вторник, 14 ноември 2023 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...223

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв в кола в местност "Трещеник". Мъжът е бил с огнестрелна рана в главата. Сигналът е подаден в 16.30 ч. Разследва се убийство или самоубийство, съобщиха за NOVA от ОД на МВР Благоевград. На място продължава огледът от съдебен лекар и разследващи.

Кметът е имал разрешителни за дългоцевно и късоцевно оръжие. Първоначално се появи информация, че автомобилът, в който е открит, е бил заключен отвътре. След това тя опровергана. Оказа се, че колата е била отключена, а мъжът бил на задната седалка. Освен раната в главата му, имало и следи от изстрели по телефона на Кафелов.

От Прокуратурата допълниха, че е започнало разследване за склоняване към самоубийство. Към мястото пътува заместник-районен прокурор на Благоевград.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обясни пред NOVA, че тепърва започва оглед на мястото. Полицията е блокирала пътя, който води до хижа „Тръщеник”.

В понеделник сутринта Нуредин Кафелов освободил шофьора си и му казал, че има лична работа. След това със собствения си автомобил тръгнал в посока хижа „Трещеник”. След като дълго време кметът не отговарял на телефона, шофьорът и секретарят на общината тръгнали да го търсят. Открили го мъртъв.

„През деня с него са говорили роднини и служители на общината. От няколко дни се е държал по-различно, видимо е бил притеснен и затворен. В един момент е изключил телефона си”, заяви на брифинг прокурорът Костадин Чилев. В Якоруда всички са шокирани от смъртта на Кафелов. Той бе дългогодишен кмет на града. Припомняме, че името му е свързано с няколко скандала. През лятото на 2022 г. КПКОНПИ започна разследване срещу него за конфликт на интереси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар