сряда, 21 май 2014 г.

СГРОМОЛЯСВАНЕ В ЧЕРВЕНО … 6


Изключват Първанов и Петков от БСП
Националният съвет на БСП ще изключи Георги Първанов, Румен Петков и сподвижниците им от АБВ. Това решение е взето на заседанието на Изпълнителното бюро късно снощи и се очаква да бъде потвърдено от червения пленум, който се събира по-късно днес.
Решението ще бъде под формулировката "самоизключване" от партията, тъй като АБВ ще има своя листа за евроизборите през май. То ще важи освен за Първанов и Петков, още и за кметицата на Перник Росица Янакиева, за бившия лидер на соцпартията в Монтана Емил Константинов. Те работят срещу партията, категорични са на "Позитано" 20.
Само преди месец Националният съвет сне политическо си доверие от Първанов и сподвижниците му и ги изключи за една година от състава си. Отне им и правата за същия период да заемат партийни длъжности, да членуват в ръководни органи на партията и да се кандидатират за такива. Тогава обаче соцръководството предупреди, че е възможно да се стигне и до крайно решение.
Според запознати "самоизключен" от партията ще бъде и проф. Георги Близнашки, който застана начело на инициативния комитет за събиране на подписи за свикване на изборен референдум по предложение на президента Росен Плевнелиев.



Първанов нанесе нов удар на Станишев! АБВ поглъща структурите на БСП в Северозападна България!

Движението на Георги Първанов – АБВ нанесе нов удар по БСП, научи ПИК.
Оказа се, че през последните дни множество от членовете на соцпартията в Северозападна България и по специално в градовете Лом и Монтана, са обърнали гръб на Сергей Станишев и са подали молби за членство при конкурентите му вляво.
Същото е на път и да се случи в Перник, след като БСП изключи по болшевишки кметицата Росица Янакиева.
Очаква се всички нейни симпатизанти от структурите на столетната партия в миньорския град да се присъединят към проекта АБВ, в който основен двигател е Румен Петков.
Първи от соцпартията се отцепиха именно десетки привърженици на бившия вътрешен министър в родния му Плевен, които го последваха в АБВ.
 

Цветан Василев даде „Протестна мрежа” на прокурор!

 
Цветан Василев се жалва от набедяване и се надява „кукловодите” на протестиращите да си платят
Цветан Василев отвърна на хитрия номер на „Протестна мрежа” със сигнал до прокуратурата.
Шефът на КТБ подал днес сигнал да държавното обвинение. Най-одумваният банкер у нас никак не му се стори приятно да го разследват като част от организирана престъпна група, макар мнозина да се позабавляваха от сърце с този случай.
Цветан Василев беше посочен в края на февруари от активисти от „Протестна мрежа“ като лидер на групировка, включваща Делян Пеевски и Николай Бареков.
Заради внесения от „Протестна мрежа“ сигнал, главният прокурор на републиката нареди да се извърши проверка на наличните данни от Сметната палата, НАП, МВР и ДАНС, Държавната комисия по сигурността на информацията, Агенцията по вписванията, БНБ и други органи. На едрия финансист никак не му хареса вниманието, което трябва да прояви към него Сотир Цацаров и реагира с контрасигнал.
Цветан Василев внесе жалба срещу популярните лица от „Протестна мрежа“ – Антоанета Цонева, Асен Генов и Николай Стайков. Банкерът се чувства засегнат от уронване на престижа му и твърди, че е оклеветен.
Банката, която ръководи, публикува съобщение:


Цветан Василев междувременно даде интервю, в което заяви, че очаква такъв бърз отговор на жалбата му, както спрямо тази на „Протестна мрежа”. Не се притеснявал от проверката на НАП, но искал „кукловодите” на протестиращите да си получат заслуженото.
Не само ГЕРБ са мистериозните сили, които насъскали проверяващите срещу него, а всички онези, които искали да се върнат на власт.
 
Румен Петков е бил извикан в столичната полиция по случай с купуване на гласове (обновена)
18.05.2014            
 

Бившият вътрешен министър и активист на АБВ Румен Петков е бил извикан тази сутрин в сградата на Столичната дирекция на полицията, съобщи БНР. Той е бил призован в рамките на преписка, по която СДВР работи.

По-късно Би Ти Ви съобщи, че разпитът е във връзка със сигнал за купуване на гласове в Плевенско, а БНТ посочи, че Петков е извикан като свидетел. Преписката е засекретена и затова Петков отказал коментар по темата. Според източници на телевизията полицията показала на активиста на АБВ снимки на хора.

 
Петков: Това е пошъл и подъл сценарий

Пред агенция "Фокус" Петков обясни, че вчера късно вечерта е бил поканен да дойде тази сутрин на разговор в Столичната дирекция. "Аз предупредих изрично служителя, че най-вероятно ще има медии, но той не допусна такова нещо. Така че първият въпрос, разбира се, е не защо те са поканени, за да окепазят, но първият въпрос е кой е авторът на сценария, защото сценарият е много пошъл и много подъл", казва Петков.

Според него, медиите са били извикани да дойдат пред полицията. "След като по засекретени преписки се викат журналисти, представяте си за какъв цинизъм става дума", допълни бившият вътрешен министър.

За самият разговор в СДВР Петков каза, че е чул една серия от имена, които не познава, не е чувал, не е виждал и няма никакви контакти. Питали го и за други хора, с който не се бил засичал повече от 15 години.

"Това е абсурдна ситуацията и аз много настоявам прокуратурата да разсекрети преписката, да има възможност обществото да види за какво безумие става дума и прокуратурата да достигне до факта, кой е извикал медиите на засекретена преписка", каза още Румен Петков.

Той допълни, че преди месец Георги Първанов го е предупредил, че репресивният апарат на държавата ще бъде използван за злепоставяне, за фабрикуване на лъжи и клевети и за създаване на случаи на омаскаряване на отделни, несъгласни с властта инакомислещи хора. Румен Петков допълни, че след разговора в СДВР е останал с впечатления, че повече няма да бъде викан за разговор.
                      

Няма коментари:

Публикуване на коментар