вторник, 14 ноември 2017 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 66



Шефката на АБВ във Враца и мъжът й контрабандисти! Спипаха ги с нелегални цигари!

28.07.2017

При акция на полицията във Враца с контрабандни цигари е била задържана общинската лидерка на АБВ Гергана Русинова и мъжът й Борис, съобщава булнюзбг. Съпрузите са били следени дълго време от ченгетата по подозрения за притежание и търговия с контрабандни стоки. Вчера при засада на входа на бензиностанция „Еко“ в града полицаите са ги хванали с голямо количество цигари без български акцизен бандерол.
Гергана и Борис са заловени в личния им автомобил „Киа“. По първоначална информация джипът бил управляван от съпруга на лидерката. Двамата са били засечени от патрулка, а пред тях е спряла кола без обозначителни знаци, за да не могат да избягат.
Запознати коментират, че целият джип е бил натъпкан със стекове цигари, като дори и в дамската чанта на Русинова имало контрабанден тютюн.
Дознатели от районното във Враца работят по документирането на престъплението. По неофициална информация, това не е първият път, когато мъжът на лидерката на АБВ е хващан с контрабандни цигари. Повече информация за скандалния случай се очаква в днешния бюлетин на областната дирекция на полицията.


Цветелина Бориславова и Стефан Шарлопов мачкат народно недоволство в Родопите! Отмъкват минерална вода за хотелите си в Пампорово .

16.08.2017

Олигарсите Цветелина Борславова и Стефан Шарлопов играят заедно картел и искат да сложат с цената на всичко ръка върху минералната вода в девинското село Беден. Тя е изключително полезна за опорно- двигателния апарат и се определя в Родопите като чудотворна. Помагала и за репродуктивни проблеми на половата система. Село Беден не е развил спа туризъм, а една от причините е, че олигарсите искат да вземат находището и да закарат водата в тузарските си хотели в Пампорово. Те са широко известни и намеренията им били да станат незаобиколим фактор в спа предлагането. Беден е на 30 километра от курорта, а водата била близо 80 градуса. Местните споделят, че натиска се увеличавал от ден на ден. Недоволството им се загърбвало, а лобистките интереси били чудовищни. Била събрана подписка за рефрендум, но такъв не се насрочвал. Говори се, че в Девин Шарлопов също имал голям хотел и неофициално откланял вода от Беден, без обаче да се води концесионер. Апетитът идва с яденето както гласи известната поговорка и сега заедно с неофициалния властелин на Пампорово- Бориславова, имали план за дългосрочен концесионен договор. Напук на бунтовете от другата страна на барикадата- образно. Говори се, че двамата закупували прилежащи територии около дворците си в Пампорово за бъдещи СПА басейни. Това означава, че те са сигурни в крайния си успех- да сложат ръка върху чудотворния извор, да докарат с водопровод водата до желаните места и да стават още по - богати и известни.


Контраразузнаването в справка от 95-та година: Фирма на Калин Митрев е завлякла стотици милиони чрез измами в Германия и България .

09.09.2017   

Писмо на шефа на контраразузнаването Юлий Георгиев от 1995 година, както и справка на началника на сектор "Информация и анализ" към СКИАД на МВР, разкриват истинските мащаби на измамната международна организация
През 90-те години на миналия век международната финансовата пирамида MCS е завлякла граждани на Германия със сума от над 50 милиона марки, разкрива справка на началника на сектор "Информация и анализ" към СКИАД на МВР.
Справката е писана в края на 1995 година и е придружена от писмо на тогавашния шеф на контраразузнаването полковник Юлий Георгиев до парламентарния секретар на МВР полковник Стефанов.
Нека припомним, че съпругът на Ирина Бокова Калин Митрев бе част от измамнна схема, като съдружник в пирамида чрез клона на MCS в България.
Създадена в началото на 90-те години MCS е международна финансова пирамида с клонове в над 26 държави и "ужилила" стотици хиляди граждани със суми равностойни на стотици милиони евро.
Калин Митрев е един от съдружниците в "МЦС - Инвестиционен фонд - АД", което е едно от 8-те дъщерни дружества на "MCS - България" ООД, регистрирано у нас през 1992 година. "МЦС - Инвестиционен фонд - АД" пък е създадено 2 години по-късно през 1994 година и е регистрирано в Окръжния съд в Кърджали. Съдружници в него са Момяна Гунева, Калин Митрев и Фьодор Чихи. Гунева е изпълнителен директор, Фьодор Чихи е президент, а Калин Митрев е съсобственик с неограничена отговорност.
Към 02.11.1995 година, когато е писано писмото на шефа на НСС Юлий Георгиев, Митрев все още е съдружник във фирмата. В този период "МЦС - Инвестиционен фонд - АД" е завлякла от български граждани суми на обща стойност от над 600 милиона тогавашни лева. Въпреки този факт обаче, името на Митрев бързо е извадено от публичното внимание, а писмо на главния редактор на "Труд" Тошо Тошев до премиера Жан Виденов, така е не вижда бял свят. То бе публикувано за пръв път вчера от NBOX.BG.
От справката на началника на сектор "Информация и анализ" към СКИАД на МВР става ясно още, че MCS е интернационален холдинг основан през 1987 година в Лугано, Швейцария. През 1995 година Интерпол запечатва офисите на пирамидата в Германия, а нейните създатели са пуснати на международно издирване.
Вижте писмото на Юлий Георгиев до парламентарния секретар на МВР полковник Стефанов, справка на началника на сектор "Информация и анализ" към СКИАД на МВР, както и разпечатка от фирмения регистър разкриваща собствениците в българския клон.


Брат на депутат от БСП главатар на банда за отвличания .

15.10.2017

Според прокуратурата ръководител на групата е братът на народния представител от БСП Георги Стоилов.
На 8 лица от Русе са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа. 7 от тях са обвинени за участие и организиране на организирана престъпна група, която се е занимавала, от началото на 2015-та година до вчерашното им задържане, с рекет. Това съобщи прокурор Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор, във връзка с проведената вчера специализирана полицейска операция на територията на крайдунавския град. „Осмото задържано лице е жена, на която е повдиганото обвинение, заедно с 4 от участниците в групата, за отвличане и последващо изнудване.
Отвличането е извършено на 30 март 2015 г., а отвлечения е служител на фирмата на ръководителя на групата, тъй като е бил подозиран за кражба. Впоследствие, като е използвана сила и заплаха, е принуден да поеме имуществено задължение – да подпише запис на заповед на стойност 100 000 лева“, уточни прокурор Арнаудова.
БСП ще решава във вторник каква ще е съдбата на депутата Георги Стоилов.



Кметове наливат десетки хиляди левове в частни игрища за голф . Парите са извадени от общините Балчик и Каварна с предложения на градоначалниците Николай Ангелов и Нина Ставрева .

29.10.2017

Десетки хиляди лева обществени пари са дали на два частни голф клуба кметовете на общините Балчик и Каварна – Николай Ангелов и Нина Ставрева. Това разкрива разследването на журналиста на Канал 3 Васил Иванов.
Първата част на предаването беше излъчено в ефира на медията днес от 19:30 ч. В него зрителите на Канал 3 видяха как кметът на Балчик Николай Ангелов, вместо да седи в кабинета си в общината, през деня, в работно време, играе голф в баровския клуб„Блексирама”. Таксата за една игра там е над 150 лева, като обиколката на дупките продължава няколко часа.
Именно след предложение на Ангелов общинският съвет на Балчик гласува на клуба да бъдат дадени 20 000 лева от парите на местната управа. Мотивът - на игрището в близост до Балчик ще бъдат заведени социално слаби деца, които да се запознаят с "играта на богатите".
Вместо това в комплекса отиват малчуганите от школата на тамошния футболен клуб, които си правят кратка разходка в „Блексирама”, след което се качват на автобуса и си тръгват.
За тази "услуга” фирмата, която стопанисва „Блексирама”, получава 20 000 лева от парите на данъкоплатците по предложение на нейния редовен клиент кметът Ангелов. По друга схема на клуба са преведени още 20 хиляди лева и така сумата набъбва на 40 000 лв.
В разследването си Васил Иванов разкрива и кой стои зад дружеството. При откриването на голф комплекса преди десетина години негови собственици са социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, заедно с рекламния бос Красимир Гергов и Светослав Божилов, част от кръга „Капитал” на Иво Прокопиев.
Впоследствие след редица фирмени промени голф игрището днес се ръководи от двамата сондьори на обществено мнение Райчев и Стойчев, като вече им помага и синът на втория – Марко Кънчев Стойчев. Поне по документи Божилов и Гергов не фигурират вече в управлението.
Според местните хора Николай Ангелов се ползва с благословията на социолога-бизнесмен Кънчо Стойчев. Стойчев бил сред хората, които лобирали по време на избори за Ангелов и имал голяма заслуга кметът да е на поста си вече трети мандат.
Самият Ангелов не бе словоохотлив пред екипа на Канал 3, който го свари да играе голф, вместо да е на работа в общината. „Аз нямам работно време”, бе оправданието на кмета. След кратка гонитба напред-назад и пак обратно из комплекса, смутеният градоначалник се върна до забравените в суматохата стикове, взе от едно джобче ключовете си, и избяга с личния си автомобил, след като затръшна вратата пред микрофона на Васил Иванов.
Той отива до игрището с личната си Тойота, а не с общинското БМВ, с което стана известен преди 2 години отново след разследване на Васил Иванов. Автомобилът бе закупен за 150 000 лева след нагласена обществена поръчка, обявена от община Балчик.
"Не мисля, че в Швеция кмет, който прави такива неща (играе голф в работно време), ще бъде оставен, той ще бъде отстранен. Той изглеждаше ядосан, много ядосан, бесен. Не знам защо побягна, може би не искаше да говори с теб", сподели пред Канал 3 един от тримата шведи, седнали на маса на открито и станали неволни свидетели на гоненицата на кмета с тв екипа.
"Голфът е скъп спорт, със сигурност може да се използват по-добре тези 40 000 лева от това тук - за училища, болници". "Помислихме, че това е сапунен сериал", добави един от приятелите му.
На прощаване първият събеседник каза: "Харесваме работата  ви, харесваме хората, които се борят срещу корупцията - това е добре. Корупцията трябва да бъде аут!" А третият от скандинавците вдигна одобрително палец и каза лаконично: "Добра работа!"
Във втората част на разследването, която ще бъде излъчена следващата седмица, зрителите на Канал 3 ще видят как съседната на Балчик община – Каварна, също дава 40 000 лева, но на друг голф комплекс в района – „Трейшън клифс”.
Мотивът на кметицата Нина Ставрева е същият като на колегата й Ангелов – да се запознаят децата с играта голф. Но според участници в инициативата всичко е просто разходка, която е струвала хиляди лева, извадени от парите за капиталови разходи на Каварна.


Разследване разкрива далавера с малките ВЕЦ .

10.11.2017

Огромна част от ВЕЦ-овете, построени в речни корита след 2000 г. са незаконни. Това е установило разследване на Нова тв, според което повечето такива съоръжения са на бивши и настоящи политици, депутати, свързани с тях лица, както и децата им.
Бумът на строеж на такива малки водно-електрически централи е след 2000 г., след влизането на закона за водите в сила. Съоръжения в корито на река обаче може да има при определени условия, като едно от главните е да има документ за собственост върху реката. А такъв не може да има, понеже реките са публична държавна собственост.
Другият начин е, ако правителството със свое решение учреди право на строеж. На около 140 малки ВЕЦ-а, изградени след 2000 г. такова право няма. Имат само три. Издавани са обаче разрешителни за строежи, въз основа на „ползване на воден обект“. Това започва при тройната коалиция, а разследването твърди, че голяма част от собствениците на такива ВЕЦ-ове са хора свързани с тези среди. Имената обаче ще бъдат обявени в неделя, когато бъде излъчено пълното разследване.
„Не може да се строи такова нещо в реката въз основа на подобно разрешение. Това не е да взимат с маркуч вода и да водоползват, а те строят в коритото на реката“, обясни юристът Огнян Герджиков.
Тези ВЕЦ-ове са все в коритата на малки реки, като понякога на една река има няколко такива съоръжения. Те обаче запушват рибните проходи и рибата измира. Някои пък директно ползват всичката вода от реката и след тях просто вече няма река. Другаде коритото на реката след такъв ВЕЦ е задръстено, което създава риск за наводнения при силни валежи и преливане.
Печалбите от подобни съоръжения обаче е голяма и гарантирана, защото т.нар. „зелена енергия“ се изкупува на скъпи цени от държавата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар