петък, 1 юли 2016 г.

ПАРОДИЯТА МВР 7




АНТИРЕКОРД! МВР е заловило 49,42 грама кокаин за 2015 година .
18.05.2016
 Органите на МВР са заловили на територията на страната едва 49,42 грама кокаин за цялата 2015-та година. Това признание направи вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в писмен отговор до народен представител. Още 578 грама кокаин са задържани на гранични пунктове става ясно от отговора на министъра.
Органите на МВР са задържали още: 564 таблетки екстази, 221 таблетки амфетамин, 59 таблетки метаамфетамин. Кокаинът и синтетичните наркотици са сред най-разпространяваната дрога в нощните клубове в цялата страна.
От отговора на Бъчварова става ясно, че българските служби са реализирали далеч по-добри резултати по отношение борбата с наркотиците при съвместни операции с партньорски служби извън страната. Двама българи и един сириец са задържани на територията на Судан. На територията на африканската държава те успели да изградят лаборатория за производство на амфетамини. При задържането им са конфискувани и 80 кг. таблетки. ГДБОП е подпомогнало залавянето на 23 кг. кокаин на територията на Великобритания, както и 15 кг. хероин при операция в Румъния.
Бъчварова отчита, че за 2015 г. са пресечени общо шест трансгранични канала за трафик на дрога, четири от които са били за транспортиране на хероин.
За сравнение ще припомним, че на летището във Виена българка бе заловена с 3 кг кокаин. Трима нашенци пък бяха спипани в Грузия с 6,7 кг "бяло". В Гърция двама наши тираджии получиха доживотни присъди за заловен у тях 12 кг кокаин. Всичко това за няколко месеца. Презд това време нашите спецове заловили "колосалните" 49 грама...
 
Куриоз! Изчезна кола от служебен паркинг на СДВР, била доказателство по дело за каналджийство .
21.05.2016
Мистериозно изчезна автомобил от служебния паркинг на столичното 6-то районно управление към СДВР. Френската кола „Рено“ била прибрана като веществено доказателство по дело за трафик на мигранти, съобщиха източници на Фрог нюз от националната полиция. Според запознати случаят умишлено се пази в дълбока тайна, за да не навреди на имиджа на вътрешното ведомство.
Делото за каналджийство се води от доста време. Преди около три месеца прокуратурата назначава поредица от експертизи, свързани с колата, като например да се вземат следи и да се направи ДНК експертиза. Точно тогава возилото се „изпарява“. През цялото време полицаите се са мълчали за случилото се до преди няколко дни, когато от държавното обвинение се поинтересували до къде е стигнало разследването. Чак тогава от СДВР решили да си признаят за грандиозния гаф. Не се изключва вероятността каналът за трафик да се покровителства от полицаи и по тази причина колата да е изчезнала.
Любопитните факти продължават.  От два дни кражбата е поверена да се разследва отново от СДВР. Сега на практика ченгетата сами ще проверяват себе си. Шеф на столичната полиция е Младен Маринов, който се счита за особено близък на модела КОЙ и най-вече на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. Наскоро стана ясно, че дирекцията е на последно място по успеваемост. Въпреки лошите резултати на структурата и гафовете, направени през последните две години, никой от ръководството на МВР не намери смелост да поиска оставката на Маринов.
 
Скандал! Шефове в МВР източват бюджета законно .
01.06.2016
Над 4000 души в системата на МВР, предимно началници, източват напълно законно държавният бюджет, като получават едновременно и пенсия от НОИ и заплата от вътрешното министерство. Същото важи и за Министерството на отбраната.
Това става възможно с приемането на изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване от парламента през лятото на миналата година. Поправките са в сила от 15 август. Конкретно става дума за параграф 49 от преходните и заключителни разпоредби на Кодекса. Според него служителите от сектор „Сигурност” придобили право на пенсия по чл.69, при навършване на възраст 52 г и 10 месеца и при 27 години общ осигурителен стаж, могат да се пенсионират, без да се изисква освобождаване от служба, съответно уволнение или прекратяване на правоотношението.
Служителите на МВР и МО мигновено се възползвали от това право и подали документи в НОИ. При одобрение те получават шест пенсии накуп, обикновено с тавана от 920 лв, или около 6 000 лв. След което всеки месец вече взимат пенсия от 920 лв, като продължават да си работят в МВР.
Така среден служител от вътрешното министерство си докарва заплата от ведомството и пенсия от НОИ около 2500 лв., което е повече от заплатата на висшата професионална фигура в МВР-главният секретар. На всичко отгоре пенсиите от НОИ всеки месец се индексират с около 30 лв, научи Фрог нюз.
Така ако даденият началник реши да се пенсионира от МВР ще си получи и 20 заплати при пенсиониране и пенсия от министерството. По този начин хората, получаващи пенсия от НОИ и заплата от МВР дават мило и драго да останат на постовете си и са готови да служат на всяка власт. А са и лесно манипулируеми и зависими.
Всичко това е напълно законно, но не е морално, коментираха експерти. И всичко това става на фона полицейски протести и заплахи заради „финансова и социална несигурност” в МВР. Фрог нюз научи, че има и хора от системата с необходимия стаж за пенсиониране, които са отказали да се възползват от тази опция по морални причини, заради беднотията в държавата.
По този начин МВР продължава да бъде най-социалното министерство в държавата с над милиард лева годишен бюджет-90% от който отиват за заплати, пенсии, изплащане на извънреден труд, отпуски и социални придобивки.
 
Арестуваните полицаи помагали на сводника Дебелия .
01.06.2016
Двамата арестувани полицаи за трафик на жени са помагали на сводника Мартин Филипов - Дебелия, познат и като "пиринския министър на любовта". Тримата бяха задържани по-рано по време на зрелищна специализирана акция в Благоевград, предаде БНТ.
Единият задържан полицай е от Първо полицейско управление в града, а другият е служител в местния сектор за борба с организираната престъпност.
Срещу тримата са образувани досъдебни производства за трафик на жени.
Акцията се проведе в ромската махала в Благоевград, където живее и Мартин Филипов - Дебелия. Той е арестуван пред известен хотел там. В къщата му се извършват обиски и разпити. Съседите му казаха, че не го познават и не знаят с каква дейност се занимава и как изкарва прехраната си.
Според разследващите двамата полицаи са помагали на Дебелия, като са укривали доказателства за престъпната дейност и са притискали свидетели.
 
Полицаи в Слънчев бряг хванати като дилъри на Митьо Очите . Преписката се укрива от прокуратурата . Охранителите и криминална полиция действат , като рекетьорска група в курорта.
12.06.2016
Полицаи застъпват на смяна и приемат патрулка от колегите си. В жабката откриват пликчета с бял прах, който се оказва „бело“ – тежък наркотик. Те подават рапорт в районното, който отива в Окръжна прокуратура Бургас.
След няколко дни пак възниква подобна ситуация. Този път разфасовките с белото са открити в багажника. Полицаите отново докладват по надлежния ред.
Как се обяснява наличието на разфасовки дрога готови за дистрибуция в полицейска патрулка? Никой от екипите, които са ползвали колата, не е арестувал наркодилъри и не е конфискувал дрога. Такива оперативни действия се извършват при строг ред със съответните описи. Единствената логична и възможна хипотеза е, че дрогата е на някой „колега“. Количествата обаче са такива, че не може да става дума за лична употреба. Остава заключението, че „колегите“ са също и дилъри.
Тези събития се случват в края на миналия сезон в курорта Слънчев бряг. Въпреки докладните и заведените прокурорски преписки и до ден днешен няма наказателно преследване срещу полицаи от Несебър за държане на наркотици. И това е най-категоричното доказателство, че над дистрибуцията на дрога в „царството на порока“ Слънчев бряг има властови чадър, каквото и да казва министърът на вътрешните работи.
В това „царство“ за „цар“ е назначен Митьо Очите. Волята му се налага от нискочели биячи. А вербувани полицаи се правят, че не виждат произвола, докато си докарват странични доходи като негови дилъри.
 
ПОРЕДНИЯ ЧУДОВИЩЕН СКАНДАЛ: Бъчварова назначила БЕЗ КОНКУРС за полицейски шефове Схемата и Дракона!
01.07.2016
 Заобикаляйки закона, вътрешният министър Румяна Бъчварова е назначила без конкурс директори на областни дирекции на МВР, които са известни сред колегите си с прякори. Това стана ясно от изказване на депутата от Реформаторския блок Атанас Атанасов. Той отправи въпрос към Бъчварова за кадровата политика в министерството. От отговора ѝ стана ясно, че назначенията стават съгласно единния класификатор.
Атанасов опонира, че това заобикаля закона, който предвижда без конкурс да се назначават само висшите ръководни длъжности като главния секретар на МВР и директорите на главни дирекции.
"Това, което заявихте, е изключително важно и с този класификатор заобикаляте закон, защото е недопустимо директорите на ОДМВР да бъдат причислявани към висшето ръководство. По ваше лично усмотрение се назначават областните директори на МВР. Това доведе до ситуация за която за ОДМВР бяха назначени хора без авторитет, някои с прякори, независимо от всичко което се случва за трафика на хора, продължава там да бъде лице с прякора Радо Схемата, а за ръководител на друга дирекция е назначен един с прякора Ицо Дракона. Това е именно заради заобикалянето на закона", каза Атанасов.
Той припомни, че законът за МВР, който беше прокаран от правителството на Пламен Орешарски и изключваше провеждането на конкурси, е бил редактиран, за да се избегне порочната практика. "За това променихме закона миналата година, за да се явяват на конкурси лица, които са се доказали", допълни Атанасов, предава Офнюз.бг.
По този начин в МВР на високи ръководни длъжности бяха назначени двама отстранени от длъжност полицаи - зам.-директора на СДВР Радослав Сотиров и шефа на Шесто РУ в София Иван Пепелджийски. След като бяха критикувани за работата си лично от премиера Бойко Борисов, двамата не само не са понесли отговорност, но са преназначени отново на ръководни длъжности. Оказа се, че двамата са били назначени на нови ръководни длъжности със заповед на министър Румяна Бъчварова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар