събота, 20 юли 2013 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 39



Поредната порция скандални разкрития за ГЕРБ хвърлиха в потрес обществото!

14.06.2013

 

    Шефът на легия “Антимафия” Григор Здравков направи потресаващи разкрития за ГЕРБ в ефира на ТВ7.

    Той заяви,че мръсните пари партията на Борисов е наляла в изборите, а през есента ще ги вложи в протести. Кутия контабандни вигари влиза в страната ни от 47 цента за кутия, а се продава за 3,50 лева на Женския пазар в столицата.

    Печалбата от тези продажби се поделяла в приятелските кръгове на партията. Пашата прибирал твърдо по 50 стотинки от всяка продадена кутия цигари.

    Напомняме ви, че името на Пашата бе замесено в скандала с незаконното подслушване. Той бе посочен от легия “Антимафия” като поръчител на подслушването на политици и бизнесмени.

    Здравков заяви, че ако журналистите на ТВ7 си направят труда да обиколят София ще съберат повече забранени вещества, отколкото митничарите са заловили на границите ни.

    Шефът на “Антимафия” сподели, че двете ни пристанища са всъщност вход на трафика на упойващи вещества в Европа. Той допълни, че в залавянето на Брендо страната ни е изиграла просто ролята на полицая с белезниците и нищо повече.

    Здравков каза още, че на митничарите се раздават около 50 000 евро на камион с контрабандни цигари, а на лек автомобил се плащат около 200 евро.

    Той допълни още, че в ГЕРБ има двама души, които отговарят за мръсните пари от контрабандата, но отказа да назове имената им, пише Блиц.

 

 


Плевнелиев с милиони в офшорни зони


18.06.2013

 

      Росен Плевнелиев притежава огромни суми в офшорни сметки в Кипър. Това стана ясно късно снощи след като бяха публикувани факсимилета от документи, включително и личният му паспорт.

    Факсимилетата са публикувани от варненския сайт Афера

     Публикуваme разследването на Афера без никаква редакторска намеса:

"Международно разследване на независими журналисти разкри офшорни фирми на държавния глава Росен Плевнелиев в Кипър. Почти 1 милион $ е прибрал президентът от договори, с които е източил общия бизнес с Linder, компанията инвеститор в Бизнес Парк София. През 1999 г. сделките са ставали, като управляваната от Плевнелиев "Линдер-Ирис Имобилен" е подписвала сделки за консултантски услуги с регистрираната в Кипър Inox Managment Ltd, представлявана от местния адвокат Джордж Киру.

     По договор Inox получава 110 000 долара за анализ на пазара на недвижими имоти в полза на Линдер, а освен това като консултант на Българска Инвестиционна Банка Inox получава и 311 000 долара за посредническа дейност, при покупка на банков офис от търговската институция за сградата, която Линдер строи на ул. "Лайош Кошут" 4. Документите, с които разполагаме от OSRA Bulgaria Ltd потвърждават, че Росен Плевнелиев е краен собственик на фирмата, а достъп до авоарите е имала съпругата му Вероника Плевнелиева.

    След като международния център за разследваща журналистика в сътрудничество с журналисти от 46 държави публикува най-големия разкриван някога списък на офшорните дружества, в началото на април станал известен като "Офшорлиикс", имена на български граждани не бяха разкрити.

    Кларк Гаскойн от Международната организация Global Financial Integrity обаче изчисли пред БНР, че България е изгубила в нелегални трансфери на пари за последните години около 16 милиарда долара".

 

Бившият губернатор на Стара Загора с 27 къщи, апартаменти и гаражи


30.06.2013

Сред най-имотните във властта се нареди Недялко Недялков, който преди месец освободи губернаторския пост в Стара Загора. Политикът от ГЕРБ е декларирал пред Сметната палата 27 имота - къщи, апартаменти, гаражи и парцели. Придобил ги е заедно с жена си между 1970 г. и 2011 г. Сред имотите има 11 парцела по морето, в села и централни градски райони. Преди четири години със съпругата си са купили два апартамента в курорта „Св. Влас" с лични средства - единият е 62 кв. м, а другият - 66 кв. м, за по 15 000 лв. С жена си притежават и по 1/8 от парцел в Свети Влас за 15 000 лв. Има и две къщи и 10 апартамента в Стара Загора, София и Несебър, както и над 30 декара гори.

    През 2011 г. семейството се е сдобило с апартамент и парцел в центъра на София, които са наследство на областния управител. Повечето имоти са купувани с лични средства, а има и наследени. Недялков е обявил още, че през 2006 г. чрез съдия-изпълнител е взел 27 557 лв. от Светлана Минева./ПИК/

 

 

Не знаех, че Фидосова прави това. Тефтерчето е петно!

Бойко Борисов отрече "ударите" да са извършвани под негово давление.

 

19.07.2013

    Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да е знаел за подхода на Искра Фидосова за следене на депутати и политически опоненти, описани в станалото вече скандално тефтерче на бившия шеф на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

    Бившият премиер отрече и това да е ставало под неговото давление, както и това, че с отстраняването на Фидосова от ГЕРБ той си измива ръцете и излиза сух от скандала.

     "Ако беше с мое знание, нямаше да взема вчера това решение за Фидосова", каза той.

    "Това тефтерче е негативната част от нашето управление. С едно такова тефтерче се нанася клеймо на партията", призна Борисов в предаването "Панорама" по БНТ.

    Той каза, че разговорът с Фидосова е бил тежък, продължил е около час, и след него тя е решила да се оттегли като депутат и е отстранена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

    Борисов призна, че много пъти хора са му подсказвали, че тя работи и от името на Цветан Цветанов, и от негово име.

    "Обаждал съм се да питам Искра, включително и Цветанов, питал съм – вие това нещо знаете ли, те са отричали", каза лидерът на ГЕРБ.

    "Аз не съм обръщал внимание на това, което е било грешка", допълни той и поясни, че десетки пъти е говорил вътре в партията си да не се воюва с президентството, с която и да е политическа партия, по различен от закона начин.

    Бившият премиер не пожела обаче да гадае дали тефтерчето съществува или не, въпросът по думите му сега е оставен в ръцете на прокуратурата да прецени доколко истински са фактите и имената вътре в него.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар