вторник, 3 юли 2018 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...131



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


Разстреляха шуменския бизнесмен Румен Рачев
03.07.2009


42-годишният бизнесмен Румен Рачев от Шумен беше зaстрелян пред болницата в града, научи Дарик. Той е починал преди минути, съобщиха официално от полицията. Сигнал за стрелбата е получен в ОД на МВР - Шумен в 12:31 ч. По данни на полицията, няма официална информация, колко изстрела са били произведени. В момента района около болницата е отцепен. Рачев е собственик на хотелски комплекс „Бохеми" в кв. „Дивдядово" и на сладкарница "Мики" в Градската градина. Бизнесменът е бил криминално проявен, научи Дарик. Той има присъда от 1990 година за вещноукривателство, издадена от Райнния съд в София.
Румен Рачев е лежал за лечение в МБАЛ и, според една от версиите, е бил пуснат в отпуск за няколко дни. Според друга, той е ходел всеки ден до болницата, за да се лекува и вероятно е бил следен. Бил е прострелян близо до джипа си, марка "Инфинити", който бил спрян пред входа на болницата. Според един от очевидците стрелецът е бил облечен в зелен работен гащеризон и е бил със зелена шапка и вероятно са били възпроизведени три изстрела. Според друга очевидка след стрелбата убиецът се е качил в тъмносиня кола с плевенска регистрация, която е паркирана преди жилищен блок на ул. "Петър Парчевич" № 44 в Шумен.
Пред Дарик, човекът подал сигнала за станалото в полицията Мянко Недев разказа, че веднага след стрелбата е дошъл лекар и е започнал да прави изкуствено дишане на простреляния. Малко след това той е бил вдигнат и откаран с линейка в болницата. Недев е опитал да подаде сигнал в полицията около 12:20 ч., но непрекъснато е давало заето, тъй като вероятно много хора са се опитвали да сигнализират в този момент. Според разказа на Недев, потърпевшият е бил облечен с раирана бяла риза и ясно е личала прострелна рана в областта на гърдите. По неофициална информация, един от куршумите е попаднал в главата на Рачев.  Веднага след като са били възпроизведени изтрелите, стрелецът е побягнал, заяви Недев.
Провеждат се мероприятия за установяване самоличността на свидетели на деянието. Извършва се оглед на произшествието от дежурна оперативна група, съобщиха от шуменската полиция.
По информация на Дарик в момента целият град е блокиран и се провеждат множество разпити на очевидци и приближени до Рачев лица. Вероятно оръжието, с което е стреляно, е пистолет.
След стрелбата съпругата и лелята на пострадалия, които са били с него са започнали да викат за помощ. В момента на мястото на инцидента са шефът на полицията Валентин Александров и окръжният прокурор Ася Петрова.










Няма коментари:

Публикуване на коментар