБ о.з. генерал Атанасов изнася информация, според която специални разузнавателни средства засичат 87 телефонни разговора между Гагаузов и Георгиев, обсъждайки проекта “Бургас – Александруполис”.

Въпреки старанието да се пази в тайна, енергийните среди разбират, че министерството на Овчаров, преговаря с компания, консултирана от фирма на Красимир Георгиев.

Без да дава подробности, Пиерлуиджи Дуранти – вицепрезидент на голямата италианска компания “Аления аеронаутика”, потвърждава пред в-к “Капитал”, че има договор с Фронтиер за консултации по офсетната й програма в България.

За офсетните сделки (при тях няма пряко заплащане, а ответен по стойност проект от купувача към продавача)в министерството на Овчаров отговаря зам.министър Корнелия Нинова – довереният човек на министъра.

Много са източниците според които, Георгиев присъства на важни срещи провеждани от Овчаров на различно ниво и с всякакви компании. Дори някои чуждустранни фирми по тази причина са напускали срещите демонстративно.

Енергийното министерство на Румен Овчаров е възложило на Георгиев без конкурс 14 годишна сделка с руската фирма ТВЭЛ за снабдяване на Козлодуй с ядрено гориво. Тя била крайно неизгодна, защото горивото ни се продава с 40% по-скъпо, отколкото в Русия и се твърди, че горницата се деляла – 25% на български и 40% на руски посредници.

Дали българският дял от тази дългогодишна”рента” не се разделя и сега между „Р.Овч” и Георгиев?

Най-значимите проекти на Фронтиер свързани с енергетиката са комплекса “Марица – изток”; доставяне на ядреното гориво за “Козлодуй”; строеж на ски комплекс в Тетевенския Балкан; ВЕЦ “Цанков камък”; каскадата “Долна Арда”; както и язовир “Яденица” – част от ПАВЕЦ ”Чаира”.

Фронтиер е консултант и по сделките с “Ентърджи” и “Енел” в “Марица - Изток 3″. Двете компании са собственици на централата, срещу поети ангажименти за рехабилитация на блоковете за 600 млн. евро и с договор за дългосрочно изкупуване на електроенергията от НЕК на високи цени.

Счита се, че Фронтиер са консултирали и американците от AES при проекта им за нова мощност в комплекса “Марица, където инвестицията е за над 1 млрд. долара.

В информационната система ДАКСИ е регистрирана фирма, собственост на Красимир Георгиев и Богомил Манчев – другият олигарх и мафиот от „тройката”, с предмет на дейност търговия с излъчваща телевизионна, радиотехника и проводникова далекосъобщителна техника.

Фронтиер участва като консултант и в проектите за търговия с емисии.

Групировката успешно участва и в пътни проекти. Тя е връзката на българските компании в концесията на магистрала “Тракия” с американската правна фирма “Макгуайър”, която ги представлява при преговорите с португалските партньори за аутобана.

Георгиев става управляващ “Магистрала Хемус”, в която са големите държавни фирми “Техноекспортстрой” и “Автомагистрали”, както и италианската фирма “Салини”.

Фронтиер участвнат и в бизнеса с недвижими имоти, като „Банско пропърти партнерс” е фирмата им за тази цел.

Медийно известен като “близкият приятел” на министър Овчаров, Георгиев се оказа в центъра на голям следствен скандал , прерастнал и в още по-голям политически.

В началото на май 2007 г. се разкриват големите злоупотреби на Валентин Димитров – шеф на „Топлофикация” София, за която пряко отговаря министерството на Румен Овчаров.

Следствието установява, че Димит-ров е присвоявал големи суми и е участвал в пране на пари в големи размери. В процеса на разследването се разбира, че е замесен и Румен Овчаров. Българската общественост разбира, че в сделките на Димитров, министър Овчаров се води като „Р.Овч.” и това си му остана като корупционен знак.

Следствието също разкрива, че фирмата”Банско пропъртис 2”, управлявана от Красимир Георгиев, през март 2005 г. за 16 месеца е била собственост на”Григ” ООД – офшорна фирма регистрирана в Сент Винсент и Гренадини и на „Металконсулт” ООД – също офшорка регистрирана на Бахамски острови.

Установява се, че съдружник е и 82 годишната Цеца Димитрова – майката на Валентин Димитров. Тя, заедно с Красимир Георгиев се водят управители на двете офшорни фирми, но в същност участието на баба Цеца е формално, като параван на синът си и целият бизнес се ръководи от Красимир Георгиев.

През юли 2006 г., когато започва разследването на Валентин Димит-ров, името на баба Цеца изчезва от регистрите на горните фирми.

Прокуратурата се осъмнява, че офшорките перат пари. И тъй като има достатъчно данни да започне разледване, Красимир Георгиев е задържан в следствието за разпити.

Получено е разрешение от съда, да се подслушват връзките на Георгиев и чрез СРС-та се установява, че има посредник между него и следователката Шарланджиева, която го разпитва.

Посредникът е Корне-лия Нинова – заместник министър на Овчаров и неговата ”дясна” ръка в министерството.

Двете отговорни служителки са се договаряли помежду си и със следствения Красимир Георгиев преди всеки разпит нарушавайки грубо Закона!

Така показанията на Красимир Георгиев по делото на Валентин Димитров, както и за пране на пари, са били предварително нагласявани в негов интерес.

През пролетта на 2007 г. Красимир Георгиев задочно е обвинен за “изпирането” на 450 000 евро чрез фирмата “Банско пропърти партнърс 2″, която е ръководил заедно с баба Цеца Димитрова.

След ареста на сина й, баба Цеца продава дяловете си от фирмата по номинална стоност и според разследващите за 2500 лв.

Димитрова „доброволно” за 2500 лв. отстъпила дялове от фирма на стойност около 600 000 евро???

Всичко това е констатирано от следствието, но виновни няма и всичко се потулва след намеса “отгоре”.

Прокуратурата прекратява делото за пране на пари срещу Красимир Георгиев. Оказало се, че след започване на разследването, всички средства заподозрени от обвинението, че са били “изпрани”, са възстановени по силата на т. нар. „договори за заем”.

Такова обяснение дава пред пресата заместник градският прокурор Божидар Джамбазов, който казва:

” В момента Красимир Георгиев няма статут на обвиняем”!

Това е поредното доказателство, че Красимир Георгиев е недосегаем, има подкрепа от най-високо равнище, а българското следствие корумпирано.

В потвърждение на това, че Красимир Георгиев и Румен Овчаров стоят над закона говори фактът, че срещу зам.министър Корнелия Нинова и следовател Шарланджиева, не са образувани наказателни дела, въпреки, че те сериозно са нарушили закона.

Шарланджиева е възстановена ка-то магистрат, а Корнелия Нинова е освободена като зам.министър, но е издигната по партийна линия – става говорител на БСП и депутат от левицата в 41- вото НС, както и “лице” на Партията .

Никой обаче и най-малко Овчаров са предполагали, че операцията по „спасяването” на Красимир Георгиев, за малко не свали правителството.

Има сериозен задкулисен сблъсък в интересите на икономическите групировки между БСП и НДСВ и ДПС. Особено сериозни са търка-нията мужду отделни лица от БСП и ДПС.

Съществува и открита вражда между Овчаров и началника на следствието Ангел Александров – човекът на ДПС.

Налага се дори намесата и на лидерите на трите партии от управляващата ” тройна коалиция”.

Изводът е трябва да има жертви и от двете страни. Падат главите на Румен Очаров, който всъщност запали войната, на Корнелия Нинова, нарушила дори и Закона и на шефа на следствието Ангел Александров, като силно корумпиран.

Но следствие и съд по отношение на някой от тях нямаше!

В резултат на големия медиен шум и последвалият силен обществен на-тиск срещу Овчаров, очевидната му корумпираност, като „Р.Овч.” и незаконна намеса за спасяването на Красимир Георгиев, Станишев е принуден да освободи министър Овчаров и неговата заместничка Корнелия Нинова.

Свален е и Делян Пеевски – зам.министър от квотата на ДПС, дясната ръка на министър Емел Етем, на скоро след това, под натиска на Доган Пеевски е възстановен отново като заместник министър. Свален е обаче началника на следствието Ангел Александров и е понижен в длъжност обикновен следовател..

И за да не падне правителството, икономическите групировки на БСП и ДПС с намесата на президента Първанов се помиряват и привидно успокояват.

Но силата и влиянието на Красимир Георгиев са демонстрирани по категоричен начин – Овчаров запазва високите си позиции в партията и парламента, а Нинова за саможертвата си получава голямата награда – „лице на партията”, а маже би по-точно е да се нарича „лице на корупцията”.

Парите, които Георгиев налива в партийните каси на БСП явно са значителни, а има и за прокуратурата и правосъдието. Потвърждава се и това, че силата на Георгиев идва от парите, а за партията -„столетница”, няма значение как са придобити!

Ако Красимир Георгиев е българския енергиен ”ОЛИГАРХ” и „МАФИОТ”, нещо което твърдят и американското посолство в своите грами, то Румен Овчаров е най-малкото корумпиран милионер и голям играч в тъмните сделки, при ограбването на българите чрез енергетиката.

ВИЖТЕ ЕДНО ОТ ГОЛЕМИТЕ И ПРИКРИВАНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЛА НА ВЕЧНО УХИЛЕНИЯ Р.Овч.

Овчаров е направил най – големият подарък на своя приятел олигархът Красимир Георгиев, като му е съдействал да получи доказано най – богатият блок в нашето Южно Черноморие – Силистар, където почти сигурно се знае, че навътре в т. нар. “Дълбоко Черно море” освен природен газ има богати залежи и на петрол.

Със съдействието на Овчаров Красимир Георгиев светкавично е за-действал процедурата да получи лиценз. За целта регистрира фирма “Ледер Бел” с капитал 5000 лв. и 1000 лева банкова сметка. Олигархът бил сигурен, че с тази символична сума ще получи ” златният” блок Силистар.

Процедурата приключила през 2010 г. и е наследена от правителството на Бойко Борисов, което обжалва в съда решението за лиценза.

Червената върхушка на БСП и Овчаров правят всичко възможно да падне правителството, за да не се попречи на олигарха Красимир Георгиев да загуби Силистар и заложените там милиарди, които крие морето.

Сега е ред на българското правосъдие да покаже дали защитава националните интереси или тези на българските олигарси и корумпирани червени милионери като Румен Овчаров.

Но едно е ясно – безвластието работи в полза на олигарха Красимир Георгиев и корумпирания Р.Овч.


/препечатано със съкращения/

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Стефан Райчев.





вторник, 26 февруари 2013 г.

БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ … 5



Гейове има и в църквата!


09.07.2012

В църквата, както и на почти всички други места има гейове. Това съобщи с нескрита тъга Варненският и Великопреславски митрополит Кирил пред Би Ти Ви. Той определи призива на сливенския свещеник участниците в гей парада да се замерват с камъни за неприемлив, тъй като това се пренесло от юдаизма и мюсюлманството в официалната религия в страната ни.

Новият завет призовава християните да обичат всяко божие творение и да му помогнат да осъзнае, че прави грешка, споделя отецът и допълва, че всеки носи в себе си някакъв грях и трябва да направи всичко възможно да го поправи.

“Свещениците, които са носители на божия благодат, не трябва да скандализират с делата си истинските християни”, категоричен е ръководителят на епархията.

Всеки, който е постъпвал недостойно, се е изповядвал. Човекът трябва да се стреми към правенето на добри дела и святост, добавя митрополитът и заявява категорично, че никога не е бил агент на ДС и никога не е направил лошо на някого.

Според него, някои от агентите на ДС са участвали несъзнателно в нейните структури. Той определи писанията в медиите по повод скандала с подарения “Линкълн” като несъстоятелни и беше категоричен, че не го е върнал.



Любимецът на Максим го наследи като патриарх

24.02.2013

Русенският митрополит Неофит е новият български патриарх. Той спечели с 90 гласа на втория тур на Патриаршеския избирателен събор. Вторият достоен кандидат - Ловчанският митрополит Гавриил, взе 47 гласа от общите 138.

Сайтът Държавна сигурност.com представя досието на Русенския митрополит Неофит. Той беше обявен от комисията по досиетата като агент „Симеонов” на Шесто управление на бившата Държавна сигурност за борба с идеологическата диверсия от 1983 г.

Какво съдържа делото на агент „Симеонов”

Делото, което е запазено в архива съдържа… 16 листа. То е прочистено и представлява част от личното дело на агент „Симеонов”. Оформено е според правилата на оперативния отчет (съответен печат на последната страница) едва през 1996 г. Тоест това е времето, до което може да се предполага, че върху материалите по делото е могло да се извършва интервенция.

Работно дело не е запазено. От няколкото документи, запазени в досието, предимно на оперативни работници, става ясно, че агент „Симеонов” е предавал и писмени сведения за български свещеници в заграничните епархии, които е посещавал при пътувания в чужбина. Такива донесения обаче не са съхранени.

От досието става ясно, че Симеон Димитров (Неофит) влиза в полезрението на Държавна сигурност още през 1964 г. – 19 години преди да бъде привлечен като агент. Контактите с него са започнали през 1981 г. – две години преди да е регистриран като агент. Когато е вербуван е бил архимандрит, протосингел на Софийската митрополия. В качеството си на агент Шесто управление го е използвало като агент за влияние, за решаване на кадрови въпроси и по линия на международни икуменически мероприятия.

С него са работили двама оперативни работници от 03 отдел на Шесто управление, отговарящ за духовенството – майор Кирил Иванов Котов в периода октомври 1983 г. до октомври 1985 г. и капитан Ангел Славейков Славчев от октомври 1985 г. до март 1990 г.

Агент „Симеонов” е приеман в явочна квартира „Несебър”. Пазил е конспирацията и не са засичани данни да е бил разконспириран.

От гърба на корицата на личното дело на агент „Симеонов” гледа гледа младият Неофит. Снимката е черно-бяла и е залепена на вътрешната страница на корицата на тънката папка, за да удостовери външния вид на лицето.

Оформяне като агент

Първият документ в личното дело е Строго секретно предложение за оформяне на архимандрит Неофит – Симеон Николов Димитров за агент на органите на ДС. То е утвърдено е от началника на 03 отдел Шесто Т. Тодоров на 20 октомври 1983 г.

„Изхождайки от необходимостта за наблюдение дейността и поведението на отделни висши реакционно настроени духовници от БПЦ и оказване на влияние върху тях, както за участие в различни международни икуменически мероприятия от 1981 г. поддържам контакт, обработвам и използвам конкретно в изпълнение на наши оперативни поръчения архимандрит Неофит – Симеон Николов Димитров протосингел на Софийската митрополия”, пише в строго секретното предложение началникът на 01 отделение на 03 отдел в Шесто майор К. Котов.

В документа е описан произходът на Неофит. Посочено е, че произхожда от работническо семейство. Баща му е бил железничар, а майка му чистачка. Безпартийни и силно религиозни.

Симеон Димитров е завършил семинарията в Черепиш, след което и Духовната академия в София. През 1976 г. приема монашески сан (не е посочено, че го ръкополага лично Максим). Допълнено е, че е специализирал църковно пеене в Москва. „Ползва се с подкрепата на патриарх Максим и други висши духовници заради силната му привързаност към църквата и дълбока религиозност. Близък е с епископ Йосиф и е под негово влияние. От началото на 1982 г. е назначен за протосингел на Софийската митрополия”, е казано в секретния документ.

Оперативният работник майор Котов изтъква, че в резултат на водените с него разговори постепенно се наблюдава промяна в негативното му в миналото отношение към участието на БПЦ в икуменическото движение. „Неговото разбиране за религията и мястото на БПЦ в съвременния живот и социалистическото изграждане на страната не е все още напълно избистрено, но се забелязват положителни елементи. Одобрява участието на църквата в борбата за мир. Демонстрира безпределна любов и вярност към Съветския съюз, съветския народ, към работата и линията, която провежда Руската православна църква”, пише още в документа.

Архимадрит Неофит е определен като интелигентен с много обща и богословска подготовка. Очертава се като перспективен духовник. „От него писмени сведения до сега почти не съм вземал, но това не е трудно и не е проблем. Писмена информация е дал единствено относно свои впечатления от едно пътуване в САЩ през настоящата година. Въз основа на горното предлагам Архимандрит Неофит да бъде оформен за агент на ДС под псевдоним „Симеонов” Същият ще се използва за решаване на кадрови въпроси, за изпълнение на задачи при задгранични пътувания и за влияние”, заключава кадровият служител в Шесто. Документът носи дата 19 октомври 1983 г.

Няколко дни по-късно, на 24 октомври 1983 г. с регистрационна бланка на Шесто, 03 отдел, 01 отделение, оперативният работник открил делото Кирил Иванов Котов вписва името на свещеника в агентурния апрат на идеологическото управление.

Проучване в миналото от КДС

Следващият документ в папката „Симеонов” е строго секретно проучване от управление Шесто – КДС (Комитет за Държавна сигурност) от 26 декември 1967 г. Идеологическото управление е образувано само два месеца по-рано. По това време бъдещият митрополит Неофит и живее с родителите на ул. „Жданов” (днес ул. „Пиротска”) и ул. „Борис” І №152.

В документа се посочва, че Симеон Димитров е завършил Семинарията в Черепиш, след това е отбил военната служба и се уволнява през 1966 г. През 1967 г. той вече е студент в Духовната семинария. „В квартала обекта не членува никъде и прояви от общественополитически характер няма. Не са забелязани да има проявени порочни слабости и наклонности. Доколкото е познат прави впечатление на тих и скромен. Дружба не поддържа с никого, тъй като живее изолирано от квартала. Там предимно са учреждения и канцеларии”, е посочено в проучването.

Баща му, роден в Асеновград, е пенсионер и портиер на същия адрес, безпартиен, членува в ОФ, но няма дейност и е аполитичен. Майка му е родена в Карлово и работи като прислужничка в Еврейската синагога. Тя също е безпартийна. Симеон Димитров има по голям брат, роден през 1943 г., който също е студент в Духовната академия г.



понеделник, 18 февруари 2013 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 28



Ченге от ДС разписа на мутри от ТИМ да застроят заграбено от държавата


24.11.2011



"Областният управител на варненска област Данчо Симеонов е подписал проекта за укрепване на скат във варненската Морска градина, който отделя парка от терените, станали известни с намерението на "Холдинг Варна" да реализира върху тях проекта си "Алея Първа". Това става ясно от информация, поместена днес на сайта на администрацията. Свлачищният терен се намира в местностите "Буните" и "Салтанат" във Варна. - Дневник 22 ноември 2011

Беше време, когато ТИМ можеше да се споменава в медиите. Това време отмина. Сега дори безкомпромисните някога издания на Икономедия пишат единствено за Химимпорт и Холдинг Варна.

Звучи като солиден капитализъм с 200 годишна история и желязна протестантска бизнес етика, нали? Звучи все едно заграбването на брега на Черно море във Варна, така наречената "Алея Първа", не е криминален акт, а има някакви административни недоразумения в държавата, която се е загрижила да укрепи свличащия се бряг чрез своеобразно публично-частно партньорство.

За автоцензурата спрямо ТИМ има някакво обяснение. Колегите си знаят на какъв натиск са били подложени, за да изчистят "неприличното" трибуквие от речника си. Което все пак е странно, защото самият Марин Митев си е записал в CV-то на член-бизнесмен на изпълкома на БФС, че притежава фирми наречени ТИМ.

За това, че ченгетата на ДС във властта не се сочат като такива обаче липсва рационално обяснение. Данчо Симеонов е един от четиримата областни управители на ГЕРБ, които са с минало на агенти на ДС. Лицемерно е възмущението на министър Младенов, че се излагаме пред чужденците с посланици-агенти, докато тези хора са на власт.

Погледнете пак заглавието. В него е концентрирана цяла не особено славна епоха от новата ни история. Епоха, която и ченгетата и мутрите искат да бъде забравена. Нищо, че откъснатите опашки на гущерите стърчат издайнически от устите им. За това просто не трябва да се говори и всичко ще е O.K.

Преди време Биволъ получи оферта от една такава стърчиопашата фирма. Да архивираме всичко, което сме писали за тях, срещу договор за реклама. Мутрите нямат повече въобръжение от това на Биг Брадър: Който контролира миналото, контролира бъдещето. Който контролира настоящето, контролира миналото! А те сега контролират заедно с ченгетата от ДС.

В бъдещето мутрите не искат да са мутри, а уважавани предприемачи, построили бизнес империи със знания и труд, а не с рекет и изнудване. Ченгетата не искат да са мракобесници и доносници, а нотабили, работили на полза роду. Едно време показваха мускули и се опасваха с каратистки колани, сега се кичат с ордени и титли. Генерал-доктор Борисов, доцент Петров, архонти, хонориси, велики зидари и прочее звания никнат като гъби след дъжд в тези среди.



Ние отказахме контролиращата оферта за архивирането. Други обаче може да са приели. По наши наблюдения са останали едва няколко сайта в мрежата, които пишат за мутри като за мутри, а не за разни холдинги.

Подходът им работеше, докато не се бъгна грубо и необратимо с публикациите на американските дипломатически доклади от Уикилийкс. TIM вече не е екзотика в книгите на самотния Юрген Рот, а влезе в световния архив като запазена марка на организираната престъпност в България. Влезе наедно с ортака им: контрабандиста на цигари, амфетамини и горива Бойко Борисов. От този архив изчистване няма. За което трябва да сме благодарни на Уикилийкс докато в България има мутри и комунистически ченгета. Още дълго ще трябва да сме им благодарни.

Имената им вижте. Вижте ги пак и не ги забравяйте. Какъв тук областен управител, какви холдинги, импорти и експорти? Ченгета, мутри и откровен грабеж, ето това е реалността!

Из грамата озаглавена Българската организирана престъпност. Посланик Джеймс Пардю, 2005 г.

...Изгряващата звезда на българската организирана престъпност, групировката ТИМ, базирана във Варна, все повече заприличва на МУЛТИГРУП в усилията си да проникне колкото може повече незаконни сектори, Сега ТИМ и дъщерната им бизнес империя са една от най-големите и сериозни икономически грижи на България.

A. (C) ТИМ – новият лидер на българската ОП. Основана във Варна през 1993 г., за ТИМ се говори, че е създадена от десет бивши „тюлени", които са служили в елитно военно поделение преди то да бъде разпуснато в ранните 90 години. ТИМ запълни вакуума, създаден след упадъка на Мултигруп, който последва убийството на Илия Павлов през 2003 г. Името на групата се смята за съкращение от инициалите от първите имена на трите й основни фигури: ТИХОМИР ИВАНОВ МИТЕВ (български гражданин, роден на 10-ти октомври 1958 г.), ИВО КАМЕНОВ ГЕОРГИЕВ (български гражданин, роден на 26-ти септември, 1969 г.) и МАРИН ВЕЛИКОВ МИТЕВ (български гражданин, роден на 5-ти октомври, 1957 г.). Смята се също, че 12 души контролират всички фирми на ТИМ – които към 2003 г. наброяват над 150 с над 10 000 служители – като всеки от тези 12 има фиксирани акции в авоарите и управлява различни сектори от бизнес империята на групировката. Въпреки, че се опитват да изградят имидж на чисто законна бизнес групировка, ТИМ продължават да поддържат строга тайнственост по отношение на корпоративната си структура и собственост, като същевременно техните фирми и подразделения са обвързани с много сложни отношения. Като групировка на организираната престъпност, ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили.

Основната база на ТИМ – Варна има значително руско население и се смята, че ТИМ имат връзки с руската организиран престъпност, включително известния руски престъпник МАЙКЪЛ ЧОРНИ (виж раздела РУСКО ВЛИЯНИЕ). Тихомир Митев контролира промишлените дейности на ТИМ, неговият по-голям брат Марин се занимава с основните бизнес интереси на групировката във Варна и околността, докато Иво Георгиев има за задача дейностите на ТИМ в София и финансовите интереси на групировката. Други членове на тази групировка, които би трябвало да отбележим са: МИРОСЛАВ ПЕТРОВ НЕСТОРОВ (български гражданин, роден на 12-ти март, 1964 г.) – той се занимава със стратегическото планиране на групата и е и директор на най-големия филиал на ТИМ в областта на услугите – МУСТАНГ ХОЛДИНГ; ЙОРДАН ДИМИТРОВ ЙОРДАНОВ (български гражданин, роден на 24-ти ноември, 1974 г.), занимаващ се с медийните интереси на ТИМ и член на борда на Мустанг, и НИКОЛАЙ БОЖИДАРОВ НИКОЛОВ (български гражданин, роден на 28-ми август, 1949 г.) – изпълнителен директор на Мустанг и съпруг на главния архитект на Варна. Първоначалните дейности на ТИМ се развиха около събирането на лоши заеми – вид бизнес, който допринесе за отрицателния обществен облик на групировката, но все още си остава една от основните й дейности плюс предоставяне на услуги свързани с охрана в област Варна. В средата на 90-те, групировката се разклони към земеделие и хранителни продукти, и настоящите й интереси включват съхранение на зърно, отглеждане на бройлери, както и винарската изба СУХИНДОЛ (чрез фирмата СЕВЕРКО-ГЪМЗА) – избата произвежда основно червени вина за местния пазар и за износ. Във Варна ТИМ са навсякъде. Медийните им интереси включват телевизия М-САТ (телевизионен канал базиран във Варна, излъчващ в цялата стана по кабел и сателит), още 5 кабелни телевизионни станции, 2 кабелни телевизионни оператора, радио Алфа (което излъчва и в цялата страна), вестник „Черно море" (вестникът с най-голям тираж във Варна и областта) и рекламна агенция, която обслужва тези медийни интереси. ТИМ също притежават вериги от ресторанти, кинозали, магазини за филми под наем, спортни центрове, клубове за интернет залагания и бинго зали. Наскоро започнаха голям проект наречен АЛЕЯ ПЪРВА където се планират 7 хотела, 500 заведения за хранене и забавление, и 300 магазина на площ от 250 акра на ивица на черноморския бряг близо до Варна. ТИМ контролира едни от най-големите кариери за инертни материали, и чрез търговското си дружество ХИМИМПОРТ има и значителен дял в производството и продажбите на изкуствени торове, нефтени продукти и химикали. Точно ХИМИМПОРТ имаше важно участие и подпомогна придобиването от ТИМ на ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА (ЦКБ), всъщност най-значимата придобивка на ТИМ досега. След ЦКБ, ТИМ продължиха да разширяват операциите си във финансовия сектор, включително чрез застрахователната компания АРМЕЕЦ. Отново чрез ХИМИМПОРТ, през 2002 г., ТИМ придобиха мажоритарен дял в Нютон Файненшъл Мениджмент БГ, притежател на българската пенсионна застрахователна компания СИЛА. От тогава Нютон се преименуваха на ЦКБ ГРУП АСЕТС МЕНИДЖМЕНТ. ТИМ се възползваха от значителното си присъствие във финансовия сектор и въведоха пазаруване на едно място – комбинирано банкиране, застраховки и пенсионни застраховки. През 2003 г., ХИМИМПОРТ купи 49% от втория по големина самолетен превозвач в България – ХЕМУС ЕЪР, като по-късно придоби всичките 100% от Хемус. През 2004 г. ХИМИМПОРТ също придоби 100% от една по-малка авиокомпания VIAGGIO; тази придобивка беше одобрена от най-големият акционер във Viaggio, ТОДОР БАТКОВ ( виж раздела РУСКО ВЛИЯНИЕ), който е адвокат на Майкъл Чорни и негов личен представител. Смята се, че с тази комбинирана собственост в Хемус и Viaggio, ТИМ насочват апетита си към официалния български превозвач България Еър, който скоро ще бъде приватизиран.



Познати муцуни сред "ликвидаторите" на Иракли. Баневи, Цоло Вутов и Емо Ротманса са съдружници с фирмата, която строи бунгала на плажа

13.01.2013

На Иракли се строи - алармираха природозащитници.Снимки от мястото показват, че се изграждат едноетажни и двуетажни бунгала и басейни от фирмата Емона 2000.

Емона 2000 е еднолична собственост на лицето Добрин Иванов Иванов. Фирмата има 20% собственост в Иракли АД, която в момента е в ликвидация.

Съпругата на Николай Банев - Евгения, сикаджията Славян Теофилов - съдружник на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, най-богатият българин Цоло Вутов и Стоян Захариев - шефът на офшорната фирма "Суис Пропъртис", която искаше да застрои Иракли, но беше спряна, това са лицата в борда на директорите на Иракли АД. Собствеността на фирмата Иракли АД е на контролирани от тях дружества: Голф Хотели на Баневи (20%), Суис Пропъртис (20%), ИВС на Цоло Вутов. Славян Теофилов като физическо лице също държи 20% от Иракли АД.

Междувременно имотният регистър и кадастъра от два дни не е достъпен и не позволява да се изследва собствеността и начина на придобиване на терените, предвидени за застрояване, за които е издаден положителен ОВОС от РИОСВ Бургас



Синдикалистът от КНСБ Васил Яначков трупа милиони покрай председателския пост

14.01.2013

Председателят на федерация „Металици“ в КНСБ Васил Яначков е станал милионер покрай поста си. Върховният му началник Пламен Димитров упорито не иска да вземе отношение по сигналите за източването на синдикалните каси и обръча от фирми, завъртени от Яначков. За това сигнализираха пред журналисти от бившето ръководство на някогашния профсъюз в металургичния комбинат „Кремиковци“. Синдикалистите настояват за пълна ревизия на финансовото състояние в най-голямата федерация на КНСБ, както и на отчетно-изборните документи в нея. Те твърдят, чв Яначков тъне в разкош чрез преточването на финансите във федерацията чрез своите фирми.

След фалита на „Кремиковци“ синдикатът в него така и не е отчел членския внос, събиран дотогава. „Имаше периоди, в които членуваха 5 хиляди души, а месечно по ведомост се събираха повече от 20 хиляди лева“, припомнят възмутените профсъюзни деятели. Те уточняват, че по устав средствата на организацията трябва да преминат в по-висшата организация след ревизия. Ръководството на „Металици“ настоява да се свика координационен съвет или общо събрание на организацията и да се реши каква ще бъде съдбата й.

Първоначално аргументът на Яначков е, че организацията не бива да се закрива, защото тя има да взема пари за удържан членски внос за април-май 2008 година. Става дума за общо 80 хиляди лева. А общо сумата от членски внос в организацията е шестцифрено число, от порядъка на повече от 260-300 хиляди лева. Председателят на „Металици“ обаче през последните месеци от съществуването на синдиката в „Кремиковци“ избягвал каквито и да са срещи със синдикалистите. В същото време изпълнителният съвет на федерацията взема решение да приведе парите на личната сметка на Яначков уж за по-голяма доходност.

Освен това той е в УС на „Доверие“, която е собственик на болница и два хотела. Застрахователната компания получава пари и от Сребърния фонд, от застрахователното и презастрахователното дружество и от пенсионноосигурителния фонд. Всички федерации, вкл. централата КНСБ, имат акции в „Доверие“. Продали са ги и са взели над 1 млн. лева.

Шефът на „Металици“ живе в разкош

„Яначков си купи лъскав джип, издават синдикалистите. Луксозното возило струва 200 хиляди лева и се води на името на федерацията. Къщата му в Лозен е за повече от 1,5 млн. евро. Не може синдикален лидер с трудови доходи да има такава къща. Има и втора в с. Крушовица. С подобренията сигурно струва няколкостотин хиляди. Той се похвалил, че само покривът й струвал 80 хиляди. Притежава и трети имот на брега на морето в съседство на „Манастирите“ на братя Диневи в „Свети Влас“.

Това обаче не е всичко. Преди това Яначков е регистрирал фирма, през която минават всички синдикални пари – екскурзии, семинари, всякакви туристически дейности. Години наред по този начин той е източвал синдикалните средства за пътешествия по света и у нас. Пак със синдикални пари е изкупил учебната база на „Кремиковци“. През 2010 г. е предложен за продажба учебно-квалификационният център на металургичния комбинат „Кремиковци“ от синдика на комбината Цветан Банков. Началната тръжна цена на центъра, който се намира в Ботунец, е 1,009 млн. лв. В крайна сметка синдикатът в „Кремиковци“ го купува за 800 хиляди лева, а имотът е прехвърлен на името на Яначков – „за по-лесно управление“. Това е пететажна сграда, с няколко корпуса. Сега сградата е обявена за продажба срещу 1,6 млн. лева, т.е. двойно.

През 1999-2000 г. организацията създава търговско дружество ДОБСО ЕООД. В неговото ръководство фигурират имената на членовете на изпълнителния съвет на федерацията. Дружеството има 13 души в Управителния съвет. Те правят национална бизнес мрежа. Управител е Георги Банев, който нито веднъж не е събирал съвета. Това дружество прави национална бизнес мрежа без решение на Управителния съвет на федерацията. Решенията се вземат еднолично отново от Васил Яначков. По информация на ръководството и там са заровени поне стотина хиляди лева на синдикалната организация на „Кремиковци“.



Един от най-големите заводи за тръби у нас - "оглозган" до основи За броени дни стотици тонове метални конструкции и кабели са нарязани и изнесени от крадци

25.01.2013

Разграбиха бившия завод за стоманени тръби в Септември. Предприятието от години е затворено, а допреди 20 години е било най-голямото от този тип на Балканите. В него са били произвеждани тръби за газопроводи за стотици милиони левове.

Преди 15 години заводът за стоманени тръби край село Варвара е давал препитание на 1500 семейства от общините Белово и Септември. Днес халетата, сградите и оградите са буквално оглозгани. За броени дни стотици тонове метални конструкции и кабели са нарязани и изнесени от крадците.

„Отиваме в понеделник - нито ламарина, нито метал! Всичко вдигнато. Вратите отворени! И от всякъде се кърти! Чак от Черногорово имаше цигани - с каруци, с бусове”, заяви Георги Пенев, бивш работник в „Стоманени тръби" АД.

След поредния сигнал до 112, полицията задържа деветима роми. „Те са извършили кражба от територията на бившия завод. У тях са открити и средства за рязане на метални профили”, обясни Мирослав Стоянов, говорител на ОДП-Пазарджик.

Парадоксалното е, че сигналите за разграбването на завода са подавани не от собствениците му, а от бивши работници в предприятието. Огромният имот е оставен без охрана.

Заводът е бил обявяван за продажба от НАП два пъти. А работниците и до днес не са получили заплатите си.



Червена вълна с имоти по морето. Станка Шопова купувала квадрата край Аврен за 9,72 лв.

01.02.2013

Червена вълна с изкупуването на безценица на апетитни имоти по морето разкри вчера земеделският министър Мирослав Найденов.

В управителните органи на три различни компании, купили евтина държавна земя по Черноморието, е участвала Станка Шопова, председател на ЦК на ДКМС от 1981 до 1989 г. Шопова е член на съвета на директорите на "СОК Камчия" ЕАД, едноличен собственик на капитала на компанията е Департаментът по имуществото на град Москва. В справката на варненската областна администрация "СОК Камчия" фигурира със сделка за близо 80 дка в землището на с. Близнаци, община Аврен, купена през 2008 г. по 9,72 лв. на кв. м. Теренът се намира в непосредствена близост до устието на р. Камчия.

Шопова участва и в управителния орган на акционерното дружество "Орел - Агро холдинг", свързано с бившия червен депутат Добромир Гущеров. На цена 10,20 лв. за кв. м пак през 2008 г. то е купило 40 дка гора, отново в землището на с. Близнаци. Като управител и мажоритарен собственик на компанията "Агенция Русия днес" пак през същата година Шопова купува терен в землището на Близнаци, този път от 21 дка. Цената е малко под 14 лв. на кв. м.

Министър Найденов извади списъка със сделки за евтина държавна земя от 2003 до 2008 г. Справката бе дадена на парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта. От нея става ясно, че 1771,762 декара е точната площ на земите, извадени от държавния горски фонд и продадени от областните управители след 2003 г. За тях са получени 10 361 485, 26 лв.

Такива сделки не са сключвани само във Видин, Добрич, Ловеч, Перник, Разград, София и Ямбол. Сред останалите 21 области в страната рекордьор е Варна с 956,361 дка. Следват я Софийска област със 163,615 дка, Смолян със 145,492 дка и Хасково със 102,517 дка. В Бургас са успели да изключат от горския фонд и да продадат 63,297 дка.

Сред най-апетитните сделки по морето са на "Агенция Русия Днес" в местността Близнаци във варненската община Аврен. Джакпотът са ударили и "АЙ джи холдинг" АД с парцел край Созопол и "Булимпекс" - край Несебър. Доста добро място на добра цена са получили и от "Атлас Пропърти", които са придобили имот край варненското село Самотино. Мястото е харесано още от княз Александър Батенберг за изграждане на лятна резиденция. По-късно пък бил обявен за ловен резерват на Тодор Живков. Интересът на инвеститорите към Самотино обаче пламва покрай проекта "Черноморски градини" в близката местност Карадере, проектирани от брата на Сергей Станишев - арх. Георги Станишев. Изкупуването на извадените от горския фонд терени върви между 1,92 лв. до 3,95 лв. за кв. м. По същото време терените в регулация на същото място са от 5 до 15 евро на квадрат. По специалните тарифи са си напазарували 13 фирми и три физически лица, почти всички в топла връзка един с друг. В основата им стои Руни Шаранков, чието име нашумя през 2007 г. около скандалите за проект за голф игрище в царска Баня.



Банката с участие на ТИМ си купи част от машината за печатане на пари- ЧЕЗ

15.02.2013

ЦКБ е придобила 9,9% от ЧЕЗ Електро България според публикация на investor.bg

Продавач е Уникредит Булбанк, която е продала и 5,4% от ЧЕЗ Разпределение България.

Централна кооперативна банка (ЦКБ) е придобила 9,9% от капитала на ЧЕЗ Електро България АД с дата на сетълмент 29 ноември 2012 г. Сетълментът (прехвърлянето на собствеността) отнема 2 дни, като сделката е от 27 ноември 2012 г. Да припомним, че съсобственик на банката е групировката ТИМ …

Продавач е Уникредит Булбанк, а ЦКБ беше посредник по приватизацията на 33% от ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение.

Със сетълмент на 30 ноември 2012 г. Уникредит Булбанк е продала и 5,4004% от капитала на ЧЕЗ Разпределение България, като купувачът на акциите не е обявен, защото пакетът явно е разделен между два или повече купувачи и нито един от тях не е придобил над 5%.

Синтетика АД е увеличила дела си във Формопласт АД от 4,79% на 43,95% на 26 ноември 2012 г. Продавач е Пластхим-Т АД, чийто дял намалява от 51% на 0%. От 0,05% до 11,89% се е увеличил делът на Бондс Адвайзърс.

Телсо АД е намалило дела си в Софарма АД от 5,0023% на 4,9947% на 26 ноември 2012 г.

ЗАД Армеец е намалило дела си в ЦКБ Риъл Истейт Фонд АДСИЦ от 15,51% на 14,33% на 28 ноември 2012 г.

Холдинг Варна АД е намалил дела си в Инвестиционна компания Галата АД от 10,67% на 8,93% на 28 ноември 2012 г. Холдингът е намалил и участието си в Болкан Енд Сий Пропъртис АДСИц от 6,55% на 4,96% на 28 ноември 2012 г.

ЦКБ е увеличила дела си в Холдинг Варна АД от 9,64% на 10,76% на 30 ноември 2012 г.

Euroins Romania Asigurare-Reasigurare е намалила дела си в Делта кредит АДСИЦ от 21,07% на 16,24% на 30 ноември 2012 г. Застрахователят е намалил и дела си в Еврохолд България АД – от 5,39% на 3,43% на 30 ноември 2012 г.

Друго си е да имаш част от ЕРП, а съвсем друго е някога да си бил част от една нелегална фабричка за фалшиви цигари край Бургас заедно със сегашният премиер Бойко Борисов …



четвъртък, 14 февруари 2013 г.

БЪЛГАРСКАТА ТЕМИДА Е ГЛУХОНЯМА …7


Секретен запис: Човек на Пашата държи на заплати антимафиоти и съдии!!! Бойко и Цецо се отблагодаряват на Митко Каратиста за това, че ги е финансирал .


21.12.2012


Таен запис, който разкрива част от задкулисните схеми и играчи на властта бе продоставен на агенция ПИК от говорителя на Българска легия антимафия Петър Якимов.
На аудиофайла с времетраене 6 минути и 33 секунди е записана среща между един от служителите на Румен Николов-Пашата – Ванко Александров с друг мъж. Почти през цялото време Ванко Александров говори за Митко Стефанов-Каратиста, който се е издигнал от личен шофьор на Пашата до високопоставен държавен служител.
Наше проучване показа, че Митко Стефанов първо е съветник на депутатите от ГЕРБ, а след това е назначен за представител на държавата в директорския борд на ЧЕЗ.
В записа се споменава и Михаил Светозаров – Бърборкото. Той бе арестуван на 14 декември м.г. заедно с още двама мъже по обвинение, че са пребили и рекетирали собственикът на ресторант “Ниагара” Емил Петрунов.


Ето какво казва Ванко Александров в записа:


Митко Стефанов е много силен човек, да знаеш. Способен е на такива неща, че на нас с теб ни е бедна фантазията. Говорил съм с най-близкия му човек, който си е директно с Бойко, но никъде не фигурира. Митко си контактува директно с Цецо, директно с Бойко. Дали действа с Флоров (началникът на ГДБОП-бел.авт.) или през човек, това не знам. Всичко стана след като заключиха Бърборко и започнаха да излизат някои неща. Митко там, дал му е едни справки от Столична община за едни хора, за едни хора в митниците, които след това са станали началници, пък после Бърборко е казал, че са му приятели.
На изборите през 2009 г. Митко е помогнал за финансирането на партията (ГЕРБ). Намирал е фирми, спонсори-официални, и те сега му се отблагодаряват по някакъв начин. Аз знам за негови разговори с Цецо, присъствал съм лично. Да не ти казвам сега каква му е позицията. Половината БОП, половината ДАНС и половината съдии са на заплата при него.
Като са отишли при Цецо и са му казали: “Това е Михаил Светозаров и той е еди какъв си”, той първоначално въобще не му е светнало за кой става въпрос. Казал: “Да”, и след това..опаа. Ама те всички са такива разбойници. Митко както си работи за Бойко, така си работи и за другите. Обяснявам ти каква е картината. Начи Митко е 50% мафия, 50% държавен служител. Той продължава да държи определени структури.



Сляпата Темида раздаде милостиня.Абсолютни престъпници излизат абсолютно невинни след сблъсъка с правосъдието.


