сряда, 16 август 2023 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...218

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Стария Лапач се гръмна в слепоочието, синтетичната дрога изпържила мозъка му.

Тридневна наркооргия с постоянен прием на синтетична дрога и твърд алкохол е предшествала самоубийството на най-известния наркодилър в Дупница Николай Лапачки – Стария Лапач. В началото на седмицата прочутия в града на барикадите 69-годишен търговец на наркотици се гръмна в слепоочието в дома си в Дупница с незаконен пистолет само няколко седмици, след като бе пуснат предсрочно от затвора.

Криминалисти от Дупница разкриха пред „Уикенд“, че Стария Лапач се е самоубил след безпаметно пиянство и прием на слонска доза амфетамини. Приживе Лапачки имаше репутацията на един от най-изкусните „готвачи“ на синтетична дрога, а от неговата стока зареждаха почти всички наркоструктури в България. По ирония на съдбата Стария Лапач умря след предрусване със собствената си дрога,която го е подтикнала да сложи край на живота си.

Според неофициална засега информация, Лапачки се е гръмнал малко след като дома му напуснали двама негови приятели, които се събрали в жилището на дилъра в събота вечерта. По време на тридневната наркооргия компанията упостошила един кашон с уиски и над 20 грама амфетамин. От полицията в Дупница признаха, че проверяват версията и за убийство, макар това да е малко вероятно. Николай Лапачки – Стария Лапач е сред пионерите в производството и търговията на наркотици в Дупница. Разправят, че навремето той е контролирал трафика на амфетамин, произвеждан нелегално във фармацевтичния завод в Дупница, но бизнеса му бил иззет от местните феодали братя Галеви. По време на богата си крими кариера хубостника се сдоби с куп осъдителни присъди.

За последно Лапачки беше арестуван миналата пролет заедно със сина си Николай, снаха си и още четирима човека. Стария Лапач беше закопчан с 575 хапчета синтетична дрога и с над 300 старинни монети, открити в къщата му в градската градина на Дупница. Преди няколко седмици най-известния наркодилър в Дупница е бил освободен от затвора, където е изтърпявал поредна присъда, тъй като здравословното му състояние рязко се влошило. Неофициално се твърди, че Лапачки е бил покосен от рак на панкреаса, заради което бил пуснат предсрочно от пандиза.

За да облекчи болката, Стария Лапач не ползвал лекарства и терапия, а се друсал с амфетамин. В къщата му в градската градина редовно се събирали шумни наркокомпании, които се черпели обилно с всякакъв вид наркотици.„Синтетичната дрога изпържи мозъка му. През последните години Стария Лапач злоупотребяваше с наркотиците и с алкохола, но никой не предполагаше, че сам ще посегне на живота си“, коментират смъртта на 69-годишния дилър съгражданите му.

Според думите им, бизнеса с производство и с продажба на синтетична дрога ще бъде поет от сина му Георги Лапачки. Твърди се, че Стария Лапач обучавал сина си от ранна детска възраст как да приготвя амфтемаминова паста.

Няма коментари:

Публикуване на коментар