понеделник, 4 юли 2016 г.

ФУТБОЛ , ЧЕРЕП И ДУХОВА МУЗИКА 12




Отнемат 15 точки на ЦСКА, засилват клуба към "А" окръжна . Ще стане ли великият клуб само история!?

14.09.2015

Българският футболен съюз е задължен да изпълни нареждането на ФИФА за отнемане на 15 точки от актива на ЦСКА. Предписанието идва от Дисциплинарната комисия към световната централа и е в резултат на множеството дългове на "червените" към различни кредитори.

Пред ФИФА има образувани двуцифрен брой дела. Първото е между ЦСКА и агент Хоаким Уриарте. Делото е приключило, има решение, ЦСКА трябва да се издължи на Уриарте. Ако в определени срокове задължението не бъде погасено и кредиторът подаде нова жалба, следва автоматична клауза за отнемане на точки. Точките ги отнема ФИФА. БФС единствено е длъжен да изпрати доказателства във ФИФА, че това решение е изпълнено. Имаме такъв опит с Локомотив Мездра. Изпраща се класиране преди и след отнемане на точките.

Решението на ФИФА за делото с Уриарте е отнемане на 3 точки.

Второто дело е с Лоик Бен Саит - задействана е автоматична клауза за отнемане на 6 точки.

Третото село е с мениджър Сокена Ба Бенжелун - задействана е клауза за отнемане на 6 точки.

Получава се, че в рамките на следващите десетина дни трябва да изпратим доказателства за отнемане на общо 15 точки.

"В следващите 10 дни трябва да представим доказателства пред ФИФА за изпълнение на решението. Касае се за три дела, загубени от ЦСКА. Задълженията са в размер на около 150 000 евро, но има и други. Броят на заведените дела срещу клуба е двуцифрен. Задълженията са на ЦСКА, отнемането на точки се извършва от ФИФА, а БФС трябва да изпрати доказателствата за отнемането на точките. Следващата санкция е изпращане в по-долна дивизия. Дори това да стане обаче дълговете на ЦСКА остават", заяви изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

"Изчакваме становището на ФИФА, за да се прецени как ще де действа за в бъдеще. Очакваме в близките дни становището, смятам, че писмото ще пристигне до края на седмицата, дори и по-бързо. Има един член 107, според който клуб, обявен в несъстоятелност, процедурите могат да бъдат спрени. Но това го няма в съдебната практика. Има един пример от последните години. Сан Лоренсо и Сампдория правят сделка за футболист. Сан Лоренсо го купува, но след това фалира и не изплаща трансфера. Сампдория се обръща към ФИФА, която с официално писмо казва, че не се занимава с клубове, които са обявили несъстоятелност. Случаят стига до КАС, той има по-специално отношение. Постановява, че всички тези пари трябва да бъдат платени. Какво точно ще отговори ФИФА за ЦСКА - не мога да кажа", обясни Павел Колев.

 

Лудогорец в основата на "черното тото" у нас .

11.11.2015

Футболният мениджър Яни Димитров и бивш вицепрезидент на Криля Советов, разбуни духовете в бългаският футбол. Някогашният ръководител на елитния руски клуб разкри пред сайта sports.ru за тъмната страна на футбола у нас.

Димитров направи скандални разкрития за четирикратния български шампион Лудогорец, както и за тинята, в която се намира "А" група. Според него, за 500 долара играчите са способни на всичко.

"Това се случва след всеки кръг в първенството. У нас почти всеки мач се коментира в този дух, дали е договорен или не. По-малко се говори за договорка между конкретните отбори, но и това също се обсъжда. Освен това в България не ти е нужно да имаш много пари. Тук за 500 долара ще направят всичко. Един от тези клубове, които се занимават с това е Лудогорец. Те са много богати, но последните два сезона нивото им  падна. В пресата постоянно се обсъжда, че президентът на Лудогорец е и член на Изпълкома, а освен това държи компания, която е собственик на телевизионните права на футболната лига", започна своя анализ Димитров.

В същото време той обясни и за тенденциите сред родните букмейкъри: "Далеч не всички мачове от "А" група са в тиражите на букмейкърските къщи, а и максималните ставки не са много високи. Най-вероятно на българските мачове се залага най-вече в Азия."

Мнителност

"Работата е там, че нямаме доверие на никой във футбола. Какъвто и мач да се изиграе, 99% от хората са на мнение, че нещо е купено или продадено и само 1 ще каже, че всичко е честно. И най-малкият детайл оказва такова влияние на общественото мнение, че то веднага произнася присъдата. Когато при нас дойде Мишел Платини, той агитира срещу  във футбола, призова за много по-сериозен контрол и направи някои мероприятия като проверка на някои мачове", обясни още Димитров пред руския портал.


Борба срещу тенденциите

"Започнаха да назначават съдии, буквално преди началото на мачовете. Бяха спуснати някои възпитателни програми" и допълни- "В повечето хора мисълта е само една - да се лъже по-малко. Тази тенденция се е вклинила толкова много, че се боя, че още дълго време ще бъде така."

Интересът към "А група

"Разбира се, хората губят интерес към такъв футбол. В Пловдив ходят по 5-6 хил. души на дербито, а като цяло по 500 до 1000 души ходят на мач от "А" група. Голяма посещаемост има само Левски, но в основата там са различни радикални групировки, чиято основна идея е с кого да се сбият, а след това да погледат малко футбол.
Същото е положението и в ЦСКА, но на тях сега им отнеха лиценза и играят в трета дивизия. Няма никакво сравнение с това, което бе преди - 15-20 хил. ходеха на мач.
Сега обаче хората не вярват на нищо. В този план ние сме диаметрално противоположни на Англия.

Шампионът

Лудогорец струва 100 млн. лева, което е огромна инвестиция. Но клубът е много трудно управляем, защото няма треньор, който да е готов да работи със звездите. През миналата година "орлите" буквално за ръчичка ги доведоха до титлата, иначе сами нищо нямаше да могат да направят. Преди началото на сезона дълго не даваха на ЦСКА лиценз и "армейците" започнаха да се подготвят 20 дни преди старта на шампионата. Събраха играчи отвсякъде и се конкурираха за първото място, благодарение на Стойчо Младенов, един финансов хулиган, но и голям треньор. Сега ЦСКА го няма и на Лудогорец му остана един конкурент - Левски, клуб с бюрократичен ресурс.  Лудогорец, това са парите и всички отбори са въвлечени в тяхната борба. Това е нашият шампионат. Големите чудеса се случват и по време на предсезонната подготовка. Един отбор, например, загуби в Австрия, ако не се бъркам, с 11:0.

Преди 10-и ноември

"Тогава всичко се ръководеше от МВР и министерството на отбраната. Те бяха или "червени", или "сини", но се държаха много по-коректно от сега. Тогава и животът, и футболът бяха други. Тогава да правиш интриги не бе толкова просто, а в първенството имаше силни отбори, способни да се противопоставят на 11 съперника и на 3-та съдии. Сега всички са много по-слаби и можеш да правиш каквото си искаш.

 

Официално: Изхвърлиха Литекс от "А" група

16.12.2015

Дисциплинарната комисия към БФС взе решение Литекс да бъде изваден от "А" група. Това стана ясно след днешното заседание на комисията.  Клубът ще трябва да плати и глоба от 20 хиляди лева. Президентът на "оранжевите" Трифон Попов пък бе глобен с 15 хиляди, тъй като той пое вината за изваждането на тима от терена. Така футболистите на Литекс няма да бъдат наказани.
Напомняме, че по нареждане на ръководството футболистите на Литекс напуснаха терена по време на мача с Левски и двубоят бе прекратен. Това е причината "оранжевите" да бъдат извадени от шампионата, тъй като правилникът е такъв.
Решението може да се обжалва пред Апелативната комисия в седемдневен срок.


РЕШЕНИЕ ПО ДОКЛАД:

 За напускане на терена от отбора на ПФК „Литекс”, довело до прекратяване на срещата,на основание чл.28, ал.1 ДК при БФС наказва  ПФК „Литекс”  с изваждане от състава на „А” група и имуществена санкция в размер на двадесет хиляди лева.
За напускане на терена от отбора на ПФК „Литекс” по разпореждане на  Трифон Попов – Изпълнителен директор на клуба, довело до прекратяване на срещата, на основание чл.28, ал.3, ДК при БФС наказва Трифон Попов - Изпълнителен директор на  ПФК „Литекс” с глоба в размер на петнадесет  хиляди лева.

 

Още четирима от управителния съвет на "Левски" подадоха оставки .

07.06.2016

Още четирима членове на управителния съвет на "Левски" подадоха оставките си днес. Това са бившите футболисти Гошо Гинчев и Николай Илиев и отговарящите за маркетинга Иван Христов и Андрей Арнаудов, съобщи "Гонг".
Четиримата последваха председателя на УС Иво Тонев, който вчера депозира оставката си в офисите на "Герена". Същото след него направи и спортният директор на футболния клуб Георги Иванов-Гонзо.
"Депозирах своята оставка, ние сме екип и работим заедно. Който е трябвало, си е подал оставката", коментира накратко Илиев.
Очаква се утре да има събрание на надзорния съвет, който трябва да реши дали ще приеме оставките на шестимата. В състава на НС са единият от главните акционери Александър Ангелов, бившият кмет на София Минко Герджиков и Бранимир Ботев, който наследи Тодор Батков като председател.
Масовите оставки са свързани с разногласия между част от членовете на управителния съвет и по-конкретно между Тонев и представителите на "Синя България" и Националния клуб на привържениците, които имат по едно място в управата на клуба.
Вчера Тонев публикува оставката си на официалния сайт на сините. Той се мотивира с "наличието на пълно несъответствие между представите ми за колективна работа, почтеност и личностно достойнство с лицемерието, двуличието и интригантството".
По-късно председателят на УС даде по-конкретно обяснение пред "Дарик". "Това, което продиктува оставката ми, е свързано изцяло с хората, които сме в управителния съвет. И по-точно - с един конкретен човек, който представлява една организация", заяви Тонев, визирайки председателя на "Синя България" Васил Колев.

Екшънът започна: Здравеняци обсадиха "Армията" и заключиха стадиона!

04.07.2016

 Синдик Дора Милева алармира, че "Армията" вече е обсадена. Представители на фен-фракцията „Енимълс” са изгонили целия персонал на стадион „Българска армия” и са заключили всички врати. Те опитват да попречат на автентичния ЦСКА да започне днес тренировки. Както е известно, по план "червените" трябва да се съберат в 19:00 часа на стадиона.
„Това, за което се притеснявахме, се случи. Стадионът е затворен, след като няколко здрави момчета са го окупирали. Сами може да се сетите от кого са изпратени те. На „Армията” никой не може да стъпи. А и да стъпи, няма къде да влезе – стаи, съблекални, всичко е заключено, а ключовете са прибрани.
При това положение на нещата аз ще се обадя след малко до СДВР, за да ги информирам за случващото се. Не може някой да влиза в собствения ти дом, да го заключва и да не допуска никого до там. Това е собственият дом на истинския ЦСКА. За днес следобед е предвидена тренировка. Как обаче треньорът Адалберт Зафиров да изведе момчетата за занимание, след като е заключено. Бъдете сигурни, че няма да оставя нещата така. Веднага предприемам мерки”, заяви Дора Милева пред агенция БЛИЦ.
Адалберт Зафиров и Мартин Зафиров ще водят първата тренировка на ЦСКА днес. Вратарите пък ще тренира Илиян Василев.
Това се разбра, след като автобусът на "червените" паркира пред сектор "А" на "Българска армия" и от него слязоха братя Зафирови, Василев, както и футболистите за първата тренировка на ЦСКА.
Разнобоят сред феновете на ЦСКА обаче е факт. Запалянковците, които скандират "Само ЦСКА" и "Литекс не е ЦСКА" се оказаха повече и по-гръмогласни от феновете, които скандираха в подкрепа на Гриша Ганчев и ЦСКА-София. В отбора, който се събра днес на „Българска армия”, влизат част от футболистите, играли през миналия сезон във В група и спечелили Купата на България. В същото време ЦСКА-София, спонсориран от Гриша Ганчев, е на подготовка в Австрия.
При пристигането на возилото с играчите на ЦСКА, по-голяма част от привържениците изразиха подкрепата си към автентичното дружество с мощни скандирания "И преди, и сега Литекс не е ЦСКА!". В отговор на това поддръжниците на ЦСКА-София се опитаха да замерят другите "червени" привърженици с бутилки минерална вода. На място имаше сериозно полицейско присъствие и за щастие до ексцесии не се стига.Но драмите на стадион "Българска армия" започнаха още в ранния следобед, когато ултраси от фракция "Енимълс" изгониха целия персонал на съоръжението и го заключиха.
Тяхната цел беше да попречат на ЦСКА на Васил Божков да започне лятната си подготовка и синдик Дора Милева намекна, че са пратени от Гриша Ганчев.
Грохналият автобус на ЦСКА тръгна да посреща играчите на дружеството в несъстоятелност. Полицията направи път на возилото, защото около 100-ина фенове не искаха да го пускат.
Над 20 фенклуба призоваха Васил Божков да се оттегли от ЦСКА. 2 сдружения се определиха в негова полза.
Синдикът на ЦСКА Дора Милева пристигна на стадиона с няколко цивилни полицаи и 6-7 патрулни полицейски коли.
Милева разкри, че хора на Гриша Ганчев са заключили всички входове на стадиона. Според нея въпросните хора са взели всички ключове от служителите на стадиона и са им наредили да напуснат съоръжението като са ги заплашвали.
След намесата на органите на реда стадионът бе отворен и ултрасите си тръгнаха.
Любопитна подробност е, че преди Дора Милева да пристигне в Борисовата градина, това е сторил благодетелят на ЦСКА-София Гриша Ганчев.
Както е известно, в момента има два оздравителни плана за ПФК ЦСКА АД, единият от които е на Васил Божков, а другият е на Гриша Ганчев.

 

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар