вторник, 14 юли 2009 г.

БАТМАН БОЦЕ 2

06. 07. 2009

"Сабах": Турският враг Борисов на власт

Вестник "Хюриет" посочва, че "неформалният лидер на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов, бивш бодигард с прякор Батман, се готви да стане премиер". Дори турско-българската солидарност срещу расизма, показана пред урните, не можа да спаси социалистическото правителство, затънало в корупция, пише още вестникът, като добавя, че тази солидарност обаче е попречила на ГЕРБ да дойде самостоятелно на власт, както и "бум" на "расистката партия Атака" .

06. 07. 2009

„Индипендънт”: До 5 години България ще заприлича на Италия – корупцията ще е навсякъдe.

„Индипендънт” посочва, че лидерът на ГЕРБ се е доказал като безкомпромисен човек на действието, докато е бил главен секретар на МВР и кмет на София. „Но за да върне доверието на Брюксел, той ще трябва да покаже, че и криминалните босове могат да бъдат подведени под отговорност”, изтъква „Индипендънт”.
„Някои европейски дипломати са скептично настроени към решимостта на Борисов да извърши подобни дълбоки промени заради предполагаемите му връзки с българския подземен свят”, добавя изданието. „Ще видим осъществяването на някои дълго отлагани реформи, но не и радикална промяна. До 5-10 години България ще заприлича на Италия – корупцията ще бъде навсякъде, а икономиката ще се влачи”, е заявил западен дипломат пред „Индипендънт”.


10. 07. 2009

"Икономист": Българите си избраха непредвидим лидер

"Изгубилите търпение избиратели изхвърлиха едно лошо правителство и издигнаха едно непознато. Така накратко може да се представят българските парламентарни избори след победата над социалистите (бившите комунисти) на дясноцентристката популистка партия, предвождана от Бойко Борисов - пафкащият пура бивш бодигард."

14. 07. 2009

Хърватския вестник „Национал”: Робърт Матанич е убивал по поръчка на Бойко Борисов

"По време на разследването на убийството на Иво Пуканич и Ника Франшич, хърватската полиция стигна до свидетелски показания, че Робърт Матанич е участвал в убийството, както и преди това е убивал по поръчка на вероятния бъдещ български премиер, разкрива хърватският седмичник „Национал”.
Това е заявил пред хърватската полиция човек, който е живял заедно с Матанич няколко години в България. Същото лице твърди, че Матанич по заповед на Бойко Борисов е участвал в атентат в България, при който е загинал полицаят Кирил Живков.
На погребението дойде и Бойко Борисов, който произнесе прощална реч и каза, че ще направи всичко по силите си, за да намери и да накаже убийците справедливо. По показания на свидетеля, за това убийство Матанич е получил от Борисов 350 хиляди евро. Борисов забърка Хърватска в неприятен дипломатически скандал по време на службата си като главен секретар на българското Министерство на вътрешните работи, когато обяви заповеди за ареста на 12 хървати, намесени в мафиотски убийства в България в началото на септември 2004 г. На 7 април Сретен Йосич каза в белградски съд, че в началото на 90-те години Борисов го е покровителствал докато той се е укривал от екстрадиция в България.
Борисов, който е бивш кмет на София, спечели 39,7 процента от гласовете на последните парламентарни избори с десноцентристката си партия (ГЕРБ).
Заради затрудненото икономическо положение и корупционни афери, Социалистическата партия на бившия министър-председател Сергей Станишев претърпя тежко поражение и трудно спечели 17,72% от гласовете".




Няма коментари:

Публикуване на коментар