сряда, 11 май 2016 г.

ПАРОДИЯТА МВР 6



Пародията ГЕРБ: Уволнен МВР-шеф заради TV7 оглави отдел на „Криминална полиция“. Зам.-директорът на СДВР е назначен в Гранична полиция.

30.04.2015

 И вторият „уволнен“ шеф от МВР-Иван Пепелджийски, който подаде оставка заради атаката в TV7, се уреди с висок пост. Часове след безпрецедентната ситуация, от началник на 6-то РУП Пепелджийски стана шеф на отдел „Криминална полиция“ в СДВР, съобщи „Фрог“.

Другият, който също подаде оставка е зам.-директорът на столичната полиция Радослав Сотиров. Както по-рано днес ви съобщихме, Сотиров вече е назначен в гранична полиция и вече ще служи в звеното в Драгоман.

Така, всички, с които МВР си изми ръцете, вече са на нови места. „Вместо да им извадят очите, им изписаха веждите“, коментираха редови ченгета. Според тях новите им постове са също толкова отговорни, колкото досегашните. Така на практика нито един от МВР не пое реална отговорност  за случилото се преди ден в TV7.

 
Безобразията край нямат. ШЕФ НА ПИРАМИДА нагласен на супер пост в МВР!

28.03.2016

Филип Андреев е назначеният от вътрешния министър Румяна Бъчварова за шеф на фирмата Безконтактни мултиплексорни вериги ЕОО в МВР, която прави поръчките за десетки милиони на силовото ведомство, пише сайтът 19''. Същото скандално дружество бе върнато от второто правителство на Борисов от Министерството на транспорта към МВР тази година. То се прочу с даренията, правени на силовото ведомство. Докато е към Министерството на транспорта, Ивайло Московски назначи Филип Андреев.

Днес фирмата отново е оглавена от Филип Андреев, който е избран от вътешния минисър Румяна Бъчварова.

Интересни подробности около личността на Андреев излязоха наяве.

Той е съден за измама, свързана с финансовата пирамида Галакси. Оказва се, че държавата дава на Филип Андреев да прави договори за производство на номера за автомобили, без да провери дали е съден и осъждан.

Той е подсъдим по „делото Галакси“, заедно с Надежда Трифонова, Бисер Велев, Бойчо Бойчев, Петър Кунев, Едуард Задикян, Митко Чолаков, Иван Николов, Филип Василев, Пенка Добрева, Славка Златанова, Марияна Димитрова, Петко Петков и Недко Стойчев. Срещу тях е повдигнато обвинение по чл.210, ал.1, т.2, във връзка с т.1, и чл.209, ал.1 от НК – за измама.

"Галакси" действа в Бургас от 1999 до 2001 година и може да се категоризира като финансова пирамида. Филип Андреев е наследник на две още по-скандални пирамиди, действали на територията на страната – "Бизнес клуб Спейс" и сдружението с нестопанска цел "Бизнес общество ПАУЪР НЕТ".

Вътрешният министър Румяна Бъчварова назначава за шеф на фирмата БМВ в МВР човек, обвинен и съден за финансови измами.

С финансовите пирамиди забъркан се оказва и един от приятелите на вътрешния министър – кметът от ГЕРБ на Велико Търново, Даниел Панов.

 
Акция в София, полицаи задържаха свои колеги. При задържането на единия от тях, той е използвал служебното си оръжие и е произвел изстрел .

29.03.2016

На територията на София се провежда специализирана операция под контрола на Софийска градска прокуратура, предаде агенция БГНЕС.

Зрелищен арест се разигра на пресечката булевардите „Братя Бъкстон” и „Тодор Каблешков”. Полицаи с маски тръшнаха на земята задържан пред погледите на десетки прибиращи се от работа столичани.

Час по-късно за специализираната операция от пресцентъра на МВР заявиха, че в акцията участват служители от дирекция „Вътрешна сигурност“ и СДВР.

В хода ѝ са задържани двама служители на СДВР. При задържането на единия от тях, той е използвал служебното си оръжие и е произвел изстрел.

Няма пострадали. Работата по случая продължава и в момента.

Пазителите на реда са арестувани по подозрение за търговия с наркотици. Единият е служител на Седмо РПУ, а другият е полицай в метрото.

И у двамата са открити наркотици, информира Нова ТВ.

 

Хванаха полицейска служителка с наркотици .

25.04.2016

Служителка на ломската полиция е заловена с наркотици, съобщиха от областната дирекция на МВР- Монтана.

Преди ден в РУ Лом е получен сигнал за лице, превозващо наркотични вещества. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на път ІІ-81 - Монтана - Лом, при разклона за село Комощица, е спрян лек автомобил "Ауди А3" с монтанска регистрация, собственост и управляван от 29-годишната К.К. от близкото село Замфир. Същата работела от 2 години на граждански договор като деловодител в администрацията на РУ Лом .

При извършеното претърсване и изземване в автомобила, в багажното отделение, в джоб на дамско яке е намерен полиетиленов плик, съдържащ 4,23 грама суха листна маса канабис. При последвалото претърсване и изземване в апартамента в чекмедже на шкаф в кухнята е намерен полиетиленов плик, съдържащ 3,48 грама суха листна маса канабис. Намерена и иззета е електронна везна и 3 буркана със следи от същото наркотично вещество. Деловидтелката и съпругът й са разпитани. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Лом .

 
Полицай откраднал цигари и предложил подкуп на колеги .

03.05.2016

Столичната полиция задържа полицейски служител и криминално проявен мъж заради извършена от тях кражба, съобщи пресцентърът на СДВР. Прокуратурата им е повдигнала обвинения за кражба, а полицаят е обвинен и за подкуп. Двамата са с прокурорско задържане за 72 часа, което по принцип се налага, за да се осигури довеждането им до съда, който трябва да разгледа мерките им за неотклонение. От държавното обвинение все още не са съобщили дали ще искат постоянното им задържане, но след като такава мярка е наложена, това се предполага.

Според съобщението на СДВР на 2 май около 4 часа полицията е получила сигнал за двама мъже, които изнасят вещи от голям хранителен магазин в столичния квартал "Люлин". След това са започнали незабавни издирвателни действия за залавяне на извършителите. Служителите на СДВР са спрели лек автомобил, шофиран от 39-годишния мъж И.И. - Малкия Куман, който има множество регистрации в полицията за взломни кражби. Той е и осъждан.

Негов придружител е бил 36-годишният В.А.- служител в Пътна полиция, който се легитимирал пред полицаите с карта на служител на МВР. Полицаят предложил на проверяващия екип 200 лв., за да ги освободят. След извършена проверка в колата бил открит чувал с голям брой кутии различни марки цигари. Осъществени са претърсване и изземване.

Повдигнатите обвинения и на двамата са за взломна кражба - такава, извършена чрез разрушаване на преграда, която е здраво направена за защита на хора или имот. Извършителите са използвали автомобил, освен това са действали в съучастие. Полицаят е обвинен и за предлагане на подкуп на длъжностно лице.


Няма коментари:

Публикуване на коментар