понеделник, 17 август 2009 г.

АХ, МОРЕТО... !

Аз съм 50 процента варналия и от както се помня през лятото прекарвам поне няколко седмици край морето. Но толкова „празна”, през юли, не бях виждал Варна никога! Празни плажове, празни заведения, празни улици. Случи ми се и нещо, за което преди години не можех и да си помисля . Един ден докато се разхождах по една алея на Златни пясъци, от едно заведение излезе сервитьорка за да ме покани да вляза в заведението. А си спомням години, когато да си намериш място в заведение на Златните, беше постижение граничещо с ненаучната фантастика. Причините за това печално състояние на нещата са различни. Но аз искам да се спра на някои от тях, за които се говори сравнително по-малко.
Едната причина е вандалският начин по който бяха съсипани родните ни курорти с безогледно и ужасяващо застрояване. Една огромна част от откраднатите от нас пари, през годините, бяха „изпрани” именно по този начин. Шизофренията на новите собственици на България стигна до там, че абсурдното застрояване на места, започна да се свлича заедно със земята под него, унищожавайки кътчета свързани с най-хубавите спомени на няколко поколения. Само, че на кого му пука ? Когато строиш с откраднати пари от обикновените хора, подобни емоции само правят живота ти по интересен.
Друга екстра от този сюжет беше умишленото и системно прогонване на чуждестранните туристи с неспирни строителни работи през целия сезон. Виждал съм туристи, които бяха принудени да плажуват в компанията на бетон – помпи и бетоновози! Този идиотизъм беше „пикантен” акцент в налудничавата неокомунистическа политика през годините. Това, което бившите комунисти не можаха да разберат е, че натрупаното по криминален начин богатство, нямат да могат да го занесат заедно със себе си в гробищата, нито пък да го напъхат в някои дупки на тялото си ! Доказателство за това е продължаващият им стремеж към заграбване.
Летният хит във Варна, в тази посока, беше разпродаването на големи части от Морската градина, която от години принадлежеше на хората и на града. И отново главната роля в българския вариант на сериала „Спасители на плажа” ще играе групировката ТИМ!!
„Малък Лас Вегас на брега на морето ще изгради ТИМ за купените преди броени дни (на 15 юни - б.а.) от държавата почти 118 дка на територията на Морската градина във Варна. „Това научи "24 часа" въпреки тоталната забрана, наложена в холдинга, по сделката и проекта.
„ В консорциума, наречен “Алея първа”, влизат “Улица първа” - с управител Марин Митев, ЕТ “Дист - Димитър Атанасов”, “Камбана”, БГГ ЕООД, ЕТ “Интершоу - Иван Иванов” и “Фамилия” с управител Добринка Митева. Имената в две от фирите се свързват с варненската групировка ТИМ. Натам сочи и финансирането от ЦКБ (контролирана от ТИМ) и рекламната подкрепа от телевизията М-САТ.”
Какво следва от тук нататък? Парламента ще гласува данъчни облекчения за онези, които почиват и се развличат в имотите на мутрите. Голяма работа, че това ще натовари и без това издънения бюджет. Така тези, които няма да бъдем клиенти на новите господари на България, ще плащаме от джоба си за да се пълнят пеликанските гуши на същите тези господари!
А като споменах издънения бюджет, някой може ли да ми каже, защо министрите си увеличиха заплатите, а депутатите продължават да получават пари, водейки се на работа , докато са на морето ?!
Ако искате, можете и да не ми отговаряте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар