неделя, 15 октомври 2017 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 49


Биха и намушкаха с нож Стоян Златния, обвинен в сутеньорство и педофилия .

25.08.2017
Обвиненият в сутеньорство и педофилия Стоян Стоянов-Златния е бит и намушкан с нож почти до смърт, съобщи NOVA.
Сигналът за нападението в подаден от дежурния следовател в „Пирогов“.
Стоян Стоянов – Златния , известен с това, че носи близо два килограма ланци, бе арестуван и обвинен в сводничество и педофилия през 2011-а година. Златния е примамвал като мрени 130 годишни тейнейджърки, като им обещавал стотици левове за скъпи дрехи и прически. На по-амбициозните от тях Златния вещаел бляскава кариера на модния подиум у нас и в чужбина. Обичал да казва на момичетата- звънни ми идем да пийнем по кафенце или да хапнем. Впоследствие кафето прераствало в предложение за платен секс.
Стоян Стоянов има множество криминални регистрации в МВР. Преди това бизнесменът организираше и модни конкурси у нас. Златния е разследван и за незаконна лихварска дейност. Подозира се, че набитият почитател за златото е раздавала пари на закъснели търговци срещу кожодерски лихви.

Бащата на изчезналия Адриан потвърди най-страшната версия!
31.08.2017

Цялото професионално ръководство на МВР е събрано в сградата на столичната полиция във връзка с мистериозното изчезване на сина на един от собствениците на голяма автокъща в София.
 Все още от МВР нито отричат, нито потвърждават дали работят по версията за отвличане, съобщава БНР.
Преди минути в ефира на bTV бащата на изчезналия Адриан Златков - Тони Златков потвърди най-страшната версия, че става въпрос за отвличане.
 "Да, отвличане е. Нямам никаква представа защо", заяви притеснен бизнесменът.
Припомняме, че, колата на Адриан Златков беше открита вчера сутринта на път в село Герман, където семейството има къща. В автомобила са били личните документи и телефонът на мъжа.
 На този етап разследващите смятат, че отвличането е заради отмъщение.
Адриан Златков е наследникът на известния столичен бизнесмен Тони Златков, който е собственик на една от най-големите автокъщи за луксозни коли в София – Софавто.
Справка в Търговския регистър сочи, че Адриан Златков е управител и едноличен собственик в две дружества, които се занимават с компютърни услуги. Справка сочи, че младежът се води началник на външно търговски отдел в „Софавто“.
Също като баща си, той поддържа луксозен начин на живот и е почитател на скъпите коли. Често може да бъде забелязан във вип-заведения в София, а от профилите му в Инстаграм и Фейсбук става ясно, че обича и да пътешества до различни екзотични дестинации.
Тони Златков е собственик на една от най-големите автокъщи – Софавто. Тя бе жертва на палежи на два пъти. Първият опит бе през 2012 година, а вторият – през април т. г. Тогава бе арестуван и заподозрян – скандалният разложки бизнесмен Никифор Кондев. По време на разследването тогава стана ясно, че Кондев взел строителна техника на лизинг от собственика на „Софавто“ Тони Златков.
Първоначално Кондев е платил няколко от дължимите по договора вноски, но след това е преустановил плащанията. Златков е потърсил правата си по законов ред и е завел дело за обсебване, тъй като Кондов е отказал да върне предоставените му скъпоструващи изкопни машини.
Според разследващите Кондев е решил да му отмъсти като поръча да опожарят лимузините в „Софавто“, които възлизат на над 10 000 000 лева.


Закопчаха двама инспектори по храните, взели подкуп от 500 лв. от собственик на заведение .

06.09.2017

На 5 септември в близост до заведение за хранене, намиращо се в Несебър полицейски служители са задържали двама служители на Агенцията по безоопасност на храните, в момент на вземане на подкуп в размер на 500 лева от собственник на заведение за хранене. Извършени са процесуално следствени действия под надзора на Окръжна Прокуратура Бургас. Образувано е досъдебно производство за извъшено престъпление по чл.301, ал.1 от НК. Работата по документиране на престъплението продължава.
Според прокуратурата има опасност да окажат натиск върху собственика на ресторанта .Прокуратурата в Бургас поиска постоянен арест за двамата инспектори от Агенцията по безопасност на храните, които преди дни бяха заловени. Те взели 500 лева от собственик на заведение в Несебър.
Държавното обвинение е категорично, че има опасност двамата обвиняеми Мая Колева и Петър Арабаджиев да окажат натиск върху собственика на ресторанта, който е и свидетел по делото.
В съдебна зала стана ясно, че сумата е поискана и взета от Петър Арабаджиев.
Защитата на обвиняемите поиска по-лека мярка за неотклонение, позовавайки се на факта, че и двамата имат малки деца, за които трябва да се грижат.
Ако бъде доказана вината на инспекторите, законът предвижда затвор до 6 г. и глоба до 5000 лева.


Маскирани обраха автокъщата на дупнишки политик и стъжниха живота му! Пиперливи подробности!

09.09.2017

Маскирани разбиха офиса на автокъщата на бизнесмена и политик от Дупница Вергил Кацов и за 2 минути задигнаха ключовете на 15 луксозни автомобила – БМВ и „Мерцедес”. Кражбата е извършена около 3 часа сутринта в петък. Автокъщата, която се намира на главен път Е-79 край дупнишкото село Джерман, се охранява със СОТ, има и няколко видеокамери, които са заснели двама души с маски и ръкавици да нахлуват в офиса. Стойността на автомобилите, чиито ключове са откраднали, е около 200 000 лв.
„Видеокамерите са заснели как около 3 часа сутринта пред автокъщата спрял автомобил, фаровете му не били загасени, двигателят е работил. Двама мъже с качулки и ръкавици с щанги са разбили вратата на офиса. Влезли са вътре, разбили са касата, но в нея не оставяме оборотни средства, и са задигнали ключовете на 15 автомобила с марки БМВ и „Мерцедес”, които са на цени от от 10 до 20 000 лв. Сега търся вариант да предотвратя кражби на автомобилите, на които са откраднати ключовете”, заяви вчера собственикът на обраната автокъща Вергил Кацов, съобщава „Струма.бг“.
„Въпреки охранителните мерки, видеонаблюдение и СОТ крадците са успели да влязат в автокъщата. От охранителната фирма са пристигнали на 10-ата минута, но взломяването на офиса и кражбата са станали за 2 мин., сочат записите от камерата. Ударът явно е подготвен предварително. Всичко е прецизирано с хирургична точност. Крадците са наблюдавали автокъщата, преди да извършат обира”, заяви Вергил Кацов, който е председател на Сдружението на автотърговците в Дупница.
Той е един от първите, захванали се с продажба на автомобили втора ръка в града. Лидер е на партия БЗНС „Народен съюз“ в Дупница. Беше кандидат за депутат на последните избори за народни представители.


Задържаха с наркотици сина на убития във Виноградец ресторантьор .

16.09.2017

Синът на убития във Виноградец Наско Тонкев е бил задържан като част от група от четирима мъже, у които са открити синтетични наркотици и незаконно оръжие. Специализираната полицейска операция е проведена тази нощ на територията на град Септември и село Виноградец, предаде БТВ.
Част от задържаните са управлявали лек автомобил под въздействие на наркотични вещества.
По информация от разследващите групата е следена повече от месец. У Димитър Тонкев са открити амфетамини.
Вече са му повдигнати обвинения за наркотрафик, научи bTV. Той е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.
Арестуван е и приятелят на дъщерята на убития Наско Тонкев. Според близките на арестуваните става въпрос за репресивна мярка срещу хората, които са говорили против бившия председател на Общинския съвет Лазар Влайков.
Разследващите обаче уточняват, че групата е следена много преди убийството, което разтърси Виноградец, като Димитър Тонкев ще се разследва като евентуален организатор на наркотрафик.


Този път няма мърдане! Наричаният Страшилището на Северозапада Квиц се сдоби с 11 обвинения, ето какви са ги вършили с аверите му!

29.09.2017

Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража“ на шестима от участниците в организираната престъпна група за изнудване чрез заплахи и побои, лихварство, палежи и разпространение на наркотици, създадена и ръководена от Цветомир Ценов-Квиц на територията на Врачанска област и Козлодуй. На друг участник в групата е наложен "домашен арест“, съобщиха от пресслужбата на спецсъда.
На 25 септември 2017 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в престъпната структура: на ръководителя Цветомир Ценов, на Димитър Димитров, Росен Благомиров, Мартин Каменов, Силви Плешоев, Марио Йорданов и Кайчо Симов (който е с мярка "домашен арест“).
Те бяха задържани на 26 септември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и  Специализираната прокуратура с участието на Дирекция „Жандармерия“ към ГДНП и Бюрото по защита при главния прокурор.
На ръководителя на групата Ценов са повдигнати обвинения за 11 престъпления, сред които и отвличане (по чл. 142, ал. 3 от НК), за което се предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.
Събраните до момента доказателства сочат, че групата е сформирана и е действала от септември 2015 г. на територията на област Враца и Козлодуй.
Всеки от участниците в нея имал определени функции и отговорности: Димитров и Симов се занимавали с лихварство и събирането на дължими суми; Йорданов, Симов, Каменов и Благомиров „завеждали“ разпространението на наркотици във Врачанско; Благомиров отговарял за силоваците, които заплашвали и малтретирали собственици на заведения да плащат месечни вноски, унищожавали тяхно имуществото им, палили автомобили.
В определени случаи Благомиров, Димитров и Каменов – по разпореждане на ръководителя Ценов и с негово лично участие, извършвали отвличания на лица и сексуални извращения с тях.
Схемата за осъществяване на принуда, заплахи и силови действия била създадена по инициатива на Ценов, който извършвал охранителна дейност на земеделски земи във Врачанско заедно с петима от групата (които работели в охранителната фирма "Марс“ на съпругата на Ценов). Самият Цветомир Ценов е подсъдим по друго дело на Специализирания наказателен съд – като участник в групата за изнудване, лихварство и побои на Ангел Попов, известен в Северозапада с прякора си Главестия.


Хванаха прокурор, крал ток и сводничил .

04.10.2017

Прокурор от Софийската районна прокуратура е задържан и обвинен в кражба на електрическа енергия и сводничество, съобщиха от държавното обвинение.
Прокурорът Константин Сулев е обвинен за това, че в периода от 14 октомври 2015 година до 31 декември с.г. в София е осъществил неправомерно въздействие върху уред за търговско измерване на електрическа енергия, в резултат на което е създал условия за непълно отчитане на потребена електрическа енергия от него и неговото домакинство.
Назначената от Спецзвеното “Антикорупция“ техническа експертиза е установила разлика от 81% между реално консумираната електрическа енергия и отчетената от манипулирания електромер.
Второто обвинение срещу Сулев е за това, че през 2016 г. е сводничил на млада жена за съвкупления с трима мъже.
Днес главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет искане за отстраняване от длъжност на Константин Сулев  до приключване на наказателното производство срещу него.


Тарторът на разбитата в Русе банда за рекет остава в ареста, жена му обаче се измъкна леко .

16.10.2017

Специализираният съд остави в ареста шестима от задържаните при акцията в Русе. Сред тях са самият Илия Стоилов, брат на депутата от БСП Георги Стоилов, както и синът на шефа на КАТ-Русе Мануел Манов.
 Прокурор Калин Близнаков съобщи за 4 случая на рекет срещу бивши служители от фирмите на депутатския брат. Двама от свидетелите са разказали, че соченият за ръководител на престъпната група е заявявал многократно, че има позиции в местния съд и полицията в Русе, предаде bTV.
 Оказа се, че задържаната като член на организираната престъпна група жена е съпруга на Стоилов. Цветелина Стоилова е работила като управител на заложна къща, където служител на мъжа й е бил принуден да подпише запис на заповед за 100 хиляди лева. Тя беше пусната под гаранция от 2000 лв. с мотива, че гледа 10-годишно дете. Друг от обвиняемите е под домашен арест заради влошено здравословно състояние. Прокуратурата ще протестира освобождаването и на двамата.
 Пред съда Илия Стоилов заяви, че е земеделски производител. Трима от останалите задържани, сред тях и синът на началника на русенския КАТ - Мануел Манов, работят като охранители в нощен клуб в Русе, а двама са безработни. Адвокатите се оплакаха, че не са имали време да се запознаят с материалите по делото. Те обаче са категорични, че не може да се говори за престъпна група.
 Обвинението поиска от спецсъда да им бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража заради опасността от извършване на нови престъпления и сплашването на свидетели. Съдът се съобрази с това искане.


Няма коментари:

Публикуване на коментар