петък, 12 декември 2014 г.

ЪНДЪРГРАУНД 30

 

Слави Бинев и Гълъбин Боевски контролирали ВИП бардак в хотел “Шератон”

29.03.2013

Скандалният бизнесмен, евродепутат, архонт и сегашен шеф на партия ГОРД Слави Бинев е бил разследван преди години от службите като шеф на структура, която е получавала приходи от проституция и продажба на кокаин.

Бинев попаднал на мушката на антимафиотите през 2000 г. По това време той бил съдружник в „Р Систем Холдинг“ АД, включваща повече от 100 дружества, контролиращи значителна част от развлекателния бизнес, охранителния сектор и строителния бранш.

В този период Слави Бинев чрез своята „М.И.Г. Груп“ АД стопанисваше няколко заведения в София, сред които „Библиотеката“, „Дали“, най-популярната чалготека по това време – БИАД, бирарията „При Кмета“, „Империал“, клуб-ресторант „Роял“ й прочие.

Именно в БИАД през 2001 г. шефът на ВИС Георги Илиев ошамари пишман архонта в собственото му заведение, след като по-рано Слави Бинев бе забранил достъпа на Главния до БИАД.

Във веригата от заведения на Слави Бинев най-оборотни бяха публичните му домове. Архонтът стопанисваше стриптийз баровете „Ейнджълс“ в хотел „Шератон“ и „Амазонс“. В тогавашната НСБОП са постъпвали оперативни данни, че в тези два обекта всеки платежоспособен клиент може да си поръча момиче за секс. Цените били от 200 евро нагоре за час. Услугите са се извършвали в специални стаички. Имало данни, че вьв въпросните места за платена любов са били монтирани и камери и до днес в таен сейф са се пазили прелюбопитни кадри с политици, ченгета и магистрати.

В бардаците се предлагал и кокаин за ВИП клиентелата. Скъпата дрога се доставяла от Антон Милтенов – Тони Клюна на преференциални цени. Слави Бинев пък разпоредил на охраната на заведенията си да подпомагат дилърите на Клюна и даже да насочват клиенти от кого точно да си купуват кокаин.

Друг сигнал до службите гласи, че архонтът евродепутат дори е искал да направи специален сайт, базиран в чужбина, чрез който момичетата да бъдат директно предлагани за консумация на чужденци.

В периода 2003-2006 г. Бинев бил в изключително близки отношения с щангиста Гълъбин Боевски. Освен приятелство двамата били и неформални партньори в стриптийз бар „Еинджълс“ в хотел „Шератон“. По това време Боевски имаше безупречно реноме на спортист и само малцина от най-близкото му обкръжение знаеха, че се занимава с трафик и продажба на кокаин. Бинев излиза от управлението на фирмите си през 2006 г., като по-голямата част от заведенията си продава на скандални варненски бизнесмени, които са собственици на култовия бардак на площад „Лъвов мост“, замаскиран като еротичен бар.

Причината да се раздели с доходоносните сфери е, че точно преди 6 години Славчо Пенчев Бинев както е цялото му име, навлиза в политиката. За да не бъде атакуван и арестуван от антимафиоти за незаконната си сутеньорска дейност, слави Бинев прехвърля собствеността на еротичния си бар на фирма, близка до Гълъбин Боевски. През 2009 г. щангистът престава да се крие зад подставени лица и официално поема бардака чрез дружеството „Скандал ВИП“, регистрирано през 2009 г. Там Боевски е съдружник с 50% от капитала заедно с 34-годишната Ива Иванова. След рокадата бар „Ейнджълс“ в „Шератон“ е преименуван на „Скандал“. През същата година „Скандал ВИП“ декларира и нетни приходи от 10 000 лв., което е в пъти по-малко от реалната печалба на заведението само за една нощ.

Клубът за проституция беше разбит при акция на ГДБОП преди година. Тогава се оказа, че елитният бардак обслужвал чужденци за по 800 евро на нощ.

Публичен дом бил въртян от четирима сводници – Цветан Тиманов, Стефан Марев, Георги Андреев и Валери Попов, който бил шеф на престъпниците. Само час секс с момиче от клуба струвал 200 евро. В цената обаче не влизали допълнителните екстри като шампанско, масажи, танци и кокаин.

С тях сумата можела да скочи до 300-400 евро.

В групата се подвизавала и 31-годишната Гергана Лазарова от Пазарджик, за която се мълви, че е любовница на Слави Бинев. Нейната роля в бандата била да набира момичетата. Тя също беше задържана в спецакцията заедно с останалите сутеньори, но само час след разпита беше пусната, тъй като имала 3-месечно бебе. Разследващи разкриха, че освен че набирала момичетата, младата жена ги изнасяла и за работа в чужбина. Според спец-ченгетата ВИП бардакът в „Шератон“ е реализирал годишна печалба от над 1 милион евро.

 


27.11.2014


Стефан Бонев-Сако продавал маркова дрога със специален бандерол. Това разкри свидетелят Красимир Кръстев на последното заседание по делото срещу бандата на циганския бос пред спецсъда. Заедно с него за разпространение на наркотици са подсъдими още 14 души. Прокуратурата сочи като организатор и ръководител на престъпната група Стефан Бонев-Сако.

Бандеролът бил запазен знак на бандата. По него клиентите различавали стоката от тази на другите наркотърговци в страната. Кокаинът се пласирал в разфасовки на дози, опаковани в сини и розови пакетчета. Лейтенантите на Сако продавали на едро по 100 лева за опаковка. Всеки от дилърите на регионално ниво можел да си сложи печалба върху тази цена от около 20-30 лева. Отговорниците на Сако за продажбата на кокаина не посягали върху чистата печалба на дилърите от по-долното ниво. Схемата за снабдяване и продажба разкри пред съда свидетелят Красимир Кръстев.
Той пристигнал от Бургас в София, за да взема кокаин, който имал намерение да пласира край морето. По това време обаче ченгетата го държали под контрол. Причина за това били близките "бизнес контакти" с наркобандата на Жабата и Джуката, смъртни врагове на Сако. Красимир Кръстев отишъл при Теодор Велков от групата на циганския бос в кафенето му на бул. „Александър Стамболийски" в София. В ъндърграунда той бил известен с прозвището Тошко Сводника. За него Кръстев знаел, че се занимава с проститутки и продава наркотици за Сако.
При срещата Теодор казал на Красимир, че може да го зарежда с кокаин на цена 100 лева за доза. Подчертал, че дрогата е маркова, а всяко пакетче ще има бандерол за качество. Теодор казал на клиента си, че ще му даде две пакетчета кокаин за проба. "Когато дойдеш да зареждаш с по-голямо количество, ще отчупя парче от буцата с кокаина и ще ти го направя на дози. Гарантирам, че следващата стока, която вземеш, ще бъде със същото качество." Това твърдял Теодор, разказа свидетелят Кръстев.
При тези обяснения пред спецсъда Велков скочи и отрече думите на свидетеля. Той обаче продължи да разказва подробности за сделката. По думите му, когато отишъл да вземе стоката от Теодор, за да я пробва, целият бил окичен с микрофони от ченгетата. Те го притиснали да стане свидетел срещу хората на Сако, за да се отърве от проблеми с полицията и правосъдието. По това време срещу него се водели досъдебни производства за разпространение на наркотици. Кръстев обясни, че ченгетата го инструктирали как да води разговора със снабдителя Теодор, докато скритата в дрехите му техника записва. Според обясненията му той трябвало да задава въпроси за произхода на кокаина и за участието на Сако в схемата.

При срещата Теодор дал на Красимир две пакетчета с кокаин, които на жаргон пласьорите наричали "снимки". Всяка от тях била по една доза. Свидетелят обещал да пробва дрогата и да се върне за още, ако е качествена. Той спазил инструкциите на ченгетата и записал разговора с Теодор. Двамата дори обсъждали освобождаването на Сако от ареста, обясни свидетелят.

След срещата той занесъл "снимките" в СДВР и ги предал на полицая, който водел разработката срещу групата на Сако. Пред спецсъда Красимир Кръстев твърдеше, че ченгетата в СДВР го накарали да се подпише под бели листа. "Целта беше да натопя Сако. Срещу показанията ми обещаха да нямам проблем с полицията. Два-три листа разписвах по два пъти. Полицаите преправяха написаното и после пак подписвах", обясни Кръстев. Той уточни, че дрогата на Сако не била качествена въпреки претенциите за произход.

 Марката на Баретата

Златомир Иванов - Златко Баретата продавал наркотици с печат с надпис на "Фирмата". Така бе известна неговата групировка, преди да бъде разбита от полицията. За специалната маркировка на наркотиците се разбра по време на съдебния процес срещу 15-членната банда с бос Баретата. Нейна запазена марка били сините пакетчета, в които била разфасована и продавана дрогата. Всяко пликче с трева, хероин или кокаин било обозначено с печат "Фирмата". Същият надпис била отпечатан и върху всяко хапче амфетамин.

Златко Баретата бе осъден от Софийския градски съд на осем години затвор за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. В момента той обжалва присъдата си пред Апелативния съд в София.

 

ЕКСКЛУЗИВНО! „ВАРНЕНСКАТА ВРЪЗКА” НА ПЕТКО СЕРТОВ ЗАГИВА ПРЕДИ 40 ДНИ ПРИ КАТАСТРОФА!

10.12.2014

На 31 октомври 2014 година Александър Сурталов загива в жестока катастрофа. Катастрофата става в петък вечер около село Ваклино, община Шабла. В размазания „Фолксваген“ загива и още един мъж заедно със Сурталов. Сурталов не е бил зад волана.

През 2008 година Сурталов напуска ДПС в качеството си на зам-председател на областния съвет на ДПС: „Напускам постовете зам.-областен председател и председател на общинската организация на ДПС в Шабла”. Като мотив за решението си той посочва авторитарния стил на управление в областното ръководство на ДПС.

По това време Петко Сертов е шеф на ДАНС.

През 2009 година Александър Сурталов подава оставка като кмет на Крапец с мотива, че се чувства безсилен да направи каквото и да е, защото всички негови предложения се блокират. На този пост той е избран като представител на ДПС, а след като напуска ДПС се присъединява към „Партия на Зелените“, където заема поста председател на политическия съвет.
През 2011 година, докато е кандидат за общински съветник в Шабла, бившият кмет на Крапец е пребит жестоко от група младежи във Варна.
Александър Сурталов е обявен за агент на Първо главно управление с псевдоним „Иванов”, „ДС-управление ЦИОУ, отдел межд. връзки, отделение първо”.

АФЕРА разкри, чрез свои брилянтни източници, че Александър Сурталов е бил личен, неразделен приятел на Петко Сертов.

Сурталов на практика е бил „варненската връзка” на Петко Сертов. Заедно със Сурталов изключително близък до Петко Сертов във Варна е бил още един бизнесмен, който е от ранга и статута на Сурталов.
Като зам-председател на БОРКОР, а и като шеф на ДАНС, Петко Сертов е държал почти ежедневна връзка със Сурталов, с който са работили „информационно”.

Преди 40 дни, в един петък, бившият човек на Първо главно Сурталов загива при катастрофа. На 5 декември, в друг петък, изключително близкият му приятел и партньор Петко Сертов изчезва безследно.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар