сряда, 21 май 2014 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 44


Сумиста: Цветанов е поръчвал хора като кюфтета

18.04.2014
 В тефтерчето на Филип Златанов се видя, че Цветанов е поръчвал хора като кюфтета. Може да има и други тефтерчета
в други служби, например в частното ГДБОП.
Това обяви в интервю за TV7 соченият тартор на групата за мокри поръчки Петър Стоянов – Сумиста. В България често крадецът вика дръжте крадеца, допълни Сумиста. Малко по-късно обясни, че е простил на Цветанов и Борисов, но ги предупреди, че който гроб копае другиму, сам пада в него.
Сумиста за пореден път отрече да е виновен за трите убийства, в които го обвиняват.
Преди време доживотната му присъда беше потвърдена.
В ефира той попита задочно Бойко Борисов дали е изпращал свой роднина, кръстник, да търси контакт със Сретен Йосич през 2010 година. По това време соченият за наркобос сърбин е в затвора.
Стоянов доскоро се чудел защо Цветанов и Борисов са набедили точно него. Наскоро осъзнал, че свързващото звено между всички, които са в затвора по Килърите, е именно Сретен Йосич.
Вероятно Бойко Борисов е получил информация, че ние сме хората на Сретен Йосич и затова ни е вкарал в затвора, каза Сумиста. Той отрече да се познава добре със сърбина, но не отрече, че са се виждали.
Сумиста беше категоричен, че Борисов не се страхува от Йосич заради това, че го е заловил като главен секретар у нас.
„Това е балон”, убеден е Стоянов. Той припомни, че по време на процеса срещу Сретен Йосич е признал пред съда, че е живял в България, че е бил покровителстван от службите и че неговото лице за контакт е бил Бойко Борисов.
 
Бияч на Цветанов възражда ВИС
30.04.2014
Влезте във Вашия профил за да ползвате тази функция.
Ако нямате профил, направете си
тукЕдин от най-силовите активисти в ГЕРБ и личен любимец на втория в партията Цветан Цветанов иска връщането на мутренските времена. Росен Тимчев, който е стар познайник на полицията в цялата страна, днес е координатор в структурата на екс управляващите в Кюстендил. Наскоро биячът по митинги и крадец на църковни и академични средства създаде група в социалната мрежа „Фейсбук", с която прокламира ренесанс за борците, възраждането на ВИС и поклонничеството пред убития през 2005 г. Георги Илиев.
Тимчев открито застава зад възкръсването на борческите организации и неведнъж е споделял пред свои съпартийци, че с дълговете на частни лица и фирми към различни институции и компании трябва да се занимават силови застрахователни структури като в средата на 90-те години.
Според запознати герберът е бил личен приятел с Илиев и често ползвал негови изрази дори в политическите си обръщения. Цитат на висаджията е използвал Тимчев и за представянето на групата в социалната мрежа, в която е успял да набута и десетки активисти на ГЕРБ в Кюстендил: „Ще откриеш, че в този бизнес, ако си верен, се издигаш, и то бързо. И един ден ще откриеш, че най-големият ти проблем не е да вземеш стоката, а какво да правиш с толкова пари". За координатора на Цветанов в града не е изненадващо да се прочете такава визия за предприемачеството.
В политиката Тимчев не прави изключение. Още през януари 2009 г., вече пристанал на ГЕРБ, той се изяви като участник в един от най-големите метежи пред парламента. Тогава той заедно с футболни ултраси превърна мирния студентски протест в жестоко меле с полицаите. По това време и до средата на 2011 г. бившият възпитаник на Софийския университет бе общински шеф на ГЕРБ в Сапарева баня. След метежа се сдоби с досъдебно производство за подклаждане на безредици. Кротването му бе само за няколко години.
През 2011 г. Тимчев бе разследван и за измами както чрез източване на държавни ресурси, така и за невръщане на крупни заеми. Той открадна 5 бона от дирекция „Вероизповедания" към Министерския съвет. С парите е трябвало да бъде достроена църквата „Св. Архангел Михаил" в Сапарева баня. Те обаче не отидоха по сметката на църковните настоятели, а в банковите активи на Росен Тимчев. И до днес обвинение срещу него няма, а пред медиите той се представя като студент по медицина от Варна с фамилия „Димчев". Биячът на Цветанов с криминално минало бе забелязан и при щурма на парламента в нощта на белия рейс миналото лято.
 

Само в Bgpravda: ГЕРБ бута кадър на БКП и братя Галеви на евровота

29.04.2014
Ева Паунова е голямата изненадата в листата на ГЕРБ за евровота. Дамата е бивша манекенка, а в изборната бюлетина е поставена на пето място.
Това и отрежда напълно реална възможност да попадне в Европарламента. До момента всички социологически агенции дават пет или шест места на ГЕРБ на предстоящия вот на 25-ти май.
 Интересното при Ева Паунова, е че тя е дъщеря на Зоя Паунова. Майката е от стар, заклет комунистически род от Дупница, научи Bgpravda. В момента Зоя Паунова е изпълнителен директор на „Астра Зенека България“. Преди това е била във "Фармахим" и "Фармация" – Дупница (днес част от "Актавис"). Именно въпросната фирма "Актавис" бе забъркана в скандал с производството на амфетамини, които били предназначени за пазара на братя Галеви. Тя е магистър по фармация от Медицинската академия в София със специализация "Организация и оптимизация на фармацевтичното дело".
 Зоя Паунова бе част от делегацията на делегацията, придружавала президента Георги Първанов при официалното му посещение в кралство Швеция през октомври 2007 година. Според местни хора от Дупница, бащата на Ева Паунова е бил портиер на сградата на БКП-то в града.
Манекенката е била част от Европейския младежки парламент и е трупала стаж като сътрудник на Илиана Иванова – бивш евродепутат на ГЕРБ. Ева Паунова е позната на широката аудитория най-вече с титлата „Кралица на светлината“, която завоюва преди няколко години.
 

Скандал! Зет на Бойко Борисов източвал милиони, имал чадър от МВР

05.05.2014

 
Кандидат-зет на бившия премиер Бойко Борисов се оказва, че е източвач номер 1 на банкови карти, а срещу него е имало три разработки на спецслужби, които обаче
поради една или друга причина не са били реализирани. Това научи ексклузивно „Всеки ден“ от свои топ източници в системата на МВР. Измамникът се казвал Павлин, всички му викали Папи. Живеел в Банкя, само на няколко пресечки от дома на лидера на ГЕРБ. Преди години Папи имаше силна любовна връзка с дъщерята на Бойко Венета. Аферата им започнала в края на 2009 г. и е продължила почти до 2012 г. Точно в разцвета на управлението на Борисов младокът прави някои от най-големите си удари.
Павлин-Папи е известен в столичните ъндърграунд среди като един от най-добрите източвачи на банкови карти. Той ръководел банда, която ошушквали до стотинка сметките на хиляди българи и чужденци. Папи е бил гъзар №1 на Банкя, а славата му се простирала в цяла София. Много близък негов авер бил люлинският тарикат Пацо Килията, разкриват отлично информираните източници на „Всеки ден“.
Бъдещият зет на Бойко Борисов обичал да се фука с престъпния си бизнес и печалбите, които вадел. А те според запознати надхвърляли сумата от 150-200 000 евро на месец. За да поддържа имиджа си на тарикат, измамникът се движи с джип БМВ и супер луксозно спортно „Порше“. Имал запазени сепарета във всички топ дискотеки в София.
Въпреки че цяла София знаела с какво се занимава Папи, МВР нито един път, случайно или не, не проявява дълго време интерес към него. Оперативна информация сочи, че Павлин е бил толкова високо в йерархията на престъпния свят, че дори за известно време се водил и нещо като шеф на прочутата банда крадци на застреляния гангстер Йордан Цонков – Джиджи от квартал „Люлин“.
След убийството на Джиджи в началото на 2009 г. прекият му наследник Мишо Кривия паралелно с класическите банкови и домови кражби се бе специализирал и в по-технологичните, а именно източване на кредитни карти.
В службите в началото на 2011 г. е получена информация, че люлинците плюс Папи от Банкя са закупили супер модерно оборудване от чужбина, чрез което се клонират банкови карти и се записва информацията на магнитните им носители. Бандата е инвестирала над 100 000 евро в техниката, която е била последен моден писък в престъпния свят. Към джаджите имало и миниатюрни камери, които са почти невидими за обикновения човек, и с тях се записват пин кодовете на жертвите. Намеренията на гангстерите били основно да източват сметки в чужбина, където приходите са много по-големи, отколкото в България. Очакванията им били на седмица от този бизнес да си докарват по около 200 000 евро.
Мишо Кривия и групата му бяха арестувани на 1 юни 2011 г. при опит да оберат трезора на банка ДСК в центъра на София на площад „Ал. Батенберг“. Крадците бяха започнали подготовката за обира в 23 часа предишната вечер. Като начало заглушиха охранителната техника на банката. Специалната апаратура се намираше в две таксита, които бяха паркирани наблизо. В едното имаше и уред за подслушване на честотите на полицейските радиостанции.
Точно в момента, в който цялата група престъпници от 10 човека направи опит да влезе в трезора, където по това време имаше сума от 1 млн. лева, ченгетата ги изненадаха неприятно. Мишо Кривия и хората му престояха в ареста едва няколко месеца и намериха алтернативен и бърз път към свободата си.
Първоначално 10-те спипани били с мярка „задържане под стража“. Това обаче не ги устройвало и апашите „мотивирали“ столичен прокурор, който по скандален начин ги освободил от пандиза въпреки железните доказателства срещу тях, твърдят информирани.
Пускането им от ареста става на два етапа. Първо мярката им бива променена на парична гаранция в размер между 2000 и 5000 лева на човек, а после и това отпада и крадците минават на „подписка“. Накрая разследването срещу групата бива изцяло прекратено. Върхът на наглостта е, че столичен прокурор дори им връща инструментите за проникване и заглушаване на СОТ, които са намерени при задържането им.
Източници на „Всеки ден“ от МВР разкриват, че за освобождаването на Мишо Кривия и хората му основна роля е изиграл и тогавашното гадже на дъщерята на Бойко Борисов Папи. Мълви се, че прокурорът е взел 100 000 евро лично от Мишо Кривия. Плащането на рушвета е станало чрез посредничеството на другия люлински тарикат с прякор Килията. Парите са предадени в офиса на една от фирмите на Килията в жк „Люлин 5″, гласи оперативната информация.
Любовта между Вената и Павлин внезапно изстинала в края на 2011 г. буквално дни след като Борисов променя драстично отношението си към Папи и забранява на дъщеря си да се вижда с него, разкриват запознати. Венета спешно е изпратена в САЩ, а няколко месеца по-късно тихомълком Папи е арестуван в Банкя. Задържан е в ареста за 24 часа, след което е пуснат на свобода.
„Всеки ден“ научи, че към днешна дата Папи продължава да се занимава с източване на карти, но дейността му е изнесена изцяло в чужбина. Венета пък напълно е забравила за бившата си любов и е щастливо сгодена. Момичето живее при майка си в Америка, но от време на време се връща при татко си и дори прекара Коледа с него.
 

БОЙКО БОРИСОВ СПАСЕН ОТ ДС ОТ ИЗХВЪРЛЯНЕ ОТ МВР, ЗАРАДИ ЛЪЖЛИВИ ПОКАЗАНИЯ В СЪДА

 
В. Галерия публикува скандален документ, подписан от бившия шеф на 6-то управление на ДС генерал – майор Антон Мусаков, според който Мусаков настоява да се вземат дисциплинарно мерки срещу Бойко Борисов, по онова време служител на Пожарната. Поводът е, че Борисов е станал лъжесвидетел по бракоразводното дело на свой приятел – Цекомир Воденичаров. Намесват се обаче фактори от ДС, които спасяват главата на Борисов.
Дисциплинарната проверка срещу Борисов е внезапно прекратена, пише в. Галерия.
В справката, подписана от Мусаков, пише, че бащата на Бойко Борисов е бил уволнен от Пожарната и изключен от БКП заради корупция, но този факт не е отбелязан в биографията на сина му.
Двама от подчинените на Мусаков – Иванов и Чамполов потвърждават становището на шефа си, че Бойко Борисов е оказал натиск, лъжесвидетелствал и използвал служебното си положение в бракоразводното дело срещу една жена.
В същото време обяче заявяват, че имат “оперативен интерес” към старши-лейтенант Бойко Борисов.
В онези години да не се изпълни препоръка на шеф на 6-то управление на ДС е немислимо, защото в йерархията над Мусаков са само вътрешният министър Димитър Стоянов и ресорният зам.министър Стоян Стоянов и обяснението, че е спряно дисциплинарното производство срещу Борисов е, че е имало указания за това от най-високо място.
Мотивите, че е е имало „оперативни интереси” към лицето Бойко Борисов означава само едно – че лицето е привлечено като агент на 6-ти отдел на 6-то управление на ДС, пише още в. Галерия.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар