понеделник, 11 ноември 2013 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...106




Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

 

Владимир Чавдаров: Работим по няколко версии за убийството на Борислав Енев

9.11.2012

 

     Окръжният покурор на Варна Владимир Чавдаров съобщи, че работят по няколко версии за зверското убийството на Борислав Енев.

     Бизнесменът Борислав Енев е убит по изключително жесток начин в дома му в Аксаково, където полицията открива трупа му с отрязано лице.

    Убийството на обезобразения бизнесмен Борислав Енев в Аксаково ужаси страната през вчерашния ден. 48-годишният мъж е убит по зверски начин, като е отрязано лицето му чрез голямо стъкло. Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров съобщи, че трагедията в Аксаково несъмнено е убийство, сочат събраните доказателства след извършените процесуални действия, съобщиха от агенция “Блиц”.

    В момента се работи по няколко версии за убийството, но за момента прокурор Чавдаров е лаконичен в отговорите на въпросите от страна на журналистите. Той не съобщава дали има арестувани заподозрени с доводите, че това може да попречи на разследването на криминалистите. Съобщи, че Окръжната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство и случаят за убийството на Борислав Енев продължава да се нищи.
    От Razkritia.com припомняме, че през вчерашния ден около 16 часа в Центъра за Спешна медицинска помощ е подаден сигнал за мъртвия 38-годишен бизнесмен, чийто труп с обезобразено лице е в дома му в Аксаково.

     Зверски екзекутираният Борислав Енев, който бе намерен обезобразен в къщата си на улица „Марциана” 14 в Аксаково, бил “баджанак” с брата на петролния бос Денис Ершов, разкриват пред „ШОУ” отлично запознати с живота на убития варненец. Мимолетен романс с една от най-фамозните и красиви варненки „сродила” двамата бизнесмени. Става дума за носителката на титлите „Мисис България Уърлд Бюти 2007”, “Кралица на кралиците Интерконтинентал” Екатерина Тонева.

    Общи приятели запознали Катя и Енев някъде през 2007 година. „На Борко по принцип не му вървеше много с жените и все ми казваше: „Айде запознай ме с някоя, бе!”. И с други наши приятели решихме да ги срещнем”, разкрива пред вестника на народа един от бизнеспартньорите на убития Енев. И доверява, че още като видял Катя, варненският бизнесмен онемял. Силно впечатлен от красотата и изтънченото й поведение, Борислав моментално взел да й сваля звезди. Започнал да й обещава едва ли не целия свят, само и само да са заедно.

    „Тогава Катето беше свободна, но вече имаше дете от предната си връзка. Тя беше с брата на Денис Ершов, а момиченцето беше кръстено на вуйчо си – Дениса. Борко казваше, че е събрал достатъчно пари да осигури и нея, и детето й”, разкрива още нашият източник.

    Връзката между варненска модна тигрица и занимаващия се с недвижими имоти тарикат обаче не потръгнала. Двамата в крайна сметка изкарали кратка авантюра, която приключила едва след около две седмици, спомнят си още общи познати на мимолетно влюбените гълъбчета. „Спомням си, че ходиха някъде за една седмица да се поопознаят, но само дни след това всички между тях приключи”, доверява още пред „ШОУ” един от “сватовниците”.

    Причината за разрива между Катя и Борислав се оказало нездравото любопитство на Енев, който започнал да разпитва из морската столица за новата си изгора. Отзивите за красавицата не били лоши, но наред с изявите си по подиумите и организирането на модни събития, се оказало, че тя е известна и като бижу, към което имали мераци не един и двама влиятелни мъже. Енев подочул, че Тонева има славата на мъжемелачка, в чиято опасна и непрощаваща любовна хватка били „удушени” не малко известни личности. Освен с брата на Денис Ершов хубавицата имала вземане-даване и с Тодор Славков – Малък Тошко. Аферата между двамата се разгоряла, преди да срещне бащата на детето си, но приключила скоропостижно, разкриват пред вестника на народа приятелки на моделката, работили с нея по едно от модните предавания, които Тонева правеше преди години. Завършилата журналистика манекенка обаче бързо се преориентирала към по-значими и печеливши дейности. Попаднала в светските среди, тя срещнала брата на Денис Ершов. Връзката им, от която имат дъщеричка, завършила катастрофално.

    Според клюките руснакът си “бил камшика” в Москва, където си има жена и други деца, и върти мощен бизнес с милиони евро приходи. Естествено Екатерина не пуснала току-така богаташа, а поискала гаранции за общото им дете. „Доколкото знам, той й е казал, че иска да й даде едни пари и да няма повече претенции към него. Става дума за 500 000 евро, които еднократно й е отпуснал. Вече дали месечно дава друга издръжка, не знам”, разказва източник на вестника на народа, който добре познава не само Катя, а и нейните роднини.

