вторник, 18 юни 2013 г.

ЪНДЪРГРАУНД 19


В резултат от рекета на ГЕРБ, Гриша Ганчев прехвърлил бизнеса си на Пашата и Митко Каратиста


28.05.2013

Девет от водноелектрическите централи по поречието на река Благоевградска Бистрица вече не са собственост на Гриша Ганчев, съобщава Струма.ком. Босът на Литекс Комерс бил принуден да се раздели с водноелектрическите си централи, обединени в дружеството „ВЕЦ Енергия холдинг". В това дружество влизат ВЕЦ "Бистрица" с каскада от осем мини ВЕЦ-а и ВЕЦ – Славово. Целият холдинг на Гришата бил прехвърлен на друга фирма – „Хидро електрик България", която според мълвата била контролирана от Митко Каратиста и Румен Пашата. Впоследствие босът на СИК продал водноелектрическите централи на чешката фирма „Енерго про" за 150 милиона евро.

След крупната енергийна сделка обвиненията срещу сина на Гриша Ганчев – Данаил, за фиктивни сделки със захар с цел източване на ДДС от бюджета, тихомълком бяха свалени. В същото време в началото на тази година Енерго-Про България ЕАД официално обяви, че е приключило успешно сделката по придобиване на 100% от капитала на ВЕЦ Енергия Холдинг ЕАД, вторият най-голям частен оператор на ВЕЦ в България. Енерго-Про България ЕАД влезе във владение като едноличен собственик на ВЕЦ Енергия Холдинг ЕАД и притежаваните пряко от дружеството и чрез дъщерните му дружества шест водноелектрически централи: ВЕЦ Пирин, ВЕЦ Спанчево - обединени в Каскада Пиринска Бистрица, ВЕЦ Катунци, ВЕЦ Огоста, ВЕЦ Самораново, ВЕЦ "Бистрица" с каскада от осем мини ВЕЦ-а и ВЕЦ – Славово и ВЕЦ Карлуково.

Централите по поречието на река Благоевградска Бистрица са проектирани и изградени от „Хидроенергийна Компания" ООД на Иван Чапов. Голяма част от тях са изградени на водопровода за питейно битово водоснабдяване на град Благоевград.



Румен Пашата изнесе милиардите на Борисов в чужбина

30.05.2013


Босът на СИК и Борисов летят тайно с военния самолет „Спартан” до Гърция, Кипър и Турция. От късната есен на 2009 година Румен Пашата в качеството си на личен придружител на премиера Бойко Борисов твърде често се появявяше в ранните утрини на военното летища, носещ в едрите си лапи два огромни сака, препълнени догоре – пише в. „Уикенд”. Допускан да премине бариерата дори без устно разпореждане, най-довереният приятел на експремиера Борисов паркираше огромния си джип и се здрависваше с вече очакващия го Бойко – свидетелстват пред изданието служители на военната база „Враждебна”.

След това, придружавани от доверени служители на НСО, Борисов и мосът от СИК се качваха на военния самолет „Спартан” за поредното тайно пътуване до Гърция, кипър или пък Турция. Така в продължение на почти 4 години бившият премзиер Борисов с помощта на касиера си Румен Пашата съумя да изнесе прословутите си милиарди от държавата. Свидетелства за преноза на безотчетни пачки от рушвети, давани от спечелилите обществени поръчки за строеж на автомагистрали, вече започнаха да се появяват.

Миналата седмица в ексклузивно интервю пред „Уикенд” журналистът от ТВ7 Николай Бареков също разкри, че Бойко Борисов е изнасял от България милиарди чрез самолети – отбелязва изданието.


Ревизоро: Пашата е летял с правителствените делегации

10.06.2013

Митническият контрол на ВИП входа на летището е много занижен. Ако са пренасяли пари с Авиоотряд 28, това може да е ставало от там. Другият вход, който не се следи и до него имат достъп само хора с пропуски е от северния район на летище София. Това каза в предаването NewsRoom Емил Димитров-Ревизоро. През ВИП зоната на летището може да преминат неограничен брой хора, когато са част от правителствената делегация. В нашите среди се е говорело винаги за подобна практика, но само под сурдинка. Аз тези неща съм ги описал още през 95-96 година, каза още Ревизоро. Самолетите и пътниците не се проверяват. Чувал съм от охраната, че доста хора от ъндърграунда и така наречените добре облечени бизнесмени, са пътували с правителствени делегации.

Емил Димитров заяви още, че става въпрос за Румен Николов-Пашата. За него съм се интересувал и знам със сигурност, че е извършвал такива полети. Факт е, че може да се направи всичко на летище София, когато минеш през северния район. Военните самолети не се проверяват, завърши Димитров.



Пашата печелил по 10 млн. всеки месец

18.06.2013

Един от създателите на на СИК-Румен Николов-Пашата, през последните 4 години е бил едноличният бос на контрабандата в България. Това сочат оперативни данни на службите, твърди в. Всеки ден. Сикаджията се е ползвал с безграничната подкрепа на ръководни кадри на ГЕРБ, сред които и личния му приятел Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на България от 27 юли 2009 г. ... към профила . Поради тази причина е било невъзможно съвестни служители на специалните служби да разследват зулумите на Пашата.

През последните години чистите приходи от престъпната дейност на под шапката на Николов възлизали на сума не по-малка от 10 млн. лева на месец. Окончателното овладяване на контрабандните канали от него е станало в началото на 2010 година. Първоначално под контрола на структурите на СИК е била поставена митница "Аерогара София". В ГДБОП има снимков материал как Пашата е привиквал на срещи шефове на отдели в митницата и редови инспектори, през които години наред минаваше контрабандата на летището. Първи в списъка са били държавни служители с имена Стефан и Ради. Двамата бяха изключително приближени до дясната ръка на Таки и отговорник за митниците във висаджийската структура-Боби Белингата.

Другият ключов пункт, който бил овладян от хората на Пашата е Капитан Андреево. Там приближените до Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 ... към профила бандити са вършили безобразия основно чрез висш чиновник, известен с прякора си Тошо Пая. Той дори е бил провъзгласен за главния касиер на цялата митническа администрация. Това е станало по време на неформална среща между него и други шефове на митници в страната, провела се в средата на 2011 година. Прякорът Пая идвал от железния му принцип да получава своя пай от всяка далавера. Под чадъра на МВР, хероин е влизал и през Дунав мост, твърди вестника.



Няма коментари:

Публикуване на коментар