понеделник, 4 ноември 2013 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 26



Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.

 
Жестоко пребиха Тишо Боксьора

02.10.2013

    Тихомир Георгиев-Боксьора е бил пребит жестоко в Централния софийски затвор, научи ексклузивно БЛИЦ. Прочутият гангстер бил нападнат от няколко колеги-пандизчии, които освен с юмруци, го блъскали и с телевизор по главата.Повод за караминьола станала закачка в един от коридорите на затвора. Разминавайки се с друг лишен от свобода, Боксьора се засегнал от дочута реплика и нокаутирал виновника. Малко по-късно обаче дошъл ред на реванша. Няколко затворници спипали Тишо на тясно в собствената му килия и започнали да го млатят, като по данни на БЛИЦ един от бабаитите строшил телевизор в главата му.

    До този момент информацията не намира потвърждение от Министерството на правосъдието, но служители на затвора съобщиха за БЛИЦ, че Боксьора е хоспитализиран – или във Военна, или в МВР-болница.

    Часове след мелето вече се проверява версията за заговор, който да подложи гангстера на “оздравителна процедура”. Злите езици в ъндърграунда отдавна мълвят, че Георгиев има издадена смъртна присъда от Златко Баретата. Заради показанията на Боксьора беше разбита цялата наркоструктура на Златомир Иванов. Той се разприказва надълго и нашироко пред разследващите. Тишо обясни как през 2004 г. се запознал с един от “лейтенантите” на Баретата – Мартин Станков-Рашо. Първо бил охрана на Рашо, след което станал и част от ударните бригади на “Фирмата” за рязане на уши на непокорни дилъри. По думите му структурата държала София, Русе, Силистра и Монтана. Парите се отчитали по верига – от различни места към Гено Джуджето, той – на Рашо, а през уикендите Рашо отивал в имението на Баретата, където редовно му броял по 200 000 лева седмично.

    Тишо Боксьора бе задържан на 23 януари 2012 г. в британската столица Лондон и приведен в затвора Belmars по разпореждане на съда в Уестминстър.Година по-късно той бе предаден на българските власти.

    Тихомир Георгиев беше обявен за международно издирване във връзка с две европейски заповеди за арест от СГП – за влязла в сила присъда от 17 години лишаване от свобода за убийство и нанесени тежки телесни повреди, и от специализираното звено на ВКП – като обвиняем за участие във въоръжена организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици, грабежи, причиняване на телесни повреди, принуда.

    Вестник The Sun :”Жесток гангстер, известен с това, че реже пръстите и ушите на жертвите си” – така онлайн версията на изданието описа нашенеца.

 

АРЕСТУВАХА ЧОВЕКА НА БОРИСОВ, КОЙТО ЗАХРАНВАШЕ ПРОТЕСТИТЕ – ГЕОРГИ ХАРИЗАНОВ. И ОЩЕ ДВАМА ОТ „НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ”!


 


 Софийска районна прокуратура (СРП) е повдигнала обвинения на изпълнителния директор на “Напоителни системи” ЕАД – Стайко Ганчев и на членовете на борда на директорите на същото дружество – Георги Харизанов и Радослав Чеглайски, съобщиха от прокуратурата.То е за извършено престъпление по чл. 220 ал.2 вр ал.1 вр чл.20 от НК (съзнателно сключване на неизгодна сделка), като Ганчев е извършител, а Харизанов и Чеглайски са помагачи. Ганчев, Харизанов и Чеглайски са задържани до 72 часа от СРП – за осигуряването им пред съда за вземане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”, съобщава БГНЕС.

Досъдебното производство срещу тримата обвиняеми е образувано на 30.09.2013 г. и до момента са разпитани седем свидетели, назначена е комплексна технико-икономическа експертиза. От разследването по делото до момента е установено следното: “На 2 ноември 2011 г., в гр. София е било проведено заседание на Съвета на директорите на “Напоителни системи” ЕАД, на което тримата обвиняеми взели решение за извършване на опис, инвентаризация и бракуване на 100 000 тона скрап от черни и цветни метали – части от съоръжения, използвани за напояване на земеделски земи на територията на цялата страна. Съгласно това решение, последващата продажба на тези метали, следвало да се извърши на Софийската стокова борса (ССБ) в срок до 31.12.2012 г. на най – високата цена на тон, предложена на сесията на борсата.

След това решение – на 3 ноември 2011 г., изпълнителният директор на “Напоителни системи” ЕАД – Стайко Ганчев съзнателно сключил неизгодна сделка – договор за поръчка с борсов посредник от ССБ, от която е произлязла значителна вреда за предприятието “Напоителни системи” ЕАД и деянието представлява особено тежък случай.

От борсовия посредник били сключени две сделки – едната за продажба на 500 тона скрап от черни метали на цена 200 лева за тон, а другата – за продажба на 1 500 тона скрап на цена 270 лева за тон. Цените, на които са били извършени продажбите са значително по-ниски от средната пазарна цена на метали от същия вид и качество, като дори разходите по демонтажа били за сметка на увреденото дружество.

От сключването на неизгодната сделка за “Напоителни системи” ЕАД са произлезли значителни вреди. Случаят е особено тежък предвид необходимостта от парични средства за дружеството и тежкото му финансово състояние. Извършеното престъпление е довело до нарушаване на нормалното функциониране на дружеството за изпълнение на целите и задачите, свързани с подпомагане на дейността на МЗХ по провеждането на държавната политика на страната в областта на селското стопанство. Предстоят и разпити на свидетели, с оглед установяване състоянието на унищоженото имущество”, съобщават от прокуратурата.

БГНЕС припомня, че в края на юни тази година министър Димитър Греков спря всякакви разпоредителни сделки със собственост на “Напоителни системи”.

Стайко Ганчев, изпълнителен директор на “Напоителни системи”, обясни тогава, че е спрян процесът на бракуването на негодните съоръжения: Около 15 000 тона негодни съоръжения на дружеството са бракувани за последната година и половина. Процесът не е хаотичен, доста подреден, имаме документи за абсолютно всичко. Благодарение на този процес фирмата успя да се стабилизира финансово”, коментира той тогава и добави, че приходите от това нещо са 4,5 милиона лева.

През 2012 и 2013 година в бюджета на МЗХ не бяха предвидени средства за “Напоителни системи” и дружеството не е получило нито през миналата година, нито през тази финансиране от министерството, въпреки че извършва важни за страната дейности, обясниха през месец юни. Изпълнителният директор на дружеството напомни на депутатите, че със заповед на земеделския министър Мирослав Найденов в началото на тази година беше определена цена за гравитачно доставяна вода от 0,24 лв./м3 без ДДС. За 2013 “Напоителни системи” ЕАД има сключени договори за поливане на около 340 000 дка със земеделски производители, по данни на дружеството в страната има около 3,3 милиона дка поливни площи т.е “Напоителни системи” отговаря за напояването на около 10% от площите.

Както писа АФЕРА още преди месеци именно името на Георги Харизанов, близък до Бойко Борисов, бе свързано със организиране и захранване на протестите на „интелигентните”.

Afera.bg

 

Обвиниха Росен Желязков за бюлетините в Костинброд

14.10.2013

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на бившия главен секретар на Министерски съвет (МС) Росен Желязков за откритите 460 000 бюлетини в печатница "Мултипринт" в Костинброд ден преди парламентарните избори тази година. Желязков е обвинен за престъпление по служба.

Пилагаме целия текст на Софийска градска прокуратура:

      Днес, 14 октомври 2013 г., Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Росен Желязков - бивш главен секретар на Министерски съвет (МС) на Република България за престъпление по чл. 282 ал.2 пр.2 вр. ал.1 от НК – престъпление по служба, извършено от длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение.

Той е обвинен за това, че в периода 27.04.2013 г. - 12.05.2013 г. в гр. София, като главен секретар на МС на Р.България, с цел да набави облага за другиго – за "Мултипринт" ООД, не е изпълнил служебните си задължения, като не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС по отношение на изпълнението на задълженията на "Мултипринт" ООД по договор № МС - 83/27.04.2013 г. за изработка и доставка на 8 343 000 броя бюлетини за гласуване.

В техническите спецификации към проведената поръчка са били заложени допълнителни изисквания за „Мултипринт" ООД и те са:


„..1.1.7 Към печатницата на бюлетините се поставят допълнителни изисквания за осигуряване на строг контрол върху отпечатаните количества и манипулациите с технологичния отпадък.

1.1.7.1 Чистият тираж подлежи на строга отчетност, като количествата се заприходяват за всяка отделна бройка. Предаването на съответния получател (министерство/областна администрация) става с приемо - предавателен протокол с означаване на точния брой бюлетини. Не се допуска попадането на бюлетини в случайни лица.

1.1.7.2 Технологичният брак (макулатура) се съхранява в печатницата, при строг режим на достъпа, в отделно помещение, до приключване на изборите."

Въпреки задълженията си по Устройствения правилник на МС и неговата администрация и след изрично оправомощаване за сключване на договор от служебния министър председател Марин Райков, Росен Желязков не е осигурил осъществяването на строг контрол върху отпечатаните количества бюлетини и манипулациите с технологичния отпадък. Не е осигурил строга отчетност върху чистия тираж бюлетини и заприходяването на всяка отделна бройка.

Настъпили са немаловажни вредни последици - възникнали са обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес и правилното и законосъобразно функциониране на органите на държавна власт в Република България.На Росен Желязков е взета мярка за неотклонение „Подписка".

Закриляният от Цветанов шеф на БОП – с присъда до месец



28.10.2013


     Закриляният от Цветан Цветанов бивш вече шеф на БОП във Велико Търново скоро ще получи присъда. Делото срещу Орлин Тодоров върви към финала, за 25 и 26 ноември са насрочени едни от последните заседания по процеса, в който човекът на Цветанов е подсъдим за изнасяне на секретна информация към криминално проявени „добре облечени“ бизнесмени.

     Именно Орлин Тодоров стана причина бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да попадне на подсъдимата скамейка, след като се окщаза, че като МВР шеф е спуснал чадър над корумпираният антимафиот.

      Като министър на вътрешните работи, въпреки задълженията си, Цветанов отказал разпореждане за прилагане на шест СРС-та по досъдебно производство водено срещу бившия директор на Регионалното звено „Борба с организираната престъпност“ Орлин Тодоров.

     Цветанов е пренебрегнал съдийското решение за прилагане на специалните разузнавателни средства и на всичките искания да се задейства тогавашната служба ДОТО той поставил собственоръчно резолюции „НЕ!!!“

     Делото срещу Тодоров днес се отложи заради влезлите в сила изменения в Закона за класифицираната информация, според които събираните данни с помощта на СРС вече не представляват държавна тайна. В обвинителния акт срещу Тодоров обаче пише, че той няколко пъти е изнасял информация на трети лица, която представлява държавна тайна.

     Поради това самото обвинение срещу него да бъде променено – информацията, събрана със СРС от длъжностно лице, е информация по служба. Адвокатите на бившия шеф на БОП в старата столица също поисккаха отглагане, за да се запознаят с промените и да подготвят пледоариите си, което означава, че и делото ще приключи преди Коледа.

 

vsekiden.com

 

Конна база за 300 хил. в офшорка на Галеви



    Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество откри таен имот на братя Галеви в кочериновското село Боровец. Там е била базирана тяхната конна база, която се разпростира върху 11 дка земя. В миналото имотът е бил на селското ТКЗС.

    По документи елитната конюшна, оценена на 300 000 лв., е собственост на офшорната фирма „Макса лимитид”, регистрирана на Британските Вирджински острови, чийто пълномощен управител е счетоводителката на Пламен Галев и Ангел Христов – Христинка Ангелова. Ангелова е обвинена за участие в организирана престъпна група, ръководена от братя Галеви, и пране на пари в размер на 35,5 млн. лв. Нейната триетажна къща и магазин на ул. „Ерусалим” в Дупница са запорирани. Под съдебна възбрана вече е и разкритата конна база.

    Специализираната прокуратура обвини Пламен Галев и Ангел Христов, че са създали престъпен картел с цел превеждане на суми в чужбина чрез използване на фалшиви документи и пране на пари в особено големи размери. Той е действал от януари 2003 г. до края на 2010 г. на територията на страната. Извършени са парични преводи от български банки към банкови институции в Швейцария, Канада, Литва, Латвия, Обединени арабски емирства, Великобритания, Британски Вирджински острови, Кипър, Сейшели и Китай на обща стойност 35 515 628,40 лв. Обвиненията срещу Пламен Галев и Ангел Христов са повдигнати задочно, тъй като са в неизвестност.
    С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура счетоводителката Христинка Ангелова е с мярка „парична гаранция” от 5000 лв., а на другия участник в групата Методи Ковачев е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Комисарите от КОНПИ продължават издирването и на други имоти в региона, чиито собственици в сянка са братя Галеви.
    Припомняме, че в Окръжен съд – Кюстендил се гледа делото за конфискация на техните имоти, оценени за 4 250 189 лв. Под съдебен запор са не само недвижими имоти, но и пари от банкови сметки на бившите барети, както на техните съпруги и фирмите им. Пламен Галев участва като съдружник в 11 фирми, а Ангел Христов – в 12, като двамата са представители и управители на българските клонове на две офшорни компании, регистрирани на Сейшелските острови, и на трета – на Британските Вирджински острови.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар