понеделник, 25 май 2009 г.

КРИМИНАЛНИЯ КОНТИНГЕНТ В ПОЛИТИКАТА

Криминализирането на всички сфери от обществено – политическия живот е едно от звездните постежения на неокомунизма в България. Превръщането ни в бандитска държава, разбира се не можеше да стане без криминализирането и на политическия ни елит. По темата – примери колкото щете.

Цветелин Кънчев

Осъден за углавни престъпления български политик, лидер на Евророма. Роден на 5 юли 1967 г. В парламента влиза през септември 1997, в 38-то Народно събрание от листата на Българския Бизнес Блок с лидер Жорж Ганчев (Ганчев е работил като сътрудник на Второ главно управление на ДС под псевдонимите „Стоянов“ и „Иванов“).
По-късно се прехвърля в
Евролевицата. Председател е на инициативния комитет за учредяване на Национална асоциация „Евророма“, след основаването ѝ на 12 декември 1998 г. става неин председател.
През
1999 г. имунитетът му е свален и му е наложен домашен арест, а на 9 февруари 2000 г. Софийският окръжен съд го осъжда с ефективна присъда на 6 години затвор и глоба за побой и отвличане. Обявен е за национално издирване поради неявяването му за изтърпяване на наказанието, но на 21 ноември 2001 г. Кънчев се явява доброволно в Софийския централен затвор. На 28 август 2003 г. Софийският градски съд решава да го освободи от затвора предсрочно и условно за добро поведение.
Два дни след освобождаването му от затвора заради добро поведение, на 30 август 2003 г., Кънчев е възстановен като председател на „Евророма“. В края на април 2005 г. вицепрезидентът на България Ангел Марин го помилва, с което отменя изпитателния срок и остатъка от присъдата му и така се премахва евентуална пречка за Кънчев да се кандидатира за народен представител в предстоящите избори на 25 юни 2005. Кънчев се възползва от това си право (кандидат е на Евророма в Бургас), но Евророма получава само 1,25% и не успява да влезе в 40-то Народно събрание !!!

Христо Ковачки

Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем Христо Ковачки за данъчни престъпления в особено големи размери и сговаряне с друго лице да върши престъпления, чрез които се цели набавяне на имотна облага, съобщи прокуратурата на сайта си. Само седмица преди това той публично застана зад новата политическа формация Движение "Напред", в която влизат ВМРО, БЗНС на Стефан Личев и близката до Ковачки партия ЛИДЕР. Създадена точно преди местните избори, ЛИДЕР успя да вкара 107 свои представители в общински съвети, има и 19 кмета.
Миналата година
показно бе убит високопоставен служител в енергийния бизнес на Ковачки.Той е собственик и на топлофикациите във Враца, Бургас и Плевен.В сръбската преса се твърди, че Христо Ковачки има общ бизнес с един от най-големите наркобосове на Балканите и в Европа - Сретен Йосич, по- известен като Йоца Амстердама.

Братя Галеви

Братя Галеви ще се кандидатират за изборите за местен парламент. Това съобщи адвокатът на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, цитиран от Дарик. Менко Менков смята, че в България има стотици, ако не и хиляди, души с мярка за неотклонение „задържане под стража" в арестите и затворите и всички те имат конституционното право да се кандидатират !!!
Обвинителният акт по делото „Братя Галеви” ще бъде внесен в съда най-късно до края на март т.г., обявили пред вестник „Труд” запознати с разследването. Бившите барети Пламен Галев (40г.) и Ангел Христов – Геле (39 г.) ще бъдат подведени под отговорност по чл.109 от НК- за изнудване.
Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор до 20 години. Събрани са достатъчно доказателства, че галевите и техните сподвижници Владимир Ангелов – Стъклето (42 г.), Апостол Чакалов – Тоци (26 г.) и Красимир Овков (39 г.) са рекетирали бизнесмени и семейства, налагайки страх и терор в Дупница.



Веселин и Христо Данови

По примера на дупнишките братя Галеви, да стават депутати решиха и други видни арестанти - варненските общински съветници баща и син Веселин и Христо Данови. Те ще се кандидатират от листата на партия “Обединение на българските патриоти”.
Варненските общински съветници Веселин и Христо Данови, които са в ареста от септември м.г., ще атакуват парламента като кандидат-депутати. Те са обвинени в трафик на хора и разпространение на наркотици, пише още „Труд”. Данови - баща и син, могат да напуснат ареста, като се възползват от кандидатдепутатския имунитет. Двамата са включени в листата на “Обединение на българските патриоти”.
Участието на Александър Томов пък в евровота може да спре за два месеца делото срещу него.

Скъпи приятели подобна долнопробна „порнография” можете да видите само в неокомунистическа държава като нашата.

Бог да пази България !



Няма коментари:

Публикуване на коментар