сряда, 10 януари 2024 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 38

„Паралелната държава“ в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .

Банкерката Биляна Манчева, която според прокуратурата е източила 400 хил.лв. от сметките на клиенти на „Алианц банк“ в Нова Загора, се разплака пред Бургаския апелативен съд от условията на следствения арест в Сливен. Условията в следствения арест в Сливен били „отвратителни“, твърди 29-годишната изкуствена блондинка Магистратите днес разглеждат на втора инстанция искането за промяна на мярката за неотклонение. Биляна моли да излезе под домашен арест или на свобода срещу парична гаранция, докато прокуратурата категорично я иска зад решетките.

В края на съдебното заседание днес, Биляна за пръв път проговори. „Моля ви да ме освободите! В ареста е истински кошмар. В помещенията няма нито прозорче, нито чист въздух. Хигиената е отвратителна. Има само една тоалетна, която се използва от всички арестанти, а сред тях има болни от СПИН и хепатит Б“, проплака скандалната банкерка от Нова Загора. Самата тя твърди, че нямало опасност да се укрие. Ако искала да го направи, щяла да го стори докато тече одитът в банката преди да бъде арестувана. За нея задържането й било като „гръм от ясно небе“. Биляна Манчева твърди, че не е правила никакви злоупотреби, управлявала е финансите на куп второстепенни разпоредители в Нова Загора, като детски градини и училища и всичките й имали категорично доверие.

Задържането на Манчева през февруари 2019-а хвърли в потрес десетки новозагорци, които се втурнаха да проверяват личните си сметки в клона на Алианс банк, сред тях беше обшинската администрация, тъй като част от публичните средства минавали точно през тази кредитна институция. Сред най-тежко пострадалите, със 180 000 лева, беше председателят на земеделската кооперация „Наша земя“ в село Съдиево Кольо Добрев. Сигналът до полицията беше подаден от ощетения със 19 600 лева студент Пламен Динев и Валентин Младенов, от когото на 66 пъти били „дръпнати“ около 25 хилядарки, съобщиха в началото разследващите. В началото бяха засечени 105 неправомерни тегления, като от 21 ноември 2018-а до 1 февруари 2019-а от сметките на Динев и Младенов се изпарили 42 500 лв. Констатираните при одита липси пък се оказали за 240 000 лева,75 579 щатски долара и 1645 британски лири. В официално съобщение през 2019 година от кредитната институция заявиха, че ощетените клиенти са било възмездени. От началото на следствието и до момента Биляна Манчева отрича да е извършила престъплението, в което е обвинена.

Полиция и прокуратура проверяват сръбска следа по случая с обвинената за отклоняване на пари в особено големи размери управителка на банков клон в Нова Загора. Днес се оказа, че има и нова сюжетна линия съобщава Би Ти Ви. От профила в „Инстаграм” на Биляна Манчева, вече бившата шефка на банковия клон, става ясно, че тя е предлагала услуги като личен банкер, както и различни видове заеми в Сърбия. От прокуратурата и полицията потвърдиха, че работят по тази следа. На този етап разследващите органи отказват всякакви подробности. Уточняват обаче, че работят и по други версии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар