петък, 4 декември 2009 г.

DEJA VU …

В. „168 часа” с тлъстото заглавие: „Алексей Петров: Влизам в политиката!” ?!?!
Първото нещо, което изникна в съзнанието ми при прочитането на тези редове, бе популярният израз от родния ъндърграунд – „еврейски заговор” ! Смисълът, който влагат родните мафиоти в този израз е достатъчно циничен и като мантия обвива налудничавата неокомунистическа политика в годините на прехода. Вместо да го „превеждам” на нормален език за нормалните хора, ще спомена бегло някои факти:
1. Един от руските инструктори на родната мафия, Михаил Чьорни, бе екстрадиран от страната, по време на правителството на СДС и замина да си живее в ... Израел!
2. В рамките на външно – политическия натиск, за свалянето правителството на Иван Костов, бе проведена акцията със закупуването на авиокомпания „Балкан” с активното участие на израелския „бизнесмен” Гад Зееви.
3. Една от най – мащабните акции в страната, за свалянето на същото правителство бе проведена с основното присъствие на таксиметрови шофьори от фирма „Такси С – експрес” 12-80, чиито формален собственик, по това време, беше израелския гражданин Ави Бенон. Неформалният собственик на тази фирма, обаче беше Алексей Петров – Трактора, който е ключова фигура в групировката „Спартак” , в която има и израелско участие !?!
Нямам нужния капацитет за да анализирам „еврейската връзка”. Но дори и „нахвърлянето” на тези подробности, вече е достатъчен повод за размишления!
Какво, обаче, кара лице като Алексей Петров – Трактора да влиза в политиката, след като той присъства на твърде много места като НОИ, УНСС, „Лев Инс” и т.н. Той беше и част от екипа на Валентин Захариев, който закупи комбината „Кремиковци” за един лев с много сериозни ангажименти към държавата и хората работещи там. Естествено тези ангажименти на бяха изпълнени и последствията за комбината и страната са печално известни. Сега и в политиката ...!?!?
Ще си кажете: „ Още една мутра в политиката – голяма работа! И без това неговият бивш съдружник Бойко Борисов, вече е там.” Тук другарката Цецка Цачева, може бе, ще ми направи забележка, че употрубявам обидни квалификации. Аз обаче искам да направя много важно уточнение. Прозвището „мутра”, добило широка популярност у нас, не е обидна квалификация. То е диагноза. Правилната формулировка на тази диагноза е – криминално проявен психопат. Никъде в цивилизования свят поставянето на диагноза не се разглежда, като обидна квалификация, а лицата на които е поставена отиват при съответния квалифициран специалист, плащат си и се опитват да преодолеят проблема.
У нас, обаче, те се „навират” на всякъде, като по правило, винаги намират за това си поведение грандиозна „ обосновка „. Зад тази фалшива фасада със сигурност се крие нещо друго. В случая с Трактора това може да е опит „да си спаси кожата”. Защо трябва да го прави можете да прочетете в материалите от скандално известният сайт http://www.opasnite.eu/, както и в материл под заглавие „ПАК ЛИ ТОЯ, БЕ?” публиуван преди време в моя блог http://angelyordanov.blogspot.com/2009/03/blog-post_31.html. Аз, обаче, си мисля, че това е поредният нескопосан опит, от негова страна, да избива комплекси. А докато такива, като него са на всякъде България ще си остане кочината, в която се е превърнала през последните двадесет години!
Но да завършим с нещо по – ведро! Ще ви разкажа един виц от времето на Леонид Брежнев:
„Попитали радио Ереван – Какво звание се дава на евреин, емигрирал от Съветския съюз и Израел и след това отново завърнал се в СССР.
Радио Ереван отговорило – Дважды eврей советского союза!”
По младите читатели няма да разберат вица, но по старите ,като мен , много добре знаят за какво става въпрос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар