сряда, 11 януари 2017 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 56


Разпадът в ГЕРБ продължава! Кметът на Пловдив Тотев обвини Борисов в чудовищен натиск и липса на морал!
24.11.2016
Битката в Пловдив всъщност е проекция на вътрешните битки в ГЕРБ. Иван Тотев е човек на Цветан Цветанов и съответно – на Цветан Василев. В момента той изпълнява задачата Борисов да бъде атакуван отвътре. Отговорът на бившия премиер идва чрез „Господари на ефира“.
Отмъщението на Борисов е заради факта, че Пловдив предпочете генерал Радев пред наложената лично от премиера Цецка Цачева.
Директорът на пловдивския онкодиспансер Красимир Вальов бе принуден да подаде оставка в четвъртък заради скандала с неправилно извършени операции, след като тя му беше поискана лично от премиера в оставка. Бойко Борисов заплаши общинските съветници на ГЕРБ, че повече няма да са му съветници, ако не гласуват оставката.
Това предизвика неочаквано остра защитна реакция от страна на пловдивския кмет от ГЕРБ Иван Тотев, който заяви, че той и съветниците са подложени на чудовищен натиск по случая.
“Досега не сме дали повод на лекарите да мислят, че не сме зад тях, въпреки че сме подложени на чудовищен натиск. Неморално е да се поставят условия да бъде освободен директор“, заяви Тотев.
Той коментира, че днешният ден е един от тези, в които изобщо не е искал да идва на заседание на общинския съвет, съобщи БНР-Пловдив.
“В момента се прилага лечение “пиявици“. Някой иска да се пусне кръв. Явно е, че се иска нещо задкулисно, за което всички се досещаме, но никой не смее да го каже“, каза още Иван Тотев, след което напусна залата на Общинския съвет, а заседанието беше временно прекратено.
По-късно с 34 гласа „за“, 11 „против“ и 4 „въздържали се“ Общинският съвет прие оставката на управителя на онкологичния център д-р Красимир Вальов. За временно управляващ беше назначена д-р Марияна Янева, която в момента е зам.- директор на Онкодиспансера и завеждащ на лъчетерапията.
Според лекарите в онкодиспансера срещу лечебното заведение се води целенасочена кампания, която цели дискредитирането му и облагодетелстването на частни болници.
Комплексният онкологичен център в Пловдив е обект на множество проверки след изнесени от предаването “Господари на ефира“ пет случая на пациентки, на които са извършени тежки операции с отстраняване на органи, за които последващи медицински становища твърдят, че са неоснователни. Заради това здравният министър Петър Москов отне правата на патоанатома, въз основа на чиито становища са извършени операциите.
Премиерът Бойко Борисов коментира пред Нова телевизия, че е предприел чрез здравния министър няколко действия – одит в лечебното заведение, проверка на инспектората на здравното министерство, вследствие на което бяха отнети правата на патолога д-р Петко Маслев. “Сега са възложени експертизи върху всички тези чудовищни неща, ако се окажат верни. Ако се окаже, че всичко е така, тези хора трябва да получат много тежка наказателна отговорност“, посочи той.
“Разпоредил съм на организацията на ГЕРБ в Пловдив категорично да настоява да се отстрани това ръководство на болницата, докато тече прокурорската проверка. Ако гласуват различно, от това, което съм им разпоредил – те просто не са мои общински съветници вече“, каза още премиерът.
Същевременно пред сградата на Общинския съвет протестират лекари и медицински персонал на онкодиспансера срещу смяната на директора.


Министри на Борисов „нахраниха“ Беновска с десетки хиляди левове . Радиото на пародийната журналистка получава 36 000 лв. от земеделското министерство, и Лукарски й отпусна пари .
12.12.2016
Министрите на земеделието Десислава Танева, на екологията Ивелина Василева и на икономиката Божидар Лукарски са сключили серия от договори за закупуване на рекламно време с пари по европейски програми и са раздали за месец над 2 млн. лв. на медии.
Споразуменията са направени непосредствено преди президентските избори и в дните след тях, когато кабинетът на Бойко Борисов вече бе в оставка, става ясно от справка, публикувана от администрацията на вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев. Пари са дадени и за изработка на рекламни материали по една от европрограмите. Договорите са с електронни медии, което означава, че за тях не е необходимо да се обяви обществена поръчка.
Програмата за околна среда, която е към Ивелина Василева, е сключила в периода 21-30 ноември девет договора на обща стойност почти 300 000 лв. По близо 60 000 лв. взимат Нова телевизия и bTV, 48 000 лв. отиват в Канал 3, 42 000 лв. – за телевизия „Европа“. Сред останалите предпочетени медии са „Дарик радио“, „Радио 1“, „Радио Фокус“ и т.н. По Програмата за развитие на селските райони към аграрния министър в оставка Десислава Танева на 25 ноември са сключени седем договора за излъчване на консултантски рубрики в ефира на различни медии. Общата им стойност надвишава 300 000 лв. Една от избраните медии е музикалният канал „Фолклор ТВ“, който ще прибере 23 760 лв. Канал 3 взима близо 60 000 лв., радио К2 на пародийната журналистка Илияна Беновска – почти 36 000 лв., телевизия „Европа“ – 54 000 лв.
Най-активен в сключването на рекламни договори е министърът на икономиката Божидар Лукарски. През октомври и ноември програмата за иновации и конкурентоспособност, която е на негово подчинение, е сключила общо 22 споразумения за над 1.5 милиона лева. 21 от договорите са подписани на 25 и 27 октомври – с БНТ, bTV, Нова телевизия, отново с Канал 3, с К2, „Европа“ и др., както и с няколко регионални телевизии. На 21 ноември 2016 г. министерството е сключило договор за дизайн, изработка и доставка на рекламни материали на стойност 176 982 лв.


Скандал: Депутат от ГЕРБ пие и яде със Спас Чоков , докато Борисов уж се бори с Ценко Чоков !
03.01.2017

Депутатът от ГЕРБ Красен Кръстев е празнувал заедно с големия син на Ценко Чоков – Спас, пише BulNews.bg, като се позовава на свой читател, изпратил снимка, която е документирала пълната софра и доволните физиономии на присъстващите. Кадърът е направен на Коледа в мотел „Сарая Макарди“ в Бяла Слатина, където живее народния представител.
Спас е седнал начело на масата, за да се знае все пак кой е шефът.
В тази празнична снимка нямаше да има нищо лошо, ако в същото време министър-председателят в оставка  и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не бе мобилизирал цялата държавна машина да вкара в затвора скандалния кмет на врачанското село Галиче. С присъствието си на една маса със Спас Чоков представителят на управляващата партия легитимира неговия образ като недосегаем и дава противоречиви сигнали към институциите в града, които и без това са обвинявани в близки връзки с арестувания Ценко Чоков.
Красен Кръстев очевидно не се притеснява да демонстрира близките си отношения със семейството на Ценко Чоков, което неизбежно ще му донесе неприятности в партията.
Отговорност за неговия гаф носи и общинският лидер на партията в Бяла Слатина Стефан Терзийски, който през последните две години се самозабрави и натрупа доста негативи зад гърба си. Оставката и на двамата новоизлюпени местни политици изглежда логична, но едва ли ще бъде подадена преди Бойко Борисов да ги поиска.
На този етап обществото още не може да разбере дали Бойко Борисов наистина иска да вкара в затвора Ценко Чоков или маркира поредната си активност чрез МВР. Ако премиерът е искрен в желанието си да успокои размирното село и региона, то какви ги върши тогава неговият народен представител?! Кой кара влака в ГЕРБ?


Борисов даде 35-годишна концесия за пясък на ексдепутата от ГЕРБ Митко Захов . Кариерата се намира в землищата на селата Плоски и Лиляново .
11.01.2017
Правителството предостави 35-годишна концесия за добив на строителни материали – пясъци и чакъли, от находище „Пиринковец” на „Монолит – 21 –Андонов и Захов“ ООД.
Кариерата се намира в землищата на селата Плоски и Лиляново, община Сандански. Съдружници във фирмата, която е със седалище в Сандански, са Иван Андонов и бившият народен представител от ГЕРБ – Митко Захов. Захов бе депутат по време на първото правителство на ГЕРБ. Той е от Петрич и по професия е строителен инженер.
Планираните от дружеството инвестиции за осигуряване на добива са за над 2 млн. лева. За срока на действие на концесията се очаква постъпленията от концесионни плащания да надхвърлят 3,5 млн. лв. Съгласно законодателството, те се разпределят между държавния и съответния общински бюджет.

Изнасилвач и крадец с присъди е шефът на НЗОК от ГЕРБ .
05.12.2016
Крадец и изнасилвач управлява нашите 3,5 млрд.лв. в Здравната каса. Назначеният от ГЕРБ директор на НЗОК Глинка Комитов има две наказателни присъди. На 20 юли 1977 г. в Плевен осъждат тогавашния студент по медицина на 1 година затвор с 3 години изпитателен срок. Членът, по който е наказан е за изнасилване. А в конкретния случай става дума за изнасилване на МАЛОЛЕТНО МОМИЧЕ. Глинка влиза в затвора, откъдето е освободен предсрочно само след 5 месеца. Според в. Уикенд, който извади документите, доказващи Комитов като рецидивист, вероятно той е подписал с Държавна сигурност декларация за сътрудничество и това му е помогнало не само в конкретния случай, а и по-късно. Иначе как да си обясним, че при соца, където моралният облик е от първостепенна важност, на него е позволено не само да продължи, но и да завърши обучението си.
През 1983 г. той е съден и осъден за кражба. Уикенд разкрива, че става въпрос за облаги не откъде да е, а от сиропиталище – дом Майка и дете. Въпреки че делото е вписано като Наказателно от общ характер, дали заради могъщ тъст или по друга причина, но лекарят рецидивист се отървава само с административно наказание – глоба в размер на 350 лв. Така приключва делото на 21 октомври 1983 г. Изходът е сензационен, тъй като при строгата соцсистема, когато човек се е превърнал в рецидивист, е невероятно присъдата му за второ престъпление да бъде по-лека от първата. В 100% от случаите тя е по-тежка.
Той успява да изчисти тъмното си минало след 1989 г. През 90-те години отново е разследван – този път за източване на средства в Пловдивската болница, в която е станал началник. Причината да няма последствия е, че се ползва с гръб от СДС. Сините го издигат чак до зам.-управител на Касата. Името му нашумява и по царско време, когато е замесен в скандал с луксозни автомобили, поднесени в подарък на шефовете на НЗОК, сред които е. Незнайно защо разследването е стопирано през 2007 г. След това като шеф на Втора градска болница, където работи сестрата на Борисов. Там ревизия доказва нередности със закупуване на апаратура за 12,6 млн. лв.
На 12 март 2015 г.,  ГЕРБ внася кандидатурата му и Глинка Комитов е определен за нов управител на НЗОК с гласовете на партията на Борисов, на РБ, на ПФ, БДЦ и АБВ.
Забавно е, че в биографията му, където естествено грижливо са изпуснати присъдите за престъпления, е вписана сензационната новина, че докторът е ЗАВЪРШИЛ И ПРАВО. Вярно, в УНСС, но не пречи на тази впечатляваща ирония на съдбата. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар