събота, 26 април 2014 г.

ЪНДЪРГРАУНД 26

Атанас Панайотов: Галеви правеха по 20-25 млн. на месец от износ на амфетамини

      

plamen-galev-angel-hristov-bratja-galevi-bgnes_2148102546
Известният софийски тарикат Атанас Панайотов напусна България и вече живее в Марбея, Испания. Там прие творческия псевдоним Дон Атанасио. В поредното си ексклузивно за народното издание Атанас Панайотов “светва” читателите за тайните на наркотрафика – “как го правят” в Испания и кои са големите български играчи в миналото и сега!- Наско, в момента много актуална у нас е темата “Кокаинови крале”. Ти си много „напред” по темата. Двата тома на книгата ти “Кокаин” се продават през годините като топъл хляб, сега ги преиздаваш. Как се заражда наркотрафикът в България? Кои бяха първите големи играчи у нас?
- И сега, и тогава това си беше приоритет на държавата и специалните служби! Преди смяната на режима за наркотрафика и производството на синтетична дрога отговаряше ДС. Оръжейната търговия и продажбата на дрога се контролираше от “Кинтекс”, “Тексим” и СО МАТ.
Всички тези „добродушни” старчета от кръга „Монтерей” са били в кириза
Тогава се пренасяше хероин от Иран, Афганистан и Турция за цяла Европа, като нашите другари от ДС и “Кинтекс” си сътрудничеха със сицилийската и корсиканската мафия, също и с турската криминална организация „Сивите вълци”. В НРБ се произвеждаха огромни количества каптагон, който се изнасяше за страни от Близкия изток. Всичко беше на държавно и партийно ниво. Ползваха се камионите на СО МАТ, корабите на “Тексим” и самолетите на “Балкан”. БКП беше една от най-добре смазаните терористични машини и “Кинтекс” беше водеща фирма в легалния и нелегалния износ на оръжие!
Исмет Шабан – Фатик е известен по онова време. Повечето генерали и полковници от генералското движение и кръга „Монтерей”, български дипломати, лично Иван Славков и неговият близък приятел Боби Бец, чиято любовица по едно време беше Аня Пенчева, бившата съпруга на Сашо Диков, също са в играта!
След промените на 10 ноември 1989 г. каналите на “Кинтекс” се запазиха и се поеха от “Кератон” и “Армимекс”. До ден-днешен, без значение коя партия е на власт, за Близкия изток се изнасят таблетки, произведени от амфетамин и метаамфетамин, като едни от големите играчи бяха доста партийни лидери. Също и монтерейци.
Когато започнаха да вилнеят кратуните, така наречените борчески бригади и “мутри”, те хал хабер си нямаха от трафик, търговия и разпространение на наркотици! Таки, Къро, Мето Илиянски, сикаджии, висаджии и тем подобни бяха пълни лаици! Тях ги “отвориха” тарикати от моето поколение, които се завърнаха в България. Кузман Гуслеков – Дълга Мара, който се хвана с Поли Пантев и гризна гъргамушката. Емо Курилеца, вече покойник, Румен Жицата – боксьор от времето на Палми Ранчев, Тотьо Тотев, Петър Лесов и Любчо Стоянов, Иво Карамански, Румен Яневски – Каратиста и т. н., които вкарваха и продаваха, са пионерите във вноса и продажбата на кокаин в България! Много по-късно се появиха големи играчи на сцената като
Брендо, Вовата, Таки, Мето, Баретата
и още куп по-известни и не чак толкоз млади лъвчета. Криминални структури като СИК, ВИС и още куп други бяха създадени от същата тази Държавна сигурност, която тогава и сега контролира този много печеливш бизнес! Но и много опасен, защото повечето участници вече отдавна са мъртви и ако някой като мен не възкресява спомена за тях, ще бъдат забравени. Великден е и да се помолим за упокой на душите им!…
- Открехни малко вратата, по каква схема работят сега българите в Испания в този тъмен бизнес?
- Схемите са няколко и много прости, но все по-трудно става вкарването на каквито и да е наркотици на територията на Кралство Испания.
От Мароко предимно карат хашиш, защото в цяла Европа се пуши. А тук е като народен спорт! Влиза с лодки или в тайниците на коли и камиони. Марихуаната си я гледат на място, най-вече в затворени помещения – по холандския метод, на лампи. Но „куките” разкриват много често помещенията! Тук присъдите са много леки за леките наркотици. Дават юклийски присъди за трафик и разпространение на кокаин, хероин и амфетамини!
Амфетамините и екстазито предимно се разпространяват на остров Ибиса, където са най-големите дискотеки, хероинът е в ръцете на испанските цигани, пазарът му е много ограничен и повечето дилъри на трева и кока го смятат за мръсен бизнес.
Ще ти осветля начина на вкарване, разпространение и продажба на южноамериканската дрога. Растението, от което се извлича кокаин, се отглежда в Андите и най-големите производители са Перу, Боливия, Колумбия и Еквадор. Повечето лаборатории са в Колумбия, трафикът много отдавна е в ръцете на мексиканските картели, но и в Колумбия, Перу, Боливия и Венесуела действат множество по-малки организации. Дрогата се изнася от Мексико за САЩ и Канада, а за Европа, Азия и Австралия от всички латиноамерикански страни и островите в Карибския басейн.
Българските трафиканти от ранга на Брендо работят в комбина с различни по народност партньори. Наркосиндикатите са многонационални, като в Европа сърбите, хърватите и българите имат ръководна роля. В Испания дрогата все по-трудно се вкарва с контейнери, освен ако групата не работи с местната гвардия „Сивил” и митничарите. Цакаш – минава, досущ като в България! Но много полицаи бяха заловени и затова най-разпространеният начин е в малки количества чрез мулета като Гълъбин Боевски – по няколко килограма или с лодки. И този начин става все по-труден, защото всичко се следи чрез сателити.
Два са методите. Първият е по схемата „хитрата сврака” – преминаващи кораби изхвърлят пратки от 50 до 500 килограма, има и по-големи, в Средиземно море, и хора като Вовата ги причакват и товарят за Коста Бланка и Коста дел сол или за Коста де ла лус, Галисийското крайбрежие в Атлантика. Галисийците са признати за най-добрите контрабандисти в цяла Испания. Там беше заловен и българският кораб с трите тона, натоварен във Венесуела.
Вторият начин е с платноходни яхти, пристигащи от Южна Америка, Карибския басейн или западното крайбрежие на Африка, където има доста големи депа и количества от бялата стока. Ако се шари на „куките”, те правят отцепка и контролират безпрепятственото разтоварване в някое яхтено пристанище или бряг. Ако не искат да ги знаят или да плащат, трафикантите си поемат риска и сами разтоварват. Дрогата се товари в коли или микробуси и ако са тон или два, дори и по-малко, се „кашира” в различни „бункери”, повечето – наети къщи и апартаменти, като се разпределя по 100-200 кила във всяко едно каше. При стоката винаги има по двама въоръжени пазачи, които спят в помещението с дрогата. Големите дилъри теглят по 10-15 до 20 килограма и разхвърлят на средните дилъри по кило-две и те от своя страна раздават на уличните пласьори. Организациите са многонационални, не можем да говорим само за българи, защото дори има американци и австралийци.
По обратния ред се събират парите, които, като се натрупат в порядъка на 5-6 милиона,
се носят на “перачите” на мангизи
или за инвестиране в недвижимост и всякакъв легален бизнес чрез офшорни сметки, фирми и всякакви акробатики. Дрогата или се плаща, откъдето се взема, или е на вересия, но тогава доставчиците искат от 40 до 60% от продажната цена в Европа, зависи как се договорят партньорите в сделката. Иначе, ако се плаща, струва от 1000 до 2000 долара за килограм в Колумбия, Перу, Боливия и Евадор и 2500-3000 във Венесуела, Гватемала, Панама и Карибите и скача до 5-6 хиляди в Мексико и Бразилия, а в Западна Африка е около 8000 до 11 000 долара, зависи от количеството. В Испания се продава от 30 000 до 35 000 евро, а в страни като Унгария и България стига до 45 000-50 000 евро. Печалбите са огромни и с една-две по-големи пратки се забогатява много бързо!
Когато някой самостоятелен играч иска да не е в схема или организация, той не раздава „напред” стоката, а си я продава кеш и си изгражда мрежа от дистрибутори, които продават на дилъри, също неучастващи в групи или наркосиндикати. Те биват по-лесно залавяни, защото нито плащат на „куките”, нито се отчитат на някой престъпен бос, пречат и на едните, и на другите, като чупят комати от погачата.
Така се действа в Испания, но така е и в много други европейски държави, включително и в България, където
всеки по-известен политик, шоумен, бизнесмен, дори обикновен гъзар шмърка
но кокаинът е в пъти по-размесен с разни заместители или най-обикновена пудра захар! Няма да забравя как Евгени Мозъка раздаваше в неговото заведение на охраните на Жоро Илиев да шмъркат сода бикарбонат! Но той си беше и си остана тарикат от старото поколение… Дано е излязъл от затвора, където за кой ли път го вкарват за производство и разпространение на амфетамини!
- Пуснаха Брендо от затвора. Не е ли странно за теб? И какво става с Вовата в Испания? Той вътре ли е или на свобода?
- Не ми е чудно нищо! В България всичко е възможно. Като се пише за български наркобарони или крале, бих казал, че те са императори в бизнеса още от времето на Мутафчийски и Карабонев, които изпращаха оръжие в Колумбия и получаваха кокаин! Тогава нямаше Брендо, Вовата или Дълга Мара – Кузман Гуслеков, който беше убит от Поли Пантев. А Дълга Мара беше най-големият наркотрафикант! Той отвори мутрите на този бизнес. Поли просто открадна кокаина на Кузман и затова беше убит!
Карабонев ми скочи в НДК, поиска ми 100 000 лева рекет за това, че съм го описал в „Кокаин 1”, ама той е шматка, от генералското движение на старците в ресторант „Монтерей”! Вживяваше се в капо, но така и не разбрах защо ме рекетира! Бил съм издал книгата в 100 000 тираж, трябвало да му дам по левче на книга… Луда работа! Аз му казах, че я преиздавам в 200 000 тираж и направо да му дам 300 000, но… съм забравил да напиша как е откраднал от касата на „Фармахим” в Каракас 700 000 долара! Като му казах това, той избяга!
Брендо са го пуснали, защото е обвързан с много високопоставени политици
При неговите няколко милиарда какво е да си плати 10-20 милиона?! Или повече…
За Вовата се говори, но повтарям, само се говори, синът му Виритуа, който живее в къщата в Сотогранде, разправя, че през юни ще го пуснат. Ченгетата били откраднали 50 кг кокаин и затова съдията бил склонен да го пусне. Приказки на търкалета! Него го „заковаха” с 590 килограма кокаин на неговата яхта. Били са 700 кг. И куките са гепили 110 кила – нормална практика в Испания! И те като нашите ченгета са по гепенето. Да не говорим, че после му разбиха къщата и му отмъкнаха дори телевизора, да не мислим какво още!…
- Разкажи за последните арести на българи, замесени с трафик на дрога?
- Докато бях в Гана, хванаха една рибарска лодка с няколко тона кокаин, пак замесени българи! Не ми дадоха информация, но казаха, че има заловена пратка в Бряг на Слоновата кост и в Гвинея и пак българи били замесени! Там, в Западна Африка, са големите депа на кокаин от Латинска Америка, най-много са складирани в Гвинея Бисау – бивша португалска колония. Коката се продава по 10 000 долара за килограм.
Тия шматароци от ралито са се издънили, защото са „прескочили” един от босовете. Имена не ми се споменават, докато не излезе всичко наяве. А и няма да е интересна петата част на „Кокаин”, където ще напиша и за моряците, които хванаха в Галисия! А там количеството беше сериозно! Жалко за момчетата, но на война като на война! Иначе много балъшка работа – стояли на рейд в Гана, пък заминали за Венесуела… Ееее! Тая работа не е като оная! Тая история за яхтата, дето я хванаха в международни води със 70 кг кока, във Венесуела! Отивам да си вадя виза във венесуелското посолство, тогава още се вадеха визи, и – хоп – един симпатяга разтяга локуми в посолството, че ще си купува яхта. Викам му: “Абе, момче, след месец ще те четем по вестниците!…”. Секретарката на посолството, една страхотна мадама, която, разбира се, праснах, ми казва: “Какво му говориш?”. “Говоря си…”. И – хоп – след месец – хванати българи с яхта, купена за 70 000 долара във Венесуела!
Цялата операция е финансирана от български олигарх, имена няма да споменавам. Но за да не се спекулира повече по този случай, ще кажа самата истина: Лодката е задържана в международни води. Американските тъпи „куки” намират кокаина и го пренасят на тяхната лодка и се снимат с него! Българчетата имат 40 000 долара в брой, които американските ченгета гепят – нормална практика за тях!
Когато след 6 месеца отиват на съд, съдията, без да изслушва адвокатите, казва: “Е, как така на лодката няма нищо, а на вашата сте снимали кокаина и как тия хора пътуват без 1 долар, а пренасят наркотици?”. И нашенците писнали, че са им гепили кеша! Съдията постановил „куките” да им върнат парите и оправдал момчетата! Защото хем на тяхната лодка нямало кокаин, хем били в международни води, хем ченгетата от бреговата охрана им били откраднали кеша! „Куките” върнали парите и яхтаджиите се прибрали по живо, по здраво!
- Богатството на братя Галеви от наркотици ли е и как ще коментираш тяхното бягство?
- Те, както всички знаят, не са братя, а просто подставени лица на комунистическата олигархия, която и до ден-днешен управлява България! Те също са императори в наркотрафика, но не на кокаин, а на амфетамини! Бяха “държавна поръчка”! Правеха по 20-25 милиона на месец от износ на амфетамини. Много богати и дори по-богати от много „кокаинови” крале! Избягаха, защото им позволиха да избягат! Работеха за държавата, т. е. за партиите, които управляват. За тях мога да напиша не една, а няколко книги, но и да ги напиша, какво от това? Те ще изчакат да им мине давността на присъдите. И може и да не се върнат.
- Познаваш ли мистериозния Таки?
- Таки си го спомням като дупе, когато Иван Брадата му биеше чембери на ул. “Пиротска” в „Монте Карло” – игрална зала с машинки, където се опитваше да шитка дрога като много дребен дилър! После стана изведнъж много голям като Мето Илиянски и Поли Пантев. Никой не го търси, а и той няма намерение да се връща!
- Знаеш ли къде е Малкия Маргин?
- Питаш, защото се говори, че е в Сотогранде ли? /смях/ Знам къде е, но никога не съм бил предател и няма да бъда! В Сотогранде са идвали много сикаджии. Знам къде са спали, знам и какво са правили, но Малкия Маргин не е тук, това го заявявам! Уж Божо Дупето го покрил там! Това да го разправят на старата ми шапка! Аз съм всеки ден в Сотогранде, познавам всеки и ходя във всички ресторанти! Нито Маргин, нито Дупето са се появявали! Един българин чак започна да ми разказва за къщата на Маргините! Ама покажи я, де! /смях/ Дори и да имат, ни Малък, ни Голям са тук! Освен Вовата в Сотогранде няма друг българин! Освен ако аз не знам, но там за мен няма тайни!
- Как си обясняваш освобождаването на Гълъбин Боевски от бразилския затвор?
- Всеки, който предава другарите, го пускат! В неговия случай най-отгоре в йерархията стоят високопоставени български политици, които чрез своите връзки и ползвайки, че президентката на Бразилия е с български произход, чрез политически совалки са го освободили! Всеки предател се измъква от затвора, но навън прошка няма, така че можем да очакваме да свърши като много други като него „песнопойни птичета”!…

Няма коментари:

Публикуване на коментар