петък, 29 октомври 2021 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...189

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Бизнесдама изчезна безследно, дъщеря й зове за помощ .

Бизнесдама от Бургас изчезна преди повече от 10 дни и до момента от нея няма и следа. 47-годишната Теодора Бахлова излиза от дома си на 29 октомври и оттогава няма и вест от нея. Обявена е за общодържавно издирване, информира Нова тв.

Какви са версиите?

На 29 октомври Теодора Бахлова напуска дома си на улица Оборище, където живее с възрастната си майка. Около 16 часа хваща такси, което тръгва по булевард "Булаир", завива и спира. Теодора слиза и поема в посока, където по-късно охранителните камери я засичат да върви. Облечена в спортен клин и черно шушлеково горнище, с раница и шапка.

След това следите се губят. 24 часа по-късно възрастната й майка сигнализира на внучката си за изчезването на Теодора. 22-годишната Християна живее в София, но незабавно се прибира в родния Бургас. Момичето е убедено, че майка и е напуснала дома си за малко и е имала намерение да се прибере.

Теодора Бахлова се е завърнала в Бургас само преди около месец, след дълго пребиваване в Лондон. Самолетният й билет за връщане в британската столица е бил за 1-ви ноември. Тя обаче не излита от България, до днес е в неизвестност.

В родния си град Теодора е известна като бохем, като пробивен и борбен човек, който успява с лекота да сключва множество сделки за имоти. До 2009-та година 46-годишната жена е успешен брокер на недвижими имоти, натрупва добро състояние и имоти. По-късно натрупва и дългове, заради които банки и частни съдебни изпълнители започват да я притискат. Близките й обаче изключват версиите да се е укрила заради дългове или да е посегнала на живота си.

Християна споделя че към този момент няма информация майка й да е имала връзка с мъж, да дължи пари на физическо лице или да е получавала заплахи. 22-годишното момиче е сигурно, че майка й е жертва на отвличане. "Категорично смятам, че някой някъде я държи насила, ако въобще още е жива. Девет дни са твърде много, девет дни са ужасно много време в което няма никаква информация, нито къде е. Ако някой я държи, да ми каже дали е жива, да ми даде някаква надежда", казва Християна Радоева.

Тя вече е обиколила всички места в Бургас, където може да е майка й - казина, заведения, офиси, домове на приятели. Тиражираните информации в социални мрежи и сайтове разстройват момичето. Тя отрича вероятността Теодора да е имала психически проблем или изчезването й да е плод на измамна схема.

Приятели на Тедора, които пожелаха анонимност също отхвърлят вероятността борбената жена да е инсценирала отвличане или самоубийство. Бившият съпруг на Теодора, с когото не поддържа отношения, също няма информация. По телефона той също отхвърли вероятността майката на дъжеря му да се е самоубила, предава Нова тв.

Теодора била в лоши отношения и съдебни битки със собствената си сестра Таня. Семейството няма информация за фрапиращи конфликти с други лица.

Криминалисти продължават с разследването, като до този момент не са открити данни за престъпление. До момента Теодора не е използвала банкова сметка, дебитна или кредитна карта, не е преминавала гранично-пропускателните пунктове на страната по вода, суша или въздух.

Прегледани са и всички записи от охранителните камери в морската градина, но Тедора не е засечена там. Християна не търси майка си край морето и отхвърля вероятността случаят да прилича по нещо на този с трагично изчезналата преди години медицинска сетра Валя, на която морето изхвърли тялото край тетраподите два месеца след изчезването й.

Християна вярва, че Теодора е жива и отправя апел към всеки, който я види, да попаде сигнал на спешния телефон или най-близкото управление на МВР.

25 август 2021

Полицията в Бургас откри тялото на изчезналата преди близо година брокерка Теодора Бахлова. Разчлененият й труп е бил намерен заровен в местните гробища.

Жестоката вест първо обяви дъщеря й Християна във Фейсбук: "Ти беше всичко, мамо! Аз ще те запомня такава. Убийците ще ги вкарам в затвора!!! Тялото на мама е намерено..."

Малко по-късно от прокуратурата съобщиха, че свидетел е посочил мястото, където е било укрито разчлененото тяло на изчезналата 47-годишна брокерка. Ще бъде назначена ДНК-експертиза, но разследването до момента показва, че става въпрос именно за Теодора.

Преди две седмици полицията задържа бизнесмена Станимир Рагевски за убийството на 28-годишния Юмер Мехмед от групата на Митьо Очите, извършено по идентичен начин.

Още тогава дъщерята на Теодора заяви, че подозира, че строителният предприемач, с когото майка ѝ се е познавала добре, стои и зад нейното убийство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар