сряда, 30 юни 2021 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 21

Паралелната държава в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .

Венцислав Ангелов – Чикагото е възпитаник на средното милиционерско училище „Феликс Дзерджински“ в Пазарджик. По времето на комунизма е бил милиционер. Взел е дейно участие във т.нар. „Възродителен процес“ и сам признава, вероятно след сериозни вътрешни угризения, безчинствата си над турското малцинство из Делиормана в края на 80-те години, където изпълнявал повелята на Партията. Следва еволюционна промяна. От борец срещу „проявите на антибългарска политика“ и деен „възродител на българските турци“ Чикагото сменя милиционерската палка с бухалката. Това се случва след 1989 г, когато той преминава от другата страна на закона. Хора като него бяха специално отгледани от преименувалата се компартия, за да бъдат хвърлени в „борбата“ срещу собствения й народ.

Чикагото беше бизнесмен, собственик на стриптийз клуб, президент на футболен отбор и какво ли още не, а зад тази фасада се криеха контрабанда с цигари, горива и дрога, проституция, данъчни престъпления и т.н. Бившият милиционер и в последствие катаджия е в частния бизнес и върти фирмата “Кувейт бългериън интернешънъл” с четирима кувейтски партньори, за които няма данни за извършване на престъпна дейност, поне на територията на България, но няма данни и за извършване на ефективна дейност. Има четири присъди – за хулиганство през далечната 1997 г, за контрабанда в особено големи размери през 2003 г. и за данъчни престъпления през 2005 г. и 2006 г. Към момента дължи на хазната данъци в размер на повече от 300 000 лв. През 2008 г. Чикагото и племенникът му Анатоли Дамянов получават 5-годишна ефективна присъда в Кипър, след като са заловени с 482 грама хероин. През 2011 г. двамата отново са арестувани при международна полицейска операция срещу трафика на кокаин. Образувано е досъдебно производство срещу организирана престъпна група за разпространение на наркотици, но двамата са освободени под гаранция докато тече производството.

През 2016 г. в интервю осъденият твърдеше, че е в Испания и ще съди държавата в Страсбург, защото бил осъден несправедливо. През март 2018 Венцислав Ангелов - Чикагото е задържан в Германия. Той беше екстрадиран в България, където трябва да излежи присъда от три и половина години затвор, съобщава БНТ.

Венцислав Ангелов е обвинен и признат за виновен за участие в приготовление на международен канал за наркотрафик от Перу до Испания. Ангелов беше 11 месеца в ареста по време на разследването, което се забави заради молбите за правна помощ от няколко държави, след което съдът го пусна срещу по-лека мярка за неотклонение, а краят на делото го завари на свобода. 51 годишният Венцислав Ангелов – Чикагото да напусне предсрочно затвора в Белене от 7 юни 2019 година . Това решение е взел Окръжният съд в Плевен след молба от негова страна да бъде освободен . Решението може да се обжалва , но това едва ли ще се случи , тъй като прокуратурата е сметнала , че известния русенски герой си е взел поука и заслужава свобода .

Оказва се , че осъденият за наркотици Ангелов се е влачил по съдилища и съдебни инстанции повече време , отколкото е излежавал присъдата си . От протокола на съдебното заседание В Плевен става ясно , че Чикагото е примерен , работлив и дисциплиниран затворник .Венцислав Ангелов лъсна в партията на Васил Божков за изборите на 4 април. „Ние обявяваме война на лъжата, измамата и манипулацията COVID-19 и принудителното и задължителното ваксиниране”, гласи посланието на Чикагото. Бившият полицай, Чикагото е лежал в затвора за разпространение на наркотици. Сега обаче е 7-ми в русенската листа на „Българско национално обединение“ (БНО) – партията на Георги Георгиев – Готи, чрез която на изборите ще се яви хазартният бос Черепа.

Венци Чикагото навлезе в политиката още през 2013 г. по време на протестите, свалили първото правителство на Бойко Борисов, а впоследствие се прочу като един от водачите на контрапротеста, поддържащ кабинета „Орешарски”.

Едва няколко месеца, след като излежа присъдата си, той се кандидатира за кмет на Русе през 2019 г. с подкрепата на БНО. А сега агитира за себе си в ромските махали – както се вижда от видео във фейсбук, на което раздава агитационни материали на деца и, на всичкото отгоре, отрича съществуването на коронавируса. „Ние обявяваме война на лъжата, измамата и манипулацията COVID-19 и принудителното и задължителното ваксиниране”, гласи посланието на Чикагото. Пред ромите, които нарича „мили братя и сестри“, Чикагото разправя, че ако се ваксинират, ще получат ДНК на шимпанзе и така ромите ще се превърнат в маймуни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар