понеделник, 3 септември 2018 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ



Паралелната държава в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .



Цветелин Кънчев влиза в затвора

14.11.2001

Бившият депутат Цветелин Кънчев влиза в затвора, след като в сряда Върховният касационен съд потвърди присъдата му от шест години затвор за грабеж, изнудване и побой. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Пред БНР осъденият заяви, че ще обжалва присъдата си пред Европейският съд за правата на човека в Страсбург. Кънчев влезе в предишния парламент чрез листите на Бизнесблока, после се прехвърли в Евролевицата, но депутатският му имунитет беше отнет. На парламентарните избори тази година организацията му Евророма бе коалиционен партньор на ДПС, но Кънчев не успя да се класира за 39-ото Народно събрание.

СДЕЛКАТА НА ПЪРВАНОВ – „Подкрепа за помилване?“

29.11.2011

По данни на НСИ 325 000 души се смятат за роми – факт, който озадачи мнозина. Според председателя на ВМРО Каракачанов, цифрата е около 700 000, но не всички били цигани. Независимо от тази неяснота, циганският вот е от голямо значение за политическите партии, още повече, че тези гласове лесно се купуват. Сред циганите с най-голямо влияние е организацията Евророма, която има и свой депутат в европарламента.
Несменяем председател на Евророма е Цветелин Кънчев, известен предимно като „Дон Цеци”. Ето какво казва той:
Евророма има една сентенция „Винаги с Америка и никога срещу Русия; Винаги с Коалиция за България и никога срещу ДПС”.
Цветелин Кънчев е верен на БСП и по точно на Георги Първанов, защото ако през 2001 г. президентът не беше уредил измъкването на Кънчев от затвора, където трябваше да лежи 6 години, сега той нямаше да говори, че е заможен човек с 4 сина – Джовани, Цано и Георги, които учат у нас в английски колеж, а четвъртият – Микеле учи в Кембридж.
Ето как Георги Първанов ”печели„ президентските избори:
През септември 1997 г.Цветелин Кънчев става председател на инициативния комитет за учредяване на „Евророма“ и на 12 декември 1998 г. след основаването й е неин неизменен председател. Избран е за депутат от Евророма.
Силовите методи са основното средство за ръководство на организацията и това се потвърждава от факти.
През 1999 г. имунитетът на Цветелин Кънчев е свален и му е наложен домашен арест, а на 9 февруари 2000 г. Софийският окръжен съд го осъжда с ефективна присъда на 6 години затвор и глоба за побой и отвличане.
На 14 ноември 2001 г., след потвърждаване на окончателната му присъда за побой и изнудване, с което става първият осъден след 1947 г. действащ български народен представител, Цветелин Кънчев – лидерът на ромската организация Евророма, макар и осъден, от затвора, дава подкрепата си за Първанов на предстоящите президентски избори.
По една случайност, съдията Нели Куцкова, която е осъдила Цветелин Кънчев, е кандидат за вицепрезидент на кандидантпрезидента Петър Стоянов и опонент на Георги Първанов на изборите.
Съдия Куцкова изпраща отворено писмо до Първанов, в което  го укорява за това, че приема политическа подкрепа от престъпник, и му задава въпроса дали ако бъде избран няма да помилва Цветелин Кънчев.
Синият вестник Демокрация излиза със статия, озаглавена „Подкрепа за помилване?“
И това се случва.
На 28 август 2003 г. Софийският градски съд решава да го освободи от затвора предсрочно и условно за добро поведение.
Два дни след освобождаването му от затвора заради добро поведение, на 30 август 2003 г., Кънчев е възстановен като председател на „Евророма“.
В края на април 2005 г. вицепрезидентът на България Ангел Марин помилва Цветелин Кънчев, с което отменя изпитателния срок и остатъка от присъдата му.
Ангел Марин заявява, че мотивът за помилването е доброто поведение на Кънчев в затвора.
Така се премахват всички пречки на Кънчев, да се кандидатира за народен представител в изборите на 25 юни 2005 г.
Кънчев се възползва от това си право, кандидат е на Евророма в Бургас, но не успява да влезе в 40-то Народно събрание.
Отново изниква въпросът: помилването му от Ангел Марин не е ли  сделка между него и президента Георги Първанов за гласовете на ромската общност в България на президентските избори през октомври 2006 г.
Цветелин Кънчев веднаж го направи през 2001 година.
Не са малко и медиите, които определят помилването му от Ангел Марин като договорка между Кънчев и президента Първанов за гласовете на ромската общност.
На 1 декември 2009 година става ясно, че лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев е арестуван. Присъствал на една от срещите между бившия началник на „Гражданска защита“ Никола Николов и изнудвачите му като гарант, каза вътрешният министър Цветан Цветанов преди редовното заседание на кабинета. Цветанов обясни, че са извършени обиски на домовете на всички задържани лица, в това число и в дома на Кънчев. Предстои да се изясни съпричастността на лидера на „Евророма“ към взимането на парите. Цветелин Кънчев е задържан за 72 часа.
Предстоят избори и необходимостта от ромските гласове е още по-голяма, защото и отвращението на българите от изборни фарсове също е голямо.
Нищо чудно Дон Цеци отново да разпореди циганските гласове да отидат за столетницата.
„Услуга за услуга”

Няма коментари:

Публикуване на коментар