сряда, 21 август 2013 г.

ЪНДЪРГРАУНД 20





Добро пожаловать товарищ Маджо  !  Сикаджията Младен Михалев се появи на прием в руското посолство.

14.06.2013

     Основателят на силовата групировка СИК Младен Михалев-Маджо, който от години живее в Швейцария, е бил сред официалните гости на приема в руското посолство миналия вторник, научи "Капитал" от гости на събитието, организирано по повод националния празник на Руската федерация.

    На приема са били забелязани още членове на Конституционния съд, бизнесмени (сред които собственикът на АКБ "Форес" Николай Банев), лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев, членове на новото правителство, представители на парламентарната група на "Коалиция за България" начело с лидера на партията Сергей Станишев, партньорът на новото правителство Волен Сидеров, бившият президент Георги Първанов, бившите НДСВ кадри Милен Велчев и Красимир Катев и др.

    Младен Михалев е бивш борец от училището "Олимпийски надежди" – развъдник на спортните таланти на социалистическа България. Възпитаници на това училище са още Васил Илиев, застрелян през 1995 г., Илия Павлов, застрелян през 2003 г., Георги Илиев, убит през 2004, Красимир Маринов-Големия Маргин и Иво Карамански, убит през 1998 г. Без последния, който беше състезател по гребане, всички останали са тренирали борба. През 1993 г. избухна гангстерската война между хората на Карамански и борците.

    Маджо беше човекът, чиито нерви не издържаха и изпразни един пълнител във входа на казино "Севастопол" на ул. "Раковски" в столицата. За зла негова участ Карамански беше устроил засада и от апартамент от отсрещната страна Михалев беше прострелян. След това успя да стигне до площад "Славейков" с джипа си ранен и беше откаран във Военномедицинска академия.

    През 1996 г. Маджо заедно с Венцеслав Стефанов и Румен Николов-Пашата основават фирмата "Интергруп енд партнърс", по-известна като финансовата структура на силовата групировка СИК. По-късно в дружеството влизат Красимир Маринов-Големия Маргин и покойните Дмитрий Минев-Димата Руснака, Милчо Бонев-Бай Миле и Стоил Славов-Телето.

 

 Антимафиот "изпял" на бизнесмен акция в САЩ  

25.11.2012 

 

    Подсъдимият бивш шеф на звеното за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров е изнасял данни за секретната операция "Гюлетата" и ги е предоставял на бизнесмена Петър Христов. Спецполицаят дори го наричал "шефе".

    Тодоров разполагал с тайна информация по случая, защото следил нашенци, разследвани за лихварство, става ясно от разсекретения обвинителен акт срещу бившия антимафиот. Делото срещу него ще бъде подновено в понеделник.

    През есента на 2010 г. вървяло разследване със СРС-та срещу петима, сред които Георги Ганчев-Жоро Американеца и Георги Илиев-Жоро Диска. Операцията била под контрола на антимафиотите в Търново. Американеца и още един "оперативно интересен обект" заминали за САЩ. В Лас Вегас искали американско гражданство.

    Орлин Тодоров знаел всяка стъпка на търновците, включително кога кацат в Лондон и кога излита самолетът им за Америка. По това време били засечени и разговори с България, че други нашенци искат 100 хил. лв., за да не изпеят на прокуратурата какви ги вършат Американеца и Диска.

    Всичко това шефът на БОП във Велико Търново докладвал чинно на бизнесмена Петър Христов. Казал му дори и секретната информация, че в САЩ ЦРУ чака Американеца, за да му вземе отпечатъци. Целта на изнасянето на информация била да не се дава гражданство на нашенците, за да не могат да останат там.

    Цялата разработка обаче по някакъв начин стигнала до разследваните и те се прибирали у нас малко след като Орлин Тодоров бе арестуван на 11 март 2011 г.

    По същото време самият антимафиот бил подслушван и разработван. Така били събрани доказателства за използване на служебно положение за лични нужди в услуга на приятели и натиск върху колеги от МВР.

    През лятото на 2010 г. в Горна Оряховица бил задържан мъж за вадене на нож и заплаха, че ще пуска кучето си срещу група цигани. Нападателят бил шофьор на приятел на Тодоров.

    Бившият антимафиот наредил на колегите си да го пуснат и склонил прокурора да не му повдига никакво обвинение. Подобна случка имало и с шофьора на бизнесмена Петър Христов, който пък бил спасен от акт заради нарушение на пътя.

    Най-скандален обаче е случаят, когато Тодоров се намесва, използвайки цялата си служебна власт, за да урежда финансови взаимоотношения между две фирми, които спорели за 1,2 млн. лв. Той дори отвлякъл и държал в плен мъж, който срещу 20 хил. лева бил накаран да изтегли изпълнителното дело срещу една от страните.

 

Страшно! Изровиха три трупа край Перник. Възможно е “Новите Килъри” да имат връзка с екзекуциите.


 

16.08.2013
 

    Телата на убити мъже са намерени край Перник след акция на МВР. По неофициални данни става въпрос за три трупа, които са били зверски убити преди месеци. От органите на реда все още отказват да разкрият повече информация за случая както и за самоличността на жертвите. В момента на мястото се намират антимафиоти, които работят по изравянето на откритите останки, предават от БЛИЦ.

    Макар все още да липсва официално изявление по случая, се появиха спекулации, че екзекуциите са дело на групичката на “Новите Килъри”, начело с кикбоксьора Мартин Антов и Валентин Янев, по прякор Бореца. Срещу двамата вече са повдигнати редица обвинения и ако и тези трупове се причислят към тяхната сметка, ги очаква сериозна присъда, коментират запознати.

    Припомняме ви, че след подобна акция през 2009 година беше разбита групата за отвличания и наемни убийства “Наглите”. Тогава, под ръководството на тогавашния министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, бяха открити телата на Юлиян Лефтеров-Кунгфуто и Иван Петров-Сапата. Двамата са били убити и заровени в местността Плана планина край столицата.

 

Разкри се! Пропяха за убийството на Жоро Илиев и стрелбата по Баретата

20.08.2013

   

    За връзка между убийството на Георги Илиев и Райко Кръвта се заговори едва няколко месеца след смъртта на боса на ВИС. Васил Василев – Бай Весо може да внесе яснота по убийството на Георги Илиев. След ареста му той намекнал, че има нагласата да говори ако му се осигури намаляване на присъдата, съобщава в новия си брой “ШОУ”, като се позовава на източници, близки до разследването.Като тартор на “Килърите 3” се очаква Бай Весо да получи най-тежко наказание и да отговаря за извършването на поне пет убийства. Доскоро синът му Райко Кръвта неофициално бе сочен като човека, поръчал убийството на последния от ВИС.

     Пернишкият “Чикатило” Станислав Ангелов – Сиси обаче дал показания в полицията, които топели Васил Василев. Според тях именно Бай Васил участвал в организацията на покушението.

    За връзка между убийството на Георги Илиев и Райко Кръвта се заговори едва няколко месеца след смъртта на боса на ВИС. Според версията на разследването всичко започва през 2004 г. Тогава Георги Илиев дава 900 000 евро на заем на благоевградския висаджия Васил Горчев – Кьоравия.

    Няколко месеца след получаване на хилядарките Кьоравия забравя да ги върне на Илиев. Това било причината Васил Горчев да бъде “поръчан” и да бъде показно разстрелян на 20 януари 2005 година пред хотел “Ален мак” в Благоевград.

    Райко Алексиев – Кръвта (преименувал се през 2003 г. на Васил Арарски след престоя си в Испания – б.а.) пък е един от най-доверените хора на Кьоравия в Перник и областта. Когато застанал пред гроба на Васил Горчев, Кръвта се заклел, че ще отмъсти за смъртта му.

    Седем месеца по-късно, на 25 август 2005 г., неизвестен и до ден-днешен снайперист прострелва Георги Илиев в сърцето с един-единствен специално усилен куршум. Шефът на “ВАИ Холдинг” и бившата групировка ВИС-2 умира в собственото си заведение в Слънчев бряг – “Буда бар”, където гуляе след мача на отбора си “Локомотив” (Пловдив) – ОФК Београд.По време на екзекуцията му Райко Кръвта заедно с компанията си е бил в Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас. Разследващите установили, че Кръвта се интересувал от местата, посещавани от Илиев, дори и от яхтата му.

     Райко Кръвта, естествено, не надживява с много Георги Илиев.Висаджийските “следователи” работят по-успешно от ченгетата и разкриват за нула време убиеца му. След което “го съдят по бързата процедура”. На 12 октомври 2005 г. Кръвта е покосен с изстрели от автомат “Калашников” на излизане от кафене “Емералд” в центъра на Перник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар