неделя, 24 март 2013 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...100




Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.



Убит е Кирил Кирилов, един от "Наглите".Участникът в групата за отвличания е застрелян в "Младост"

25 .03. 2012

Кирил Кирилов с прякор Шкафа, един от групата за отвличания, известна като "Наглите", е убит тази нощ в столичния квартал “Младост”.
Стрелбата е станала пред бл. 353. Първоначално Кирилов, който е бил нападнат, се е опитал да избяга, но е бил ранен в крака.
Така е настигнат пред входа, в който живее. След това по него е стреляно седем-осем пъти, като три или четири от куршумите са попадали в тялото му.
В момента се извършва втори оглед на мястото на убийството в столичния кв. „Младост”, съобщиха от СДВР.
Сигналът е получен на тел. 112 в 21.58 часа снощи. Подаден е от жената, с която простреляният живеел на семейни начала.
Кирил Кирилов “е един от първите, задържани по операция „Наглите” във връзка с отвличанията. Сигналът за убийството му е получен в 7 РПУ около 21.58 ч. По наши данни вероятно стрелбата е станала около 21.45 ч. – 21.50 ч. Убитият е бил жив може би някъде до 22.05 часа”, каза Иво Спиридонов, зам.-началник на СДВР.
Убитият Кирил Кирилов от групата за отвличания, наречена "Наглите", не е съдействал на прокуратурата срещу групата. Това заяви за БТА един от наблюдаващите прокурори по делото.
38-годишният Кирил Кирилов беше подсъдим с още няколко души за извършени три отвличания - на бизнесмена Киро Киров, на Румен Гунински и Борислав Атанасов, както и за опит за отвличане на Борислав Динев. Шкафа беше сочен като един от хората, които пряко са отвличали жертвите и са ги конвоирали до къщата, която бандата за отвличания е държала до Вакарел.
Пледоариите на първа инстанция по делото започнаха в петък, очаква се присъда на 2 април. Утре има насрочено следващо заседание по процеса. Ако дотогава пред съда не бъде представен смъртен акт за Кирилов, делото може да бъде отложено.
Очаква се, ако заседанието обаче се състои, да продължат финалните пледоарии по мегапроцеса „Наглите”. След като в петък прокуратурата поиска общо 153 години затвор за деветимата подсъдими, трябва да стане ясно какво наказание смятат за справедливо жертвите на групата за отвличания.
Убитият беше осъден и излежаваше допреди няколко месеца присъда в затвора. Затова и не му беше наложена марка за неотклонение "задържане под стража". След като излиза от затвора, Кирилов се явяваше редовно на заседанията по делото за отвличания и затова прокуратурата не е поискала неговото постоянно задържане.
Кирил Кирилов е вече осъждан за грабежи. Смятан е за близък на един от лидерите на групата „Наглите” Прокопи Прокопиев – Културиста.







Няма коментари:

Публикуване на коментар