сряда, 16 декември 2009 г.

МЪЖ НА ГОДИНАТА 2

14.12.2009

Двама маскирани извършиха въоръжен грабеж и откраднаха 50 хиляди лева от офис в оживен търговски център в столичния квартал "Люлин". Мъжете завързали служителката на фирмата с тиксо, заплашили я с пистолет и откраднали оборота.
Минути преди 10 часа, когато търговският център започнал да се пълни с хора, в сградата влезли и въоръжените мъже. Качили се на втория етаж и сложили маски. Влезли в представителството на фирма за търговия с карти за мобилни телефони на едро.Охраната в сградата не е видяла нищо, макар че грабежът е извършен само на метри от дежурния на обекта.
Според разследващи водещата версия е участие на вътрешен човек, свързан с ограбената фирма. Фактите сочат, че извършителите са знаели предварително, че в офиса има значителна сума пари в брой, които е трябвало да бъдат внесени днес в банка, както и къде се съхраняват.

14.12.2009

Сред заря за Коледа удар за 2 млн. лева

“Сега подаръци ще има за всички от сърце. С 2 милиона лева бандитите ще са Дядо Коледа за много техни приятели, близки, ще накупуват много неща, ще имат пари и за следващите години. А по време на удара е имало и заря за Коледа”.
Така студенти зевзеци коментираха мощния удар на грабители, които нападнаха централния офис на веригата магазини “Фантастико” в “Студентски град” вчера. Само за денонощие различни банди престъпници атакуваха столичен магазин за мобилни услуги, офис на банка в Свети влас, както и вагонно депо

15.12.2009

35-годишна жена и 11-годишният й син са били простреляни във варненския квартал „Виница".
Сигнал за случилото се е подаден около 16.25, съобщи за Дарик д-р Мая Рашева, директор на ЦМСП във Варна. Екип на Спешна помощ е изпратен до хотел „Казабланка" в квартала. Жената и момчето са били в автомобила си - Порше Кайен, който в този момент е бил в района на хотел „Казабланка" по пътя за квартал „Виница".
Пострадалите са откарани незабавно в МБАЛ „Св. Анна". Състоянието и на майката, и на сина й е стабилно, съобщи доц. Лидия Петкова, директор на здравното заведение.
Майката има огнестрелни рани в бедрото и лопатката, а 11-годишният й син е ранен в бедрото и глутеуса. Доц. Петкова уточни, че все още не може да се каже дали съществува реална опасност за живота им.
Дарик научи, че пострадалите са съпругата и синът на известния на полицията Ивайло Паунов-Джованито. Името на криминално проявения мъж се свързва с множество автокражби.

15.12.2009

Отчетоха 20% ръст на грабежите в сравнение с миналата година

От полицията съветват да не държите пари вкъщи
Близо 20% ръст на грабежите в цялата страна в сравнение с миналата година. Това отчете за bTV комисар Константин Димитров - началник на отдел "Криминална полиция".
Т. нар. "крокодили", заподозрени като извършители на последните магистрални грабежи над чужденци, все още не са задържани.
Грабежите на офиси, трезори и домове се увеличават. Освен, че има недостиг на пари в брой и това активизира престъпниците, липсата на бдителност от страна на полицията и собствениците, насърчава тази престъпност.


16.12.2009

Шофьор с юмруци срещу Николай Николаев

Виновен шофьор е нападнал с юмруци актьора Николай Николаев-бате Николай заради одраскан калник, съобщи БНТ. Случката се разиграла в понеделник вечерта на столичния бул. "Драган Цанков".
Побойникът се опитал да се пристрои неправомерно в движението и Николаев одраскал леко калника на колата му. Тогава той излязъл от возилото и нападнал актьора с юмруци.
"Такива артистчета като тебе трябва не да се бият, а да се убиват", изкрещял нахалникът в лицето на 70-годишния водещ на някогашното предаване "Сладкарница "Захарно петле".
Актьорът е с наранявания по лицето и устата. Зъбната му протеза се забила във венците и се наложило да го шият в "Пирогов", където повече година лекува болните деца със смехотерапия.На шофьора побойник е съставен акт, а Николай Николаев се кани да си търси правата в съда. Той се възмущава от ескалацията на наглостта у нас и ширещото се масово схващане, останало от мутренските години, че на тези хора всичко им е позволено.

Какъв е изводът от казаното до тук ? Другарят Цветан Цветанов – мъж на годината!!! А може и полицай на годината ! Както предпочитате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар