понеделник, 9 март 2009 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 6



Днес ще се заседава по делото срещу следователя Христо Станчев

26 Септември 2006

Софийският градски съд ще заседава днес по делото срещу следователя Христо Станчев, обвинен заедно с адвоката Георги Ангелов, че е получил подкуп. Акцията бе по сигнал на бизнесмена Стоян Янчев, който бил изнудван от Станчев и Ангелов за 15 000 евро.
На 29 декември 2004 година антимафиоти задържаха следователя Христо Станчев и адвоката Георги Ангелов с белязани пари. От МВР обявиха, че двамата са рекетирали бизнесмен да плати 15 000 евро, за да прекратят следствено дело срещу него.
Пред Би Ти Ви Станчев заяви, че не е изнудвал никого и не познава бизнесмена, а е жертва на инсценировка и клевета. Според него, атаката идва от негова предшественичка на поста, която искала да се върне на мястото.

Рано сутринта в столичния квартал "Изток" бе прострелян 55 - годишният Румен Пешев

08 Декември 2006

В момента той е в Пирогов и е с опасност за живота. Румен Пешев се е връщал в дома си на улица "Чехов", носейки три току що купени кафета за близките си, когато е застигнат от куршумите. Те го уцелват в главата и в гърдите.
Нападателите са без маски и ходят с наведени глави. Застигат своята мишена по стълбите на първия етаж, стрелят и си тръгват. Бусът е намерен по-късно на съседна улица. Опожарен е, за да се заличат следите. Човек със същото име - Румен Пешев, бе ранен преди четири години при стрелба, чиято мишена бе Алексей Петров. Според други неофициални източници раненият днес е бил близък до вече покойния Бай Миле. 54-годишният Румен Пешев няма фирми, регистрирани на негово име.


Прокуратурата започна предварителната проверка срещу Държавната комисия по хазарта

27 Декември 2006

Прокуратурата започна предварителната проверка срещу Държавната комисия по хазарта за издаването на лиценз за хазартна дейност. За да не пречи на проверката, началникът на кабинета на МВР Александър Петров излезе в отпуск от днес.
Началникът на кабинета на МВР Александър Петров излезе в отпуск от днес. От вътрешното министерство уточниха, че мотивът за това е да не се възпрепятства предварителната проверка за издаването на един, проверяван от прокуратурата лиценз за хазартна дейност. Като член на Държавната комисия по хазарта, Александър Петров е одобрил този лиценз.
Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестни извършители за престъпление по служба при издаването на разрешително за упражняване на хазартна дейност. Обвинението уточни, че става дума за турски бизнесмен, поискал такова разрешително преди месец. Към момента няма повдигнати обвинения.
Пред bTV председателят на комисията по хазарта Димитър Терзиев заяви, че не знае за какво става въпрос. Той добави, че е научил за проверката от медиите.


US доклад: Корупцията в България остава ненаказана

12.03.2008

Купуването на гласове на общинските избори, изборният туризъм, корупцията в правителствените структури и липсата на ефективна борба с това явление. Това са част от критичните оценки за България в годишния доклад на Държавният департамент на Съединените щати за човешките права.
В доклада се изтъква, че докато през 2007 правителството на България е спазвало правата на своите граждани, има и редица нарушения в различни сфери. Най-много от тях са свързани с полицията и с корупция в структурите на властта.
В доклада се казва, че корупцията засяга изпълнителната, съдебната и законодателната власт, а законите срещу корупция на държавни служители не се прилагат ефективно и има безнаказаност.


Обвиниха шефа на "Булгартабак" в укриване на данъци

20.03.2008

Изпълнителният директор на "Булгартабак" Христо Лачев е обвинен, че е укрил повече от 128 хиляди лева от данъчните служби. Срещу шефа на цигарения холдинг беше повдигнато обвинение за злоупотреба в особено големи размери.
Христо Лачев беше призован малко преди обед в Националната следствена служба на разпит като свидетел, а излезе като обвиняем за укриването на данъци в големи размери. Лачев напусна следствието срещу гаранция от 5000 лева и се скри от чакащите го журналисти.
Христо Лачев се измъкна от служебния вход на националното следствие. Така останаха зададени въпросите как си е купил имот в Сапарева баня и дали кара ламборджини.

Ексминистър се срещал с Маджо, Петков пък туширал напрежение в групировките


Дата: 26-03-2008 21:47


Бивш български министър и дългогодишен дипломат, част от т.нар. кръг “Монтерей” и висш митнически шеф в София са били засечени със специални разузнавателни средства да разговарят по адрес на вътрешния министър Румен Петков, като са го наричали с псевдонима “Запалката”. Разработката е била по линия на наркотрафика. В рамките на един от мандатите му в чужбина, въпросният дипломат дори провеждал срещи с един от основателите на групировката СИК Младен Михалев – Маджо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар