неделя, 5 август 2018 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 53




Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.


Скандална съдийка загина на място при катастрофа. Колата й паднала от мост .

19.06.2018

Бившият председател на Районен съд – Свиленград Елена Тодорова загина на място в катастрофа тази сутрин, съобщава “Дарик радио”.
Инцидентът е станал край свиленградското село Младиново. Магистратката е шофирала лек автомобил “Фолксваген”, загубила контрол над волана и колата ѝ паднала от мост. В момента на място е оперативна група, която прави оглед.
Елена Тодорова бе председател на Районен съд – Свиленград до 2016 г. Тя бе наказана от Висшия съдебен съвет заради забавени дела. Беше замесена и в журналистическо разследване и скандали, свързани с дисциплинарни нарушения и дори съмнения в прикриване на престъпления.


Разбиха група, подготвяла убийствата на магистрати и полицаи .

02.07.2018

Престъпна група от над 10 души е подготвяла убийства на магистрати и разследващи полицаи. Това съобщиха от МВР и Специализираната прокуратура. При спецакция са задържани 13 души, като 10 от тях остават в ареста. Други 4-ма се издирват.
За тартор на групата е сочен синът на известния престъпник Йоско Костинбродския - Иван.
„Тази група е съставила списък със служители на МВР и Специализираната прокуратура, спрямо които са се планирали телесни повреди, включително и убийства. Тези служители на МВР и Специализираната прокуратура са работили активно върху досъдебни производства, по които обвиняеми и подсъдими са членове на тази група, а и не само. Най-общо казано, затова, че са си вършили както трябва работата”, заяви ръководителят на Специализирана прокуратура Иван Гешев.
Групата се е занимавала с разпространение на наркотици. Гешев потвърди, че е задържан и Иван Йосифов, синът на Йоско Костинбродския, който се счита, че е бил един от ръководителите на престъпната група, но към момента не му е повдигнато такова обвинение.
„Ще бъдем безкомпромисни към такива случай. Това показва, че ние си вършим качествено работата. Това е риск на професията и страничен продукт на добре свършената работа. Предстои в следващите дни да бъдат конкретизирани обвиненията, като те ще бъдат освен за организирана престъпна група за разпространение на наркотици и вторични престъпления, ще бъдат и за извършване на убийства и телесни повреди срещу магистрати и служители на МВР. Допълнително ще бъдат повдигнати вероятно и обвинения за приготовления на убийства на конкретни лица“, заяви Гешев, цитиран от БГНЕС.
Той подчерта, че са били посетени над 100 адреса.
Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов каза, че следят престъпната група от средата на 2017 година и тя сериозно е влияела на оперативната работа на полицията. Той уточни, че тогава тя е била новосформирана и в два софийски квартала е принуждавала дилъри да работят за тях, както и, че е скланяла непълнолетни и малолетни лица да се занимават с разпространение на наркотични вещества.
„Групата е изключително мобилна и конспиративна. В последните дни беше изключително трудно да ги държим под контрол. Именно и поради тази причина се предприеха действия за задържане на групата. Преди около 2 месеца беше образувано досъдебно производство в специализираната прокуратура на базата на всички събрани доказателства. Действията бяха извършени с хирургическа точност“, каза Спиридонов.
Главният секретар на МВР Младен Маринов беше категоричен, че ще бъдат предприети всички законови мерки да бъдат защитени служителите и магистратите, които работят съвестно и попадат в такива списъци.


Брат на депутат в ареста като ръководител на група за рекет .

04.07.2018

Трима са задържани и обвинени от специализираната прокуратура като участници в група за рекет, която е поръчала следене и побой над застрелян в София данъчен служител.Тримата са задържани вчера, 3 юли, а операцията е проведена в София,
Приморско и Белово. Групата се е състояла от четирима души, но един вече се намира в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.
Единият от арестуваните, който е и ръководител на групата, е брат на народен представител. Той е задържан вчера.
Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за "наказателни акции" срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица.
Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов.
Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.
Припомняме, на 18 декември в центъра на столицата 43-годишният Стаменов бе прострелян на път за работа. Директорът на отдел "Фискален контрол" в НАП беше прострелян в дясното рамо, като бяха засегнати големи кръвоносни съдове. След две операции състоянието му беше стабилизирано.
Стрелбата срещу него бе определена като посегателство срещу държавността.


Митьо Очите е напуснал България преди седмица, но това няма да го отърве .
02.08.2018

„Митьо Очите е напуснал България преди седмица, но това няма да го отърве“, убедени са спецове от структурите на МВР.
По непотвърдена информация Димитър Желязко е бил уведомен за предстоящата акция на Спецпрокуратурата и ГДБОП за неговото залавяне от ченгета от Бургаска област.
АВАНТАЖ няма да изброява имената на задържаните, имащи отношение към ОПГ-то за рекет, палежи, телесни повреди и разпространение на наркотици, тъй като половината от тях може да бъдат освободени след изтичане на 24-часоваата мярка за задържане и най-вероятно срещу тях няма да бъдат повдигнати обвинения.
Сред арестуваните днес не фигурира името на общинския съветник и бивш „лейтенант“ на Очите – Христо Широков, тъй като той е отлъчен от Димитър Желязков, твърдят спецове, но пък зорко се наблюдавали действията му около търгове в община Поморие.
Предстои на сайта на Интерпол да се появи бюлетина за международното издирване на Желязко, съобщават от Специализираната прокуратура, а работата на ГДБОП по Черноморието продължава.


Петимата от бандата на Митьо Очите остават за постоянно в ареста .

04.08.2018

Специализираният наказателен съд реши да остави в ареста с постоянна мярка „задържане под стража” бургаските знакови фигури от ъндърграунда Йордан Въчев – Ларша, Радослав Николов, по прякор Рачо, Венцислав Христов-Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“. И петимата са обвинени за участие в организирана престъпна група за палежи, рекет, побои, изнудване и наркотици, за чийто лидер е сочен Димитър Желязков-Очите.
Мярката им се гледа повече от 4 часа на закрити врата, за да не бъдат изнасяни лични данни, реши съдът в началото на заседанието.
Петимата са конвоирани от строга охрана от близо 20 полицаи, съобщи агенция „Флагман“.БГ. Освен тях с обвинения за участие за ОПГ са още четирима мъже, включително боса Митьо Очите и общински съветник от Несебър, който все още се издирва.
Следващото заседание на съда срещу групата на Митьо Очите ще е на 9 август.
В петък вечерта при съвместна операция на българските и турските служби Димитър Желязков – Митьо Очите бе арестуван в Истанбул. Предстои да бъде доведен у нас.Арестът на Желязков идва само два дни след като беше обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. В тази връзка Агенция „Дейли Прес“ публикува справка за арестите, делата и сблъсъците на Димитър Желязков с органите на реда през годините.


Арестуваха на остров Бали легендарен български бандит .

04.08.2018

Знаков бандит от миналото бе арестуван на остров Бали при опит за източване на големи суми от различни банкови карти. Става въпрос за популярния в миналото Стефан Кленовски. За случая съобщават и медиите в Индонезия. Заедно с Кленовски са арестувани Пламен Николов, който в момента на задържането е бил с австралийски паспорт, както и Иван Станчев.
Тримата са били причакани до заведение за бързо хранене и са задържани. Разследването на дейността им е започнало на 18 юли. При обиска на наетата от българите вила, са намерени множество празни банкови карти, валута, оръжия, лаптоп, дискове, както и скиминг устройства.
Смята се, че именно Кленовски е ръководел бандата, твърдят още източниците на БЛИЦ. В момента тримата българи са в ареста.
Пламен Николов е издирван от Австралия за същото престъпление.
Името на Стефан Кленовски нашумя през 2012 година. Тогава той бе арестуван показно в мол на "Цариградско шосе", където празнуваше рождения ден на сина си.
Той бе задържан по време на операция "Шок" с европейска заповед за арест. Кленовски е член на престъпна група и от 2008 г. се извършва престъпена дейност в Италия и други държави. При задържането му тогава той се оплака от полицейско насилие, но записи от видеокамери в мола го опровергаха.
Обвиненията срещу Кленовски бяха за участие в престъпна група в италианския град Трани за фалшифициране на карти за банкомати и източване на пари.
Стефан Кленовски е смятан за един от майсторите в източването на банкомати. През годините е работил в различни престъпни групи. Негова дясна ръка е Андрей Цветанов, който е издирван с червената бюлетина на Интерпол. Източници на БЛИЦ твърдят, обаче, че в момента той се намира на територията на България.
Цветанов също е пребивавал на територията на остров Бали. Преди време в Джакарта бе арестувана съпругата му Илияна, която бе съдена също за източване на банкови карти.


Общински съветник от БСП арестуван заедно с Митьо Очите в Истанбул? Човекът на Корнелия Нинова е зам. председател на Общинския съвет в Бургас .

04.08.2018

Зам.-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, който е общински съветник от БСП се е намирал в хотела в Истанбул, където снощи бе арестуван Димитър Желязков-Очите. Според някои издания човекът на Корнелия Нинова е един от арестуваните с бургаския бос. Флагман.бг обаче твърди че Бенчев не е арестуван, позовавайки се на Спецпрокуратурата.
 Двамата мъже били близки и отседнали в един и същ хотел в Истанбул. Той не е част от бандата на Митьо Очите и не е подведен под отговорност за рекет, палежи и наркотици, каквито обвинения имат несебърския бос и други 8 мъже.
Бенчев е известен с това, че кара поръчков “Ролс-Ройс” за 200 000 евро, което ядоса соцлидерката Корнелия Нинова.
Бенчо Бенчев е основен акционер в близката до Очите охранителна фирма "Аркус", в която той се води само консултант. Минава за един от най-големите спонсори на БСП в Бургас, от чиято гражданска квота влезе в Общинския съвет на изборите преди 3 години.
Мултимилионерът е и зам.-председател на местния парламент. Бенчев е известен със склонността си към лъскавите коли, притежава и частен самолет.
Освен щесдростта си към БСП, той е спонсорирал и много обществени прояви по различни поводи и каузи в черноморския град.
Звездата му изгря в началото на 90-те, когато прави първия си удар, натоварвайки кораб със зърно за износ към Скандинавието. Беше много близък приятел с покойния президент Жельо Желев, който често канеше на гости в Бургас и обзаведе президентския му кабинет в София, твърди „24 часа”.
Днес и двата телефона на Бенчев са изключени.







Няма коментари:

Публикуване на коментар