събота, 29 февруари 2020 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 61


 Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.



В Барселона задържаха Жоро - Шопа, укривал сем. Арабаджиеви .

13.03.2019

Георги Семерджиев, известен като Жоро-Шопа беше задържан при операция на испанската полиция в Барселона.За него е издадена европейска заповед за арест от България. Софийската района прокуратура му е повдигнала задочно обвинение за укривателството на Ветко и Маринела Арабаджиеви в имение край испанския град.
"Бойко Борисов помоли главния прокурор Сотир Цацаров да лобира пред испанските власти Георги Семерджиев-Жоро Шопа на всяка цена да бъде задържан и арастуван", твърди източник от службите.
"Брендо пое част от бизнеса на Арабаджиеви на Слънчев бряг и така навлезе в териториите на Таки и Маджо, които се ползват с протекциите на една от спецслужбите", допълни източникът.
Според източник от ГД БОП обаче Жоро Шопа обслужвал канал на Брендо в Испания и това била истинската причина да бъде задържан.
"Връзката с Арабаджиеви е само повод. Жоро Шопа е нещо като логистичен център на Брендо в Испания, депо за "бялото" от Колумбия" за Италия и Източна Европа", коментира източникът от ГД БОП.
Очевидно се задава "война за бялото" - за наркотрафика и наркопласмента, а службите влизат остро в играта. Засега на страната на "маджовците".


Арестуваха шефа на Комисията по хазарта Александър Георгиев . Бизнесменът Борис Бекяров, издирван заедно с Божков, пък е задържан във Виена .

29.01.2020

Осем души са задържани при провелата се по-рано днес специализирана акция в Комисията по хазарта. Сред тях е и председателят на Комисията Александър Георгиев. Това обяви главният прокурор Иван Гешев след края на заседание на Прокурорската колегия на ВСС. Александър Георгиев е бил обвинен в длъжностно престъпление, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
Георгиев е бил разпитан по разследването срещу бизнесмена Васил Божков, след което е освободен срещу "парична гаранция". Дали е направил пълни самопризнания по случая, Милева заяви, че не може да коментира.
Те са задържани по Закона за МВР за срок от 24 часа.
Тази сутрин се проведе акция на Специализираната прокуратура в институцията, при която на разпит бяха отведени 18 души. Те били качени в цивилни автомобили, като повечето от тях са се въздържали от коментар.


Цяла смяна митничари бяха задържани за подкуп на "Калотина"

06.02.2020

Цяла смяна митничари, работещи на граничния пункт "Калотина", са били задържани по време на полицейска операция срещу корупцията, съобщава Нова телевизия.
Специализираната прокуратура, "Вътрешна сигурност" на МВР и КПКОНПИ са на място и провеждат акция на ГКПП "Калотина".
Обмисля се въвеждане на мобилно приложение за противодействие на корупцията по границите на Балканските страни
Източници от МВР съобщават, че са задържани множество митничари и граничари.
На ГКПП Калотина временно е преустановено преминаването в двете посоки. Автомобилите, пътуващи към пункта, ще бъдат локализирани в районите на Сливница и Драгоман, съобщиха от пресцентъра на "Гранична полиция".
Очаква се по-късно на място да пристигнат главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.


Арестуваха директора на Басейнова дирекция Пловдив, има съмнения за злоупотреби .

24.02.2020

Арести в Басейнова дирекция - Пловдив, след като тази сутрин прокуратурата и полицията претърсиха офисите на дирекцията. Акцията няма връзка със замърсяването на двете реки Юговска и Чепеларска, потвърди пред БНТ началникът на ОДМВР - Пловдив.
Цяла сутрин в сградата имаше претърсвания и изземвания. Акцията е под ръководството на Окръжна прокуратура. На място е наблюдаващият прокурор, а също началникът на Областната дирекция на МВР в Пловдив комисар Йордан Рогачев.
Комисар Йордан Рогачев, директор ОДМВР-Пловдив: Има задържани и такива, които са на висок ранг. В момента разговаряме с тях, снемат се обяснения, разпити, и евентуално ако има участие или съучастие служители, прокуратурата ще прецени кой да бъде задържан и кой да не бъде. Категорично поводът не е последното замърсяване на реки от "Лъки инвест".
С белезници от сградата беше изведена директорката на Басейнова дирекция - Пловдив Цветелина Кънева. По непотвърдена информация, тя е задържана за злоупотреба със средства. Кънева е на поста от април 2018 г. Не е ясно в момента кой изпълнява задълженията й.
Лили Барганова, говорител Басейнова дирекция Пловдив: Не, не ни изненадаха, това са рутинни проверки. Аз не мога да давам мнения за работата на прокуратурата и много ви се моля да напуснете.
По-късно през деня се очакват още подробности от прокуратурата.


Трагедия! Самоуби се бившият шеф на ВиК „Йовковци“.

28.02.2020

Бившият управител на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев е намерен прострелян в дома си.
Водещата версия, по която работят разследващите, е самоубийство. 54-годишният Русев е обвиняем за злоупотреби за над един милион лева при сделка от 2008 година за покупката на 6600 водомера и системата за отчитането им. Делото се води в Окръжния съд в Търговище, защото всички съдии от Велико Търново си направиха отвод.
Никола Русев управлява водоснабдителното дружество шест години до есента на 2013 година, предаде БНР.
Русев е син на бившия прокурор Цанко Русев. По времето на управлението на НДСВ е бил и кандидат за народен представител. Бил е също началник на политическия кабинет на Стоян Ганев като вицепремиер.


Петима арестувани от Басейнова дирекция-Пловдив до момента .

29.02.2020

Петима служители на Басейнова дирекция-Пловдив са задържани, стана ясно току-що. В момента все още продължава акцията на КПКОНПИ в учреждението.
На място пристигнаха още разследващи от София. По-рано от Басейнова дирекция пред очите на репортери бяха изведени 3 жени и бившият шеф на РИОСВ Ивайло Йотков, който работи в дирекцията.
Очаква се в петък Окръжният съд в Пловдив да разгледа искането на прокуратурата за отстраняване на шефката на Басейнова дирекция Цветелина Кънева от поста й.
Снощи тя е била пусната срещу 5 000 лева гаранция, но днес сутринта отново е била задържана при акцията на КПКОНПИ. Изведена е от дома й във Войводиново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар