сряда, 5 август 2009 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 4


09 юли 2009

Бойко вкарва нов бизнес кръг във властта, този на „Капитал”


Нов бизнес кръг влиза във властта и е на път да дърпа конците в новото управление начело с ГЕРБ. Това е кръгът “Капитал”, свързан с шефа на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Иво Прокопиев, който е шеф на “Икономедия” – издател на вестниците “Дневник” и “Капитал”, съобщава сайтът vsekiden.com
Освен, че е начело на една от най-мощните бизнес организации, той управлява и група от много компании, които имат интереси в областта на медиите, рекламата, минното дело, информационните технологии, недвижимите имоти. Хора, свързани с “Капитал”, се готвят да влязат на “Дондуков” 1. Самият Прокопиев отрича преди седмици пред “Всеки ден”, че реди кабинета на ГЕРБ. При вглеждането в имената, които се лансират за министри обаче се набива на очи връзката между някои кандидат-управляващи и бизнесмена.Бившият шеф на “Икономедия” Бисер Боев, който наскоро напусна компанията, за да се присъедини към експертния екип на ГЕРБ, вероятно ще поеме икономиката. Той е от екипа, който през 1993 г. създаде „Капитал“. Росен Плевнелиев, за когото се смята, че ще се занимава с регионалното развитие и строителството в бъдещия кабинет на Борисов, е управител на “Бизнес парк София” и член на Управителния съвет на КРИБ. Трима кадри на Световната банка също са обърнали поглед към изпълнителната власт – Симеон Дянков, Кристалина Георгиева и Николай Младенов. Първият вече е сигурен финансов министър. Експертът по околна среда Георгиева се готви и за вицепремиер. Тя също е смятана за много близка до кръга “Капитал”. Спряганият за външен министър Николай Младенов също е работил в Световната банка, като е бил и програмен директор на Фондация “Отворено общество”, което в някаква степен има връзка с личности, които стоят зад кръга “Капитал”. Икономическият експерт на ГЕРБ Владислав Горанов, за когото също се готви управленски пост или пък пост в някоя от икономическите комисии в парламента, пък в някаква степен е свързан с Пламен Орешарски. Не пряко, разбира се, а чрез своя кум Иван Сариев, който е съветник по информационните технологии на финансовия министър. Сариев, от своя страна, е близък и до кръга “Капитал”.

Afera.bg




12 юли 2009

Тайният купон на ГЕРБ

С чалга хитове и 12 годишно уиски отпразнуваха победата си Бойко Борисов и съмишлениците му. Близо 160 човека от щаба на победителите на парламентарните избори купонясваха с пълна сила до 5,30 часа сутринта. В столичното заведение „Син Сити“, където се събраха „герберите“. Бурното парти стартира след полунощ, където целият щаб се отправи към столичната дискотека. Още на входа на дискотеката имаше охрана която обясняваше,че тази вечер ще има частно парти и е забранено за външни посетители. Като се влезе от входа се вижда ВИП сепарето където е настанено току-що избраното правителство. Отдясно на ляво са се наредили Лъчезар Иванов, Бойко Борисов, гушнал половинката си Цветелина, певецът Веселин Маринов, имитаторът Димитър Туджаров – Шкумбата и някои известни лица от Герб. По масите се забелязват купища изпити енергийни напитки и приполвени шишета от уиски „Чивас Ригал“. Видно е, че „герберите“ знаят как да поливат успехите си, защото за цялата вечер са унищожени поне 50 бутилки от огнената течност. Центърът на купона е естествено сепарето на бъдещия премиер Бойко Борисов. Цялата тумба от музиканти, певици,барабанисти са направили импровизирана сцена на два метра от него. Секси блондика му припява на ушенце, но вниманието на Борисов е отправено към половинката му Цветелина. „От сакото и вратовръзката му, с които той се беше появил преди по малко от час на пресконференцията в НДК, няма и помен. Ръкавите ги е разкопчал и леко навил да не му пречат.



13 юли 2009

Заваляха компроматите срещу новия шеф на парламента

Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време – той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка “заигравка” на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума – узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора “изгоряха” заради нея.
Тя ги “топеше” за удоволствие, за нищо, просто така, от чиста женска ревност. Прикритата й злоба ставаше все по-явна и неудържима, а самоувереността й безгранична. И тя решава да се пробва като адвокат. Но нещата на този пазар са други, партийният лидер, с когото се разделя като ненужен, вече не й помага. Тя не може да се справи с рабфакското си образование. Пресметливата й същност обаче бързо я ориентира към следващите силни на деня. Цачева започва активни контакти с представители на ОДС. И изведнъж от вярна на БКП, започва да се кълне в демократичните идеали. Метаморфозата й е пълна, но фалшива. Новите й покровители дълги години след това не разбират прикритото коварство на Цачева. Лансират я навсякъде като най-добрата юристка. След като успява да вземе всичко, което може (а то не е малко), вманиачената Цецка се изправя срещу поредния си възкресител и яхва поредната “успешна” вълна - тази на ГЕРБ. Изводът е, че още в зародиша си, кариерата на Цачева е била дълбоко порочна. Още тогава кариерата й е стартирала с уродливи прийоми, с добре пресметната хитрост и направлявана от единственото желание на областната герберистка – пошъл кариеризъм”.
В Плевен повечето хора знаят за “известната” юристка Цецка Цачева. Но малцина знаят как всъщност започва псевдокариерата на тази госпожа. А началото е важно, то е определящо и понякога разкрива неща, които говорят много за същността на дадена личност. Не трябва да оставяме времето да заличи истината, защото чрез нея ще си отговорим на много въпроси. И така, първоначално Цачева работи като стругар в един местен завод. Но пресметливата герберистка усеща, че единствения й вариант да се измъкне от неперспективното бъдеще на работник е да стане член на БКП. И веднага го прави. Това й дава възможност да ходи на партийни събрания и да срещне мъжа на кариерата й – виден местен партиец. Любовните й авантюри са трамплин за нейното развитие. “Надежното” момиче е изпратено да продължи образованието си (право) в РАБФак, без изпит, ей така, за 3 години задочно. По онова време Партията изпращаше само най-верните си хора да продължат образованието си. Не след много време любовницата бързо израства и е назначена в тогавашния Окръжен съвет – Плевен. Благодетелят се отблагодарява подобаващо. Неговите протекции и явно добре представящата се в любовния триъгълник Цачева (партиецът е семеен), са достатъчни бившата стругарка да стане началник на юристите в Окръжния съвет. Цачева стремително израства и в партийната структура, бързо е издигната до поста партиен секретар.

www.etrud.tk



03 август 2009

Депутат от ГЕРБ: Имам висше образование, ама друг път

Новата власт се оказа комплексирана. Разкриха депутатът от ГЕРБ Мирослав Петков, че лъже за висшето си образование. Срамота, другари! Не е страшно, че ще ни управляват необразовани, страшно е че ще ни управляват лъжци и комплексари!Петков е председател на ГЕРБ в Горна Оряховица и преди да стане депутат беше шеф на общинския съвет в града.
По време на предизборната кампания кандидатът за парламента се представяше за възпитаник на Московския държавен индустриален университет. От материалите, които се разпространяваха преди изборите научихме, че 47-годишния шеф на общинския съвет е завършил специалност „Мениджмънт“ във въпросния университет.
И малко след това стана интересно. Измамата беше разкрита от негови опоненти, които дълго и безуспешно се опитвали да си спомнят дали Петков е ходил в Москва за изпити. Освен това те проучили, че московското учебно заведение отдавна е закрито.
Помолен за коментар Петков обясни ситуацията така: „Нямам диплома, защото още уча и съм в трети курс. Не знам как се появи тази информация, че съм завършил московския университет“, обяснява Петков. Той явно е забравил, че сам обявяваше това на пресконференции преди и след вота.
След като разбра, че се знае за закриването на ВУЗ-а, побърза да добави: „Тази година не са ме викали, но трябва да питате директора д-р Румен Петков. Платил съм си таксите и ще си търся правата“.
Д-р Петков е ректор на изнесен филиал в България на московския университет, който така и не беше узаконен, а дипломите му си останаха невалидни. Той потвърди, че Московският държавен индустриален университет е закрит, но отказа да даде повече обяснения.
И за да разпръсне мистерията около образованието си Мирослав Петков уточни: „Реално съм със средно образование. Учил съм 2 години задочно за машинен техник“
Както казахме, сегашният депутат от мнозинството е изкарал две години като шеф на общинарите в Горна Оряховица. По време на мандата си категорично отказваше да подаде документи за достъп до класифицирана информация.
от sharp_mind




04 август 2009

Човек на ГЕРБ, уличен в източване на ДДС, става зам-шеф на НАП

Тошко Тодоров, който въведе в политиката термина “въвод” по време на дебат с бившия вече премиер Сергей Станишев, ще бъде заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, пише сайтът vsekiden.com
Тодоров е икономически експерт от екипа на ГЕРБ и до пролетта работеше на граждански договор като консултант към Държавна агенция “Национална сигурност”. Именно тази му позиция в спецагенцията доведе до скандал по време на предизборната кампания. Самият Тодоров обаче се саморазкри пред “Всеки ден” като консултант на ДАНС и помоли случаят да не бъде коментиран. В последствие с него се зае парламентарната Комисия за борба с корупцията, където бе получен и доклад от настоящата шефка на НАП – Добрич Петя Банкова. Тодоров преди да стане консултант в ДАНС е работил именно за приходната агенция в Добрич. По неофициална информация докладът е твърде обемист, съдържа схеми, факти и имена на хора, уличени в източване на ДДС, между които е и името на Тошко Тодоров. Съставянето му е отнело няколко месеца. Към него са приложени и над 300 страници с документи. Същият доклад е бил изпратен още в средата на март освен до Народното събрание и до Върховна касационна прокуратура, ДАНС и НАП. До момента обаче няма резултат от извършена проверка, или официално оповестен такъв. За Тодоров се знае, че е предложен като икономически съветник от председателя на ГЕРБ и настоящ вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Тодоров стана известен в публичното пространство още през лятото на 2005 година. Тогава през юни бе стреляно четири пъти по къщата му. Тодоров е бил шеф на Териториалната данъчна дирекция в Добрич и зам.-директор на Регионалната дирекция на НАП във Варна до 2008 г.






Няма коментари:

Публикуване на коментар