неделя, 7 ноември 2010 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 15

15.06.2009

Милионери ратуват за ГЕРБ, а дали за общината си?

Майбах на братя Диневи обикаля селата около Несебър, за да убеждава хората да подкрепят ГЕРБ. Спортен автомобил от гаража им също. Самите олигарси се били включвали в туровете, ако се вярва на очевидци, макар това да звучи пресилено.
Не е ясно от какви подбуди го правят Диневи, които не пропускат да канят на партитата си Соломон и Гергана Паси от НДСВ или областния управител Любомир Пантелеев.
Именно негова ще бъде трудната задача да се бори на изборите с президентския човек и също агент на ДС Божидар Димитров, който ще се пробва в Бургаска област от името на ГЕРБ.
На Пантелеев ще се падне и една много лесна задача: да отсъди в един спор за имоти, който е много важно да бъде проследен от цяла България.
На пресконференция днес партия ДЕЛА изнася скандални данни за общински имоти на стойност 18 млн. евро, малка част от които ще бъде “буквално подарена” според партията на 1 общински съветник. По-голямата част – 11 дка, обаче отива в полза на хотел Феста Панорама. Той е собственост на Петя Славова – също от класата на олигарсите.

18.06.2009

Водачът на ГЕРБ за София – област е ортак на олигарсите Арабаджиеви и ВИС

В понеделник писахме, че ГЕРБ издига Лили Иванова и Емил Димитров, ама не ония – оригиналите от попсцената, за които се сещате, за водачи на свои листи. Адашът на естрадния гений води листата на фуражките за София – област.
Според вчерашния брой на вестник Телеграф бизнесменът Емил Димитров е в една фирма с олигарсите Арабаджиеви. Маринела Арабаджиева и адашът на попидола са заедно в Слънчев бряг 2002 като управляващи.
Интересно за фирмата е, че анонимна “група физически лица” държи 72,881% от акциите според ДАКСИ.
Странно е също, че плодвивската бизнесфамилия е замесена в бизнес с толкова изявен човек от ГЕРБ. Защото е публична тайна, че семейството подкрепя пловдивската Атака.

31.10.2010

РЗС: Как Андрей Иванов е купил 60 имота с пари от държавна служба

Председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов трябва да обясни как се е сдобил с общо 60 имота, повечето от които - докато е бил полицейски и данъчен служител. Този въпрос поставиха от РЗС.
В петък от партията показаха на журналисти копия на нотариални актове, справки от имотния регистър и други документи за общо 60 парцели, апартаменти, гаражи, вили и магазини. Подчертаха, че повечето от тях са придобити, докато Иванов е работил в държавната администрация. Първоначалните им данни пък бяха за 43 имота.
Информацията от декларациите на Иванов пред Сметната палата значително се разминава с данните, обявени от РЗС. Първата си декларация Иванов подава през 2008 г. за семейното имущество към 2007 г. Тогава заедно със съпругата си е бил собственик на 15 имота, сред които ателиета, апартамент, гараж, сладкарница, пицария, парцели и право на строеж.

В следващата декларация Иванов е обявил, че заедно с жена си са придобили къща с двор в с. Ребърково, но са дарили апартамент, два гража и право на строеж. През 2009 г. той не е посочил да е купувал имоти, а само, че е продал един от апартаментите си.

05.11.2010

ПРАВО НА ОТГОВОР ДО БНТ „ДЕНЯТ ЗАПОЧВА”
ПО ПОВОД УЧАСТИЕТО НА ВИЦЕПРЕМИЕРА И МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ Г-Н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ

Днес, 05.11.2010 г., в сутрешния блок на БНТ “Денят започва”, министър Цветанов цитира името ми и представи на аудиторията версия за успеха на политическата ми реализация.
Никога! Нито в кампанията си за Местни избори 2007 година в Бургас, нито в публичността на изявите и дейността си, не съм предприемал действия за получаване на авторитет, както от ГЕРБ, така и персонално от Бойко Борисов.
Именно за да декларирам автономността на кандидатурата си, формацията, с която се явих на избори е назована „Ваклин Стойновски за Бургас”. Така се нарича и групата ни на общински съветници в настоящия общински съвет в Бургас.
Други са хората, които крадяха авторитета и получиха резултат благодарение на политическите сили и лидерите, които представляваха на миналите избори. Това са Валери Симеонов, кандидатиран от ПП „АТАКА” – Волен Сидеров и Димитър Николов издигнат от ПП „ГЕРБ”.
Няма как да съм желал да създам впечатление, че съм подкрепен от дясна формация, защото аз и моето семейство, винаги сме били възприемани като представители на лявото политическо пространство.
Проблем е, че вече поставих на общественото внимание кандидатурата си за Кмет на предстоящите избори. Това предизвиква нервност в политическите ми опонентите, най-вече заради липсата на добри резултати в управлението им на града.
Надявам се на коректност, и на това, че няма да бъде употребена цялата сила на институциите за постигане на успех на предстоящите местни избори, а хората сами ще преценят и ще направят своя избор.
Като се позовавам на етичния кодекс на българските медии мисля, че е редно да бъде огласен отговора ми, с което ще се засвидетелства еднакъв стандарт към всички власти. В качеството ми на председател на група общински съветници, и получил подкрепата на 12’000 избиратели смятам, че имам еднакво основание публично да защитя авторитета си, каквато възможност виждам, че се предоставя на представителите на изпълнителната власт.

05 ноември 2010 г.
С уважение:
Ваклин Стойновски
Общински съветник в Общински съвет Бургас



06.11.2010

Съпругата на адвоката на братя Галеви Емил Велинов е шеф на кабинета на председателя на ВКС

Съпругата на адвоката на братя Галеви Емил Велинов - Антоанета Никова, е началник-кабинет на председателя на Върховен касационен съд Лазар Груев, който е последна инстанция на делото за организирана престъпна група на бандата на Галевите, съобщиха читатели в редакцията. Информацията беше потвърдена и от кабинета на Лазар Груев. Никова работи за магистрат -1 на България от 2 години, тя определя срещите, разговорите, връзките с обществеността и всичко, което е свързано с пряката работа на съдия -1 на България. Това е вторият брак на Емил Велинов, сключен преди 10 години, от който има една дъщеря.
Разбрахте ли защо Пламен Галев смени столичния екип адвокати, начело с Ненко Ненков, Тервел Георгиев и бившия вътрешен министър Виктор Михайлов с кюстендилския адвокат Емил Велинов? Делото е минирано още от самото начало, са коментарите на запознатите със съдебната система. Подозренията обаче не се потвърждават от вътрешното разузнаване на страната и няма никакви доказателства в тази посока, още повече че съдът не е пирамидална структура, на върха на която стои Лазар Груев и упражнява влияние върху конкретни съдии. Така че подозренията са абсолютно неоснователни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар