понеделник, 6 февруари 2023 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 32

„Паралелната държава“ в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .

Пернишки бандюга излиза предсрочно от затвора: с добро поведение и трудови навици . Става въпрос за Иван Цветков – Ванчето, който е член на организираната престъпна група на покойния пернишки бос Райко Кръвта, а след смъртта му, ръководена от бащата на Райко – бай Васо.

Към момента Ванчето е изтърпявал присъда в затвора в Бобов дол, но е подал молба за предсрочно освобождаване. Ванчето е в пандиз от 24 септември 2019г. с тригодишна присъда за участие в група, занимаваща се с разпространение на наркотици. Ванчето е съден вкупом от Спец съда с още десетина души от Перник и Радомир. Съдени били за различни провинения – от разпространение на дрога, през притежание на оръжие и убийство, съобщава 24 часа.

Ванчето е престоял в ареста 10 месеца, работи вече пети месец и му остават близо седем месеца до края на наказанието му зад решетките. Ванчето не лежи за първи път в затвора, но този път имало промяна в поведението му. Кротнал се е и от три месеца е на лек режим. Живее в затворническо общежитие в Самораново. Бил е избран и за председател на съвета на затворниците. Но това не е всичко. Перничанинът е бил отговорник на спортна зала и пазач на КПП в общежитието като доброволец, съдействал е за решаване на конфликти в групата, работил като огняр на парни вододейни котли, а от затворническата администрация твърдят, че е стриктен и дисциплиниран.

Оттам казват, че когато е пускан от затвора, винаги се е връщал в уречения срок, а наличието на трудови навици у Ванчето е предпоставка той да продължи живота си честно и да се откаже от бъдещи криминални прояви. На базата на доброто поведение на перничанина съдът е взел решение да го освободи условно предсрочно и определи изпитателен срок за останалата част от присъдата, както и задължителни срещи с пробационен служител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар