сряда, 5 септември 2018 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 2


Паралелната държава в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .




Вальо Топлото излезе от затвора по-рано !

09.02.2018

Бившият шеф на столичната „Топлофикация” Валентин Димиров, известен като Вальо Топлото, излезе от затвора. Това потвърдиха от правосъдното министерство, предаде NOVA.
Димитров е изтърпял 3-годишната си присъда за безстопанственост. Излиза по-рано, защото е работил зад решетките.
Срещу него обаче все още има две дела - за данъчни престъпления и за длъжностно присвояване.
По делото за безстопанственост той се защитаваше сам и подчерта, че в затвора работи и участва във всички спортни и културни занимания. За година и седем месеца зад решетките Валентин Димитров е спечелил 3 награди, сред тях и за най-добра великденска картичка.
Съдът обаче реши през юли, че ако Димитров излезе предсрочно, това няма да бъде възпитателно за останалата част от обществото.
Аферата с Топлофикация София е случай на финансови злоупотреби в Топлофикация София, разкрити през 2006 г. През април същата година директорът на дружеството, Валентин Димитров (наричан от медиите Вальо Топлото), е отстранен от поста, а в началото на юли е и арестуван с обвинения за пране на пари и укриване на данъци.Кметът на София Бойко Борисов и министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров си разменят обвинения по случая. През декември са арестувани още хора от ръководството на дружеството.
През януари 2007 г. общински съветници от БСП, НДСВ, ССД, „Гергьовден“ и Демократи за София избират за нов директор на Топлофикация София Атанас Михов, който според опозицията е бил съветник на бившия финансов министър от НДСВ Милен Велчев и е работил с Румен Овчаров в АЕЦ Козлодуй.
В края на декември 2006 г. в пресата е публикувано писмо на Димитров от ареста в което търси помощта на определени лица, на част от които назовава имената, а други споменава с инициали. В писмото се съдържа текста „Какво стана и с помощта от страна на Р. Овч.! Досега съм му помагал!!!“. Писмото всъщност било намерено от следствието няколко месеца по-рано. Работи се и по версията Димитров нарочно да е споменал разни имена с цел да ги компрометира и сам е искал писмото да бъде хванато.
Според Илия Божинов от Висшия съвет на БСП „има пряка топла връзка между Румен Овчаров и Валентин Димитров и тя никога не е била тайна за членовете на БСП“. Божинов критикува Овчаров още от август 2006 г.
Водят се няколко дела срещу Валентин Димитров и други, свързани с „Топлофикация София“. На 29.10.2013 Софийският апелативен съд отменя за втори път присъдите по основното дело, като цитира незаконосъобразни мотиви от съдия Георги Колев, тогава председател на Върховния административен съд, и нарушения в обвинителния акт. Делото е върнато на прокуратурата.
В крайна сметка Димитров получава тригодишна присъда за безстопанственост, злоупотреба със служебно положение и нарушение на Закона за обществените поръчки. През февруари 2015 г. Софийският апелативен съд (САС) потвърждава присъдата, като счита, че присъдата трябва дори да е по-голяма, но не я завишава заради дългия период от извършването на престъплението, като компенсиране на подсъдимия за времето, през което той е търпял ограничения на гражданските си права. Димитров влиза в затвора през ноември 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар