петък, 17 януари 2020 г.

СГРОМОЛЯСВАНЕ В ЧЕРВЕНО … 20



Корнелия Нинова изгони безцеремонно охраната на Гергов от пленума на 
БСП.

08.06.2019

С пристигането си, Корнелия Нинова е изгонила безцеремонно охраната на пловдивския милионер Георги Гергов, като е заявила, че пленума е само за хората, които са с право да присъстват.
Това е причинило суматоха в редиците на вътрешната опозиция на Нинова. Това, че се готви Витанов да бъде председател на парламентарната група на ПЕС в европарламента, вместо Сергей Станишев, също допълнително нагнети обстановката!
Между лидера на ПЕС Сергей Станишев и лидера на БСП Корнелия Нинова войната се възобнови с нова сила на пленума на БСП днес. Първо на евроизборите тя се опита да го острани от избираемите места, след това конгресът го върна на пето място в листата. В деня на вота той успя с преференции да измести всички, дори шефъ на кабинета на Румен радев, койт обе четвърти, и да отиде втори. Като не измести само бившата си партньорка в живота и водач на листата Елена Йончева. Така Станишев не беше спрян от Нинова да замине отново за Брюксел като евродепутат, освен като лидер на ПЕС за пореден мандат. Тоест, Нинова не успя.
Днес тя претърпя повторен голям удар. Пленумът на БСП бламира Корнелия Нинова, като не прие доклада й за евроизборите и я върна на поправителен.
Поправителният не е метафора - комисия ще работи за поправката на доклада така, че да стане приемлив за ръководството на партията. В комисията бяха посочени Велислава Дърева и Антон Кутев, след чиято намеса докладът на лидера най-после трябва да стане приемлив за БСП.
Станишев днес бе критичен, че очаква Корнелия Нинова да остане на поста, но и да "възстанови накърненото колективно начало в начина на функциониране на БСП".
Това е директно обвинение в авторитарност - същото, в което тя обвинява Борисов в ГЕРБ - еднолично управление, без съобразяване с мнението на колективните органи в партията.

Различни източници от БСП коментират, че войната между тях е в нова фаза и този път Станишев няма да й прости униженията и персоналнита атаки.
Напрежение породи и изборът на Петър Витанов за водач на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, който е лично протеже на Нинова, казват източници на 24новини.бг в червената централа.
На това Станишев отговори, че е "продължение на поредицата от политически нелогични решения, които бяха наложени от Корнелия Нинова".
„Ако не се направи анализ, това означава замитане на съществуващи проблеми под килима. Това не е в интерес на БСП“, посочи Станишев преди предстоящото заседание на Националния съвет, като подчерта, че не е видял анализ, аргументи, доказателства, а по-скоро дейности, които са правени във връзка с кампанията. Няма отговор на въпросите, които вълнуват всички – защо социалистите отново са загубили евроизборите, посочва още Станишев.
Той изтъкна, че изборите не се печелят за месец, а отношението на хората се печели с години, но когато „обясняваш колко вредни са слънчевите лъчи, искаш на 26 май всички хора да излязат да гласуват, няма как да стане“.
Той посочи няколко причини за загубата: евроскептичната реторика и послания, които намалиха избирателна активност, вътрешното разделение в партията, липсата на екипност.
„Важно е да се проведе дискусия за истинския анализ, направени ли са верните изводи и способни ли сме да променим това, което ни е попречило, за да можем да спечелим местните избори“, коментира Станишев. Според него всичко друго би било театър, но очаква да продължи и по време на конгреса.
В този дух бе и изказването на бившия военен министър Ангел Найденов по-рано през седмицата,
който определи избора на Витанов за водач на групата в ЕП в Брюксел като "поредния конфронтационен ход на Нинова".
Георги Пирински пък допълни, че Националният съвет на БСП трябва да се занимава с това как да бъдат спечелени местните избори, а не с вътрешни борби.


Скандал в БСП: Нинова отстранява Жаблянов.

30.06.2019

"В БСП настъпиха трайни и дълбоки промени. Критичното мнение се отстранява, а политиката, която се води от председателката деформира всички форми на демокрация и се оформя еднолично управление", заяви пред централата на БСП преди пленума на столетницата Валери Жаблянов.
Корнелия Нинова пък предложи на пленума днес Жаблянов да бъде отстранен от Изпълнителното бюро.
Предстои гласуване, защото Валери Жаблянов е отказал да подаде оставка.
Сред мотивите й са нарушен екипен принцип, липса на активност в идейните дискусии, както и неучастието му в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, но Жаблянов оспорва тези аргументи.
Членовете на Пленума ще изберат председател на Националния предизборен щаб на БСП за предстоящите местни избори през октомври.
Пленумът ще разгледа и предложение за промени в състава на Изпълнителното бюро на партията. Това ще е петата промяна в ръководството на партията, след като то бе конструирано на 21 май 2016 г.
Междувременно Корнелия Нинова предложи на Пленума на партията съставът на Изпълнителното бюро да се разшири от 15 на 21 души, като отпадне Валери Жаблянов.
Тя застана зад имената на общинския съветник от Столичния общински съвет
Милка Христова, депутатите Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева и Манол Генов,
както и на председателя на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски.
Преди пленума депутатът Красимир Янков, който е един от изявените критици на сегашното ръководство,
коментира пред журналисти: "Искрено се надявам, че няма да се направи опит за чистка в ръководството на БСП. Още повече, че в дневния ред се гледа и структура, и щаб. Предполагам, че са наясно, ръководството и Корнелия Нинова, че преди избори никой не освобождава подготвени - административно и политически - служители в една партия... Още повече, че всички сте запознати с обявения, първо от Румен Овчаров и потвърден от Корнелия Нинова финансов проблем на партията", подчерта той, цитиран БНР.


„Медузата“ Гуцан – не, викайте му вече бай никой!

15.09.2019

Официално и безвъзвратно БСП реши, че няма нужда от градския лидер на БСП – Варна, Борислав Гуцанов, за изпълнение на целите и политиките й! Днес „медузата“, която пред годините показа, че няма ни чест, ни достойнство, вече не е нито водач на листата кандидат-съветници на столетната партия в морската столица, нито кандидат за кмет – нито – нищо! От днес към съществото, което заличи авторитета на червените с упорита работа, единствено в своя полза, спокойно можем да се обръщаме не с бай Гуцан, а с бай никой! Титулуван така не от кого да е, а от собствената си партия!?
Ако някой не схваща кардиналността на решението да бъде низвергнат партиецът, който подменяше листи, криеше резултати от манипулирани гласувания, депозираше фалшиви документи на „Позитано“, разходваше 90 000 лв. годишна партийна субсидия за неясно какво, мазнеше се на кого ли не, пропорционално намаляваше броя на общинските съветници в ОбС, изгуби 12 поредни избори, редом с братчето си Сергей Станишев, влизаше във всякакви договорки от името на БСП, за да множи парите си, лъжеше съпартийци, подреди на избираемите места за предстоящите избори касиерката си, тая дето къса билети на частния му атракцион, съдружника си, пазача си и вероятно някоя близка до определени части на телесата му, подкрепяше управляващите в решенията им, не каза и дума против политиките им в града, предложи десен кандидат – скандалния Костадин Костадинов за кандидат-кмет на БСП във Варна, който нагло си присвои чуждата работа за лични успехи на последните евро избори, беше хулен, бит и почти еб/н, но си припяваше, че времето всичко заличава, щом той не се чувства унизен, какво им пука на другите – толкова по-зле за неразбралите.
На заседание на Националния съвет на БСП Борислав Гуцанов бе тотално изхвърлен от така важните за личната му изгода позиции. Той вече не е водач на листата за общински съветници. Същата ще бъде преподредена, за да се отстранят подчинените на Гуцанов, в повечето случаи известни само с това на малък кръг варненци.

Хленчел, почти плакал, но продължаващ да лъже – щял да оспори днешното решение на НС на БСП пред съда. Не, че такъв съд има!
Днес „спасяването на редник Райън“, се оказа кауза пердута и силно преувеличен за българската територия сценарий. Въпреки фалшификациите, манипулациите, гьонсуратлъка и въпреки усилията на  другарчето му Красимир Янков.
На прясно легитимираният в БСП бай никой мога само да кажа:
Ужасно закъсня спукването на балончето, което от години надуваш! Очаквам да продължиш със собственото си злепоставяне – ти си недостижим в тази дисциплина! И се моли да ти се размине третия арест! Тази път нямаш партия зад гърба си!


Столът на Нинова сериозно се разклати, лидер на БСП изрева: Оставка!

05.11.2019

На последните, а и на предишните избори партията стана заложник на личните виждания и амбиции на госпожа Нинова, отколкото на колективното ръководство. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на БСП – Варна Борислав Гуцанов.
„Когато на евроизборите имахме уникалната възможност да ги спечелим, председателят се намеси грубо в изборната листа и ние загубихме“, отбеляза той.
Според Гуцанов Румен Радев е спечелил като кандидат на БСП, но соцпартията е загубила с 30-40 хиляди гласа още на параментарните избори и горе-долу със същата цифра са изгубили на евроизборите. „Ние политическа сила ли сме, управляваме ли или сме управлявани… Един път ни биха с 5:0, сега с 4:0. Бихме или не бихме?! Какво се случи на местните избори? Кметовете са същите, каквито са през 2015 г., само че ситуацията сега е различна“, коментира гостът в студиото.
„Смятам, че трябва да се понесе отговорност, когато трети пореден път се губи. БСП видно се стопяваме, не можем да продължим по този път!“, категоричен бе Гуцанов.
Запитан дали във Варна кандидатът на БСП е имал шанс, той отговори: „Първо мисля, че трябва да се търси отговорност на председателя на партията госпожа Нинова и зам.-председателя господин Добрев. Не може така грубо да се погазва Устава! Аз съм убеден, че ако ръководството на партията се вслушваше в местните структури (защото този проблем е не само във Варна, там е върхът на издевателството), убеден съм, че съветниците ни щяха да бъдат много повече. И целта, която си поставихме на конференцията беше минимум 10-12 съветника“, отбеляза лидерът на БСП – Варна.
Според него ръководството на БСП е действало „неадекватно“: „Факт е, че листата не бе съобразена с градската конференция. Защо има градска конференция, когато някой служебно ще подреди листата?! Не ме е страх да кажа, твърди се, че зад това стои народният представител Иван Иванов… Но тези хора – когато в едно семейство се отива към развод, някой отива ли му на гости?!“.
„Не може БСП да има толкова принизени критерии, не може БСП да се радва, че е паднала с един гол по-малко. В 50% от областите в България БСП няма присъствие. Ние регионална или национална партия ли сме?! Имаме ясни различия с ръководството. Става въпрос за смяна на цялата политика, в която се движи това ръководство. Това не е БСП, в която лидери са били хора като Георги Кирков, Димитър Благоев“, отбеляза Гуцанов.
Той бе категоричен: „Аз не считам, че в момента става въпрос за моята кандидатура или да обсъждаме кой да застане начело на БСП, а да говорим за това как да спечелим следващите парламентарни избори. А не да гарантираме преизбирането на госпожа Нинова отново на лидерската позиция. Винаги има алтернатива! не смятам, че БСП, на близо 130 години, заслужава това ниво. Следващите парламентарни избори – това трябва да е нашата цел“.


Гочиту цака Корнелия Нинова с Кире Милионера .

15.01.2020

Играта „на въпреки“ в БСП се разгаря със страшна сила преди избора на нов червен лидер на конгресния 26 април. Шефът на градската организация на столетницата в Пловдив Георги Гергов – Гочиту, както ласкаво му казват съидейници, играе контра на Корнелия Нинова.
Задава ли се поредният опозиционен скандал в Българската социалистическа партия, се питат редови социалисти. Очевадно да, след като на заседание на градската организация на БСП в Пловдив в понеделник вечерта шефът й Георги Гергов номинира зам.-председателя на партията Кирил Добрев, известен с прозвището Кире Милионера, като кандидат за нов лидер на партията на предстоящия вътрешнопартиен вот.
Бизнесменът Гергов е сред върлите противници на червената лидерка Корнелия Нинова и използвал номинациите за нов председател като шанс да забие нож в гърба й. С номинацията на Кире Милионера Гергов не само играе контра на ръководството, но и цели да разбие тандема Добрев-Нинова, твърдят запознати. Така щял да компрометира зам.-председателят като продажник, изменил на Корнелия в нейните очи.
Според информирани за нравите в столетницата, очаква се и на други места в страната Кире Милионера да получи номинация за нов лидер. А ако бъде избран, Добрев ще превърне БСП от социалистическа в бизнесдалаверджийска партия, плашат се социалистите.
В две последователни разследвания от пролетта на 2019 година сайтът Breaking.bg разкрива как зам.-председателят на БСП Добрев печели милиони от доставка на горива за Народното събрание, много общини, съдилища и други държавни структури. Само за последните 10 години фирми на Кире Милионера са спечелили над 34 млн. лева от това, въпреки твърденията на зам.-председателя на БСП, че той се бори срещу това управление, отбелязва сайтът.
Другото разследване разказа как фирми на Добрев печелят милиони левове от производството на ток от четири ВЕЦ-а на река Места край Гоце Делчев. Като държавата му изкупува тока на преференциални цени .

Няма коментари:

Публикуване на коментар