29.12.2012


Оправдателни присъди, пълен обрат и тотален провал. Това се случи с куп дела, определяни като знакови от Еврокомисията през 2012 година. Абсолютната безпомощност на държавното обвинение да докаже тезите си в съда подразни не само Брюксел. Дори временният главен прокурор Бойко Найденов в отчета за дейността на обвинителите през изминалата година призна, че много често прокурорите не казват във върховната прокуратура, че са образували големи, сложни и важни дела, за да не бъдат взети на отчет. "Малко колеги искат да работят големите дела", призна той. И със сигурност има защо.
Едни от най-коментираните и известни сред обществото съдебни процеси завършиха без изправените пред Темида виновници да бъдат наказани. Оказа се, че няма доказателства срещу тях или просто обвинението изведнъж решава, че няма смисъл да ги преследва докрай. Един от показателните процеси е за злоупотребите в "Софийски имоти". Обвинението се раздроби на няколко отделни дела, които в крайна сметка се забатачиха и решение едва ли ще има и през 2013 г.
Редица евроексперти определиха като пълен провал едно от най-следените от Брюксел дела - за източването на евросредства по програма САПАРД от Марио Николов и компания. Изненадващо прокуратурата се отказа да поддържа протеста пред Върховния касационен съд. След това обвинителят Стойчо Ненков бе набеден, че е действал зад гърба на главния прокурор. А изпълняващият функциите на обвинител номер 1 Бойко Найденов декларира, че процесът ще започне от начало през 2013 г. Марио Николов и компания бяха оправдани за източването на 7,5 млн. евро от САПАРД макар и по същите обвинение в Германия да има двама ефективно осъдени техни съратници. Една от причините за провала на делото е, че прокуратурата реши то да бъде разделено на две. Съдията Румяна Ченалова, която гледа делото на първа инстанция, пък се оказа, че е била адвокат на един от съпроцесниците на Николов. "Абсолютният престъпник" Николай Цонев бе напълно оправдан от Софийския градски съд. Бившият военен министър бе обвинен за подкуп заедно със съдията Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов. Всички замесени бяха оневинени. Върховният касационен съд оневини напълно Цонев и по други две дела - за военния завод "Терем" и за длъжностни престъпления от 1999 г. Прокуратурата твърдеше, че като директор на дирекция "Управление на доставките" във военното ведомство Цонев е нарушил Закона за обществените поръчки при подписването на договори за доставка на авио- и авточасти, както и на 183 тона месни консерви и свинско месо, с което нанесъл имуществени вреди в размер на 970 653 лева. Цонев бе напълно оправдан и по обвинението за закупената за над 10 млн. лева американска производствена линия за хамбари за военна техника. Мотивите на съдиите са, че прокуратурата не само не е доказала вината на подсъдимия, а е повдигнала и особено несъстоятелно обвинение.
Братята Красимир и Николай Маринови – Маргените също бяха окончателно оправдани от ВКС за подготовката на три убийства. Процесът продължи повече от 6 години на всички инстанции. Те бяха напълно оправдани и по обвинение за ръководство на организирана престъпна група за подготовката на убийствата на о.р. генерал Любен Гоцев и покойните Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов, както и за притежание на незаконно оръжие. Върховните съдии пишат в мотивите си, че вината на Маринови не може да бъде доказана въз основа единствено на слухове и предположения.
С излъскан имидж се отърва и митичната банда за магистрални грабежи "Крокодилите". Съдът счете, че братята Евгени Милев-Гейзо и Емил Милев - Кроки, както и Калоян Бацов, са невинни за магистрален грабеж и опит за убийство на полицай, извършени през 2004 година. Казусът беше разгледан три пъти от ВКС и два пъти от втората инстанция.
С оправдателна присъда се сдоби и вдовицата на Константин Димитров - Косьо Самоковеца Ангелинка. Според ВКС прокуратурата е поддържала противоречива теза по отношение на нея още от самото начало на обвинението. Така тя бе напълно оневинена за контрабанда на стоки за около 700 000 лв. и пране на пари. Две съдебните инстанции преди това също обявиха, че Димитрова е невинна. Последният провал по знаково дело дойде почти в края на годината. На 21 декември Темида реши, че соченият за лобист в съдебната система Красимир Георгиев - Красьо Черния е невинен за лъжесвидетелстване. Според обвинението той излъгал, че се познава с магистрати. Това обаче не бе доказано на нито една съдебна инстанция. Прокуратурата изгуби голямата битка с него още от самото начало, когато се отказа да му образува дело за търговия с влияние, а повдигна две обвинения - за укриване на данъци и за лъжесвидетелстване. И двете приключиха с абсолютно фиаско. Провалът в знаковите дела бе отбелязан и от експертите на Брюксел. През октомври у нас пристигнаха петима евронаблюдатели, които проучиха обстойно делата за злоупотребите в "Софийски имоти", за братя Галеви, срещу Марио Николов за източване на евросредства, както и срещу бившия шеф на фонд "Земеделие" Асен Друмев и срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините. С братя Галеви имаше някакъв успех и двамата реално получиха ефективни присъди от по 5 години затвор. Дупнишките бизнесмени обаче предвидливо духнаха в чужбина и сега се издирват от Интерпол. Последва спор между институциите, дали МВР, които вардят границата са ги изпуснали или пък съдът е виновен, че не е постановил незабавното им задържане под стража.
С временен успех се увенча опитът за залавяне на наркобоса - Христофорос Аманатидис - Таки. Той бе открит от агентите на Интерпол в Дубай, но едва ли ще бъде върнат в България.



Магистрати: Повишават съдийката, оправдала Цветанов. Екатерина Роглекова може да оглави Пловдивския районен съд, твърдят нейни колеги.

02.01.2013

Съдийката, която оправда министър Цветанов по делото за клевета, заведено от Мирослава Тодорова, има шанс за повишение. Екатерина Роглекова може да оглави Пловдивския районен съд, твърдят магистрати.
След избора на Сотир Цацаров за главен прокурор в Пловдив ще има ротации. За негов най-вероятен наследник като председател на окръжния съд се сочи Веселин Хаджиев, в момента шеф на районния съд. Роглекова пък е заместничка на Хаджиев.
На 7 януари Сотир Цацаров ще положи клетва като главен прокурор, след което Висшият съдебен съвет (ВСС) ще обяви конкурс за вакантното място. Ако го заеме Хаджиев, ще последва и конкурс за председател на Районния съд. Според източници на „Преса“ шансовете на Роглекова да заеме този пост са сериозни. По закон кандидатите за началници се самопредлагат. Изключение са „тримата големи“ (шефовете на двата върховни съда и главния прокурор) - тях ги номинират поне петима от ВСС.
„Не съм мислил дали ще се кандидатирам, нека да минат празниците и клетвата, Сотир Цацаров още е председател на Окръжния съд“, коментира ситуацията Веселин Хаджиев. „Още е много рано и нищо не мога да ви кажа“, предпазливо отговори на въпроса дали ще пробва от заместник да стане председател на Районния съд и Екатерина Роглекова. Тя пое делото „Тодорова срещу Цветанов“, след като Върховният касационен съд го разпредели в Пловдив. А при изслушването си от ВСС Сотир Цацаров призна, че е чел преписката, преди да я дадат на конкретен магистрат. Обясни го с медийния интерес към случая. Предстои делото да се гледа на втора инстанция в Окръжния съд в Пловдив.
Преди да стане главен прокурор, самият Цацаров е приключил всичките си първоинстанционни дела. При последното му дело като шеф на Окръжния съд в Пловдив той одобри споразумение за убийство по време на лов. И даде 2 години и 4 месеца условно на младеж, застрелял неволно приятеля си.



Няма да има дисциплинарно производство срещу прокурор Галя Гугушева

14.01.2013

Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) не е успяла да открие данни за нарушения при работата и личните финанси на прокурор Галя Гугушева и затова няма да открие дисциплинарно производство срещу нея. Това стана ясно в понеделник след заседание на комисията. Тя изслуша резултатите от изследването на работна група, която трябваше да се занимае с обстоятелства около магистрата и фирмите, свързани с членовете на семейството й.
В момента все още текат проверки срещу Гугушева от НАП, Инспектората към Върховната касационнна прокуратура и от Комисията за разкриване на конфликта на интереси. От ВСС казаха, че, ако тези институции открият нещо нередно около нея, няма пречка да бъде образувано дисциплинарно производство. На този етап обаче пред ВСС прокурор Галя Гугушева е с чисти ръце.
Скандалът около нея почти се застъпи със затихването на скандалите около Венета Марковска. Прокурорката бе номинирана от СДС за член на Конституционния съд, но сама реши да се оттегли след множество медийни публикации, описващи странните превъртания на милиони левове през фирми, свързани с членове на фамилията й.
Временно изпълняващият длъжността главен прокурор Бойко Найденов разпореди да започне пълна проверка по подозрението за пране на пари от фирми, близки до семейството й. Същевременно председателят на Апелативната специализирана прокуратура Борислав Сарафов внесе във ВСС предложение за освобождаване на Галя Гугушева като заместник-ръководител на тази прокуратура и преназначаването й за редови прокурор. Съдебният съвет все още не е решил какво да прави с това предложение.
Председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров (следовател, избран от парламентарна квота по предложение на "Атака") заяви, че решението да не се образува дисциплинарно производство е взето със седем гласа "за", един "въздържал се" и един "против". Самият Тодоров заяви, че е бил против волята на своите колеги най-вече заради противоречивите изказвания на Гугушева пред медиите.
"Аз гласувах против (решението да не се образува дисциплинарно производство) основно заради изказванията й. Веднъж тя представи "Лигъл партньрс" като семейна фирма, а после обясняваше, че не знае за какво става дума", каза Тодоров. Той даде пример и с обърканите публични изказвания на Гугушева за заемите, които са се разменяли в нейното семейство.
Въпросната фирма първоначално е била собственост на майка й Тотка Ахчийска с капитал 5000 лв., след което е продадена на Гугушев - син, под чието управление капиталът е увеличен до 1.99 млн. лв. След това Ахчийска отново я придобива, купувайки я от внука си с пари, голяма част от които той й дава като дарение.
Председателят на Етичната комисия уточни, че приема напълно мотивите на своите колеги да не се образува дисциплинарно производство. "Ние (ВСС) трябва да бъдем много убедителни, когато взимаме подобно решение. Най-лесно беше да се плъзнем по плоскостта на общественото мнение, но, когато взимаме решение, ние трябва да мислим и в перспектива. Ако ВСС вземе решение за дисциплинарно наказания, трябва после да го защитава и пред Върховния административен съд", каза Тодоров.
Той разказа, че Етичната комисия е направила пълна проверка на работата на Гугушева като прокурор, още преди тя да стане част от Специализираната апелативна прокуратура. Преди това тя бе прокурор от Софийската окръжна прокуратура. От ДАНС са направили проверка на семейните финанси, а инспекторатът на прокуратурата - дали има връзка на нейната работа като прокурор с делата на нейния син - адвокат Стефан Гугушев и негови партньори.
Без много подробности от ДАНС са обяви, че не са открили нищо нередно. Същото са обявили и от държавното обвинение. При това положение Етичната комисия е решила да не предприема действия спрямо Гугушева.



понеделник, 11 февруари 2013 г.

ЪНДЪРГРАУНД 17



Жоро Илиев е килърът на Мето Илиенски. Георги Илиев убил собственоръчно наркобоса Мето Илиенски.


05.02.2011

Razkritia.com улови в лъжа в."Торнадо" за измислената история, че Георги Илиев е убиецът на Мето Илиенски
Разкритието направиха от в.”Торнадо”, узнали от анонимните си информатори.
От Razkritia.com обаче веднага ги уловихме в лъжа, след като знаем, че Жоро Илиев бе разстрелян от снайперист на 25 август 2005 г. Едва 3 години по-късно. Методи Методиев - Мето Илиенски изчезна мистериозно на 29 ноември 2008 г.
Именно това напълно опровергава измислената история от вестника, която гласи, че …
Главния е истинският убиец на Илиенски, а причината да го направи е от лично естество.
Мето поръчал разстрела на Румен Маринов-Нарциса – кумът на подземния бос. Това е накарало Георги Илиев да забрави много бързо приятелството си с Илиенски и да се стигне до поредното убийство.
Георги Илиев бе разстрелян 3 години по-рано, преди Мето Илиенски да изчезне
Събитията започват развитието си от 27 ноември вечерта, когато хора на Мето разстрелват Нарциса пред блока му, намиращ се на ул. “Сребърна”, в столичния кв.”Хладилника”. Убийците стреляли по него, след което избягали, без да установят дали е починал веднага.
Маринов е смъртоносно ранен като в последните минути от живота си звъни на Георги Илиев. Информира го, че хората на Мето Илиенски са извършили покушението срещу него, след което малко по-късно умира.
Причините Илиенски да иска смъртта на Нарциса са две.
Първата от тях е заради това, че Румен Маринов е преспал с жена му и втората – същият е провалил грандиозна сделка за наркотици от Близкия изток.
За всички от подземния свят е известно, че тогава Мето Илиенски е некоронованият наркобос в страната, или поне такъв е бил до мистериозното му изчезване. Разпространението на наркотиците в държавата се намирало изцяло под неговия контрол. Той обаче бил нарушен след намесата на Нарциса в делата му. Преди време, по невнимание, Румен Маринов провалил пратка с дрога за голяма сума пари. Това било капката, която напълно преляла чашата, след като Илиенски разбрал и за прелюбодейството с жена му.
В изблик на гняв, той изпратил килърите си да убият Нарциса през нощта на 27 ноември.
Два дни по-късно идва реда и на Мето Илиенски, защото Жоро Илиев е разбрал от кума си кой е поръчителят.
На 29 ноември боса на мафията звъни на Илиенски, за да го предупреди, че има опасност за живота му и трябва спешно да се видят. След часове Георги Илиев пристига при него, за да говорят по случая като го качва в колата си.
Поемат в посока Радомир, където, докато разбере от кого идва заплахата, Мето Илиенски е собственоръчно убит от Жоро Илиев.
След като го разстрелял, Главния се погрижил да бъде заровен в гората и така отмъстил за убийството на Нарциса.


Коко Динев отказа заем на Слави Трифонов и го изгони! Дългия побесня и си отмъсти на Анелия

16.01.2013

Отношенията между популярния водещ Слави Трифонов и неговият дългогодишен авер Коко Динев са охладнели след скандал за пари, издадоха хора от светското общество. Основните причини за напрежението между двамата били две, според твърденията на пожелали анонимност информатори.
Основа за разправията била молба за краткосрочен заем на Дългия към Коко, който бившият на Анелия категорично отказал да му отпусне. Според сведенията става въпрос за сума от порядъка на около 100 000 евро, които не достигали на продуцента, за да започне разработка на своя нова телевизионна продукция.
Въпреки уверенията, че поисканите пари ще бъдат върнати в срок, Динев останал непреклонен и заявил на Слави Трифонов, че повече не желае да го притесняват по финансови поводи. Опитал да му обясни, че неговото положение също не е цъфтящо в момента, но учиндолският изпълнител продължавал да настоява. В крайна сметка Дългия бил помолен учтиво да напусне, с препоръката никога повече да не се появява по какъвто и да е повод.
Отговорът на Слави Трифонов не закъснял и само ден след това, той жестоко порязал Анелия, която на свой ред го помолила за някаква услуга. Той не само отказал да свърши работата, но и заявил, че заради певицата е изгубил цял куп пари. Обвинил я за провала на поп – фолк турнето си в САЩ, което приключи с голяма загуба за неговата фирма. Български емигранти в щатите обаче са категорични, че изпълнителката няма никаква вина за калпавите концерти, защото била единствената, която наистина забавлявала публиката.



Димата Руснака взривил Стоил Славов

12.11.2008

Стоил Славов загива точно шест месеца след своя приятел Филип Найденов - Фатик. Двамата са много близки, къщите им в кв. Бояна са през петдесет метра, редовно се забавляват по заведенията на София.
След изгонването на Денис Тюркмен от страната Славов обещава на фатик да помогне на зет му. Въпреки активното му лобиране заповедта на Националната служба „Сигурност" за експулсирането на бизнесмена остава непроменена.
Бабата, както наричаха Фатик приятелите му, е застрелян показно на бул. „България" на 19 август 2003 г. След убийството му Славов е привикан на разпит. Говори се, че не съдейства особено на полицията. Близки приятели на двамата твърдят, че убийците на Стоил добре са си направили сметката и първо са премахнали Фатик. Ако Фатик бил жив, той щял да обърне света, но да намери поръчителите и убийците на Славов.
Прокрадва се версията, че двамата са премахнати заради сделка с три тона кокаин. Има сведения, че са гаранти на действащ канал за трафик на кокаин от Южна Америка за Европа. Получават 6 млн. евро, за да осигурят безпрепятственото преминаване на наркотика през България.
На 29 юли 2003. г. в Боливия стартира международната операция „Лунна светлина". Полицията задържа контейнер с 14 911 кг картофено пюре, смесено с около 3087 кг кокаин, предназначено за пловдивската фирма „Пълдин" ООД. Дрогата трябва да дойде през пристанище Варна. Хванат е и контейнер с варели с медицински въглен, в които е размесен 2 тона течен кокаин за Испания. Разплитането на трафика тръгва още през лятото на 2002 г. след прихванат телефонен разговор в България.
Фатик и Славов активно контактуват с израелец с фамилия Мозер, който живеел във Франция и контролирал кокаиновото трасе. Българската полиция знае поне за една успешно преминала пратка по канала, която вероятно е била за проверка на изградената организация. На 14 януари 2002 г. „Пълдин" ООД внася сурово соево олио от Боливия. Товарът пристига благополучно във Варна, а в него са разтворени около 50 кг кокаин.
Другата наркоследа, която свързва показните убийства на Фатик и Стоил Славов води към производството и дистрибуцията на синтетични наркотици Фатик от години контролира кюрдските канали на амфетамина към Сирия, Саудитска Арабия, Кувейт. Другите количества се транзитират към Близкия изток от ливански търговци. Те се оказват по-сговорчиви и работят под надзора на доминиращите в региона американски експерти, Фатик отказва да допусне чужди до кюрдските канали, въпреки че го подканят много настойчиво, Фатик е непреклонен. Отказва разговор и на високопоставени емисари, пристигнали на „консултации" в София. Вероятно тази „несговорчивост" му коства живота. Твърди се още, че и Стоил Славов се е опитвал да укроти ината на Фатик. Резултатът не е ясен.
Специалисти от НСБОП уточняват категорично: „До смъртта на Стоил Славов не сме го разработвали за участие в наркоканали. Нямаме данни да е замесен в бизнеса с кокаин и синтетични наркотици .
Близките отношения между двамата семейни приятели се запазват до последно. Шофьорът, който вози Фатик в момента на убийството, работи при Стоил Славов.
След смъртта на кюрда той кара колите на бившия сикаджия. Поли-цейски източници твърдят, че час преди разстрела на Фатик и час след него са засечени телефонни разговори между Стоил Славов и т.нар. група на Шаки. Шестимата от бандата са били на прослушване в деня на убийството. Минути след като са засечени обажданията до Стоил, Дирекцията за оперативно издирване получава заповед да спре записвачките.
Следва светкавичен арест на групата на Шаки. Криминалисти определят apeста като прибързан. Те твърдят, че е било нужно още малко време, за да притиснат с доказателства бандата наемници. Групата е уличена за убийството на Фатик. Факт е, че след смъртта на кюрда бизнесът му е поет от близки хора, сред които и Славов.
Година след взрива делото по случая „Стоил Славов" е прекратено. По време на разследването, което се води срещу неизвестен извършител по чл. 116 от Наказателния кодекс, са разпитани 64 свидетели и са направени съдебномедицински, химически и технически експертизи. Следователите проверяват множество версии, но въпреки това не са установени поръчители и извършители на атентата. Ако се появят но- ви улики, делото може да бъде възобновено във всеки един момент, казват от прокуратурата.
Това така и не се случва, въпреки че платилият с живота си летописец на родния ъндърграунд Георги Стоев разкрива истината за убийството на Стоил Славов.
В поредицата си „БГ Кръстника" той твърди, че поръчителят на пъкленото деяние е сикаджията Димата Руснака. Зловещият атентат е част от уреждането на сметки между съдружници в СИК. Стоев научил истината от наемен убиец на име Фиката, който му признал всичко.
Ето какво казал Димата Руснака пред Фиката:
„Голяма работа беше този Стоил. Беше изчислил всичко, без едно, че аз и Маргина построихме сградата на „БулИнс" и предварително определихме кабинетите на всички. Маджо се спаси, защото се отказа от собствен кабинет. А Стоил с удоволствие се намести в този над моя и на Маргина. Бяхме монтирали подслушвателни в стената на кабинета му и месеци наред слушахме как изсипва злоба срещу нас. Обясняваше на приближените си, че наближава краят на „тия боклуци, на които тъпча главите им сега..."



Секретен документ за атентата срещу Бориславова през 1997 разкрива ролята на сегашен шеф на ДАНС

18.01.2013

Документ с гриф "Секретно", публикуван в платформата за анонимно изпращане Balkanleaks разкрива интересни зависимости във властта. В рапорта от две страници става дума за атентата срещу приятелката и съдружничка на Бойко Борисов Цветелина Бориславова. На 31 март 1997 г. оперативният работник на ЦСБОП с код НБ-22 рапортува на началника си, че на 27 март 1997 г. в 21:30 часа е огледал мястото на атентата. Реакцията му е била светкавична, тъй като джипът на Бориславова е взривен само час по-рано - в 20:25 часа. От документа става ясно също, че ЦСБОП поема шефство над разследването, водено от Първо РПУ в София.
В момента на взрива джипът на Цветелина Бориславова е бил паркиран на Раковска 188, на тротоара пред офис на фирмата на "Аполо и Болкан" - силовата групировка на Алексей Петров и Златко Баретата. Офисът на самата Бориславова е бил от другата страна на улицата, съобщават оскъдните медийни публикации ден след атентата. Този позабравен факт е многозначителен. По това време да паркираш джип на тротоара пред офис на силова групировка не ставаше току така ако не си в близки отношения с нея.
Оперативният работник уточнява и връзката на Бориславова с Бойко Борисов, собственика на охранителната фирма Ипон, в която и самата Цветелина е съдружник. По това време тя не е известна светска личност. В медийните публикации за взрива я наричат "момиче" и "столична бизнесменка", но няма нито дума за Ипон и Бойко Борисов, освен в аналитичния седмичник Капитал. Акцент е фактът, че взривът е станал пред офиса на "Аполо и Болкан".
Интересна е фирмата "Праймхим" ООД, която привлича вниманието на амтимафиотите. Съдружници в нея са Бориславова и "Прайм инвестмънт тръст". Същия телефон като "Праймхим" по това време има фирмата "Национална инвестиционна компания" с управител Пламен Грозданов, който наскоро беше отзован като посланик в Москва заради агентурното си досие (агент Крежов) . 70% от капитала на "Национална инвестиционна компания" се държи от фирмата "Прайм 97", която е действаща и в момента, а управител е Николай Златев. Николай Златев е съден и оправдан по делото за фалита на "ТС Банк" за неправомерно раздаване на кредити на стойност 11 милиарда недоминирани лева през 1995-96 година. Взривеният джип също принадлежи на свързана с "ТС Банк" компания. В плеядата от фирми около "Прайм 97" изскачат и други знакови лица на прехода, някои от тях вече покойници. Тази мрежа от фирми с общ деноминатор "Прайм", в която очевидно Бориславова и Борисов имат своето място, ще бъде обект на отделно разследване.
Изводът, който може да се направи от тези документи е, че службите внимателно следят активността на Цеца "Секса", както е известна по това време Бориславова. Този прякор е отбелязан и в секретния доклад изготвен за швейцарска банка от частна разузнавателна фирма, цитиран в публикацията на Джеф Щайн в Конгрешънал куотърли през 2007 г. и публикуван за пръв път от Биволъ в края на 2012 г. Твърде показателно е, че нито една медия не цитира и не препечата този доклад, чиято автентичност беше потвърдена от самия Щайн.
Нерегламентираните връзки на НБ-22
Проучване на Биволъ потвърди от два независими източника, че документът е автентичен и НБ обозначава сектор "Вътрешен тероризъм" в направление "Терор" в службата ЦСБОП. По дефиниция НБ трябва да следи и да предотвратява опитите за терористичен акт у нас. В тази област обаче работата е оскъдна, затова бопаджиите от НБ си уплътняват времето със силовите групировки, иначе казано с мутрите и с контрабандата.
Оперативните работници в службата имат номера по старшинство. Номер 22 е доста назад в йерархията на бопаджиите.
Биволъ откри, че подписът на НБ-22 принадлежи на Младен Георгиев, който в момента е главен секретар на ДАНС. Георгиев е изгонен от ЦСБОП за връзки с организираната престъпност от Кирил Радев през 1997 г., след което Борисов го взема на работа и го прави шеф на охранителната си фирма "Ипон". Върнат е в МВР след като Бойко Борисов става главен секретар и оттогава расте в кариерата, въпреки че според секретна справка изтекла в медиите преди няколко години отново е бил уличен в "нерегламентирани връзки" от "Вътрешна сигурност" в МВР.



Гоцев ще премахне Бойко, когато му стане ненужен му стане ненужен

Премиерът е помагал на Маджо и Поли Пантев, твърди Пламен Симов .В момента Пламен Симов е генерален секретар на Моряшкия синдикат .

07.02.2013

“Бойко Борисов е пионка на Любен Гоцев и Димитър Иванов, сложена да върши определени неща. Двамата ще го неутрализират в момента, в който им стане ненужен”, заяви пред ПИК Пламен Симов, депутат във Великото народно събрание, ръководил парламентарно разследване на персонални престъпления на бившия режим. Вчера Симов обяви пред ПИК, че премиерът Бойко Борсов е бил агент на Шесто управление към Държавна сигурност, а след промените у нас е трансформиран в информатор на съвременните служби. Това бившият депутат знае с категоричност от директора на ДС Григор Шопов, който му е бил семеен приятел. Много от разговорите си с Шопов Симов е записал на магнетофонни ленти, които е предал в Прокуратурата.
“Гоцев е нещо като гуру на престъпния свят у нас. Близък е на Маджо и на други фигури от ъндърграунда”, разкри Симов. “Целта на човек, свързан с престъпния свят като Бойко Борисов да бъде привлечен като сътрудник на ДС, са две. Първо да бъде защити близките си, което очевидно Борисов е правил, и второ – да не му се бърка в досието от Шесто управление. Когато Поли Пантев стана сътрудник на службите, прехвърлените наркоканали и тези от “Кинтекс” минаха в неговите ръце, за да се правят милиони долари”, категоричен е Симов, който в момента е главен секретар на Морския синдикат.
На въпрос на ПИК дали Борисов е помагал на Младен Михалев-Маджо и Пантю Пантев – Поли Пантев, Симов отговори: “Разбира се. Борисов е помагал на престъпността. Той може да има пряко отношение към някои убийства. Това трябва да бъде проверено от новия главен прокурор Сотир Цацаров.”
Според Симов е изключително странно, че премиерът Борисов не коментира пред обществото бившата си принадлежност към Шесто управление на ДС.
“Мълчанието на Бойко Борисов по този въпрос може да бъде обяснено много трудно. След като при толкова услужливи медии не си урежда контра отговор, значи го е страх. Той отрича, че е бил вербуван за сътрудник и на ЦСБОП. Но аз не вярвам на нито една негова дума. Знам от Григор Шопов, който повече от 25 години ръководи Държавна сигурност, че Борисов е бил сътрудник на Шесто управление”, подчерта Симов.
Той твърди, че е виждал и притежавал документи, които доказват съпричастността и на бившия главен прокурор Никола Филчев към Шести отдел на ДС. “Притежавах и документ, от който се вижда, че Филчев е бил лекуван от параноя във Варна. Филчев знаеше това и разпореди да ме смачкат. От дома ми бяха конфискувани стотици документи, които съдържаха 8000 страници. При изземването им те не бяха описани. След това бях арестуван. По нареждане на Бойко Борисов бях свален от влака близо до Стара Загора и задържан. Научих, че Борисов е издал заповедта за ареста ми лично, от тогавашния министър на правосъдието Антон Станков”.
“Сега Борисов е защитаван от Кирил Радев, който за мен е един боклук, и от Красимир Райдовски. Те си защитават агентурата, която е проклятие за България”, не крие възмущението си бившия депутат. И допълва: “Бойко Борисов никога няма да бъде избран за втори мандат. Ако това се случи, аз ще се замисля да сменя религията си от християнска с ислямска и да поискам политическо убежище не в Европа, а в някоя от ислямските държави. Разбира се, казвам това с ирония. Единствено моряците, към които съм отговорен, ме задържат в България. Но в крайна сметка българските граждани са тези, които ще решат дали отново ще дадат доверието си на такива като Бойко Борисов. Народът трябва да знае, че от Борисов може да се очаква абсолютно всичко. Той работи единствено за себе си”.









четвъртък, 7 февруари 2013 г.

АНТИ ДИЛОВ – ЧАСТ ХVII


/ или как се опитвам да се надприказвам с Любен Дилов – младши във Фейсбук /



• Luben Dilov-junior


„Референдумът е ядреното оръжие на демокрацията” – казал Плевнелиев на среща със синдикалисти. „Вишегласието е на простотията основно оръдие…” - казва героят на Милен Русков във „Възвишение”. Между мнозинството и разумът няма любов. Само секс. Затова участвайте в референдума, за да не съжалявате после, когато ви разказват, а да съжалявате само за това, че сте участвали. Изобщо - истинският биатлонист винаги пази последния патрон за себе си!


Angel Yordanov

„Референдумът е ядреното оръжие на лапачите” – казал Борисов на среща със социолози и председатели на секционни комисии. „Вишегласието е коронният номер на простотията …” - казва Цецка Цачева, в анализ на последните парламентарни избори. Между мнозинството и разумът няма комуникация. Само секс в който селският бик се казва Бойко. А както знаете – сексът не е повод за запознанство. Изобщо – на предстоящите избори, що не се гръмнете, като миналия път ?



• Luben Dilov-junior


Едва ли мечтата на елена е плетен пуловер със стилизирани човеци. И още: сигурни ли сте, че китайското проклятие: „да живееш във време на промени” е толкова страшно?! Какво ще кажете за това: „да живееш във време на изключителна фискална дисциплина и постоянна бюджетна стабилност” примерно в… Сопот?


Angel Yordanov

Едва ли мечтата на Октай е плетен пуловер със стилизирани Доганчета. И още: сигурни ли сте, че българското проклятие: „да ти пукне премиерът” е толкова страшно?! Какво ще кажете за това: „да живееш във време на бонуси за държавната администрация“ примерно в ….мазето на етажната собственост.


• Luben Dilov-junior


Съдейки от политическите коментари след референдума, този сезон тъпото и плешивото е новото черно…Иначе нещата са нормални: обикновен понеделник от обикновена ядрена зима. Даже децата не са на училище.


Angel Yordanov


Да де, ама политическите коментари се правят от тъпото и плешивото. Стига автореклама !...Иначе нещата наистина са „нормални“, съдейки по броя на лудите, които се мотаят навсякъде, особено в парламента, министерски съвет и разните му там учереждения. Помо – о – о – щ ! Тоя народ е радиактивен.


• Luben Dilov-junior

Дянков подавал оставка, ако падне забраната за пушене! Скъпи непушачи, замислете се! Децата, когато играят на улицата, вече не викат „къща, къща”, а „ипотека, ипотека”…

Angel Yordanov


Бойко Борисов подавал оставка, ако паднат ограниченията за работа на българи във Великобритания. Ако това се случи децата по лондонските улици, няма да викат „ hous, hous..“ , а ще викат „ dr. Housе, dr. Housе..“


• Luben Dilov-junior


Перфектно начало на интригуващ сериал: Съгласявайки се на групов секс, тя наивно вярваше, че от толкова много хора, все някой ще склони да се ожени за нея…Вкарваме и криминален, политико-религиозен елемент: членовете на Светия Синод не трябва да са будисти!


Angel Yordanov


Перфектно начало на интригуващ сериал: Съгласявайки се на групов секс, хората наивно вярваха че от толкова много политици, все някой ще помисли и за тях…Вкарваме и криминален, политико-религиозен елемент: членовете на правителството не трябва да са талибани !


• Luben Dilov-junior


Ако планината не отиде при Мохамед, то Мохамед ще й обяви джихад. Ако Хизбула не са идвали в Бургас, то ние ще идем при Хизбула…А по отношение на негативната кампания на Лондон към българите, редно е да си припомним, че не винаги е по-хубаво там, където ни няма. По-хубаво е, защото ни няма. Преди секса си помагате един друг със събличането, а след секса се обличате сам. Поуката е, че като ви нае..т никой няма да ви помогне!


Angel Yordanov

Нема страшно ! Нас си ни е… денонощно. И понеже се оказа, че „Буда“ е християнин, той променил израза за планината и Мохамед така : Елате вие, да не доеме ние ! А как щяхме да живеем, ако тях просто ги нямаше…?


• Luben Dilov-junior

В дворния клозет и в администрацията важи едно и същ принцип: колкото повече е хартията, толково по-чист е задника! Още едно обосновано предположение: всички кучета, подарени на Путин в крайна сметка отиват при корейския му зет…


Angel Yordanov

В републеканския клозет на „Дондуков“ 1 важи принципът: колкото повече фадроми и булдозери, толкова по-чист кабинет! Натрупаната тор трябва да се изрива денонощно ! Още едно обосновано предположение: всички пари, подарени от нас на хазната в крайна сметка отиват при обръча от фирми около ГЕРБ…На който не му изнася , може да се оплаче на Буда или на арменския поп – по избор.





сряда, 6 февруари 2013 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...98


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


22-годишният Кирил Попов убит при престрелка в столицата

07.02.2009

22-годишният Кирил Попов е застрелян, а друг е ранен, в лек автомобил на ул. "Родопски извор" в столичния квартал "Борово" , съобщи агенция БЛИЦ.

Раненият е 34-годишният Юлиян Манов от жк "Хиподрума". Той е откаран в „Пирогов” и по последни данни с е една огнестрелна рана и е без опасност за живота. Манов има една криминална регистрация в полицията - от 2002 г. за обсебване.

По двамата е стреляно от преминаващ автомобил с автоматично оръжие. В автомобила са открити изключително много гилзи. В момента районът на инцидента е отцепен от полицията.

Сигналът за престрелката на телефон 166 на МВР е бил подаден в 21:05 часа. При пристигането си на мястото на инцидента полицаите са открили в лек автомобил Фолксваген „Лупо” прострелян и убит на място Кирил, живеещ в близкия блок. Колата продължава да бъде на мястото на извършеното престъпление, като движението по ул. "Родопски извор" е блокирано. На мястото на инцидента е пристигнала и пожарна да осветява местопрестъплението.

Отцепен бе голям район около мястото на инцидента. Освен част от улицата, по която преминаването бе невъзможно, в отцепения участък попаднаха и два - три жилищни блока. В района с отворени врати остана леката кола, в която са били двамата мъже.

Установено бе, че Попов няма криминална регистрация. Другият мъж има една регистрация в полицията от 2002 година за обсебване - съобщиха от пресцентъра на МВР.

На място стана ясно също, че стрелецът е бил един и е избягал с автомобил към бул. "България".

Фолксвагенът е бил собственост на Попов. Самият той е регистриран на същата улица, но на номер 34, докато стрелбаат е била в района на "Родопски извор" номер 30. Манов живее в "Хиподрума".

До късно през нощта продължи работата на криминалистите по случая. На място дойде и пожарна, която да освети района. В неделя сутринта вероятно ще бъде извършен и втори оглед на мястото на стрелбата.

Справка на Агенция „Фокус” в търговските регистри на АПИС показва, че Кирил Георгиев Попов е едноличен собственик на фирма „КГП”

ЕООД. Фирмата е със седалище: гр. София, ул. "Родопски извор" №34.

Кирил Попов е съдружник с 50% участие във фирма „РЕВ 08” ООД. Негов съдружник е Божидар Стоянов. Фирмата е със седалище: гр. София, ул.

"Родопски извор" №34, според справката в АПИС.

Кирил Георгиев Попов е съдружник с 50% участие и във фирма „СПОРТШАНС”

ООД. Негов съдружник е Мариета Дионисиева. Фирмата е със седалище:

гр.София, Симеоново ул. 79.

Кирил Попов е роден на 20 октомври 1986 г.



31-годишен мъж е бил застрелян в София

07.02.2003

Тихомир Иванов Трифонов е намерен прострелян в главата в собствения му мерцедес, съобщиха от МВР.

31-годишен мъж е бил застрелян снощи в автомобила си на столичната улица "Пейо Яворов".

Това съобщиха от Министреството на вътрешните работи.

Убитият е Тихомир Иванов Трифонов на 31 години. Около 1 часа и 30 минути е намерен прострелян в главата в собствения му мерцедес, паркиран пред жилищен блок близо до алея "Яворов" в столицата.

"Най- вероятно убиецът е седял на задната седалка, защото отзад в тила е прострелян", поясни ген. Бойко Борисов - главен секретар на МВР.

Тихомир Трифонов е криминално проявен. Осъждан е за телесни повреди и за грабежи през 1996 година. Известно е, че е пътувал до Малайзия и Венецуела. Според криминалисти от СДВР и Първо РПУ се е занимавал с трафик на момичета за проституция. Последният му известен адрес е в Пловдив.

Главният секретар на МВР уточни, че поне засега убийството няма връзка със стрелбата срещу съдията по борба Тодор Матов или с друго престъпление. Работата по случая продължава.







вторник, 5 февруари 2013 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...97



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.




Убит е син на собственик на погребално бюро в Перник

06.02.2005



Снощи след 22,30 часа в Перник е бил убит 26-годишният Тодор Лазаров, съобщи в неделя директорът на Окръжната следствена служба Юлиян Димитров, цитиран от БТА. Лазаров е прострелян с един куршум в главата. Трупът бил намерен от съседи около 5 часа сутринта на площадката на шестия етаж в бл.15 на ул. "Кракра", където живеел младежът.

Убитият е син на собственика на първата частна погребална агенция "Гея" в Перник Петър Мицов. Лазаров е бил криминално проявен. Според криминалисти той гравитирал към кръгове около убития на 21 януари в Благоевград Васил Горчев - Кьоравия. Свързан бил с кражби на коли, неофициално се твърди, че се занимавал с разпространение на наркотици. Според криминалистите Лазаров е бил прострелян по същия начин, както Горчев.Четрима следователи разследват убийството.


Пламна мерцедес на частната погребална фирма "Гея" собственост е на бащата на разстреляния авер Тобе на В. Горчев-Кьоравия

26.08.2010


Лек автомобил "Мерцедес" изгоря частично миналата нощ в Перник. Около 4 часа сутринта в районното управление "Пожарна безопасност и спасяване" е получен сигнал за обхванато от пламъци возило на кръстовището на улиците "Братя Миладинови" и "Пере Тошев". Пристигналият екип на мястото установил, че предната част на автомобила вече е унищожена от огъня. Пострадалият мерцедес е на Петър Мицов - собственик на първата частна погребална агенция в Перник "Гея". Мицов не бил в града, но дал колата под наем на свой служител, за да работи с нея по тъжните ритуали, докато отсъства. Собственикът на погребалната фирма няма представа какво е причинило пожара.

От полицията вчера също заявиха, че причините за инцидента все още не са изяснени, възможно е да става дума за техническа неизправност, но не изключват и версията за умишлен палеж. Преди петнадесетина дни пак в малките часове на нощта в пернишкия квартал "Църква" горяха офисите на друга агенция със сходна дейност - "Афея". Подпалвачът и до момента не е открит, но според местни хора най-вероятно става дума за война между траурните агенции в града.

През последните години тъжните ритуали се извършват от над 15 фирми, които воюват за "пренаселената" пазарна ниша на този вид услуги. Палежът на мерцедеса на "Гея" може да се дължи на същите причини, тъй като фирмата е една от най-търсените в града. Собственикът й Петър Мицов е баща на разстреляния на 6 февруари 2005 г. Тодор Лазаров-Тобе. 26-годишният мъж, единствен син на Петър Мицов, бе убит около 22,30 часа с куршум в главата на стълбището в жилищната кооперация, в която живееше в самия център на Перник. Тодор бе криминалнопроявен. Той гравитирал към кръгове около убития на 21 януари в Благоевград Васил Горчев-Кьоравия. Свързан бил с кражби на коли, но се занимавал и с разпространение на наркотици. Тодор е бил убит по същия начин, както Горчев. И тогава разследващите не изключиха версията, свързана с дългите войни между погребалните агенции в Перник.

Убийството е извършено изключително хладнокръвно и професионално, съобщи тогава директорът на Областната следствена служба Юлиян Димитров и допълни, че събраните данни говорят категорично за поръчково убийство. То и до днес остава неразкрито.



ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...96



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.




Убиха бившия шеф на “Паркинги и гаражи”

05.02.2005

Полицията извършва разпит на свидетели на убийството на Георги Стоянов Василев, който бе прострелян снощи в София, предаде БТА. ...

Полицията извършва разпит на свидетели на убийството на Георги Стоянов Василев, който бе прострелян снощи в София, предаде БТА.

Василев бе застрелян с два куршума в главата малко преди 19.00 ч. вчера на ул. "Цар Самуил" 11 в столицата. Огледът на мястото на инцидента снощи продължи над два часа.

Източници на бТВ съобщиха, че убитият е бившият директор на общинската фирма "Паркинги и гаражи" Георги Василев.

На мястото, където беше открит застреляният, бяха главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов и директорът на СДВР генерал Румен Стоянов.

По първоначални данни убитият Георги Василев е застрелян в сиво ауди, с два куршума в главата. Най-вероятно е бил сам, защото в полицията не се е обадил придружител, а съседи.

"Обадили са се съседи, които са чули пукота. Най-вероятно със заглушител е било оръжието", съобщава говорителят на СДВР Никола Николов.

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов съобщи, че криминална и икономическа полиция работят по случая с убийството на Георги Василев.

Той допълни, че според близките на жертвата съществуват 3 версии за инцидента, като първата е работата на Василев в Столична община.

Останалите 2 те не ги коментират, допълни ген. Борисов.

Той посочи, че рано или късно убийството ще бъде разкрито, но това ще се случи по-бързо, ако роднините сътрудничат.

БНР информира, че сред версиите за убийството е тази, че то е извършено заради контактите на бившия общинар с бизнесмена, близък до групировката ВИС Методи Методиев, известен като Мето Илиенски.

Василев и Методиев са имали общи интереси в фирми, държащи най-големите платени паркинги в столицата.

Методиев бе обявен за издирване в края на 2003 година след сигнал от съпругата му, че е изчезнал след качването си в лек автомобил.

Георги Василев е заемал поста председател на транспротната комисия в Столичния общински съвет по време на втория мандат на кмета Стефан Софиянски и под председателството на Антоан Николов.

Преди да оглави комисията през 2002 година е бил член на Управителния съвет на общинската фирма "Паркинги и гаражи". Според източници на бТВ, тогава Василев е написал доклад, в който изчислява загубите на общината от дейността на общински "Паркинги и гаражи". Той е уличил в неправомерно ползване на карти за паркиране в синята зона около 200 души.

Василев е бил управител на транспортна фирма. Фирмата държи подземните паркинги на НДК, Централна гара и Зона Б-5.