    Тонева е направила постъпки да съди брата на петролния бос, защото не е доволна от „трохите”.Информацията излиза от родственик на фаталната моделка, която в момента е установена в Женева.
За разлика от тази сага, която тепърва ще се проследява как ще приключи, то края на историята с Борислав Енев е ясна. Убитият бизнесмен вече е на 2 метра под земята, като шокиращото в случая е, че „въшливият” с пари приживе тарикат, явно към смъртта си е останал без стотинка. Финансовата драма на екзекутирания мъж явно е била голяма, тъй като дори е нямало пари за погребението му, разкриват още отлично запознати наши източници.

    Както вече „ШОУ” писа, Енев бе открит тотално обезобразен – без лице, да лежи в локва кръв. Лекарите от „Бърза помощ”, които се отзовали на сигнала за мъртвия мъж в къщата в Аксаково, едва се сдържали да не припаднат при вида на стаята, която била като декор от
филм на ужасите.

    Бизнесменът лежал, проснат на земята, затиснат от изпотрошен витраж, а от лицето му липсвали меки тъкани. Аутопсията показа, че физиономията на Енев е била буквално отнесена от куршум. Вендетата го е застигнала в тила – гръмнат от упор, като мозъкът на 48-годишния мъж се разпилял из цялата стая – дори и по тавана!!! Огледът на местопрестъплението продължи с часове, като в стаята на втория етаж в къщата откритата ризница е била калибър 357 от пистолет „Магнум”. Малко след това разследващите закопчаха единият от племенниците на Борислав – Димо Стоянов, а прокуратурата му повдигна обвинение. 26-годишният мъж е вече няколко дни в ареста, като според спецовете единствено той е имал мотив да очисти чичо си. Той е свързан с това, че миналата година Енев е прехвърлил фирмата си „МА-БС Инвест” на него.

    Врътката тарикатът направил с цел да избегне гонения от кредитори и данъчни, тъй като имал огромни задължения. Идеята била хората, които имали вземания, да не могат да си ги търсят, и активите в дружеството му, занимаващо се с недвижими имоти, да останат непокътнати. Така Димо станал едноличен собственик на дружеството, но имал договорка с чичо си просто да го управлява, като задкулисно конците дърпал Борислав. „Абсолютно никакъв мотив няма Димо, както няма и абсолютно никакви доказателства срещу него”, категоричен е адвокатът му Иван Томов. Той е на мнение, че разследващите водят разследването в много грешна посока. „Считам, че те би следвало да проведат едно задълбочено проучване за това къде всъщност е било възможно да е имало нарушени имуществени интереси”, смята Томов. Той отново повтори пред наш репортер, че счетоводен баланс на фирмата „МА-БС” сочи, че към момента на смъртта на Енев дружеството е разполагало с 1,6 милиона лева, а за предходни години е имало неразпределени дивиденти от 3 милиона лева.

    Факт е, че не са малко хората, които са имали да вземат пари от Борислав и той ловко ги е премятал години наред. Неговият бивш бизнеспартньор във фирмата Славко Комитов има да прибира 100 000 евро, които му е дал. Освен това, след като бил изхвърлен чрез измама от фирмата, както сам твърди, понесъл загуби за още 600 000 евро. Той обаче е и единственият човек, търсил си правата по законов ред – чрез редица жалби до полицията и прокуратурата. Има и други, които са останали потърпевши от схемите на Енев и са „изгорели”. Сред тях са бизнеспартньори на убития от Аксаково, както и руснаци, с които също е работил. Дълговете на Енев само към физически лица вероятно са надвишавали половин милион евро, считат отлично запознати с далаверите му. Той дължал пари дори на покойната футболна легенда Пламен Христов.Спортистът обаче така и не успял да си върне дадените назаем 70 000 евро.

    Заради дълговете си Енев прехвърлил една огромна част от имуществото си на приближени лица. В това число вилата си на Панорама, както и много от активите на „МА-БС”. „Бяха започнали източване на фирмата ни, след като чрез фалшиви документи ме отстраниха от нея. Много от имотите бяха прехвърлени във фирма „Акса” и на физически лица, като това бе направено с фиктивни сделки. За това не трябва да се гледа счетоводният баланс на фирмата. Пари от тези сделки няма!”, разкрива пред „ШОУ” Славко Комитов. Той добавя, че действително приживе Енев е гледал да прехвърли всичко на други лица, за да не може да бъде пипнат. „Знам, че изнесе 400 000 евро в Гана, където има съдружник. Той е датчанин”, обяснява още измаменият Комитов. Именно въпросният датчанин пратил пари за погребението на убития бизнесмен, разкриват още брилянтни източници.



Няма коментари:

Публикуване на коментар