понеделник, 29 август 2016 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 61
Абсурдно и налудничаво, но… законно?! Над 50 троянски фирми и други от страната трябва да връщат милиони заради сделки с „Олимпия” ООД * Подозренията – за умишлен фалит и източване чрез офшорка * Кметът Донка Михайлова: „Изцяло съм с вас” * Янаки Стоилов обещава законодателна промяна до Коледа, ГЕРБ подкрепя.
23.11.2012
 СТРАНЕН ТЕКСТ от Търговския закон (чл. 646, ал. 2, т. 1) и един подозрителен фалит на голяма местна фирма са на път да доведат до взрив икономиката и социалния мир в Троян – един средно голям за българските мащаби град (23 хил. жители), минаващ за финансово най-стабилният в Ловешка област. Констатацията не е пресилена и се опира на реални факти, а двете срещи на потърпевши бизнесмени от района в последните няколко дни (втората бе вчера, 22 ноември 2012 г.) дозасилиха мрачните прогнози. Нещо повече – оказа се, че са засегнати и фирми от София, Варна, Пловдив, Габрово и други градове и трусът може да добие национални измерения.
ЗА КАКВО СТАВА ДУМА? Троянската мебелна фирма „Олимпия” ООД - чието седалище и производствена база са в близкото с. Орешак и собственици са й троянските бизнесмени Мирослав Симеонов и Веселин Петров * – някак тихомълком в началото на 2008 г. премества седалището си в София и се пререгистрира там. А на 23 април 2009 г. на свое закрито заседание Софийският градски съд, отдел VI-3, председателстван от съдия Лилия Илиева, обявява „Олимпия” ООД в неплатежоспособност/фалит. Което става по искане на собствениците, като причината е тежка задлъжнялост. Съдия Илиева мотивира решението си с аргумента, че според законодателя „щом длъжникът сам е поискал обявяването си в неплатежоспособност, се смята, че същата е доказана”.
 ФИРМАТА на Симеонов и Петров е обявена в неплатежоспособност на 23 април 2009 г., но считано от 14 юли 2006 г. – т.е. с цели три години по-рано. Защо? През м. януари 2006 г. „Олимпия” ООД сключва договор за маркетинг и консултантски услуги - по който правоприемник е офшорката „Аланеро Индъстриал Корпорейшън”, регистрирана в Панама – и не може да се издължи. Като мотив за неплатежоспособността се посочва и световната икономическа криза, макар че през 2006 г. кризата все още е далеч. Любопитно е обаче, че дългът се появява чак в отчетите за 2008 г., а предишните две години (2006 г., 2007 г.) „Олимпия” ООД регистрира добри и нарастващи обороти – съответно 2,3 млн. лв. и 3,02 млн. лв.
ДВЕ НЕЩА тук заслужават особено внимание. Първо – фалитът на „Олимпия” ООД може да се обжалва в 7-дневен срок след вписването му в Търговския регистър. Вписването пък, случайно или не, е извършено на 30 април 2009 г., а следващите шест дни (1-6 май) официално са обявени за празнични и неработни; т.е. практически се блокира възможността да се подадат възражения. И второ, по-важното – обявената задлъжнялост към „Аланеро Индъстриал Корпорейшън” е за внушителната сума от 8 800 000 лв. и превръща панамската офшорка в основен кредитор, като я нарежда най-отпред в списъка за бъдещи вземания. Общият размер на задлъжнялостта според съдебното решение възлиза на 11,2 млн. лв.
 И СЕГА ЗАПОЧВА „най-интересното”. Съдебното решение, както казахме, връща лентата с три години назад (от 14 юли 2006 г., когато „Олимпия” ООД прави последно плащане към кредитор). А споменатият чл. 646, ал. 2, т. 1 от ТЗ постановява, че всички сделки с фирмата от началната дата на неплатежоспособността й се обявяват за невалидни и партньорите на „Олимпия” ООД трябва да върнат парите, получени по тези сделки. По-простичко казано: произвел си мебелни заготовки за „Олимпия” ООД и са ти платили – връщаш парите; направил си й архитектурни проекти и са ти платили – връщаш парите; продал си й ток, вода, инструменти, материали, реклама, транспортни услуги и т.н. – връщаш парите… Звучи абсурдно и дори налудничаво, но е… законно (въпросният законов текст е приет през 1998 г. и се твърди, че е изобретен, за да обслужва приватизаторите на големите държавни фирми при управлението на Иван Костов, но защо вече 14 години не е променен, няма кой да ти каже – бел. Г.М.).
КАКВО СЛЕДВА нататък? На 29 май 2009 г. Райфайзенбанк, която година по-рано е отпуснала кредит срещу ипотека върху 8 имота, собственост на „Олимпия” ООД, заедно с МКБ Юнионбанк възразява в съда срещу дълга към „Аланеро Индъстриал Корпорейшън”. Двете банки твърдят, че става дума за „мним кредит”, зад който се крие самият длъжник (т.е. „Олимпия” ООД) и искат „това вземане в размер на 8 800 000 лв.” да бъде изключено от списъка. Председател на съдебния състав отново е съдия Лилия Илиева, а решението, произнесено почти година по-късно – на 20 април 2010 г., е в подкрепа на възражението и изключва от списъка „приетото вземане на „Аланеро Индъстриал Корпорейшън” в размер на 8 800 000 лв.”.
НО НА 22 АПРИЛ 2010 Г., т.е. само два дни след съдебното решение за изключване на „Аланеро Индъстриал Корпорейшън” от списъка с кредиторите на „Олимпия” ООД, постъпва молба от офшорката за включването й отново. И скорострелно, само след 4 дни (26 април 2010 г.), излиза съдебно решение, одобряващо молбата. Иначе казано - „Аланеро Индъстриал Корпорейшън” категорично застава най-отпред в списъка на кредиторите с признати приблизително 78% от размера на всички вземания и нейният глас е определящ при избора на постоянен синдик, което съвсем не е без значение.
 КАКВО СЕ СЛУЧВА в момента, м. ноември 2012 г.? Над 50 фирми в Троян и района вече са с призовки да връщат средства, получени от сделки с „Олимпия” ООД в периода от 14 юли 2006 г. насам и броят им продължава да расте. Сред засегнатите са фирми от различни браншове, включително общинското ВиК дружество, електродоставчикът ЧЕЗ, мобилният оператор М-тел, куриерската фирма DHL, много фирми от мебелния бранш, търговски фирми и т.н. По неофициални данни общата сума, която се търси от троянските фирми, е от порядъка между 5 млн. и 10 млн. лв.; а исковете към отделни фирми варират от 1200 лв. до 920 000 лв.
НА СРЕЩАТА на 22 ноември, която бе организирана от инициативен комитет от собственици на фирми от „черния списък” и подкрепена категорично от кмета на община Троян Донка Михайлова, напрежението ескалира дотолкова, че един от потърпевшите бизнесмени, Румен Христов („Атланта” ЕООД), който трябва да връща около 70 000 лв., предложи да се организира протестна акция пред сградата на парламента; „Само така ще ни чуят и ще ускорим законодателната промяна”. Промяна в Търговския закон, която да блокира подобен „рекет”, била обещана на спешната среща преди няколко дни с депутата Янаки Стоилов (БСП) и троянската народна представителка д-р Станка Шайлекова (ГЕРБ). „Имаме уверението на г-н Стоилов, че законодателната промяна ще бъде извършена до Коледа и на г-жа Шайлекова, че групата на ГЕРБ подкрепя исканията ни”, обяви членът на инициативния комитет Владимир Хаджийски („Елма 13” ООД). „Без законодателна промяна каузата ни е загубена… Става дума за стандартна схема за източване на фирми”, заяви друг от инициативния комитет – Емил Чакалов („Стем” ООД).
„ТАЗИ ПОРОЧНА СХЕМА за обявяване на несъстоятелност цели лично облагодетелстване”, категорична бе Елена Хаджийска („Елма 13” ООД); тя предупреди, че ако схемата не бъде стопирана, резултатът ще е фалит на доста фирми, загуба на стотици работни места и в крайна сметка колапс на и без това намиращата се в тежко положение  икономика на Троян и района. Интересен въпрос постави представител на веригата бензиностанции „Йоана”, която продавала горива на „Олимпия” ООД и е сред най-сериозните потърпевши (трябва да връща около 300 000 лв.); според него жалбата на двете споменати банки е довела до прокурорско разследване срещу „Олимпия” ООД за предоставяне на невярна информация и умишлен фалит и първоначално разследването било в Троян, после се прехвърлило в София, но оттам дирите му се губели?! „Симулирана несъстоятелност, това е”, категоричен бе Иван Лесидренски (ЕТ „Илти – Иван Лесидренски”), "ужилен" с 87 000 лв.        
 „ИЗЦЯЛО СЪМ С ВАС и за пореден път изразявам безпокойство от случващото се, което може да има тежки последици не само за Троян, но и за страната”, заяви кметът Донка Михайлова и обеща подкрепата си с всички възможни средства. Срещата приключи със заявеното общо очакване, че медиите ще дадат максимална гласност на случващото се и ще помогнат за справедливото решаване на тежкия проблем. В неформални разговори се чуха и много други неща: че става дума за матрица, подобна на тази, довела до източване на електромоторния гигант „Елма” и на мебелното предприятие „Хемус”; че се купуват магистрати, които подпомагат изкуствените фалити; че ако не се направи очакваната законова промяна, има опасност „моделът „Олимпия” да залее страната; че не е изключено да се стигне и до саморазправа…
Генадий Маринов
* Бел. ред. Собствениците на „Олимпия” ООД Мирослав /Мишо/ и Веселин бяха собственици и на популярната преди време орешашка дискотека „Фламинго”, фирмата им се занимаваше също с недвижими имоти и строителство. „Олимпия” ООД закупи, след препродажба от фирма „Мера” ООД, и един от най-апетитните общински имоти в централната част на Троян – 3,5 дка в района на старата градска баня, където трябваше да се изгради търговско-развлекателен комплекс; имотът сега пустее, а срещу продажбата и препродажбата му има подаден сигнал към прокуратурата, останал без последствия – виж „Инж. Мирчо Банев: Призовавам към намеса на прокуратурата” .
 
На вниманието на ДАНС! ДАИ-София се раздира от корупция, милиони се взимат под масата .
06.11.2014
ДАИ-София се раздира от корупция, като милиони се взимат под масата от точно определени хора. За това алармираха пред Фрог нюз служители от дирекцията. Те твърдят, че положението е нетърпимо и почти всички са принудени да работят на ръба на закона или открито да го нарушават. Акциите на ДАНС във Велико Търново и Плевен ни окуражават, че нещо може да се промени, но далаверите при нас са десетократно по-големи”, алармираха възмутени даиджии.
Редовна практика било да се отклоняват проверки на транспортните фирми в София и окръга. По закон това не е позволено, но ръководството на ведомството, намерило няколко начина. Първият е срещу сумата от 1500 лв. да се подскаже на шефа на фирмата да пусне молба за отлагане защото е болен или ще пътува в чужбина. Другият начин е шеф на ДАИ да се обади на инспекторите и да им нареди устно да отложат въпросната проверка за неопределено време. Фрог видя с очите си документ, на който е отбелязано именно такова устно разпореждане. Услугата за това също струва около 2 бона. За последните 2-3 месеца по същата схема са били отложени около 70 дружества, категорични са запознати. В същото време се прилага и малко по-друга врътка. Фирмата може да е с 50 камиона, но в протокола да е отбелязано, че са проверени само 5. В столицата има около 2500 фирми и още толкова в окръга.
Отделно от това са автобусните дружества, които са поне 180. От години има фирми, в което наш крак не е стъпвал за проверка. Имената им се знаят от всички и никой не смее да пипне, защото в противен случай те чака наказание, обясниха отчаяните служители на ДАИ.
Най-голямата далавера пък е, когато все пак се стигне до проверка. За да се приключи без нарушения се броят по 5000 лв. Тарифата се знае от всички и си я плащат предварително. Единият начин на предаване на парите е следният-собственикът влиза при един от  шефовете, след което пуска пачката в сакото му, което виси на закачалка. Казва му се: „Пусни колкото сърце ти дава!”.
Напоследък хит са станали лицензите. Чужди фирми, предимно от Гърция масово са започнали да се лицензират у нас, заради по-ниската цена на услугата. Например в Испания за лиценз транспортните фирми плащат по 4000 евро. У нас пък се бъркат за 2000 лв., като от нова година цената пада на 500 лв. и то за 10-години напред. На практика, обаче превозните средства не действат у нас и инспекторите няма как да осъществяват физически контрол. Най-куриозното е, че по документи проверки се извършват и всичко се оформя така, както се изисква по закон. Разбира се, че за тази екстра също се плаща. Работещите, обаче умират от страх, защото при евентуална проверка ще се окаже, че се съставят документи с невярно съдържание, което според НК е престъпление.
Фрог се натъкна и на друга фрапираща нередност. Според информация, извадена от дигиталната карта на определен водач става ясно, че той е извършил близо 20 нарушения. След тях са, че не спазва почивката и не е минал на психотест. В същото време, обаче в констативния протокол срещу това лице в графа нарушеня пише: „няма”. Това означава, че няма да последват никакви наказания за фирмата. Така се действа поголовно и за такъв резултат се заплаща скъпо. Нещата станаха още по-страшни сега, след изборите. Има екипи, които взимат пари. Другите колеги, които не искат да си цапат ръцете, изобщо не се допускат да извършват проверки. Всичко това се отразява на здравето ни, защото с очите си виждаме какво се случва. В Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” работят около 600 човека, като 400 са администрация. Останалите 200 само извършват реално контрола, допълниха потърпевши.
Оказва се, че хора с дълги години стаж взимат по 500-600 лв. заплата, а чиновниците над 1000 лв. Твърди се, че ведомството изцяло е подчинено на ДПС. Дори преди два-три дни, въпреки тежкото финансово състояние, назначили поредния чиновник с турско име.
От три години служителите нямат униформи. Затова са принудени сами да си ги шият и то за своя сметка. Обещаните 3 лева дневни за храна, също секнали през март т. г., което е в пълно противоречие на подписания колективен трудов договор. Заради проблемите много хора са с влошено здраве, като през последните няколко години 12 от тях са починали.
Директор на регионалната дирекция е Кънчо Димитров. Името му нашумя в медите през октомври 2010 г.  Той и друг негов колега - Иво Кръстев, бяха уволнени с мотива, че са изнесли информация за пазар за шофьорски книжки на неграмотни българи и незнаещи български език чужденци. Случаят дори стигна до повечето европейски страни, включително и САЩ. Твърди се, че Димитров работел и във Футболния съюз и ползвал луксозен автомобил, даден му от една от фирмите. Въпросната кола се водела на съвсем друг човек.
 
Зам-министър на отбраната с къща за 440 бона, депутатче с апартамент от над половин декар . Четиво от Сметната палата за службите: Откъде са им парите?
22.06.2016
Най-сериозната инвестиция, която министър или негов заместник е направил през миналата година, е покупката на къща в столичния квартал „Симеоново“ на стойност 440 000 лева, Допълнително за парцела, на който е домът, са платени 30 хиляди лева. Проверка на МИГNews показа, че цената на парцела е нереална, тъй като един декар е минимум 130 000 евро.
Щастливите новодомци са зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и съпругата му Гюлджихан. Средствата за покупката са осигурени чрез банков кредит от 342 270 лева и собствени средства.
Още по-скандален е фактът, че почти неизвестният депутат от ДПС е станал собственик на огромно жилище през миналата година. Айхан Етем притежава жилище с полезна площ от над половин декар или по – точно 562 квадрата. За него той е платил почти 310 000 лева.
Депутати от движението споделят, че за обзавеждането той е извадил в брой още над 150 000 лева.
 
7 пъти осъждана измамница станала шеф в Профи Кредит .
11.07.2016
Измамница, която на седем пъти чула „виновна“ за далавери и престъпления, извършени в София, Петрич, Гоце Делчев, Русе, Попово и Велико Търново, успяла да пусне пипалата си и в Бяла. Така осмата присъда, с която обогати пъстрата си съдебна биография, бе в резултат на дело в Беленския районен съд.
Оказало се, че ловката хитруша С.И. няма проблем със социалното отритване като повечето осъждани, а напротив – успява да се впише в различни среди и поприща. Че дори и да се издигне на престижно звучащата длъжност „мениджър екип“ във фирма за бързи кредити.
Последната си присъда от 1 година и половина строг затвор измамницата излежала точно преди коледните празници през 2011 година. Половин година по-късно вече започнала работа в русенския офис на „Профи кредит България“ ЕООД. Съдбата й се усмихнала през април 2013 година, когато дружеството тръгнало да се разраства и решило да открие свой офис в Бяла. Така от длъжността кредитен инспектор измамницата била повишена в мениджър екип, като ръководела клона на фирмата за заеми.
Като шеф тя знаела паролите и различните кодове, които нейните подчинени ползвали.2 месеца след назначаването на мениджърската позиция измамницата закъсала финансово. Решила, че лесно и безпроблемно може да източи пари от работодателя си, като изтегли заем, но не на свое име. Придала вид, че отпуснатият заем всъщност е поискан и платен на редовен клиент. Така и станало – натопила нищо неподозиращи хора, като злоупотребила с личните им данни и се сдобила с 6000 лева. За целта дори разкрила нова банкова сметка, на която да получи парите.Междувременно преди измамата да лъсне, районният мениджър на „Профи кредит“ проверил управлявания от рецидивистката клон в Бяла, открил нередности и влошени резултати, заради което на 1 юли 2013 година тя била уволнена. Впоследствие, в края на септември, домът на сдобилите се с кредит без да знаят хора в Борово бил посетен от инспектори на фирмата. Те онемели, като чули, че се водят длъжници, които не си погасяват вноските по заема, защото изобщо не били теглили никакви пари. Затова подали сигнал в полицията и така следите отново довели до хитрушата.Самата измамничка така и не се призна за виновна. Напротив – лансира своя версия пред съда, която обаче бе в разрез с всички събрани доказателства. Наглостта й стигна дотам, че посочила като автори на договора за кредит безпомощни в подобна престъпна схема хора – пенсионер в напреднала възраст със силно намален слух и глухоняма жена с умерена умствена изостаналост, за която се грижи баща й. Заявила, че парите получила по своя банкова сметка, за да помогне на теглилия кредит, тъй като неговата сметка била невалидна. Съдът обаче бе категоричен, че е безспорно, че измамницата е действала само и единствено за своя облага, като е намесила случайни хора. Освен това е злоупотребила с доверието, което са й гласували от „Профи кредит“, след като са я назначили за мениджър екип, и е имала достъп до паролите и кодовете на кредитните експерти.Затова на първа инстанция тя бе наказана на 4 години строг затвор. Съдът й забрани да заема държавна или обществена длъжност, свързана със съхранение, отчитане и пазене на стоково-материални ценности за срок от 2 години, както и да работи като „кредитен експерт или инспектор“ в кредитни учреждения. Освен това ще трябва да върне на бившия си работодател получените неправомерно 6000 лева с лихвите. Присъдата може да се обжалва.
 
18.07.2016
От началото на годината новият собственик на „Техномаркет“ е спрял да плаща наем за 14 търговски обекта, в които се помещават магазините от веригата. За това алармира собственикът на сградите „Глориент инвестмънт“. Натрупаните задължения дотук са за 1,7 милиона евро, като това е над половината от приходите на фирмата и застрашава сериозно нейната стабилност. Спирането на плащанията съвпада с момента, когато основен акционер в „Техномаркет“ стана Делян Пеевски. Позицията на дружеството е, че магазините са си негови, въпреки наличните документи, които ясно посочват собствеността на „Глориент”. Всичко започва през 2006 г., когато „Глориент“ купува от „Техномаркет“ 13 обекта. Сделката е оформена като покриване на задължения към банки срещу придобиване на собственост. От онзи момент търговската дейност на „Техномаркет“ е отделена от собствеността на магазините, за които се заплаща наем. И двете страни не оспорват това до днес.
През годините „Глориент“ строи нови магазини за „Техномаркет“, а пък наемните отношения на други са прекратени по взаимно съгласие. Към днешната дата става дума за 14 търговски обекта.
През периода февруари-април „Глориент“ изпраща три писма за изплащане на дължими и просрочени плащания и на 21 април предлага на „Техномаркет“ прекратяване по взаимно съгласие на повечето или всички наемни договори, реструктуриране на съществуващите висящи плащания и създаването на план за погасяване. След като отговор не идва, на 16 май 2016 г. „Глориент“ изпраща нотариална покана за прекратяване на договорите за наем. Следва още едно писмо, а след него отново няма отговор. Така се стига до 9 юни, когато „Техномаркет“ изпраща обратно писмо, с което обявява, че е собственик на наетите обекти, не дължи наем за тях и приема договорите за покупко-продажба от 2006 г. за нищожни. Фирмата на Делян Пеевски се обръща към прокуратурата с искови молби за имотите.
В момента, според „Глориент“ Пеевски се опитва да присвои собствеността им като е завел седем дела в различни съдилища в страната – две в София, Благоевград, Русе, Бургас, Сандански и Хасково. По този повод някои от големите акционери в East Balkan Properties, контролиращ 40% от „Глориент Инвестмънт“, като Utilco Emerging Markets, Newray Limited, Hellet House, вече са изпратили писма до английския, американския, френския, холандски и финландския посланик в България, с които да ги информират за случая.
 
Разкрити са сътрудници на комунистическите служби в още шест застрахователни компании .
10.08.2016
Комисията по досиетата продължава глобалната проверка за принадлежност към тоталитарните комунистически служби сред застрахователите в България, като обяви резултатите за нови шест компании.
„Аполо и Болкан Ко” АД
Алексей Петров и още двама сътрудници на тоталитарните комунистически служби са обявени при проверката на изпадналата в ликвидация застрахователна компания „Аполо и Болкан Ко” АД (решение №2-694 от 2 август 2016 г.).
 „Аполо и Болкан” е една от първите застрахователни компании в годините на силовото застраховане през 90-те години на миналия век, основана от бившия щатен служител на Специализиран оперативен милиционерски батальон (баретите), който от 1987 г. се води на щат в Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия, направление „Терор”.
Бивша барета и настоящ бизнесмен, издигнал се до съветник на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС) Петко Сертов (2008-2009) и преподавател в УНСС, е член на Съвета на директорите на „Аполо и Болкан” (1995-1996).
Проверката е обхванала общо 23 лица на ръководни позиции в застрахователната компания. Освен Петров с принадлежност към ДС са Александър Петров Трифонов – член на Съвета на директорите (1995-1996) и Радослав Минчев Габровски – член на Съвета на директорите (1998-1999).
Алексей Петров, който има зад гърба си няколко неуспешни атентата, беше разкрит като щатен сътрудник на ДС още през 2009 г. в качеството си на член на Управителния съвет на Националния осигурителен институт (виж досието му – ТУК).
Принадлежността му към ДС беше установена и при проверката на застрахователна компания „Лев Инс” АД.
Застрахователно акционерно дружество "ФЕРОСТРАД" АД
Проверката в Застрахователно акционерно дружество "ФЕРОСТРАД" АД, прекратено при вливане през 1998 г., е засегнала общо 9 лица, заемали ръководни постове в него (решение №2-692 от 2 август 2016 г.).
От тях с установена принадлежност към Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА е Димитър Георгиев Желев, член на Съвет на директорите в периода 1993-1998 г. Димитър Желев е един от големите застрахователи в България след промените и председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на застрахователната компания „Алианц България Холдинг”.
Застрахователно дружество "ГРАНИТ-ПОЖАР" АД
В застрахователно дружество "ГРАНИТ-ПОЖАР" АД, което е в ликвидация от 1998 г., са проверени 4 души (решение №2-693 от 2 август 2016 г.). От тях с установена принадлежност е едно лице, но данните за него не са огласени, тъй като то е починало и в тези случаи законът не разрешава информацията да става публична.
"ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ГАРАНТ" АД
Проверката в "ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ГАРАНТ" АД, която също е в ликвидация, е засегнала общо 15 души (решение №2-697 от 9 август 2016 г.).
От тях с принадлежност към тоталитарните служби са следните две лица:
•Митко Стоянов Бъчваров, член на Съвета на директорите (1994-1998);
•Юлиян Александров Стамболджиев, член на Съвета на директорите (1992-1998).
Не е обявено едно лице, което също е заемало ръководен пост в компанията, тъй като е починало.
В "ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ДИАМАНТ 24" АД Комисията е проверила общо 4 лица на ръководни постове (решение №2-698 от 9 август 2016 г.).
От тях следните 3-ма са с установена принадлежност към комунистическите служби:
•Антони Панайотов Тренчев, член на Съвета на директорите (1995-1997);
•Венцислав Данаилов Кънев, член на Съвет на директорите (1995-1997);
•Димитър Асенов Събев, Член на Съвета на директорите (1995-1997).
 
"ПЛАНЕТА ИНС" АД
 Комисията по досиетата е извършила проверка и в застрахователната компания "ПЛАНЕТА ИНС" АД, която е в ликвидация, а предишно наименование е "ОСТЕР ИНС" АД до 1998 г.  (решение №2-699 от 9 август 2016 г.).
Проверката е засегнала 9 лица на ръководни постове в нея. От тях с принадлежност към ДС е само Иван Димитров Капитанов, член на Съвета на директорите на ЗК „ОСТЕР ИНС“ (1994-1996).
Другите резултати от проверките на застрахователните компании, обявени до момента Комисията, може да намерите в секцията COMDOS, рубрика „Решения” на сайта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар