вторник, 4 февруари 2014 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 42




Как Иван Портних даде общински терен на роднини без конкурс
09.01.2014
Разследване на Диляна Гайтанджиева
Кметът на Варна Иван Портних дава общински терен без търг или конкурс на фирма, свързана с негови роднини. Той е използвал служебното си положение, за да внесе в Общинския съвет решение, което облагодетелства близките му, показа разследване на TV7. Върху общинския парцел фирмата е изградила метан-станция.

В последната си сесия за миналата година общинските съветници единодушно приемат предложението на кмета и дават съгласието си той да сключи договор с фирмата "Метангруп" - фирма, в която до юли 2013 г. съдружник е била съпругата му Вилислава Портних, а след избирането му за градоначалник е прехвърлена на Борис Касабов – първи братовчед на тъщата на кмета. Общинският съветник Валентина Софрониева, внесла скандалното предложение в Общинския съвет, не отговори как е станало това. Тя заяви, че не знае на кого е "Метангруп", а и това нямало значение.

Според предложението си кметът трябва да сключи договор с фирмата, без да бъде провеждан търг или конкурс. Така "Метангруп" получава правото на ползване за срок от 5 години на терена, състоящ се от 1225 кв. м. свободна площ за сумата от 467 лв. на месец и временен обект от 275 кв. м. срещу месечен наем от 649 лв. Проверката ни откри, че фирмата "Метангруп" ползва общинския терен от 10 г., но договорът вече е изтекъл и кметът на практика иска да подпише нов 5-годишен договор с дружеството. Дали това ще се случи, ще реши съдът, тъй като областният управител е върнал всички решения, гласувани на въпросната сесия с мотива, че действията на общинските съветница са непрозрачни. Иван Портних обяви, че това накърнява интересите на Варна, но на практика и неговите лични.
Потърсихме за коментар общинските съветници, гласували единодушно това решение. Открихме ги на частно парти в ресторант във Варна. Председателят на Общинския съвет Иван Луков и колегите му обаче отказаха коментар. Докато общинските съветници празнуваха и не знаеха какво точно са гласували, на адреса, посочен за връзка с Борис Касабов, получихме потвърждение за роднинската връзка на кмета с новия съдружник в "Метангруп", а именно, че Касабов е първи братовчед на тъщата на Портних.

Въпреки че по документи Борис Касабов е заместил съпругата на кмета - Вилислава Портних, и е изкупил нейния дял в дружеството, никой от работниците в "Метангруп" не беше чувал името му.


Скандално разкритие!Бойко и Коко Динев подготвят безредици, докато им пеят фолкдиви?

Футболните фенове ще искат кръв на 7 февруари в Пловдив и на 19 февруари в София. Очаква се нова вълна на безредици, донякъде антиправителствени, но в по-голямата степен ксенофобски, според данни на полицията и аналитичните звена в спецслужбите, съобщава „24 часа“.Сигналът към феновете на ЦСКА и “Левски” бил подаден от Коко Динев, който се ангажирал да координира техните действия. Влиятелен човек от тези среди издава пред “24 часа“, че собственикът на “Локомотив” (Пловдив) имал среща с Бойко Борисов в Сандански, на която пели няколко фолкдиви. Извън културно-развлекателната програма обаче Коко Динев е поел ангажимент към лидера на ГЕРБ да “поразмърда” футболните фенове, твърдят нашите източници. Динев е получил уверения за подкрепа на бизнеса му.
Миналия месец казино на Динев бе обискирано от данъчните и специалните служби и бяха открити фалшиви пари. В момента Динев е в Марбея на лагер с футболния си отбор. Посредник в срещата е бил бивш съпартиец на Борисов, който се е завърнал в неговото най-близко обкръжение.
Първата дата, около която се очаква насилие, е 7 февруари. Повече от 3000 запалянковци се очаква да блокират окръжния съд в Пловдив на 7 февруари. За същата дата е насрочено делото за връщане на четири вакъфски имота в града на мюсюлманското вероизповедание. В списъка са емблематичната Чифте баня, превърната в център за съвременно изкуство, бившите турски гробища и два терена на възлови булеварди.Официално агитката на “Ботев” Пловдив стои зад организирането на това събитие. Към нея ще се присъединят най-крайни фенове на ЦСКА и “Левски”.
“Няма да позволим да бъдат отнети от пловдивчани. Организираме национален протест, в който ще се включат привърженици на “Ботев”, “Локомотив”, “Левски”, ЦСКА, “Нефтохимик”, “Етър”, “Пирин” (Благоевград) и “Пирин” (Гоце Делчев)”, заяви Велин Терзиев от клуба на „железничарите“. По думите му феновете предварително се разбрали помежду си да не се афишират с флагове и емблеми на отборите си. Ще има единствено български знамена.
“Каним всички граждани, но политиците не са желани. Провокаторите културно ще бъдат отстранявани. Ще покажем, че не сме лумпени и можем да се обединим в името на една кауза”, подчерта Терзиев. Феновете вече са депозирали молба в пловдивската община за разрешение за протеста. От управата са ги поканили във вторник на разговор. Ще присъстват и представители на полицията. Запалянковците са категорични, че дори и да не им позволят митинга, пак ще го направят. “Безредици няма да има, колкото и да искат някои, за да ги използват за бутане на правителството. Осигурили сме си наша охрана на мероприятието”, коментира Евгений Петров от фенклуба на “Ботев”.
Футболните запалянковци планират да направят жива верига и пред апелативния съд в Пловдив на 14 февруари, когато е заседанието за карловската Куршум джамия. На първа инстанция тя беше дадена на Главното мюфтийство.
Според източниците от спецслужбите това е първата дата, на която ще има вероятно безредици. Втората е 19 февруари – денят на обесването на Васил Левски, когато в София освен агитките се очаква да се включат и активните групи на враждуващите си националистически формации, както и хора от провокаторските структури, които се опитаха на няколко пъти да окървавят протестите от лятото.


ЦВЕТАНОВ И КОМПАНИЯ ПРИТИСКАТ ХАКЕРИ ЗА ДА ИЗРАБОТЯТ НЕЗАКОНЕН СОФТУЕР ЗА ЗАПИС ВЪРХУ ДИСКОВЕТЕ НА КЕТЧЪРИТЕ! ЗАД ГЪРБА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ!
04.02.2014

АФЕРА разкри чрез свои брилянтни източници престъпната схема, по която е действано с т.нар. „кетчъри", с които е правено незаконно подслушване, заради което Цветан Цветанов се сдоби днес с обвинителен акт. Вбесени от наглостта на адвоката на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, брилянтни източници на АФЕРА изнесоха от извора информация, която обяснява престъпното деяние на Цветанов и компания. Която обяснява и странната смърт на единствения експерт, който трябваше да установи истината за безобразията, вършени от Цветанов и кохортата му. Според източниците ни, информацията е достояние на главния прокурор.
„Абсолютно доказан факт е, че с кетчърите не може да се осъществи подслушване. С тази техника може да се установи единствено и само колко мобилни телефона ползва едно лице", изрече адвокатът на Цветанов – Менко Менков.
Брилянтни източници на АФЕРА контрираха, изнасяйки схемата, по която са вършени престъпленията с незаконното подслушване.
Апаратурата е внесена с цел да се проследяват адресни обаждания, например между терористи или разпространители на наркотици, да се следят каналите им и кой на кого се обажда от следените бандити.
Купената скъпа техника обаче не може да записва в аналогов вид разговори, защото за такъв софтуер трябва общо разрешение от Европейската комисия за сигурност, като трябва да участват и специалисти от Комисията.
Това никак не се харесва на управляващите от ГЕРБ и кохортата около Цветан Цветанов, а именно – да бъдат контролирани за какво ще използват съответните записи.
И тогава, решават на своя глава да прескочат законовите норми.
При продажбата на кетчърите изрично е подчертано за какво ще се използва тази техника и са платени над 6 милиона евро данъкоплатски пари. Вместо да ловят терористите, „наказателната бригада" на МВР-то на Цветанов в лицето на ГДБОП на Станимир Флоров, търсят начини да заработи технологията и за аудио запис.
И го правят на своя глава!
За целта са притискани родни хакери, които да изработят софтуер за запис върху дисковете на кетчърите, като така апаратурата да записва мобилни разговори, а не само да фиксира разговор между абонатни номера на мобилни операторски връзки, като запаметява съответния телефонен номер.
След избухването на скандала с незаконното подслушване и когато обаче се разбира, че ще бъде проверена техниката, един от инженерите чупи хард дисковете или поне прави опит да ги счупи.
Според източниците на АФЕРА смъртта на единственият специалист у нас – професор, който си отиде след инфаркт, по времето, в което трябваше да бъде направена експертиза на кетчърите и скъпата техника, е меко казано странна.
С подобни прийоми на подслушване си е служил Сталин, а преди него и англичаните, като чрез придобитата информация са правили опити да осъждат противниците си на смърт, заради „предателство".
Чрез използването на незаконния софтуер, пришит към кетчърите, благодарение на ползвани зависими хакери от ченгетата, се е придобивала информация, чрез която впоследствие нарочените мишени да бъдат притискани, шантажирани, както и принуждавани да разкажат и „майчиното си мляко".
„Цветанов е един от тези типове, които си нямат и хабер от психологията на разузнавача и информацията от СРС – тата – как да се използват от кого и срещу кого. Това им изяде главата!", категорични са брилянтните източници на АФЕРА.
Европейската комисия е напълно наясно с онова, което е вършено зад гърба и с използването на незаконен софтуер и е настръхнала.
 

Филип Тефтерчето оправил Плевнелиев и ударил политици и магистрати

04.02.2014
 
Президентът Росен Плевнелиев е един от „оправените“ от Филип Златанов-Тефтерчето, който от вече е клиент на Темида, след като Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу него за престъпление по служба. Според държавното обвинение Златанов, като шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси не е изпълнил служебните си задължения, с цел да набави за други лица облага или да причини вреда. Справка из извадките в тефтерчето на Златанов, в което той е вписвал кой трябва да бъде „оправен“ или „ударен“ се вижда, че на особена почит е бил президента Плевнелиев. За него шефът на КПУКИ е написал „Плевнелиев -> недопустимо е да стане известно“ и „Росен Пленелиев – сигналът е прекратен, да не се качва в интернет“.
Записките в бележника, касаещи Плевнелиев са с дата 1 септември 2011 г. и са придружени с бележки по повод проверка на негова съветничка Димана  Ранкова. Златанов е написал: „Недопустимо е да стане известно. Прекратява се – в 12 да се отиде при Ранкова – незабавно да се извади. А по надолу: „Разговор  Дянков по повод Димана Ранкова нормално поведение“ Следват указания – в 11,30 ч „да се публикува Ранкова без президента“, след което да се следи реакцията на журналистите по интернет.
От написаното в тефтера се стига до извода, че указанията на Златанов от хора с инициали И.Ф., Ц.Ц и Б.Б, са били с цел да не се закача Плевнелиев, но пък Ранкова е трябвало да бъде „ударена“ и с действията си Златанов й е причинил вреда. Той не е изпратил решението на КПУКИ, с което не е дал възможност на Димана Ранкова да оспорва решението на комисията и да защити доброто си име в обществото. По-късно депутати от временната комисия бяха категорични, че Златанов е действал по разпореждане на Искра Фидосова.
Скандалът избухна на 17 юли м.г, когато от прокуратурата показаха извадки от тефтерчето на Златанов. Тогава се видя, че той е изпълнявал директиви кого да „оправи“, „удари“ или отложи. Той се е отчитал на хора с инициалите ББ, ЦЦ и ИФ. Именно скандалът „взе главата“ на Искра Фидосова, която напусна политиката и парламента и се върна в Монтана, където е нотариус.
„Кмета на Кръстева – да има конфликт, кмета на Вълчедръм – да няма, Е.Димитров – не се бърза за цигарите, за лова, Е.Д. ще се удари депутата след около 1 1/2  месеца (вече не е фактор в ГЕРБ), Трайчо да се движи, Найден Зеленогорски – да се удари. Става приоритет (записът е от 26.11.2011г.), Гугушева – готова за прекратяване, Сергей Игнатов – уволнението му стига, Кожарев – да не се занимаваме“ (б.р Е.Димитров – Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ, Гугушева – Галя Гугушева, неуспял кандидат за конституционен съдия)
ДКЕВР-бързо!!! Да се изкарат хората от улицата. (Записът е от 19.02.2013 г., денят на оставката на правителството).  Семерджиев е ударен“
Ударите не подминават магистратите и членовете на Висшия съдебен съвет. В бележника Златанов старателно е написал кой да удари с предимство и кой да пожали. Ето още от бележника на бившия шеф на КПУКИ:  Да дам на ИФ (Делата 7-те), като съм дал на Г.Колев на 7. 11.2012 г. (отстрани е добавено: не съм дал нищо.)          Списък с магистратите даден. Таня Маринова, председател на Съюза на съдиите – тя остава за накрая !Вс. трябва да бъдат наказани! В посл. порция Незабравка Стоева (б.р члена на ВСС); в първия списък Магдалинчев (зам.-шеф на ВАС) от № 6 до 13 Ситнилска във втората група, както и Калпакчиев (Калин Калпакчиев член на ВСС)
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар